Salata de paste cu carnati

Reteta zilei: Salata de paste cu carnati si ardei gras

Salata de paste cu carnati si ardei gras din: ulei de canola, ulei de masline, otet de vin rosu, usturoi, mustar dijon, oregano, sare, piper, paste, carnati, mozzarella, ardei gras, salata verde.     Ingrediente dressing:  ¼ cană de ulei de canola ¼ cană ulei de măsline ¼ ceasca otet de vin roșu 1 catel […]

Salata_de_paste_cu_nuci_si_ton

Salata de paste cu nuci si ton

Salata de paste cu nuci si ton din: iaurt, vin, masline, usturoi, ulei, paste, ton, nuca, ardei, patrunjel, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 ml iaurt cu 4% grăsime 2 linguri vin alb sec 150 g măsline negre fără sâmburi 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei de măsline 300 g paste spirale 2 cutii de […]

Creveti_cu_paste_negre

Creveti cu paste negre

Creveti cu paste negre din: ceapa, creveti, paste, usturoi, ardei, suc de rosii, conserva rosii, masline, supa de legume, branza feta, sare, piper, ulei de masline.   Ingrediente: o ceapă 500 g creveţi mari decorticaţi 400 g paste negre 3 căţei de usturoi 3 ardei capia o conservă roşii 500 ml suc de roşii 200 […]

Reteta zilei: Supa de legume cu paste si maghiran

Supa de legume cu paste si maghiran din: ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, rosii, fasole, busuioc, maghiran, cimbru, dafin, cartofi, grau, paste, porumb congelat, fasole verde congelata, mazare congelata.   Ingrediente:  2 linguri de ulei de masline 3 morcovi, curatati si taiati felii 1 ceapa, tocata 2 tulpini de telina, […]

Tagliatelle din zucchini

Paste cu zucchini

Paste cu zucchini din: paste, dovlecei, branza topita, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste din grâu dur 3 dovlecei verzi (zucchini) cât mai mici 5-6 felii brânză topită toast (ambalată individual) 4-5 linguri ulei de măsline un praf de sare piper măcinat.   Mod de preparare: Dovleceii îi speli şi îi feliezi […]

Budinca cu branza de vaci si telemea

Cum se prepara Budinca de paste cu branza de vaci (VIDEO)

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni. O retetă bine […]

Lasagne cu rosii si carne tocata

Lasagna cu busuioc

Lasagna cu busuioc din: lasagna, rosii, carne de vita, ceapa, piper, sare, unt, ulei, oregano, cimbru, busuioc, cascaval, parmezan, faina, lapte. Ingrediente: 8 foi lasagna 800 g roşii 300 g carne de vită tocată o ceapă piper 2 linguri ulei o lingură amestec de oregano, cimbru, busuioc 100 g caşcaval ras 50 g parmezan ras […]

Spaghete cu ton si sos tomat

Spaghete cu ton si rosii

Spaghete cu ton si rosii din: spaghete, ton, capere, rosii, verdeata, ulei, sare. Ingrediente: o cutie spaghete 2 conserve ton în suc propriu o lingură capere 2 roşii mari verdeaţă o lingură ulei sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie, se încinge uleiul si se pun roşiile tăiate să se călească. După ce s-au înmuiat, […]

Paste bologneze cu vin rosu

Paste bologneze cu vin rosu

Paste bologneze cu vin rosu din: spaghete, carne de vita, ceapa, morcovi, telina, rosii, bulion, vin rosu, supa de vita, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă spaghete 500 g carne de vită tocată 1 ceapă 2 morcovi 1 fir ţelină 2 roşii foarte bine coapte 2 linguri bulion 300 ml vin roşu 200 ml supă […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste cu ciuperci si rosii

Paste cu ciuperci si rosii din: paste, ciuperci, usturoi, ceapa, rosii, patrunjel, zahar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 1 pachet paste fără ou 500 g ciuperci 5 căţei usturoi 1 ceapă 500 g roşii descojite 2-3 fire pătrunjel 1/2 linguriţă zahăr sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Paste cu ciuperci si rosii: fierb […]

Reteta zilei: Budinca de paste cu rosii si crema de branza

Budinca de paste cu rosii si crema de branza din: paste, rosii, branza cheddar, sos iute.   Ingrediente:  300gr paste 2 cutii rosii cubulete 500gr crema de branza 3 cesti brânză Cheddar rasa 1/2 cana sos iute         Mod de preparare: Gatiti pastele al dente. Scurgeti si pastrati deoparte. Adaugati rosiile cubulete, […]

