Paste cu vinete, rosii si mozzarella

Printeaza

Paste cu vinete, rosii si mozzarella din: paste făinoa­se (penne, spaghete), vinete, ulei, rosii, usturoi, zahăr, mozzarella, busuioc verde, sare, piper.

Paste_cu_vinete_rosii_si_mozzarella

Ingrediente:

  • 350 g paste făinoa­se (penne, spaghete)
  • 2 vinete mijlocii
  • 200 ml ulei
  • 1 1/4 kg roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă zahăr
  • 150 g mozzarella
  • 1 legătură busuioc verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai în ron­dele de 1/2 cm grosime.

In 100 ml ulei încins, căleşti rondelele de vinete, întorcându-le pe ambele părţi.

Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le laşi la scurs timp de 2 ore. Fierbi pastele in apa cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.

Decojeşti roşiile, le tai în jumătăţi, îndepărtezi co­toarele şi seminţele şi tai mărunt miezul.

Cureţi usturoiul, îl tai în felii şi îl prăjeşti în uleiul rămas, încins într-o altă tigaie.

Adaugi la călit roşiile şi, când au scăzut, le condi­mentezi după gust şi pui vinetele şi pastele scurse.

Le laşi să fiarbă împreună 3-5 minute, amestecând din când în când.

încorporezi mozzarella tăiată cubuleţe şi busuio­cul tocat mărunt, sare şi piper după gust.

Introduci pastele la cuptor pentru 5 minute. Le poţi servi pre­sărate cu parmezan ras.

 

Paste cu vinete, rosii si mozzarella

Paste_cu_vinete_rosii_si_mozzarella

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.