Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

Tortellini cu sos de carne

Tortellini cu sos de carne din: tortellini, carne de curcan, bulion, sare, ceapa, unt, cascaval, fulgi de migdale. Ingrediente: o pungă tortellini cu spanac 200 g carne tocată de curcan o lingură bulion sau sos de roşii o ceapă un praf sare 50 g unt 50 g caşcaval 2-3 linguri fulgi de migdale prăjite   […]

Reteta zilei: Paste cu sos de sparanghel

Paste cu sos de sparanghel din: sparanghel tagliatelle, sunca, oua fierte, parmezan, sare, piper, cartofi fierti, suc de lamaie, mustar dijon, supa de legume.   Ingrediente:  450gr sparanghel 450gr tagliatelle 225gr sunca rumenita 2 oua, fierte, si taiata in jumatati 50gr parmezan, ras sare si piper Ingrediente dressing: 50gr cartofi fierti 5 linguri ulei de […]

Spaghettini cu salvie

Reteta zilei: Spaghete cu sos de patrunjel

Spaghete cu sos de patrunjel din: spaghete, ulei de masline, fulgi de chili, usturoi, menta oregano, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente:  400gr spaghete 7 linguri ulei de masline 1/4 lingurita fulgi de chilli 6 catei de usturoi, tocat 1 lingura menta sau oregano, tocate 1 lingura patrunjel, tocat sare si piper     Mod de […]

Paste cu sos de rosii, parmezan si branza de capra

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, busuioc, rosii, pasta de tomate, zahar, vin, paste, sare, piper parmezan.   Ingrediente:  1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi, tăiat în felii subțiri cateva frunze fiecare busuioc proaspăt, cimbru si oregano […]

Reteta zilei: Fructe de mare cu paste si sos de rosii

Fructe de mare cu paste si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei iute, rosii, patrunjel, scoici, midii, vin alb, spaghete, busuioc, creveti, sare, piper, lamaie.   Ingrediente:  3 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, zdrobit 1/2 ardei iute rou, fara semințe și tocat 200g roșii tocate […]

Chicken thai noodles

Reteta zilei: Noodles cu tofu si ou

Noodles cu tofu si ou din: noodles, ulei, tofu, oua, apa, capa, usturoi, sos de soia, ketchup, sos chilli, cartof, ceapa verde, ardei iuti.   Ingrediente:  450g noodles 4-6 linguri ulei 115g tofu prăjit 2 oua 2 linguri apa 1 ceapa, felii 1 cățel de usturoi, zdrobit 1 lingura sos de soia 2-3 linguri ketchup […]

Noodles cu sos iute si legume

Reteta zilei: Noodles cu sos iute si legume

Noodles cu sos iute si legume din: noodles, castravete, ceapa verde, ridichii, fasole verde, alune, ulei, usturoi, pasta de susan, ulei de susan, sos de soia, sos chili, otet balsamic, supa de pui, zahar, sare, piper, cajuu.   Ingrediente:  450g noodles 1/2 castravete, taiat cuburi 4-6 fire ceapa verde 1 legatura ridichii 11gr fasole verde […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu parmezan

Budinca de macaroane cu parmezan din: macaroane, franzela, oua, lapte, parmezan, unt, smantana, pesmet, sare.   Ingrediente: 500 g macaroane 2 franzele mici 3 ouă 2 ceşti lapte 100 g parmezan 50 g unt o ceaşcă smântână 2 linguri pesmet sare   Mod de preparare: Macaroanele se rup în bucăţi foarte mici şi se fierb […]

Reteta zilei: Porc cu legume si fidea

Porc cu legume si fidea din: fidea, porc, ulei, ghimbir, salata verde, fasole verde, ardei iute, ardei gras, sare, piper, alge marine, sos worcestershire, sos de soia sos de stridii, zahar, piper alb.   Ingrediente:  300g fidea 200g carne de porc fără os tăiata în felii subțiri 4 1/2 linguri ulei 1 bucatica radacina ghimbir, […]

Carne de porc cu taietei de orez

Reteta zilei: Carne de porc cu taietei de orez

Carne de porc cu taietei de orez din: porc, teietei de orez, broccoli ardei iute, ulei, usturoi, ceapa verde, iarba de lamaie, ardei gras, lapte de cocos, pasta de tomate, sos de soia, vin de orez, ghimbir.   Ingrediente:  450g file de porc 225g taietei de orez 115g broccoli 1 ardei iute rosu fara seminte […]

Salata de telina cu masline verzi

Salata de telina cu masline verzi

Salata de telina cu masline verzi din: telina, castravete, morcov, masline verzi, nuci, salvie, usturoi, paste, maioneza, sare, piper. Ingrediente: 6 tulpini de lelină, tăiate cubuleţe 1 castravete, tăiat cubuleţe 1 morcov mare, ras 100 de grame de măsline verzi tocate (sau mai puţin, după gust) 1/3 de cană de nuci, tocate 1 linguriţă de praf […]

Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado

Salata de paste cu rosii si avocado din: paste integrale, ceapa, rosii cherry, naut, busuioc, porumb, maioneza, sare. Ingrediente: 3 căni de paste din grâu integral, fierte 1/4 de cană de ceapă roşie tăiată cubuleţe 2 1/2 căni de roşii cherry, tăiate în patru 1 cutie de 450 de grame de năut, scurs şi clătit […]

Cannelloni umpluţi

Cannelloni umpluti cu usturoi

Cannelloni umpluti cu usturoi din: paste, ailloli, branza, ulei. Ingrediente: paste ailloli branza ulei   Mod de preparare: Fierberi pastele respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgeţi şi lăsaţi la răcit. Apoi umpleţi pastele cu ailloli amestecat cu brânză rasă, de preferinţă cheddar mediu sau puternic, sau cu caşcaval. Puneţi pastele într-un vas termorezistent pentru a […]

Paste cu carne si spanac

Paste cu carne si spanac

Paste cu carne si spanac din: carne, cartofi, spanac, unt, faina, ceapa, oua, nucsoara, smantana, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de vită tocată 1 kg cartofi 500 g spanac 40 g unt 250 g făină sare piper 1 cea­pă roşie 3 ouă 1 felie pâine nucşoară 20 g unt 250 ml smântână dulce […]

Paste gratinate

Paste gratinate cu masline

Paste gratinate cu masline din: piept de pui, rosii, penne, masline, ciuperci, usturoi, dafin, zahar, sare, piper, cascaval, ulei, coriandru, cardamom. Ingrediente: 2 piepţi de pui 400 g roşii descojite, tăiate mărunt 200 g penne rigate 200 g măsline fără sâmburi, feliate 1 conservă ciuperci feliate 3 căţei usturoi 2 frunze dafin 1-2 linguriţe zahăr […]

Paste_cu_sos_de_rosii_si_busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc din: paste, rosii, ceapa, usturoi, zahar, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 300 g paste fară ouă 400 g conservă de roşii mărunţite sau întregi 1 ceapă 4-5 căţei de usturoi sare zahăr busuioc puţin ulei   Mod de preparare: Ceapa mărunţită se căleşte în ulei, se adaugă usturoiul pisat, […]

Macaroane cu cartofi

Macaroane cu sunca sau ciuperci

Macaroane cu sunca sau ciuperci din: macaroane, unt, sunca sau ciuperci, cascaval, oua. Ingrediente: 500 g macaroane 3 linguri unt 200 g şuncă sau ciuperci 200 g caşcaval ras 4 ouă   Mod de preparare: Se fierb macaroanele 20 de minute, în apă multă, clo-cotindă, cu puţină sare, la foc mic. Se scurg imediat şi […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Macaroane picante

Macaroane picante din: macaroane, carne tocata, ceapa, verdeata, sare, piper, bulion, unt, cascaval ras, unt sau untura. Ingrediente: 350 g macaroane 350 g carne tocată o ceapă verdeaţă sare piper o lingură bulion 100 gunt 200 g caşcaval ras o lingură unt sau untură   Mod de preparare: Se fierb macaroanele 20 de minute, în […]

Spaghete cu ciuperci

Spaghete cu ciuperci si ou

Spaghete cu ciuperci si ou din: spaghete, ciuperci, oua, unt, cascaval, ceapa, suc de rosii, vin, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 400 g ciuperci 4 ouă tari 150 g unt 200 g caşcaval ras o ceapă o cutie suc de roşii un pahar vin sare piper   Mod de preparare: Se fierb spaghetele în […]

Lasagna cu hasme

Lasagna de vita

Lasagna de vita din: foi, carne de vita, ulei, unt, ceapa, telina, morcov, ceapa, nucsoara, vin, rosii, cascaval, oregano, unt, faina, lapte, sare, piper. Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vită, tocată 1 lingură cu ulei de măsline 3 linguri cu unt 1 ceapă 1 ţelină mică 1 morcov 1 vârf […]

Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui

Paste cu fasole verde

Paste cu fasole verde din: paste, muschi de porc, vin, busuioc, oregano, usturoi, morcovi, ardei, fasole, ulei, marar. Ingrediente: 450 g paste fusilli colorate 450 g muşchi de porc 500 ml vin alb sec 1 linguriţă cu busuioc uscat 1 linguriţă cu oregano uscat 2 căţei de usturoi decojiţi şi tăiaţi 3 morcovi tăiaţi cubuleţe […]

