Paste cu sunca si mazare
PrinteazaPaste cu sunca si mazare din: parmezan, smantana, sare, piper, nucsoara, paste, mazare, sunca.
- 100 g parmezan
- 250 ml smântână
- sare
- piper
- nucşoară rasă
- 400 g paste scurte (penne, fundiţe, spirale)
- 200 g boabe de mazăre
- 300 g felii de şuncă de Praga
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj (10-12 min). Puneţi separat la fiert mazărea, în apă cu puţină sare. Lăsaţi-o să fiarbă 10 minute, sau cât e nevoie să se pătrundă.
Tăiaţi fâşii parmezanul, cu un cuţit special de curăţat cartofi. Tăiaţi şunca pătrăţele. înfierbântaţi smântână într-o crăticioară.
Când paste au fiert, scurgeţi-le în strecurătoare, deasupra unui castron mare. Vărsaţi apa fierbinte din castron şi puneţi în el pastele.
Scurgeţi mazărea, puneţi-o peste paste. Adăugaţi şunca şi smântână, săraţi, piperaţi, presăraţi puţină nucşoară şi amestecaţi uşor.
Presăraţi fâşiile de parmezan şi serviţi imediat.
Pofta buna!