Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte
PrinteazaPaste cu usturoi, parmezan si sos de linte din: unt, usturoi, linte roşie, supă de legume, foi de dafin, salvie verde, ulei, sare, piper, tăiţei subţiri (pappardelle), paremzan, cimbru.
- 2 linguri unt
- 2 căţei de usturoi
- 120 g linte roşie
- 2 foi de dafin
- 500 ml supă de legume
- 1 fir de salvie verde
- ulei pentru prăjit
- sare, piper
- 500 g tăiţei subţiri (pappardelle)
- parmezan
- cimbru
Mod de preparare:
Se decojeşte usturoiul şi se toacă. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte usturoiul până devine translucid. Se adaugă linte, foi de dafin şi supă, sare şi piper.
Se dă sosul în clocot şi se lasă să fiarbă cca 10 min. amestecând din când în când. Se scot frunzele de dafin din sos.
Pastele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se căleşte salvia verde în ulei, se scoate din tavă-şi se lasă să se scurgă pe un prfisop de hârtie.
Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul; se repartizează pe farfurii şi se presară parmezan proaspăt ras şi frunze de cimbru prăjite. Pastele se servesc imediat şi se pudrează eventual cu praf de chili, după gust.
Paste cu usturoi, parmezan si sos de linte
Pofta buna!