Paste cu legume si capere

Paste cu legume noi

Paste cu legume noi din: pene, mazare, sparanghel, bob, branza de capra, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 250 g pene integrale 200 g mazăre congelată 200 g sparanghel verde congelat 200 g bob congelat 100 g brânză de capră proaspătă 2 linguri busuioc tăiat cu foarfecă sare piper   Mod de preparare: Puneţi bobul şi mazărea în […]

Macaroane cu linte

Macaroane cu conopida

Macaroane cu conopida din: conopida, macaroane, unt, pesmet. Ingrediente: o conopidă 250 g macaroane o lingură unt pesmet   Mod de preparare: Se ţine conopida în apă rece, apoi se fierbe în apă fierbinte cu sare. Se fierb macaroanele şi se limpezesc. Se unge o formă cu unt, se pun macaroanele, apoi conopida desfăcută în […]

Cum sa prepari cele mai gustoase salate pentru masa de Craciun

Salata nemteasca cu gulie

Salata nemteasca cu gulie din: crenvursti, ridichi, morcovi, gulie, paste fainoase, chefir, maioneza, ulei, sare, vegeta, patrunjel, piper, nucsoara. Ingrediente: 4 crenvurşti 5 ridichi 2 morcovi 1 gulie 250 g paste făinoase 200 ml chefir maioneză ulei sare vegeta pătrunjel verde piper nucşoară   Mod de preparare: Se fierb pastele, iar după ce sunt gata, se […]

Cum sa prepari cele mai gustoase salate pentru masa de Craciun

Salata de soba

Salata de soba din: taitei soba, rosii, avocado, somon, ulei, lamaie, ceapa, susan, sare. Ingrediente: 250 g tăiţei soba 250 g roşii cherry 1 avocado mare 1 cutie de somon în suc natural 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie 1 lingură ceapă verde tăiată cu forfeca 1 lingură seminţe de susan sare (pentru apa […]

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate

Tagliatelle de dovlecei cu sos de tomate din: dovlecei, ardei, tomate, coriandru, piper, lamaie, ulei, seminte de pin, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 4 dovlecei 1 ardei gras portocaliu 3 tomate 2 linguri coriandru tăiat cu foarfecă 1 vârf de linguriţă de piper de Espelette 1 lămâie 4 linguri ulei de măsline 2 linguri seminţe de […]

Salata de paste cu linte

Reteta zilei: Salata de paste cu rosii si mozzarella

Salata de paste cu rosii si mozzarella din: paste sare de mare, rosii cherry, mozzarella, busuioc, vinegreta de otet balsamic, sare, piper.   Ingrediente:  300gr paste sare de mare 2 căni de rosii cherry 240gr mozzarella 1/4 frunze proaspete de busuioc, tăiate în felii subțiri 1/4-1/3 cana vinegreta de otet balsamic sare și piper negru, […]

Budincă de ciuperci şi ardei gras

Macaroane gratinate cu ciuperci

Macaroane gratinate cu ciuperci din: macaroane, ceapa, ciuperci, lapte, oua, smantana de soia, parmezan, nucsoara, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g macaroane integrale 1 ceapă 500 g ciuperci albe 100 ml lapte semidegresat 3 ouă 200 ml smântână de soia 40 g parmezan 1/2 linguriţă nucşoară 1 lingură ulei de măsline sare piper   Mod […]

Salata de paste cu legume si branza

Salata de paste cu masline si legume

Salata de paste cu masline si legume din: paste, broccoli, conopida, branza, masline, ulei, suc de lamaie. Ingrediente: o pungă paste o căpăţână medie broccoli câteva bucheţele conopidă 10-12 roşii mici 200g brânză Gouda 100 g măsline feliate Pentru sos: 3 linguri ulei sucul unei lămâi   Mod de preparare: Se desface în bucheţele mici […]

Carbonara

Reteta carbonara

Reteta carbonara din: paste, smantana, bacon, cascaval, ulei, oua, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste fierte 250 ml smântână de gătit 200 g bacon cubuleţe 4 linguri caşcaval ras o lingură ulei 4 ouă sare piper   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte puţin, se pune sare şi piper şi se amestecă uşor cu pastele […]

Cod cu paste multicolore

Cod cu sos pesto si paste

Cod cu sos pesto si paste din: file de cod, unt, taitei, sare, rosii, muguri de pin, sos pesto.   Ingrediente: 4 fileuri de cod 25 g unt o pungă tăieţei laţi sare Pentru sos: 3 roşii fără pieliţe 100 g muguri de pin un borcănel de sos pesto   Mod de preparare: Roşiile se […]

