Paste fara gluten cu masline

Paste fara gluten cu legume

Paste fara gluten cu legume din: paste fara gluten, ulei, mozzarella, rosii, masline, anghinare, rucola.   Ingrediente: 150 g paste fără gluten 2 linguri ulei de măsline 8 mini bile de mozzarella sau caş proaspăt 100 g roşii deshidratate 3 linguri măsline negre 75 g inimi de anghinare din conservă tăiate in două o mână […]

Spaghete picante cu usturoi

Spaghete picante cu usturoi din: supa de legume, spaghete, broccoli, ulei, usturoi, ardei iute, parmezan. Ingrediente: 1 cub concentrat supă de legume 350 g spaghete 1/2 căpăţână broccoli, ruptă în buchete mici 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, zdrobit 1 ardei iute, tocat 4 linguri parmezan răzuit   Mod de preparare: Sfărâmă […]

Paste cu rosii si chorizo

Paste cu rosii si chorizo

Paste cu rosii si chorizo din: penne, ulei, ceapa, chorizo, rosii, lamaie, rucola, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 200 g chorizo, tăiat felii 300 g roşii, tocate zeama de la 1/2 lămâie 60g rucola 0 mână de busuioc pătrunjel proaspăt, tocat   Mod de […]

Spaghete cu creveti si dovlecel

Spaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, usturoi, seminte fenicul, chili, dovlecei, lamaie, busuioc. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingură ulei de măsline 350 g creveţi uriaşi 2-3 căţei de usturoi, zdrobit 3/4 linguriţă seminţe fenicul, zdrobit 1/2 linguriţă chilii 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri cu cuţitul special de curăţat legume zeama […]

Reteta zilei: Paste cu ardei si sos

Paste cu ardei si sos din: ardei gras, usturoi, capere, stafide, mustar, lamaie, miere, coriandru, paste, sare, piper, parmezan.   Ingrediente:  3 ardei grasi (rosu, verde, portocaliu) 1 catel de usturoi, zdrobit 2 linguri capere 2 linguri stafide 1 lingurita mustar sucul si coaja de la o lamaie 1 lingurita miere 2 linguri coriandru tocat […]

Reteta zilei: Salata de paste cu dressing aromat

Salata de paste cu dressing aromat din: paste, ulei de masline, morcovi, broccoli, mazare, ardei gras, telina, ceapa verde, rosie, masline, otet balsamic, ulei de masline, mustar dijon, seminte de susan, ierburi aromate, cheddar, mozzarella, sare, piper, coriandru.   Ingrediente:  450gr paste 3 linguri ulei de masline 2 morcovi 1 broccoli 175gr mazare 1 ardei […]

Reteta zilei: Salata de paste cu ciuperci

Salata de paste cu ciuperci din: ardei gras, paste, ulei de masline, otet balsamic, suc de rosii, busuioc, cimbru, ciuperci, fasole, stafide, ceapa verde, sare, piper.   Ingrediente:  3 ardei grasi (galben, rosu, verde), taiat in jumatati 350gr paste 2 linguri ulei de masline 3 linguri otet balsamic 5 linguri suc de rosii 2 linguri […]

Lasagna de legume cu sos pesto

Lasagna cu vinete si pesto rosu

Lasagna cu vinete si pesto rosu din: vinete, ulei, ceapa, foi de lasagna, mozzarella, sare, piper, sos pesto, busuioc. Ingrediente: 12 vinete medii, curăţate 3 linguri cu ulei de măsline+extra, pentru presărat 1 ceapă roşie mare, curăţată şi tăiată în inele 4 foi de lasagna, tăiate în jumătate 2×125 g pachete de mozzarella, scursă şi […]

Lasagna originala

Lasagna originala

Lasagna originala din: carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, rosii, vin, zahar, sare, piper, boia, ulei, mozzarella, faina, lapte, drojdie. Ingrediente: Pentru umplutura: 500 g carne de pui 100 g ciuperci 1 ceapă roşie 1 căţel de usturoi 300 g roşii 100 ml vin roşu 1 linguriţă cu zahăr sare piper boia ulei 100 g […]

Salata de paste

Salata cu somon si paste spiralate

Salata cu somon si paste spiralate din: paste, somon, broccoli, ardei, ciuperci, parmezan, smantana, seminte de dovleac, sare, unt, ulei, piper. Ingrediente: 200 g paste spirale colorate 4-5 bucăţi de somon afumat 1 broccoli 1 ardei 3-4 ciuperci champignon 150 g parmezan 4 linguri cu smântână 100 g seminţe crude de dovleac sare unt ulei […]

