Paste cu tocană de ton

Printeaza

Paste cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper.

Ingrediente:

  • 320 g paste scurte
  • 300 g ton
  • 1/2 lingura capere
  • 2 fileuri de ansoa, taiate bucatele
  • 5 rosii
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri vin alb sec
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura busuioc proaspat, tocat
  • 10 masline verzi fara samburi, taiate bucati (facultativ)
  • 1 ardei iute mic, tocat (facultativ)
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi tonul în cubuleţe de cca 1 cm. Cojiţi roşiile, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-le în cuburi mici, apoi lăsaţi-le să se scurgă câteva minute, într-o strecurătoare.

Incingeţi uleiul şi prăjiţi usturoiul şi peştele, cca 1 min, la foc mediu.

Adăugaţi în tigaie caperele scurse şi tăiate bucăţele, fileurile de anşoa şi măslinele, dacă folosiţi.

Turnaţi vinul, lăsaţi să fiarbă fără capac 1 min, apoi adăugaţi roşiile, ardeiul iute, sare şi piper după gust.

Lăsaţi să fiarbă 2-3 min, la foc mediu spre mare, ca să se reducă repede sucul lăsat de roşii.

Luaţi de pe foc şi presăraţi busuiocul. Fierbeţi pastele al dente. Amestecaţi pastele scurse cu tocana de peşte, serviţi imediat.

 

Paste cu tocană de ton

Paste_cu_tocana_de_ton

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Arata foarte bine pastele astea

  2. Foarte bune pastele cu ton

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.