Paste cu sos de rosii si masline – reteta gustoasa
PrinteazaPaste cu sos de rosii si masline din: rosii, paste, bulion, ceapa, masline, ulei, sare, piper.
- 300 g paste
- 500 g roşii foarte bine coapte
- o lingură bulion
- o ceapă
- 150 g măsline
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Roşiilor li se face o crestătură, se scufundă un minut în apă clocotită şi se curăţă de pielită.
Se taie cuburi mici. Ceapa tăiată mărunt se pune la călit în ulei, se adaugă roşiile şi se lasă 2 minute să se călească împreună.
Se adaugă bulionul şi apă, în funcţie de cât de gros se doreşte a fi sosul. Se pun maslinele şi se lasă la fiert maximum 30 de minute.
Intre timp, se fierb pastele, conform indicaţiilor de pe pachet, se scurg şi se pun imediat peste sosul cu măsline. Se potriveşte gustifl de sare şi piper şi se aduc la masă.
Paste cu sos de rosii si masline
Pofta buna!
Foarte bune pastele cu sos de rosii si masline