Paste cu sos de legume si patrunjel

Paste cu sos de legume si patrunjel din: spaghete integrale, ardei diferit coloraţi, dovlecel, morcov, rosii, ulei, oregano uscat, sare, piper, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 200 g spaghete integrale 2 ardei diferit coloraţi 1 dovlecel de dimensiune medie 1 morcov mic 3 roşii 30 ml ulei oregano uscat mărunţit sare piper 1 legătură pătrunjel 50 g parmezan   Mod de […]

Spaghete cu lamaie, ton si broccoli

Spaghete cu dovlecel si ardei iute

Spaghete cu dovlecel si ardei iute din: spaghete, dovlecei, usturoi, ardei iute, sare, piper, busuioc, coaja de lamaie, caşcaval, ulei. Ingrediente: 1 pachet spaghete 4 dovlecei 3 căţei usturoi 1 ardei iute tăiat mărunt sare piper 1 legătură busuioc coaja rasă de la 1 lămâie 200 g caşcaval ras 2 linguri ulei Mod de preparare: Prepari pastele […]

Cum se prepara Paste cu rosii si busuioc (VIDEO)

Cum se prepara Paste cu rosii si busuioc – un preparat clasic al bucatariei italiene, apreciat pentru simplitatea si gustul sau autentic. Aceasta reteta imbina armonios dulcele rosiilor coapte cu aroma proaspata si vibranta a busuiocului, rezultand un fel de mancare care captureaza esenta verii. Usor de pregatit si incredibil de savuros, pastele cu rosii […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste cu rosii, ciuperci si busuioc

Paste cu rosii, ciuperci si busuioc din: paste, rosii, ciuperci, branza, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: 200 g paste 10 roşii 4-5 ciuperci 4-5 linguri brânză rasă, opţional frunze de busuioc, opţional 1 căţel usturoi ulei de măsline sare   Mod de preparare: Speli roşiile sub jet de apă, le ştergi şi le […]

Cum se prepara Paste carbonara (VIDEO)

Cum se prepara Paste carbonara – Pastele carbonara sunt un preparat tradițional din bucătăria italiană, originar din Roma. Această rețetă este apreciată pentru simplitatea sa și pentru combinația delicioasă de arome. Folosind ingrediente de bază precum paste, ouă, brânză și pancetta, carbonara devine un fel de mâncare confortabil și satisfăcător. Ingrediente 400 g paste (spaghetti […]

Cum se prepara spaghete cu crab, lamaie si chilli

Reteta zilei: Paste cu carne de crab

Paste cu carne de crab din: spaghete, carne de crab, ceapa verde, rosii, usturoi, chili, vin alb, supa de pui, sare, piper, ulei de masline, busuioc. Pastele cu carne de crab reprezintă o delicatesă marină care aduce aromele oceanului direct în farfuria ta. Combinația de carne suculentă de crab, roșii dulci-acrișoare și o notă picantă […]

Spaghete cu varza si ceapa

Spaghete cu varza si ceapa din: spaghete, varză, ceapă, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet spaghete 1 varză 1 ceapă 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform informaţiilor de pe ambalaj. Separat, tai varza fideluţă, apoi o freci cu un praf de sare şi o laşi aproximativ 10 minute. Incingi uleiul şi […]

Paste cu bacon si parmezan

Reteta zilei: Paste cu bacon si parmezan

Paste cu bacon si parmezan din: paste, ceapa, dovlecel, edamame, bacon, supa, sare, ulei de masline, parmezan. Ingrediente:  1 punga paste colorate ½ ceapa cuburi ½ dovlecel cuburi 1 mana edamame sau mazăre verde 4 felii bacon, cuburi ½ ceasca (150 ml) supa de pui sau de legume 1 vârf de cuțit de sare ulei […]

Paste picante cu somon

Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute

Salata de paste cu somon, castravete si ardei iute din: paste proaspete tagliatelle, somon afumat, mioneza, castravete, zeama de lamaie, chivas, pudră de ardei iute, mărar, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste proaspete tagliatelle, fierte al-dente 200 g de somon afumat 60g de maioneză 1/2 castravete, decojit 2 linguri zeamă de lămâie câteva fire de chives un vârf […]