Paste_cu_ton

Paste cu ton

Paste cu ton din: ton, usturoi, conserve de rosii, masline, capere, busuioc, paste, cascaval, pesmet.   Ingrediente: 100 g conservă de ton in ulei (păstrează deoparte puţin ulei) 2 căţei de usturoi 2×400 g conserve de roşii in suc 100 g măsline feliate 2 linguri capere 1 mână de busuioc proaspăt 300 g paste 50 […]

Paste cu pui, muştar şi miere

Reteta zilei: Paste cu pui si sos de branza

Paste cu pui si sos de branza din: pui, crema de branza, sos de branza, supa de pui, boia de ardei, praf de usturoi, piper, sare, sos de branza albastra, paste, ceapa verde, fulgi de ardei.   Ingrediente:  2 cesti piept de pui gatit, tocat 240 gr crema de branza 1/3 sos 1/2 cana supa […]

Paste cu carnati

Paste cu carnati

Paste cu carnati din: paste, carnati, ceapa, ardei, ulei, parmezan, sare. Ingrediente: o pungă paste scurte 2 cârnati cabanos 2 fire ceapă verde un ardei gras o lingură ulei parmezan un praf sare   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu un praf de sare. În ulei se pun la călit […]

Salata de paste cu oua

Reteta zilei: Salata de paste cu oua fierte

Salata de paste cu oua fierte din: macaroane, masline, ardei, ceapa verde, maioneza, sare, piper, ou fiert.   Ingrediente:  400gr macaroane 1 cutie masline negre tocate 1 borcan ardei tocat 1 legatura de ceapa verde tocata 2 cani maioneza ½ linguriță de sare ¼ linguriță piper negru 7 oua fierte tare, decojite și tocate   […]

Taitei cu nuca

Taitei cu nuca, mac si scortisoara

Taitei cu nuca, mac si scortisoara din: tăiţei de casă, nucă, mac, stafide, zahăr, scorţişoară, margarină, rom (sau coniac).   Ingrediente: 300 g tăiţei de casă 150 g nucă 50 g mac 4 linguri stafide 8 linguri zahăr 1 lin­guriţă scorţişoară 1 lingură margarină 1 linguriţă rom (sau coniac)     Mod de preparare: Se […]

Salata de paste cu crap

Salata de paste cu crap din: paste, ceapa verde, crap, rosii, sare, piper, ulei, faina, smantana, usturoi, lamaie. Ingrediente: 250 g paste 2 fire ceapă verde 2 rondele crap 2 rosii sare piper ulei Pentru sos: ulei 1 lingură făină apă încălzită 4 linguri smântână 4 cătei usturoi zeamă de lamaie sare   Mod de […]

Pui la gratar cu paste

Reteta zilei: Mancare de pui cu rosii pe pat de paste

Mancare de pui cu rosii pe pat de paste din: pulpe de pui, rosii, ardei gras, piper cayenne, otet balsamic, zahar, ierburi, boia, sare, piper, ardei iute, paste.   Ingrediente:  2-3 pulpe de pui, dezosate 15-20 rosii, tocate 1 ardei gras rosu, cuburi 4-5 catei de usturoi, tocat 1 vârf de cuțit de piper cayenne […]

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan din: spaghete, piept de porc, oua, usturoi, parmezan, branza de oaie, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g spaghete 250 g piept de porc neafumat 5 ouă 2 căţei mari de usturoi 2 linguri cu vârf de parmezan ras 1 lingură de brânză rasă de oaie ulei […]

Conopida cu branza Roquefort

Macaroane cu ciuperci si parmezan

Macaroane cu ciuperci si parmezan din: faina, unt, bicarbonat, oua, macaroane, ciuperci, bulion, cascaval, sare. Ingrediente: 240 g faina 120 g unt 1/2 lingurita bicarbonat 4 oua 360 g macaroane 180 g ciuperci din conserva 3 linguri de bulion 120 g cascaval sare   Mod de preparare: Se cerne faina pe planseta, se face o […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si sote de rosii

Paste cu sos pesto si sote de rosii din: patrunjel, parmezan, usturoi, sare, lamaie, ulei de masline, rosii cherry, sare, piper, paste, oua. Ingrediente sos pesto:  1 legatura pătrunjel ½ ceasca parmezan ras 2 catei de usturoi ¼ linguriță de sare 1 lamaie 6 linguri ulei de masline Ingrediente rosii: 1 lingura ulei de masline […]

