Spaghete carbonara cu chorizo

Spaghete carbonara cu chorizo

Spaghete carbonara cu chorizo din: ulei de masline, chorizo, varza de bruxelles, spaghete, smantana, lapte, parmezan, piper, ou. Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 140 g de chorizo 250 g varză de Bruxelles 200 g de spaghete 3 gălbenuşuri 150 g de smântână pentru gătit 50 ml de lapte 25 g de parmezan ras piper […]

Paste cu branza cheddar

Paste cu branza cheddar

Paste cu branza cheddar din: paste, supa, unt, branza, spanac. Ingrediente: 75 g de paste scurte 250 ml supă de pui, lapte sau apă rece 2 linguriţe de unt 50 g de brânză Cheddar, rasă 0 mână de spanac (opţional)   Mod de preparare: Intr-o cană cu un volum de două ori mai mare decât […]

Reteta zilei: Rulouri de lasagna

Rulouri de lasagna din: foi de lasagna, apa, pasta de tomate, branza cheddar, parmezan, oua busuioc, oregano.   Ingrediente:  1 pachet foi de lasagna apă pasta de tomate brânză cheddar parmezan ouă busuioc sau oregano     Mod de preparare: Fierbeti foile de lasagna. Ungeti pe fiecare jumatate de foaie cu pasta de tomate. Se […]

Reteta_lasagna_cu_vinete_si_ton

Reteta lasagna cu vinete si ton

Reteta lasagna cu vinete si ton din: foi de lasagna, vinete, rosii, cascaval, telemea, ton, usturoi, ulei de masline, sos de rosii, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna 3 vinete 6 roşii 120 g caşcaval 120 g telemea 1 conservă ton 1 căpăţână de usturoi 7 linguri ulei de măsline puţin […]

Reteta_macaroane_cu_conopida

Reteta macaroane cu conopida

Reteta macaroane cu conopida din: macaroane, cascaval, unt, conopida, pesmet, sare. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g caşcaval 100 g unt 1 conopidă mică pesmet sare     Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu puţină sare, urmând instrucţiunile de pe ambalaj. Le scurgi în strecurătoare şi le treci rapid prin jet de apă […]

Reteta_paste_la_cuptor

Reteta paste la cuptor

Reteta paste la cuptor din: paste, bacon, carnati, ulei, mozzarella, smantana, unt, sare. Ingrediente: o pungă paste 150 g bacon afumat 2 cârnaţi de casă o lingură ulei 2-3 felii mozzarella 100 ml smântână de gătit 20 g unt sare   Mod de preparare: Baconul si cârnaţii feliaţi se pun la rumenit în ulei. Pastele […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos pesto de busuioc

Spaghete cu sos pesto de busuioc din: spaghete, ulei, apa, mozzarella, busuioc.   Ingrediente:  400gr spaghete 1/2 cana de ulei 1/2 cană de apă 1/2 ceasca de mozzarella 2 cesti de frunze proaspete de busuioc         Mod de preparare: In blender adaugati busuioc, 1/2 ceasca de ulei de masline, 1/2 cana de apa, […]

Reteta_budinca_de_paste

Reteta budinca de paste

Reteta budinca de paste din: spaghete, suc de rosii, vanata, rosii, ulei, ceapa, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 1 pungă spaghete 300 ml suc de rosii 1 vânătă 2-3 catei de usturoi 3 rosii 3 linguri ulei 1 ceapă sare piper busuioc   Mod de preparare: Tai vânăta felii subţiri, sărezi şi laşi 2 ore la […]

Spaghete_cu_linte

Spaghete cu linte

Spaghete cu linte din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, linte, oregano, spaghete, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 conservă de roşii cuburi 1 ceapă 2 căţei de usturoi ulei 80 g linte 1-2 roşii 1 linguriţă oregano 1 foaie de dafin sare piper pătrunjel verde 200 g spaghete   Mod de preparare: Speli în mai multe ape […]

Reteta_paste_cu_legume_la_cuptor

Reteta paste cu legume la cuptor

Reteta paste cu legume la cuptor din: faina, apa, sare, ulei, ardei, ciuperci, rosii, ceapa, suc de rosii, spanac, usturoi, cascaval. Ingrediente: Pentru aluatul de paste: 80 g făina de grâu dur 80 g făină albă 65 ml apă sare 1 lingură ulei Pentru umplutură: 1 ardei gras 200 g ciuperci 1 ceapă 200 g […]

Supă cu pui fript

Reteta zilei: Supa de pui cu taietei de casa

Supa de pui cu taietei de casa din: apa, pui, ceapa, morcovi, patrunjel, faina, oua, sare. Ingrediente:  12 cesti de apa 2 cani bucati de pui 1 ceapa 2-3 morcovi 1 patrunjel 4 căni de făină 3 oua 1 vârf de cuțit de sare     Mod de preparare: Pregatiti aluatul pentru taieteii de casa. […]

