Paste cu fructe de mare si usturoi
PrinteazaPaste cu fructe de mare si usturoi din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin.
- 200 g de paste
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire
- 100 g de creveţi, decorticaţi
- 100 g de scoici
- 300 g de midii, cu cochiliile spălate
- 150 ml de vin alb
- 1 praf de şofran, amestecat cu 3 linguri de apă fierbinte
- coaja rasă de la 1 lămâie, plus zeama de la 1/2 lămâie
- 4 linguri de smântână pentru gătit
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- 2 linguri seminţe de pin, prăjite
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală mare cu apă, sărată în prealabil şi pregăteşte un bol cu apă rece, să-l ai la îndemână. Taie o cruce mică pe fundul fiecărei roşii şi pune-le în apa fierbinte.
Scoate-le după 15 secunde cu o spumieră (lasă apa pe foc, pentru paste) şi pune-le în apa rece.
Laşă roşiile să se răcească timp de 30 de minute, apoi, cu ajutorul unui cuţitaş, decojeşte-le, pornind de la locul unde ai făcut crucea. Taie roşiile, în sferturi, apoi îndepărtează seminţele. Toacă-le mărunt, apoi pune-le deoparte.
Pune pastele în apa clocotită şi fierbe-le cu 2 minute mai puţin decât scrie pe ambalaj.
Incinge uleiul într-o tigaie mare şi căleşte usturoiul 2 minute, până începe să devină auriu, apoi împinge-l înspre marginile tigăii.
Dă focul mai mare şi adaugă creveţii şi scoicile, prăjeşte-le 1-2 minute, până când creveţii încep să devină roz, iar scoicile – aurii, apoi transferă-le pe o farfurie şi lasă-le deoparte.
Pune în tigaie midiile, vinul alb, şofranul şi adaugă sare şi piper. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă înăbuşit 3 minute, până când midiile se deschid.
Adaugă în sos coaja rasă şi zeama de lămâie, precum şi smântână, gustă şi mai asezonează. Scurge pastele şi adaugă-le în tigaie, împreună cu creveţii, scoicile şi roşiile tocate.
Amestecă bine, apoi mai lasă mâncarea să fiarbă 2 minute sau până când pastele absorb o parte din sos şi sunt fierte. Presară pătrunjelul şi seminţele de pin şi amestecă.
Pofta buna!