Paste cu piept de pui si praz

Paste cu piept de pui si praz

Paste cu piept de pui si praz din: penne, piept de pui file, praz, ardei gras, ou, smantana, cascaval, ceapa verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste de preferinţă integrale 1 piept de pui file 1 praz 1 ardei gras roşu 1 ou 200 ml smântână 150 g caşcaval 1 legătură ceapă […]

Paste cu spanac si gorgonzola

Paste cu spanac si gorgonzola

Paste cu spanac si gorgonzola din: paste, sare, seminte de pin, spanac, ceapa, usturoi, ulei, piper, nucsoara sau coriandru, supa de legume, gorgonzola, mascarpone. Ingrediente: 500 g paste lungi (trenette sau tagliatelle) sare 3 linguri seminţe de pin 500 g spanac 2 cepe 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline piper nucşoară sau […]

Supa de cocos cu tagliatelle

Supa de cocos cu tagliatelle

Supa de cocos cu tagliatelle din: tacamuri cocos, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, tagliatelle, sare, piper. Ingrediente: tacâmuri cocos o ceapă 2 morcovi o rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac o bucată mică telină o legătură pătrunjel verde sare piper 100 g tagliatelle din grâu dur   Mod de preparare: Supa de cocos cu tagliatelle: Se […]

Copane cu paste si sos vanatoresc

Copane cu paste si sos vanatoresc

Copane cu paste si sos vanatoresc din: pulpe de pui, concentrat de legume, paste, morcoovi, patrunjel, telina, sare, piper, dafin, otet, apa, ulei, faina, zahar, bulion.   Ingrediente: Pulpe & paste: 4 pulpe de pui 2 linguriţe concentrat de legume 200 g paste făinoase scurte Sos: 400 g morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 rădăcină […]

Paste_cu_dovlecel_si_vinete

Paste cu dovlecel si vinete

Paste cu dovlecel si vinete din: paste, ceapa, dovlecel, vanata, usturoi, rosii, ulei, curry, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 1 ceapă roşie 1 dovlecel 1 vânătă mică 2 căţei de usturoi 100 g roşii cherry 2 linguri de ulei de măsline 1 linguriţă de praf de curry sare piper busuioc proaspăt   Mod […]

Paste_cu_oua_si_smantana

Paste cu oua si smantana

Paste cu oua si smantana din: paste, unt, usturoi, faina, kaizer, oua, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 200 g paste fusilli 50 g unt 1 linguriţă praf de usturoi 1 lingură de făină 200 ml smântână de gătit 60 g kaizer/bacon/şuncă presată 4 ouă fierte tari sare piper ceapă verde   Mod de preparare: Pune pastele […]

Paste_cu_spanac_si_branza_nobila

Paste cu spanac si branza nobila

Paste cu spanac si branza nobila din: paste, branza, spanac, ardei, ceapa, sare, patrunjel.   Ingrediente: 200 g paste 50 g brânză albastră 1 mână de baby spanac 1 ardei gras 1 ardei capia mic 1/2 ceapă roşie sare pătrunjel   Mod de preparare: Fierbe pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Scurge-le, trece-le prin jet […]

Paste_cu_masline_si_sos_picant

Paste cu masline si sos picant

Paste cu masline si sos picant din: spaghete, malsine, rosii, usturoi, ceapa, chili, oua, ulei, otet, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 250 g spaghete 50 g măsline verzi fără sâmburi 4 linguri de roşii pasate 2 căţei de usturoi 1 ceapă mică 1/2 linguriţă de praf de chili (sau ardei iute tocat) 2 ouă 1 […]

Paste cu mazăre picantă

Paste cu pesto de mazare

Paste cu pesto de mazare din: mazare pastai, spanac, muguri de pin, parmezan, ulei, suc de lamaie, patrunjel, paste, sare. Ingrediente: 300 g mazăre nouă păstăi 200 g spanac proaspăt 100 g muguri de pin 50 g parmezan ras 2-3 linguri ulei o linguriţă suc de lămâie 1/2 legătură pătrunjel o pungă paste sare   […]

Sufleu cu paste cannelloni

Cannelloni cu capsuni

Cannelloni cu capsuni din: cannelloni, capsuni, nuca, alune, zahar, stevie, scortisoara, limeta, stafide, rom, lapte, oua. Ingrediente: 15 paste cannelloni nefierte 500 g căpşuni 400 g nucă măcinată 100 g alune măcinate 200 g zahăr 2 linguri extract de stevia (pudră îndulcitoare) 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 limettă 100 g stafide 100 ml rom 500 […]

