Paste cu sos de legume si migdale
PrinteazaPaste cu sos de legume si migdale din: paste nero di seppia, rosii, dovlecel, vanata, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper macinat, cimbru, busuioc, migdale.
Ingrediente:
- 200 g paste nero di seppia
- 500 g roşii
- 1 dovlecel
- 1 vânătă
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- sare
- piper măcinat
- cimbru
- busuioc
- 50 g migdale
Mod de preparare:
Cureţi dovlecelul şi vânătă, le tai în cubuleţe şi le căleşti în ulei încins. Adaugi usturoiul zdrobit, iar când legumele s-au înmuiat, torni vinul şi, după 3-4 minute, pui roşiile tăiate mărunt.
Laşi sosul să fiarbă la foc mic, până scade, iar la sfârşit sărezi şi condimentezi după gust, cu sare, piper, puţin cimbru, busuioc tăiat mărunt, iar dacă nu ai folosit roşii bine coapte, pui şi puţin zahăr.
în sosul cald, pui migdalele şi le laşi puţin, să se hidrateze. Dacă doreşti să fie mai moi, mai uşor de mestecat, le poţi hidrata în apă, cu câteva ore înainte.
Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi şi le repartizezi în farfurii, cu sosul deasupra.
Efectul cromatic îi va impresiona pe meseni, iar gustul îi va cuceri pe de-a-ntregul. Dacă îţi displac pastele zebră, foloseşte farfalle integrale.
Paste cu sos de legume si migdale
Pofta buna!