Spagheta cu oua, branza si sos de rosii

Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel

Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel din: pulpă de roşii, ulei de floarea-soarelui, usturoi, vin roşu, calamar, spaghete, patrunjel. Ingrediente: 1 conservă de 400g pulpă de roşii 1 lingură ulei de floarea-soarelui 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de […]

Paste de casă cu emmentaler

Paste cu mozzarella cu cuptor

Paste cu mozzarella cu cuptor din: mozzarella, macaroni (sau alte paste scurte), unt, făină, usturoi, lapte, sare, piper. Ingrediente: 250g de mozzarella 400g de macaroni (sau alte paste scurte) 4 linguri de unt 2 linguri de făină 2 căţei de usturoi tocaţi fin 400ml de lapte sare şi piper Mod de preparare: Se fierb pastele […]

Penne cu sos de rosii si parmezan

Reteta zilei: Penne cu sos de rosii si parmezan

Penne cu sos de rosii si parmezan din: paste, rosii, ulei de rosii, ulei de masline, fulgi de chili, sare, patrunjel, parmezan. Poate te intereseaza si: Pastrav cu porumb si brocoli Lasagna cu dovleac si cascaval Paste cu legume si sos pesto   Ingrediente:  150 g paste penne 80 g rosii conservate 6 linguri ulei […]

Paste cu ciuperci si sos pesto

Paste cu ciuperci si sos pesto din: paste, sare, piper, ulei de masline, castane, ciuperci, parmezan, usturoi, patrunjel, suc de lamaie, alune. Ingrediente:  400 g paste scurte la alegere sare, piper 1 lingură ulei de măsline 140 g castane fierte şi decojite 250 g ciuperci champignon parmezan ras Ingrediente sos pesto: 2 căţei de usturoi […]

Lasagna cu dovleac si cascaval

Lasagna cu dovleac si cascaval din: foi lasagna, faina, dovleac, unt, ciuperci, lapte, cascaval, nucsoara, sos de rosii. Ingrediente:  1 pachet foi lasagna 50 g făină 300 g dovleac 50 g unt 500 g ciuperci 700 ml lapte 100 g caşcaval ras nucşoară 3-4 linguri sos de roşii sare si piper     Mod de […]

Paste cu ton si ceapa verde

Paste cu ton si ceapa verde din: paste, ton, ulei, ceapa verde, pesmet, sare, piper. Ingrediente:  1 pungă paste scurte 1 conservă ton în suc propriu 3 linguri ulei 1 legătură ceapă verde 2 linguri pesmet sare si piper   Mod de preparare: Tonul se pune la scurs, iar pastele se fierb în apă cu […]

Paste cu somon si suc de rosii

Paste cu somon si suc de rosii din: paste, mazare, suc de rosii, mozzarella, somon, sare, piper. Ingrediente:  1 pungă paste scurte 150 g mazăre 2 linguri suc de roşii 100 g mozzarella 150 g somon sare si piper Mod de preparare: Pastele se pun la fiert cu mazărea într-o oală cu apă si un […]

Paste cu verdeţuri şi usturoi

Paste cu creveti si usturoi

Paste cu creveti si usturoi din: paste, usturoi, unt, creveti, lamaie, patrunjel. Ingrediente:  200g de paste linguine 2-3 căţei mari de usturoi, tocati fin 50g de unt 175g creveţi mari cruzi, decorticaţi, vena dorsală îndepărtată, apoi tăiaţi în două pe lungime coaja rasă fin de la 1 lămâie, apoi lămâia tăiată în sferturi 1 legătură […]

Paste cu midii

Paste cu midii din: paste, unt, ceapa, pudra de curry, usturoi, midii, vin alb, apa, smantana, coriandru.   Ingrediente:  140g de spaghete sau bucatini 1 lingură de unt 1 ceapă, tocată fin 2 linguriţe pudră de curry 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 500g de midii proaspete, spălate şi curăţate 100ml vin alb sec amestecat […]

