Paste cu parmezan si unt

Paste cu parmezan si unt

Paste cu parmezan si unt din: paste, parmezan, sare, unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 100 g parmezan 150 g unt   Mod de preparare: Se încălzesc în prealabil farfuriile. Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj într-o cantitate suficientă de apă cu sare. Se rade parmezanul. Se topeşte într-o tigaie untul şi […]

Paste cu carne si spanac

Carne de vanat cu paste

Carne de vanat cu paste din: carne de caprioara, ceapa, morcov, varza, arpagic, ulei de unt, slaninuta, vin, fond de carne de vanat, pasta de tomate, cimbru, sare, piper, piper de jamaica, rigatoni. Ingrediente: 250 g carne de căprioară 1 ceapă 1 morcov 500 g varză albă 1/2 legătură de arpagic verde (sibulet) 1 lingură […]

Paste_la_cuptor_cu_carnati

Paste la cuptor cu carnati

Paste la cuptor cu carnati din: ardei, vanata, dovlecel, ulei, carnati, paste, sos, busuioc, cas. Ingrediente: 1 ardei gras roşu si galben 1 vânătă, tăiată bucăţi 1 dovlecel, tăiat bucăţi 2 linguri ulei aromatizat cu usturoi 450 g cârnaţi proaspeţi 300 g paste pene 2×340 g sos de paste cu busuioc şi roşii o mână […]

Tortellini gratinati cu legume

Tortellini gratinati cu legume

Tortellini gratinati cu legume din: tortellini, sare, dovlecei, unt, usturoi, oua, lapte, parmezan, piper, nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini sare 400 g dovlecei 3 linguri de unt 2 căţei de usturoi 3 ouă 250 ml lapte 100 g parmezan proaspăt ras piper nucşoară proaspăt rasă   Mod de preparare: fierb pastele al dente în apă […]

Salata de macaroane cu legume calite

Macaroane in sos gorgonzola

Macaroane in sos gorgonzola din: gorgonzola, smantana, sare, piper, zahar, sunca de Parma, macaroane, patrunjel. Ingrediente: 150 g brânză gorgonzola 250 ml smântână dulce sare piper zahăr 150 g felii de şuncă de Parma 400 g macaroane 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Se îndepărtează coaja brânzei gorgonzola, apoi se taie cubuleţe, care […]

Lasagna cu spanac

Lasagna cu spanac proaspat

Lasagna cu spanac din: spanac, sare, ceapa, rosioare, usturoi, unt, faina, lapte, smantana, ierburi aromatice, oua, piper, foi de lasagna, branza fotina, patrunjel. Ingrediente: 2 kg spanac frunze sare 200 g ceapă 600 g roşioare (pe vrej) 1-2 căţei de usturoi 50 g unt 40 g făină 300 ml lapte 250 ml smântână dulce 1 […]

Tagliatelle alla carbonara

Tagliatelle cu sos de branza si broccoli

Tagliatelle cu sos de branza si broccoli din: broccoli, supa de legume, ceapa, unt sau margarina, tagliatelle, sare, branza de vaci cu ierburi aromatice, parmezan, piper. Ingrediente: 6oo g broccoli 600 ml supă de legume 1 ceapă 1 lingură de unt/margarină 300 g tagliatelle sare 100 g brânză de vaci cu ierburi aromatice 50 g […]

Budincă din paste de porumb cu branză si vişine

Budinca de paste cu telina si sparanghel

Budinca de paste cu telina si sparanghel din: tagliatelle, sare, telina apio, patrunjel, parizer, sparanghel, anghinare, parmezan, unt. Ingrediente: 200 g tagliatelle sare 2 tije de ţelină verde (apio) 1 legătură de pătrunjel cu frunză netedă 100 g parizer de pasăre 150 g sparanghel zahăr 6 inimi de anghinare (carciofi) în ulei nucşoară piper 120 […]

Tagliatelle cu ciuperci si praz

Tagliatelle cu ciuperci si praz

Tagliatelle cu ciuperci si praz din: praz, ciuperci, tgliatelle, ulei, sare, unt, piper, piper Cayenne, vin, smantana, nucsoara, parmezan. Ingrediente: 2 tije de praz 250 g ciuperci la alegere 250 g tagliatelle înguste 1 lingură de ulei sare 2 linguri de unt piper din râşniţă 1 vârf de cuţit de piper Cayenne 125 ml vin […]

Penne cu dovlecei si ricotta

Penne cu dovlecei si ricotta

Penne cu dovlecei si ricotta din: penne, sare, dovlecei, usturoi, ulei, busuioc, ricotta, piper, parmezan. Ingrediente: 400 g penne sare 1 kg dovlecei mici 4 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 2-3 linguri de ulei de măsline 350 g brânză ricotta piper 40 g parmezan ras   Mod de preparare: Se fierb pastele al dente […]

