Paste cu vinete, rosii si mozzarella
PrinteazaPaste cu vinete, rosii si mozzarella din: paste făinoase (penne, spaghete), vinete, ulei, rosii, usturoi, zahăr, mozzarella, busuioc verde, sare, piper.
Ingrediente:
- 350 g paste făinoase (penne, spaghete)
- 2 vinete mijlocii
- 200 ml ulei
- 1 1/4 kg roşii
- 2 căţei de usturoi
- 1 linguriţă zahăr
- 150 g mozzarella
- 1 legătură busuioc verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai în rondele de 1/2 cm grosime.
In 100 ml ulei încins, căleşti rondelele de vinete, întorcându-le pe ambele părţi.
Le scoţi pe şerveţele absorbante şi le laşi la scurs timp de 2 ore. Fierbi pastele in apa cu sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.
Decojeşti roşiile, le tai în jumătăţi, îndepărtezi cotoarele şi seminţele şi tai mărunt miezul.
Cureţi usturoiul, îl tai în felii şi îl prăjeşti în uleiul rămas, încins într-o altă tigaie.
Adaugi la călit roşiile şi, când au scăzut, le condimentezi după gust şi pui vinetele şi pastele scurse.
Le laşi să fiarbă împreună 3-5 minute, amestecând din când în când.
încorporezi mozzarella tăiată cubuleţe şi busuiocul tocat mărunt, sare şi piper după gust.
Introduci pastele la cuptor pentru 5 minute. Le poţi servi presărate cu parmezan ras.
Paste cu vinete, rosii si mozzarella
Pofta buna!
Ce bine arata pastele astea