Paste cu branza

Piept de pui cu paste la cuptor

Piept de pui cu paste la cuptor din: piept de pui, paste, rosii, bulion, ulei, ceapa, smantana, cascaval, sare, piper, busuioc. Ingrediente: un piept de pui o punga paste 10 roşii mici o linguriţă bulion 2 linguri ulei o ceapă 200 ml smântână 50 g caşcaval sare piper frunze proaspete de busuioc   Mod de […]

Paste gratinate cu bacon

Paste gratinate cu bacon

Paste gratinate cu bacon din: paste, bacon, branza, lapte, faina, unt, cascaval, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste 250 g bacon un tub brânză topită 200 ml lapte o lingură făină 25 g unt 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor […]

Spaghete cu masline si capere

Spaghete cu masline si capere

Spaghete cu masline si capere din: spaghete, capere, rosii, masline, usturoi, ardei, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: o cutie spaghete 4 roşii bine coapte 2 căţei usturoi un ardei iute roşu 100 g măsline 50 g capere busuioc pentru servit sare piper 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare Spaghete cu masline si […]

Fusilli cu spanac si usturoi

Paste cu spanac si usturoi

Paste cu spanac si usturoi din: paste, usturoi, ulei, spanac, nuci, lamaie, cascaval, sare, piper, rosii. Ingrediente: 200 g paste 4-5 căţei usturoi 100 ml ulei 500 g frunze spanac 100 g nuci 2-3 linguri zeamă lămâie 50 g caşcaval ras sare piper felii de roşii   Mod de preparare: Pui spanacul într-o sită, deasupra […]

Varga beleş

Reteta zilei: Macaroane cu branza

Macaroane cu branza din: macaroane, unt, faina, sare, piper, lapte, branza cheddar, iaurt, pesmet, boia.   Ingrediente:  400gr macaroane 2 linguri unt faina 2 linguri 1 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 2 cani de lapte 1 1/2 căni brânză Cheddar maruntita 3/4 cana iaurt 2 linguri pesmet 1/8 linguriță de boia afumată   […]

Paste prăjite cu şuncă

Paste prajite cu legume

Paste prajite cu legume din: usturoi, salote, piper, ulei, sare, rosii, pasta de tomate, zahar, paste, morcovi, conopida, busuioc. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 2 şalote 2 linguriţe de piper Sichuan (zdrobit) ulei 1 conserve mare de roşii descojite sare 1 linguriţă de zahăr 2 linguri de pastă de tomate 400 g paste chinezeşti cu […]

Paste cu rosii si spanac

Paste cu spanac si rosii

Paste cu spanac si rosii din: paste, usturoi, ulei, spanac, nuci, zeama de lamaie, cascaval, sare, piper, rosii. Ingrediente: 200 g paste 4-5 căţei usturoi 100 ml ulei 500 g frunze spanac 100 g nuci 2-3 linguri zeamă lămâie 50 g caşcaval ras sare piper felii de roşii   Mod de preparare: Pui spanacul într-o […]

Paste la cuptor cu sunca si cascaval

Paste la cuptor

Paste la cuptor din: paste, carne tocata, ceapa, rosii, smantana de gatit, ulei, sare, piper. Ingrediente: o pungă paste 200 g carne tocată o ceapă 6 roşii 250 ml smântână de gătit o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Paste la cuptor: In ulei se pune ceapa tocată la călit, se adaugă carnea […]

Paste cu sos de roşii

Paste cu pui si sos de rosii

Paste cu pui si sos de rosii din: paste papardelle, pulpe de pui, ceapa, usturoi, morcov, dovlecei, supa de pui, sos de rosii, ulei, busuioc, oregano, zahar, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 500g de paste Pappardelle 500g de pulpe de pui 1 ceapă mică 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 dovlecei verzi mici 100 ml […]

Taietei_cu_cascaval

Taietei cu cascaval

Taietei cu cascaval din: faina, oua, sare, nucsoara, piper, unt, apa minerala, ceapa, svaiter. Ingrediente: 500 g făină 4 ouă 1 linguriţă de sare de mare 1 vârf de cuţit de nucşoară piper 70 g unt apă minerală 2 cepe mari 400 g şvaiţer sau caşcaval tare   Mod de preparare: Cuptorul se preîncălzeşte la […]

Mancare_de_vita_cu_verdeata

Mancare de vita cu verdeata

Mancare de vita cu verdeata din: carne de vita, ceapa, ulei, sare, marar, patrunjel, faina, smantana, paste. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă mică 30 ml ulei sare 3 legături mari de mărar 1 legătură de pătrunjel 1 linguriţă de făină smântână şi paste fierte (pentru servire)   Mod de preparare: Speli bine […]