Lasagna cu varză si bacon

Lasagna cu varza si carne

Lasagna cu varza si carne din: carne tocata, foi de lasagna, sos de rosii, varza, cascaval, ceapa, ulei, usturoi, vin, oregano, sare, piper, rosii, unt, lapte, rozmarin, nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocată (de pui, curcan sau amestec porc cu vită) 1 pachet foi lasagna 300 ml sos de roşii 1 varză călită 500 g […]

Spaghete bologneze

Reteta spaghete bologneze cu oregano

Reteta spaghete bologneze cu oregano din: spaghete, carne tocata, ceapa, ardei, morcov, suc de rosii, usturoi, ulei, sare, piper, oregano, busuioc. Ingrediente: 1 pachet spaghete 250 g carne tocată (amestec vită şi porc) 2 cepe mari 1 ardei gras roşu 1 morcov 300 ml suc de roşii 2-3 căţei de usturoi 4 linguri ulei sare […]

Friptura_de_porc_cu_paste

Friptura de porc cu paste

Friptura de porc cu paste din: cotlete de porc, salvie, ceapa, morcov, telina, pasta de rosii, ardei, masline, paste, sare, piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc 6 frunze de salvie 1 ceapă roşie, tocată mărunt 1 morcov, tocat mărunt 1 codită de ţelinâ, tocată mărunt 3 linguri pastă de roşii deshidratate 1 ardei gras, tocat […]

Reteta zilei: Spaghete cu parmezan si bacon

Spaghete cu parmezan si bacon din: spaghete, bacon, oua, parmezan, piper.   Ingrediente:  225g spaghete bacon, tocat 2 oua 1/2-3/4 ceasca parmezan proaspat ras piper negru măcinat       Mod de preparare: Tocati bacon-ul. Fierbeti pastele al dente. Între timp, rumeniti bacon-ul in tigaie pentru cateva minute, nu trebuie prajit, ci doar rumenit. Scurgeti […]

Reteta de paste cu legume

Reteta paste cu legume

Reteta paste cu legume din: paste, dovlecel, ardei, usturoi, ulei, ceapa, rosii, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste fără ou 1 dovlecel 2 ardei graşi 5 căţei usturoi 2 linguri ulei 1 ceapă 5 roşii 150 g caşcaval de post, ras sare piper   Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe ambalaj, […]

Paste cu rosii uscate si parmezan

Reteta zilei: Paste cu rosii uscate si parmezan

Paste cu rosii uscate si parmezan din: carnati, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, dovlecei, cimbru, rosii uscate, vin alb, supa de pui, smantana, paste, parmezan, busuioc, sare de mare, piper. Ingrediente:  4-5 carnati 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 10-12 ciuperci 2 dovlecei 1 lingurita cimbru proaspat […]

Reteta zilei: Macaroane cu cheddar si parmezan

Macaroane cu cheddar si parmezan din: macaroane, unt, lapte, ceapa, usturoi, dafin, cimbru, boabe de mustar, cheddar, parmezan, mozzarella, sare, piper. Ingrediente:  4 căni macaroane 5 linguri de unt 4 cesti lapte 1/2 ceapa 4 catei de usturoi 1 frunza de dafin 3 crengute cimbru proaspat 1 lingurita boabe de muștar, zdrobite 2 cesti cheddar […]

Reteta zilei: Taietei cu legume si ou

Taietei cu legume si ou din: taietei, condimente pentru pui, legume, unt, parmezan, ou, sare, piper. Ingrediente:  1 pachet taietei condimente pentru pui ⅔ ceașcă legume asortate congelate 1 lingura de unt 2 linguri de parmezan tocat 1 ou 1 vârf de cuțit de sare si piper     Mod de preparare: Pregatiti ingredientele. Umpleti […]

Pui cu sos de rosii si paste

Reteta zilei: Paste cu snitele de pui si sos de rosii

Paste cu snitele de pui si sos de rosii din: pui, faina, pesmet, oua sare, piper, ulei de masline, paste sos de rosii, apa, busuioc, mozzarella, parmezan.   Ingrediente:  4 piepti de pui 2 cani de faina 300gr pesmet 3 oua sare și piper ulei de măsline 200gr paste 1 borcan sos de rosii apă […]

Tagliatelle_de_dovlecel_cu_sos

Tagliatelle de dovlecel cu sos

Tagliatelle de dovlecel cu sos din: dovlecei, dovleac, frunze de busuioc, lamaie, apa, ulei, usturoi. Ingrediente: 2 dovlecei cât mai tineri 1 dovleac mic plăcintar 1 mână de frunze de busuioc 1 lămâie un strop de apă 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit crestezi pe lungime […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si vinete pane

