Paste cu fasole si carnati
PrinteazaO reteta de paste cu fasole alba, carnati picanti, rosii, ardei gras, seminte de chimen, usturoi, ceapa, marar, sare si piper, presarata cu branza de capra.
- 300 g fasole albă
- 500 g paste
- 4 cîraţi picanţi
- un ardei iute mic
- 500 g roşii
- un ardei gras
- o linguriţă de seminţe de chimen
- doi căţei de usturoi
- o ceapă
- o linguriţă de zahăr tos
- mărar
- sare
- piper
- ulei de măsline
- brînză de capră
Mod de preparare:
Fasolea se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un castron. Usturoiul şi ceapa se curăţă şi se toacă mărunt.
Ardeiul gras şi ardeiul iute se spală, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Roşiile se spală, se opăresc cu apă clocotită şi se curăţă de pieliţă. Se încing patru linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă ardeii, cîrnaţii tăiaţi rondele şi se călesc încă două minute.
Se pun fasolea fiartă, seminţele de chimen, zahărul tos, roşiile date pe râzătoare şi se fierb la foc potrivit. Cînd sosul a scăzut se condimentează, se adaugă mărar tocat şi se opreşte focul.
Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se amestecă bine cu sosul de roşii cu fasole. Se servesc fierbinti presarate cu branza de capra.
Poftă bună!