Paste picante cu creveti

Paste picante cu creveti

Paste picante cu creveti din: spaghete, rosii, creveti, usturoi, ardei, busuioc, patrunjel, ulei. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g roşii cuburi 300 g creveţi decorticaţi 3-4 căţei de usturoi 3-4 ardei iuţi 1 lingură busuioc uscat 1 legătură pătrunjel ulei de măsline extravirgin   Mod de preparare: Se pun într-un wok 3-4 linguri ulei de […]

Spaghete cu ciuperci si sos de rosii

Spaghete cu ciuperci si sos de rosii

Spaghete cu ciuperci si sos de rosii din: spaghetele, unt, sunca, ciuperci, smantana, sare, busuioc, parmezan, suc de rosii. Ingrediente: 200 g spaghete 2 linguri cu unt 200 g şuncă de Praga sau jambon 4-6 ciuperci mari 1 pahar cu smântână sare frunze de busuioc uscate 100 g parmezan 1 pahar cu suc de roşii […]

Paste fainoase cu sunca si telina

Paste fainoase cu sunca si telina din: paste, sunca de Praga, telina, jambon, sare, piper, unt, rosii. Ingrediente: 300 g paste făinoase sub formă de fundiţe 200 g şuncă de Praga 1 ţelină mijlocie 200 g jambon busuioc tocat sare piper măcinat 1 lingură cu unt 4-6 roşii mijlocii   Mod de preparare: Paste fainoase […]

Spaghete cu sos de rosii si ciuperci

Spaghete cu sos de rosii si ciuperci

Spaghete cu sos de rosii si ciuperci din: spaghete, unt, sunca, ciuperci, smantana, sare, busuioc, cascaval, suc de rosii. Ingrediente: 200 g spaghete 2 linguri cu unt 200 g şuncă de Praga sau Jambon 4-6 ciuperci mari 1 pahar de smântână sare frunze de busuioc uscate 100 g caşcaval uscat 1 pahar cu suc de […]

Spaghete cu sos de ciuperci si rosii

Spaghete cu sos de ciuperci si rosii

Spaghete cu sos de ciuperci si rosii din: spaghete, unt, sunca, ciuperci, smantana, sare, busuioc, parmezan, parmezan, suc de rosii. Ingrediente: 200 g spaghete 2 linguri cu unt 200 g şuncă de Praga sau Jambon 4-6 ciuperci mari 1 pahar de smântână sare frunze de busuioc uscate 100 g parmezan (sau caşcaval uscat) 1 pahar […]

Macaroane cu stafide si branza

Macaroane cu stafide si branza din: macaroane, branza, stafide, zahar, unt. Ingrediente: 250 g macaroane 500 g brânză dulce 100 g brânză sărată 2 ouă 4 linguri cu zahar stafide unt   Mod de preparare: Macaroane cu stafide si branza: Fierbeţi macaroanele 15 minute, acoperiţi vasul pentru 30 minute, le spălaţi cu apă rece, scurgeţi-le […]

Macaroane cu branza si vanilie

Macaroane cu branza si vanilie din: macaroane, branza, zahar, sare, unt, vanilie. Ingrediente: 300 g macaroane 200 g brânză dulce 150 g brânză sărată 100 g zahăr sare 1 lingură cu unt vanilie   Mod de preparare: Macaroane cu branza si vanilie: Fierbeţi macaroanele la foc iute 10 min în apă cu sare, acoperiţi vasul, […]

Penne cu muschi file

Penne cu muschi file

Penne cu muschi file din: ceapa, muschi file, usturoi, sos de rosii, ulei, sare, piper, penne. Ingrediente: 2 fire ceapă verde 4-6 felii de muşchi file 2 căţei de usturoi 1 cutie sos de roşii ulei de măsline sare piper măcinat 200 g penne de preferinţă integrale   Mod de preparare: Pui apă la fiert cu […]

Taitei cu varza alba

Taitei cu varza alba

Taitei cu varza alba din: faina, ou, varza, untdelemn sau untura, zahar, piper, sare. Ingrediente: 400 g făină un ou (sau 400 g tăiţei pătrăţele) 800 g varză 3 linguri untdelemn (sau 50 g untură) 10 g zahăr piper măcinat sare   Mod de preparare: Din făină şi ou se frământă un aluat tare, se […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu porumb si pui

Spaghete cu porumb si pui din: pulpe de pui, spaghete, porumb, bulion, usturoi, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 5 pulpe superioare de pui 250 g spaghete integrale 100 g porumb boabe 2 linguri bulion 3 căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline oregano sare piper măcinat   Mod de preparare Spaghete cu porumb si pui: […]

Sos de urda pentru paste

Sos de urda pentru paste

Sos de urda pentru paste din: urda, costita afumata, rosii, sare, nucsoara. Ingrediente: 1/2 kg urdă 200 g costiţă afumată 100 g unt 1 kg roşii sare nucşoară   Mod de preparare: Căliţi uşor costiţa afumată (tăiată felii subţiri) în tigaie fără grăsime şi scoateţi produsul pe o farfîirie după 5-6 min.. Curăţaţi roşiile, tăiaţi-le […]