O reteta simpla de Paste cu sos de rosii si vinete pane din: vinata, sare, faina, ou, lapte, pesmt, parmezan praf de usturoi paste, sos de rosii, mozzarella. Ingrediente:  1 vinata ½ lingura de sare ⅓ ceașcă făină 1 ou 2 linguri de lapte ½ ceasca pesmet ¼ cană parmezan ras ¼ linguriță praf de […]

Vinete cu branza in aluat de clatite

Cannelloni cu vinete, branza si usturoi

Cannelloni cu vinete, branza si usturoi din: cannelloni, rosii, sos de branza, mozzarella, vinete, usturio, ceapa, ulei de masline, busuioc, zahar, sare, piper. Ingrediente: 12 paste cannelloni 400 g roşii la conservă 500 g sos de brânză pentru gătit 125 g mozzarella 2 vinete 1 căţel de usturoi 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline […]

Spaghete_cu_sos_rosu

Spaghete cu sos rosu

Spaghete cu sos rosu din: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, carnati, carne de vita, oregano, frunza de dafin, sare. Ingrediente: 1 lingură de ulei de năsline 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căţei de usturoi maruntit 2 conserve (a câte 80 g) de roşii mărunţite cât să capete consistenţa unui piure 230 g de […]

Pui_cacciatore

Pui cacciatore (varianta)

Pui cacciatore din: fusilli, ulei de masline, piept de pui, ciuperci, ardei, usturoi, sare, piper, rosii, masline, patrunjel. Ingrediente: 120 g de paste fusilli integrale 2 linguriţe de ulei de măsline 450 g de file de piept de pui dezosat, tăiat în fâşii cu grosimea de 1 centimetru 230 g de ciuperci cremini (cafenii), tăiate […]

Reteta_spaghete_bologneze

Reteta spaghete bologneze

Reteta spaghete bologneze din: linguini, carne de vita, ceapa, usturoi, oregan o, dovlecel, rosii, pasta de tomate, apa, sare, mozzarella. Ingrediente: 170 g de paste linguini din făină integrală de grâu 250 g de carne slabă de vită 1 ceapă medie, mărunţită 1/4 cană de morcovi, mărunţiţi 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 linguriţă de […]

Paste_cu_spanac_si_branza_de_capra

Paste cu spanac si branza de capra

Paste cu spanac si branza de capra din: paste orzo, ceapa, usturoi, ulei de masline, frunze de spanac, malsine, sare, piper, rosii cherry, suc de lamaie, branza de capra.   Ingrediente: 170 g de paste orzo (circa 1 cană) 1/2 cană de ceapă tocată 1 căţel de usturoi, mărunţit 2 linguri de ulei de măsline […]

Tortellini cu smantana si parmezan

Tortellini cu smantana si parmezan din: tortellini, smantana, parmezan, concentrat de legume, marar. Ingrediente: 250 g tortellini 200 g smântână 3 linguri parmezan ras 1 linguriţă de concentrat de legume 1 legătură mărar   Mod de preparare: Pui tortellini să fiarbă în apă cu sare timp de 3-4 minute, până se umflă, nu prea mult […]

Paste cu ton şi fasole albă

Paste cu ton si mazare

Paste cu ton si mazare din: pita, paste, mazare, ulei de masline, usturoi, smantana, ton, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 pită (lipie) mare ori 2 felii de pâine integrală 220 g de paste spiralate 2 căni cu mazăre congelată 2 linguri de ulei de măsline 1 căţel de usturoi mare, pisat 1/2 cană de smântână 2 căni […]

Paste fainoase cu hrisca

Paste fainoase cu hrisca

Paste fainoase cu hrisca din: taitei, paste, unt, ghimbir, sos de soia, ulei de susan, apa, fulgi de ardei iute. Ingrediente: taitei din hrisca si grau 250 g paste 1/2 cana cu unt din seminţe de floarea-soarelui (ori unt de arahide) 1 bucata ghimbir o lingură de sos de soia o lingura ulei de susan […]

Taitei_cu_mere_si_nuci

Taitei cu mere si nuci

Taitei cu mere si nuci din: taitei, ulei, zahar vanilat, mere, nuca, unt, scortisoara. Ingrediente: 300 g tăiţei 2 linguri ulei 8 linguri zahăr vanilat 600 g mere 100 g miez de nucă 2 linguri unt scorţişoară   Mod de preparare: Fierbi tăiţeii timp de 7-8 minute, după care îi treci sub un jet de […]

Farfalle_cu_sos_de_rosii

Farfalle cu sos de rosii

Farfalle cu sos de rosii din: rosii, busuioc, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper, farfalle. Ingrediente: 4 roşii curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe 1/2 cană busuioc proaspăt 3 linguri ceapă roşie tocată 3 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi pisat sare piper negru măcinat 250 g farfalle (paste)   Mod de preparare: Roşiile, […]