Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte

Printeaza

Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte din: unt, usturoi, linte roşie, supă de legume, foi de dafin, salvie verde, ulei, sare, piper, tăiţei subţiri (pappardelle), paremzan, cimbru.

Ingrediente:Paste_cu_usturoi_parmezan_si_sos_de_linte

  • 2 linguri unt
  • 2 căţei de usturoi
  • 120 g linte roşie
  • 2 foi de dafin
  • 500 ml supă de legume
  • 1 fir de salvie verde
  • ulei pentru prăjit
  • sare, piper
  • 500 g tăiţei subţiri (pappardelle)
  • parmezan
  • cimbru

Mod de preparare:

Se decojeşte usturoiul şi se toacă. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte usturoiul până devine translucid. Se adaugă linte, foi de dafin şi supă, sare şi piper.

Se dă sosul în clocot şi se lasă să fiarbă cca 10 min. amestecând din când în când. Se scot frunzele de dafin din sos.

Pastele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se căleşte salvia verde în ulei, se scoate din tavă-şi se lasă să se scurgă pe un prfisop de hârtie.

Se scurg pastele şi se ames­tecă împreună cu sosul; se repartizează pe farfurii şi se presară parmezan proas­păt ras şi frunze de cimbru prăjite. Pastele se servesc imediat şi se pudrează even­tual cu praf de chili, după gust.

Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte

Paste_cu_usturoi_parmezan_si_sos_de_linte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.