Paste late cu vinete

Paste late cu vinete

Paste late cu vinete din: vinete, ulei, ceapa mica, usturoi, lamaie, ulei, iaurt, sare, piper, paste late, ricotta, arpagic. Ingrediente: 2 vinete 5-6 linguri de ulei 1 ceapă mică (şalotă) 1 căţel de usturoi 2 linguri de zeamă de lămâie 4 linguri de ulei de măsline 150 g iaurt sare piper 400 g paste late […]

Spaghete cu smantana si peste

Spaghete carbonara cu smantana

Spaghete carbonara cu smantana din: sunca pancetta, sunca, ustroi, unt, spaghete, sare, piper, oua, smantana, parmezan, pecorino. Ingrediente: 50 g şuncă pancetta 100 g şuncă fiartă 1 căţel de usturoi 2 linguri de unt 400 g spaghete sare piper 3 ouă 100 ml smântână dulce 40 g parmezan 40 g brânză pecorino   Mod de […]

Penne All'arrabbiata

Penne All’arrabbiata

Penne All’arrabbiata din: penne, sare, mazare, patrunjel, pasta de tomate, ketchup, usturoi, capere, ulei, zahar, ardei iute, masline, parmezan.   Ingrediente: 400 g penne sare 300 g mazăre (congelată) 1 legătură de pătrunjel 30 g pastă de tomate 1 lingură de ketchup 1 căţel de usturoi 1-2 linguriţe de capere 2 linguri de ulei de […]

Spaghete aglio e olio

Spaghete aglio e olio

Spaghete aglio e olio din: spaghete, sare usturoi, patrunjel, ardei, ulei, piper, ardei iute. Ingrediente: 400 g spaghete sare 5 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel cu frunză netedă 1/2 ardei proaspăt 50 ml ulei de măsline extra virgin piper 1 ardei iute uscat   Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în […]

Ravioli antipasti

Ravioli antipasti

Ravioli antipasti din: ravioli, rosii decojite, amestec antipasti, branza, aroma de migdale, piper, salvie, frunzulite de migdale, fulgi de unt. Ingrediente: 400 g ravioli verzi proaspeţi, umpluţi cu brânză sare 250 g roşii decojite din conservă 200 g amestec de antipasti (la borcan) 200 g brânză tare picantă (rasă) 1-2 picături de aromă de migdale […]

Budinca de clatite cu spanac

Budinca de paste cu spanac (varianta)

Budinca de paste cu spanac din: macaroane, sare, spanac, ceapa, ulei, carne tocata de vita, vin, branza, iper, oua, smantana, boia, seminte de pin. Ingrediente: 400 g macaroane sare 1 kg spanac (frunze) 1 ceapă 2 linguri de ulei de floarea soarelui 300 g carne tocată de vită 150 ml vin alb 200 g brânză […]

Budinca de spirale cu branza dulce

Budinca de paste cu carne de miel

Budinca de paste cu carne de miel din: fasole, morcovi, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata de miel, vin, sare, piper, coriandru, patrunjel, macaroane, iaurt, creme fraiche, oua, parmezan, grasime. Ingrediente: 250 g fasole verde 200 g morcovi 2 cepe 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 400 g carne tocată de miel […]

Paste tagliatelle cu legume si ton

Tagliatelle cu zbarciogi

Tagliatelle cu zbarciogi din: tagliatelle, zbarciogi, unt, smantana, vin, sare, piper, lamaie.   Ingrediente: 400 g tagliatelle proaspete 250 g zbârciogi proaspeţi sau 25 g zbârciogi uscaţi 30 g unt 250 ml smântână dulce 1 lingură de vin de Marsala sare piper din râşniţăzeama de la 1/2 de lămâie 1 lingură de ulei   Mod […]

Fried Crabs

Taitei de orez cu crab

Taitei de orez cu crab din: taitei, fon de homar, suc de ghimbir, sos de soia, piper, crab, oua. Ingrediente: 150 g tăieţei de orez 750 ml fond de homar (gata preparat) 2-3 linguri suc de ghimbir 2-3 linguri sos de soia puţin piper cu lămâie 300 g carne de crab 2 ouă     […]

Reteta zilei: Vita cu paste si sos de smantana

Vita cu paste si sos de smantana din: vita, ciuperci, ceapa, faina, smantana, condimente, sare, piper, paste.     Ingrediente:  1 kg carne de vita, cuburi 500gr ciuperci 1 ceapă 2 linguri făină 1/2 cani smantana 1 lingura condimente pentru vita sare si piper 300gr paste     Mod de preparare: Se pregatesc ingredientele. Se […]