Paste cu branza de capra si busuioc

Paste cu branza de capra si busuioc din: paste (linguini), branza de capra, ulei de masline, usturoi, unt, busuioc, rosii, masline, sare, piper. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 bucăţi mici, rotunde, de brânză de capră (de circa 20 g. fiecare) 500 g linguini 2 căţei de usturoi 20 g unt 1 legătură busuioc […]

Taitei cu somon

Somon glazurat cu taitei si legume

Somon glazurat cu taitei si legume din: pastă miso, vin de orez, vin alb sec, somon, ulei de floarea soarelui, fasole verde, ceapă verde, seminţe de susan, tăieţei fierţi, rădăcini de bambus. Ingrediente: 2 linguri pastă miso 6 vin de orez, vin alb sec 4 fileuri de somon 2 linguri ulei de floarea soarelui 200 g fasole verde, tăiată 1 legătură […]

Retete

Reteta zilei: Paste cu chiftele si sos

Paste cu chiftele si sos din: carnati, pesmet, ou, ceapa, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, oregano, busuioc, sare, piper, zahar brun, pasta de tomate.   Ingrediente chiftele:  1 kg carnati proaspeti 1 ceașcă pesmet 1 ou ½ ceapa, cuburi 1 pachet paste, dupa preferinta Ingrediente sos: 1 lingura ulei de masline ½ ceapa, cuburi […]

Costita cu rosii la cuptor

Macaroane la cuptor cu costita si rosii

Macaroane la cuptor cu costita si rosii din: macaroane, costita, ceapa verde, sos de branza, mustar cu boabe intregi, cascaval, rosii.   Ingrediente: 350 g macaroane 8 felii costita rupta 4 fire ceapa verde, taiata felii 500 ml sos de branza 2 linguri mustar cu boabe intregi 100 g cascaval razuit 6 rosii, taiate in […]

Taitei cu legume si ardei iuti

Taitei cu legume, alune si creveti

Taitei cu legume, alune si creveti din: tăieţei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, dovlecei, morcovi, ardei, ceapă verde, pastă de curry, lapte de cocos, concentrat de legume fierbinte, creveţi prefierţi, busuioc, lămâie, alune rumenite nesărate. Ingrediente: 275 g tăieţei cu ou 1 lingură ulei de susan 1 lingură ulei de floarea soarelui 300 g dovlecei 2 morcovi mari, tăiaţi felii 2 […]

Paste cu broccoli si sos de brânză

Reteta zilei: Paste cu broccoli si parmezan

Paste cu broccoli si parmezan din: paste, broccoli, unt, parmezan, sare, piper, piper cayenne.   Ingrediente:  300 gr paste 1 broccoli 3 linguri de unt 3 linguri parmezan ras sare si piper, dupa gust piper cayenne     Mod de preparare: Aduceti o oală de apă la fiert, apoi se adauga pastele. Se fierb al […]

Lasagna cu carne, spanac si rosii

Lasagna cu carne, spanac si rosii din: foi de lasagna, carne tocată, branza topita, spanac, rosii decojite in bulion, oua, smantana, ceapa, ulei, condimente. Ingrediente: 1 cutie (400 g) foi de lasagna 1 kg carne tocată 2 batoane (300 g) brânză topită 1/2 kg spanac 200 g roţii decojite în bulion 4 ouă 1 cutie (400 g) smântână 4 […]

Spaghetti a la Carbonara cu parmezan

Reteta zilei: Spaghete cu anchoa

Spaghete cu anchoa din: spaghete, apa, sare, anchoa, usturoi, migdale, patrunjel, fulgi de ardei rosu, suc de lamaie, ulei de masline. Ingrediente:  100 g spaghete 4 căni de apă 4 lingurite de sare 3 anchoa 3 catei de usturoi, tocat 1/4 ceasca migdale tocate 1 legatura patrunjel, tocat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu sucul […]

Spaghete cu dovlecei si cascaval

Reteta zilei: Spaghete cu dovlecei si sos de parmezan

Spaghete cu dovlecei si sos de parmezan din: spaghete, zucchini, unt, lamaie, ulei de masline, parmezan, piper. Ingrediente:  250 g spaghete 400 g zucchini, taiati fasii subtiri 20 g unt Ingrediente sos de parmezan: suc și coaja rasă de la 3 lămâi 100 ml ulei de măsline 50 g parmezan, ras piper   Mod de […]

Paste cu sos de legume si migdale

Paste cu sos de legume si migdale din: paste nero di seppia, rosii, dovlecel, vanata, usturoi, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper macinat, cimbru, busuioc, migdale. Ingrediente: 200 g paste nero di seppia 500 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 100 ml vin alb […]