Cannelloni cu carne

Cannelloni cu morcovi

Cannelloni cu morcovi din: cannelloni, branza, morcovi, ou, smantana, malsine, unt, ulei, sare, piper. Ingrediente: 12 cannelloni (aproximativ 180 g) 270 g brânză dulce 100 g morcovi 2 linguri seminţe de in 1 ou 250 ml smântână pentru gătit 1 ceapă 1 lingură mărar tocat 60 g măsline 1 lingură unt pentru uns tava 2 […]

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste

Sos ragu pentru paste din: slanina, ceapa, carne de porc, carne de vitel, supa de zarzavat sau apa, salvie, busuioc, sare, piper, scortisoara. Ingrediente: 200 g slănină crudă sau sărată 50 g unt 1 ceapă mare 200 g carne de porc 300 g carne de viţel 2 căni cu supă de zarzavat sau apă caldă […]

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

Paste cu sos verde

Paste cu sos verde din: paste, patrunjel, nuca, usturoi, lamaie, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste Pentru sos: 3 legături pătrunjel 2 linguri miez de nucă 2 căţei usturoi 2 linguri suc de lămâie 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu un praf de […]

Tagliatelle cu crab si portocale

Tagliatelle cu bureti

Tagliatelle cu bureti din: tagliatelle, bureti, ulei, usturoi, parmezan, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 6 bureţi galbeni 2-3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 100 g parmezan ras 1 ardei iute mic câteva fire de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli bureţii şi îi tai bucăţele potrivite. In acest timp, […]

Paste cu sunca si mazare

Paste cu sunca si mazare

Paste cu sunca si mazare din: parmezan, smantana, sare, piper, nucsoara, paste, mazare, sunca. Ingrediente: 100 g parmezan 250 ml smântână sare piper nucşoară rasă 400 g paste scurte (penne, fundiţe, spirale) 200 g boabe de mazăre 300 g felii de şuncă de Praga   Mod de preparare: Fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de […]

Salata de paste cu ton si verdeturi

Salata de paste cu ton si verdeturi

Salata de paste cu ton si verdeturi din: paste, salata, oua, rosii, ton, patrunjel, ceapa, ardei, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 1 cană paste scurte (fundiţe, spirale etc.) 1 salată creaţă 4 ouă 2 cutii ton în suc propriu 8-10 roşii chercy 1 legătură pătrunjel 2 legături ceapă verde 1/2 ardei gras 3 linguri ulei […]

Salata italiana de paste cu peste

Salata de paste cu peste alb

Salata de paste cu peste alb din: paste, peste, rosii, busuioc, mustar, ceapa, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste fundiţe 300 g file de peşte alb (şalău, merluciu etc.) 10 roşii cherry 1 cană frunze mici de busuioc 2 linguri muştar franţuzesc (cu bobiţe) 4-5 fire ceapă verde 1 lingură oţet 3 linguri […]

Lasagna cu piept de pui si rosii

Lasagna rapida cu pui

Lasagna rapida cu pui din: carne de pui, spanac, mozarella, cascaval, unt, rosii, ceapa, vin, usturoi, nucsoara, smantana, sare, piper. Ingrediente: 200 g foi lasagna (sau 250 g foi proaspete) 500 g carne tocată de pui 500 g spanac 300 g mozarella 100 g caşcaval 2 linguri unt 1 cutie cuburi de roşii (400 g) 1 […]

Salata de paste cu carne de vita

Salata de paste cu carne de vita din: paste, carne de vita, ceapa, ardei, ketchup, mustar, salata verde, rosii, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste scurte 700-750 g carne de vită (preferabil rasol alb) fiartă 3 fire ceapă verde 3 fire usturoi verde 1 ardei gras 1/2 cană ketchup 1/4 cană muştar de […]

Paste orzo cu verdeturi

Paste orzo cu verdeturi

Paste orzo cu verdeturi din: paste, spanac, stevie, salvie, busuioc, rozmarin, oregano, cimbru, ulei, otet, sare, piper. Ingrediente: 3 căni paste orzo 1 cană frunze mici de spanac 2 frunze de ştevie 2 linguri busuioc proaspăt, tocat 1 linguriţă rozmarin proaspăt, tocat 1 linguriţă oregano proaspăt, tocat 1/2 linguriţă cimbru proaspăt, tocat 1/2 linguriţă salvie […]

Carbonara alforno

Paste carbonara cu parmezan

Paste carbonara cu parmezan din: spaghete, bacon, oua, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 150 g bacon 5 ouă o lingură ulei o lingură parmezan sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Intre timp, baconul se taie cuburi mici care se rumenesc în ulei, iar […]