Taietei_de_spanac_cu_soia

Taietei de spanac cu soia

Taietei de spanac cu soia din: dovleac, spanac, taietei, ulei, miere, sos de soia, susan. Ingrediente: 600 g dovleac 100 g frunze de spanac proaspăt 250 g tăieţei laţi de orez 4 linguri ulei vegetal 2 linguri miere 8 linguri sos de soia 2 linguri susan   Mod de preparare: Se curăţă dovleacul, se îndepărtează […]

Paste late cu dovlecei si smantana

Paste late cu sos de lamaie

Paste late cu sos de lamaie din: lamaie, salvie, ulei, faina, lapte, supa de legume, paste, sare, smantana, oua, piper. Ingrediente: 1 lămâie netratată 4-6 frunze de salvie 6 linguri de ulei de măsline 2 linguri de făină 250 ml lapte 250 ml supă de legume 400 g paste late sare 125 ml smântână dulce […]

Taietei cu chiftelute

Taietei cu chiftelute

Taietei cu chiftelute din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc. Ingrediente: 2 cepe 50 g ciuperci champignon 200 g carne de vită tocată 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă 2 […]

Hering cu spaghete şi ciuperci

Spaghete cu pesto si file de peste

Spaghete cu pesto si file de peste din: seminte de pin, ulei, usturoi, busuioc, parmeza, sare, piper, spaghete, file de peste. Ingrediente: 100 g seminţe de pin 130 ml ulei de măsline 3 căţei de usturoi decojiţi 50 g frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper 400 g spaghete 250 g roşii 400 g […]

Fettuccine cu costita

Fettuccine cu costita

Fettuccine cu costita din: costita, usturoi, ulei, zeama de carne, patrunjel, sare, piper, busuioc, fettuccine, pecorino. Ingrediente: 100 g costiţă proaspătă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 150 ml zeamă de carne 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat sare piper 4 frunze de busuioc 400 g fettuccine 100 g […]

Taitei cu carne de porc si menta

Taitei cu carne de vita si ciuperci

Taitei cu carne de vita si ciuperci din: carne de vita, otet, zahar, sos de soia, ulei, ciuperci, ceapa verde, fasole, taietei, chilli, caju. Ingrediente: 2×220 g carne pentru friptura 50 ml otet de vin roşu 50 g zahăr 3 linguri sos de soia 1 lingură ulei de floarea soarelui 300 g amestec de ciuperci, tăiate felii […]

Gaina cu rosii si orez

Ficat de gaina cu penne

Ficat de gaina cu penne din: ficatei de pui, penne, ceapa, usturoi, unt, portocala, dafin, vin, pasta de tomate, smantana.   Ingrediente: 350 g ficăţei de pui 500 g penne, 1 ceapă 2 căţei de usturoi, 50 g unt 2 linguri de coajă rasă de portocală netratată 2 foi de dafin 120 ml vin roşu […]

Fidea cu nucsoara

Fidea cu salsa

Fidea cu salsa din: fidea, ardei, coriandru, ulei, sos de peste, miere, otet de orez. Ingrediente: 250 g fidea de orez câte 2 ardei roşii şi galbeni 6 frunze de coriandru 4 linguri ulei vegetal 4 linguri sos de peşte 2 linguri miere 2 linguri oţet alb de orez   Mod de preparare: Se fierbe […]

Fidea cu legume

Fidea cu legume si raci

Fidea cu legume si raci din: fidea, morcov, salata, telina, ulei, carne de rac, sos de stridii, soia, zahar, piper.   Ingrediente: 100 g fidea de orez 1 morcov 50 g salată chinezească 1/2 ţelină 2 linguri ulei de susan 1 căţel de usturoi 100 g carne de rac din conservă 3 linguri zeamă de legume […]

Salată de fasole păstăi

Taitei cu creveti si pastai

Taitei cu creveti si pastai din: taietei, sare, pastai, ceapa, chili, ulei, crevete, oua, sos de soia.   Ingrediente: 250 g tăieţei de ou chinezeşti sare 300 g păstăi de mazăre dulce 1 legătură de ceapă verde 2 chili verzi mici 2 linguri ulei de susan 250 g cocktail cu crevete 2 linguri sos de soia […]

Carbonara cu bacon afumat

Reteta zilei: Paste cu sos carbonara

Paste cu sos carbonara din: penne, bacon, ceapa, usturoi, sare, zahar, smantana, parmezan, oua, coaja de lamaie, piper.   Ingrediente:  220 g penne 5-6 felii bacon, maruntit 1 ceapa feliata 1 cățel de usturoi tocat ¼ linguriță de sare ½ linguriță de zahăr Ingrediente sos carbonara: ¼ cană smantana ½ ceasca parmezan, proaspat ras 2 […]

Gratar_cu_paste

Gratar cu paste

Gratar cu paste din: piept de pui, spaghete, suc de rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 felii piept de pui o pungă spaghete 400 ml suc de roşii o ceapă 3 căţei usturoi 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Carnea se pune pe grătarul încins, iar ceapa tăiată mărunt se […]