Bors cu caltabos

Bors de loboda (sau de stevie)

Bors de loboda (sau de stevie) din: loboda, ceapa verde, orez, fidea, spaghete, leustean, marar, patrunje, ou, smantana, bors. Ingrediente: 5-6 legături de lobodă roşie 6-7 fire die ceapă verde o lingură orez o mână de fidea sau 5-6 fire de spaghete rupte mic leuştean mărar pătrunjel verde un ou smântână 750 ml borş   […]

Paste_cu_sos_de_frunze_de_ridichi

Paste cu sos de frunze de ridichi

Paste cu sos de frunze de ridichi din: frunze de ridichi, paste, ulei, migdale, cascaval, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 50 g frunze proaspete de ridichi 50 ml ulei de măsline 50 ml apă 2 linguri de migdale blanşate 30 g caşcaval ras 1-2 căţei de usturoi sare piper 250 g paste integrale   Mod de […]

Paste_cu_ciuperci_Urechea_lui_luda

Paste cu ciuperci si sos de soia

Paste cu ciuperci si sos de soia din: ciuperci, ceapa, morcov, ardei, sos de soia, ulei, feta, paste. Ingrediente: 2 pumni de ciuperci Urechea lui luda 1 ceapă 1 morcov 1 ardei verde sos de soia ulei 50 g brânză feta 4 linguri de ceapă friptă paste sare   Mod de preparare: Ciupercile se înmoaie în […]

Spaghete cu sos de carne

Spaghete cu sos de legume si chilli

Spaghete cu sos de legume si chilli din: rosii, linte, morcovi, ceapa, ulei, dafin, usturoi, busuioc, oregano, fulgi de chilii, zahar, spaghete, sare, piper. Ingrediente: 400 g roşii din conservă 120 g linte roşie 2 morcovi 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 frunză de dafin 2 căţei de usturoi 250 ml supă de legume […]

Paste cu masline si busuioc

Paste cu masline si busuioc din: paste, ulei, esalote, rosii, ardei, masline, telemea, busuioc.   Ingrediente: 350 g paste spiralate 600 ml supă limpede de legume 1 lingură ulei de măsline 4 eşalote tocate mărunt 200 g roşii prunişoare tăiate în două 1 ardei iute fără seminţe, tăiat mărunt o mână de măsline negre tocate […]

Paste cu rosii si chorizo

Paste cu rosii si chorizo

Paste cu rosii si chorizo din: paste, ulei, ceapa, chorizo, lamaie, rucola, busuioc, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată mărunt 200 g chorizo, tăiat felii 300 g roşii, tocate zeama de la 1/2 lămâie 60 g rucola 0 mână de busuioc pătrunjel proaspăt, tocat   Mod de […]

Creveţi cu legume

Spaghete cu creveti si dovlecel

Spaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, lamaie, usturoi, seminte, chilli, busuioc, dovlecei. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingură ulei de mâsline 350 g creveţi uriaşi 2-3 căţei de usturoi, zdrobit 3/4 linguriţă seminte de fenicul 1/2 linguriţă chilii 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie o mână busuioc […]

Paste integrale cu sos pesto

Paste integrale cu sos pesto

Paste integrale cu sos pesto din: paste, mazare, nuci de pin, busuioc, usturoi, crema de branza, parmezan, sare. Ingrediente: 175 g paste din făină integrală apa cu sare 75 g mazare 50 g nuci de pin o mână de busuioc 2 linguri parmezan 2 căţei de usturoi 50 g cremă de brânză de vaci   Mod […]

Carnati cu spanac

Carnati cu spanac

Carnati cu spanac din: carnati p0lonezi, pasta fainoase, spanac, ciuperci, ulei. Ingrediente: 200 g cârnaţi polonezi 250 g paste făinoase (de preferinţă lasagne) 250 g spanac 150 g ciuperci ulei   Mod de preparare: Se fierb în apă cu sare pastele făinoase. Când sunt gata, se scurg şi se spală sub un jet de apă […]

Spaghete cu crenvursti

Spaghete cu crenvursti

Spaghete cu crenvursti din: crenvursti, ciuperci, spaghete, chefir, pasta de ardei, ulei, maioneza. Ingrediente: 300 g crenvurşti 200 g ciuperci 250 g spaghete 300 ml chefir pastă de ardei ulei maioneză   Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă cu sare, apoi se scurg şi se pun deoparte. După ce s-au răcit, se amestecă […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu ficat de pasare

Spaghete cu ficat de pasare din: spaghete, broccoli, tomate, ficat de pasare, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete integrale 300 g bucheţele de broccoli 3 tomate 300 g ficat de pasăre 2 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare Spaghete cu ficat de pasare: Spălaţi tomatele, tăiaţi-le în patru, […]