Paste cu sardele din: vanata, sare, fileuri de sardele, usturoi, ulei de masline, vin alb, rosii, faina, paste, ton, piper, cas, busuioc. Ingrediente: 1 vânătă sare 4 fileuri de sardele 2 căței de usturoi 3 linguri ulei de măsline 80 ml vin alb 500 g roșii decojite și tăiate cuburi (conservă) 3 linguri făină 500 […]
Paste cu sardele si capere
PrinteazaPaste cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan.
- 400 g paste-cochilie
- 5 roşii
- 200 g ton în ulei
- 2 fileuri de sardele în ulei
- 2 linguri capere
- 3 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- sare
- piper măcinat
- parmezan ras
Mod de preparare:
Opăriţi 1 minut roşiile, curăţaţi-le de pieliţă, înlăturaţi seminţele şi tăiaţi pulpa în cubuleţe.
Intr-o cratiţă de fontă, încingeţi 2 linguri de ulei de măsline, puneţi roşiile şi lăsaţi-le astfel 10 minute, la foc mare, amestecându-le.
Zdrobiţi fileurile cu furculiţa, într-un castron, şi apoi puneţi-le peste roşii. Amestecaţi, lăsaţi totul să fiarbă înăbuşit, timp de 2 minute.
Adăugaţi tonul fărâmiţat, săraţi puţin şi piperaţi. Amestecaţi cu grijă totul şi luaţi compoziţia de pe foc.
Fierbeţi pastele 8 minute într-o cratiţă mare, cu apă clocotită, în care aţi adăugat sare grunjoasă şi restul de ulei de măsline, amestecând de două-trei ori.
Scurgeţi pastele şi turnaţi-le în cratiţa de fontă, apoi amestecaţi şi adăugaţi caperele.
Omogenizaţi din nou. Serviţi cu parmezan ras.
Poftă bună!
poate iti place si:
Paste cu sardele
Paste cu pesto şi sardele
O reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale) 500 g rosii 10 fileuri de sardele 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 1 lingura […]
Pofta buna!