Taietei cu legume

Taietei cu legume din: taietei, ulei de arahide, ardei rosu, dovlecel, boabe de soia, germeni de fasole, morcov, spanac, ceapa prajita, coriandru, ulei de susan, suc de limes, usturoi, ardei iute, ghimbir. Ingrediente:  100g de tăieţei din grâu integral 2 linguriţe de ulei din arahide 1 ardei roşu, tăiat în fâşii subţiri 1/2 dovlecel, tăiat […]

Paste cu busuioc si seminte de pin

Paste cu busuioc si seminte de pin din: paste orzo sau alt tip de paste scurte, rosie, ulei de masline extravirgin, seminte de pin, parmenzan, busuioc verde, rucola, spanac, sare, piper.   Ingrediente: 250 g paste orzo sau alt tip de paste scurte 1 roşie mare 2-3 linguri ulei de măsline extravirgin 40 g seminţe de pin prăjite 40 g […]

Paste cu legume si sos pesto

Reteta zilei: Paste cu legume si sos pesto

Paste cu legume si sos pesto din: paste, ulei de masline, seminte de chimen, usturoi, rosii cherry, ardei gras, sare, sos pesto, patrunjel. Poate te intereseaza si: Spaghete cu sos pesto picant Paste cu carne de miel si ciuperci Salata de paste cu rosii cherry si verdeata   Ingrediente:  1 pachet paste 1 lingura ulei […]

Paste cu dovlecel, migdale si sos de rosii

Paste cu dovlecel, migdale si sos de rosii din: ulei de măsline, dovelcel, ceapa, usturoi, sos de rosii, ardei iute, rozmarin, zahar, sare de mare, piper,  paste făinoase, migdale.   Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 2 căni dovlecei ras 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, tocat 1 cană cu sos de roşii (bulion) […]

Tagliatelle cu varza si ardei

Tagliatelle cu varza si ardei din: tagliatelle, varza, ardei gras rosu, ulei, ceapa, cimbru, sare, piper.   Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g varză 100 g ardei gras roşu 50 ml ulei 1 ceapă potrivită 1 fir de cimbru sare, piper, după gust     Mod de preparare: Intr-un vas cu apă care clocoteşte, pui […]

Noodles cu pui si legume

Noodles cu pui si legume din: noodles, piept de pui, ardei, morcov, praz, ghimbir, sos de soia, piper, ulei. Ingrediente: 200 g noodles 300 g piept de pui 1 ardei 1 morcov 1 fir de praz ghimbir ras sos de soia piper ulei Mod de preparare: Pieptul de pui spălat îl tai fâşii. Aces­te fâşii […]

Budinca de macaroane cu ceapa si smantana

Budinca de macaroane cu ceapa si smantana din: caşcaval, macaroane, unt topit, smantana pentru gatit, lapte, ceapa, sare. Ingrediente: 250 g caşcaval 400 g macaroane 40 g unt topit 150 ml smântână pen­tru gătit 300 ml lapte 2 cepe sare Mod de preparare: Tai ceapa în două, apoi în felii subţiri. O căleşti într-o tigaie, în […]

Cannelloni cu carne

Cannelloni cu carne de vita si porc

Cannelloni cu carne de vita si porc din: cannelloni, parmeza, ulei de masline, carne tocată de porc,  carne tocată de vită, telina, ,morcov, ceapa, sos de rosii, sare, piper, nucosara, unt, faina, lapte, scortisoara. Ingrediente: 1 cutie cannelloni 100 g parmezan ras Pentru sosul de carne: 100 ml ulei de măsline 250 g carne tocată de porc 250 […]

Salata de ton cu paste si porumb

Salata de ton cu paste si porumb din: paste, conserve de ton, conservă de porumb, maioneza, salata verde, sare.   Ingrediente: 500 g paste 3 conserve de ton 1 conservă de porumb maioneză salată verde sare Mod de preparare: Salata de ton cu paste si porumb: Fierbi pastele vreo 7-8 rninute (fără să le laşi să se înmoaie […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos pesto picant

Spaghete cu sos pesto picant din: migdale, avocado, coriandru, ardei iute, suc de lamaie, ulei de masline, parmezan, sare, piper, spaghete. Poate te intereseaza si: Paste cu sos pesto si mazare Paste cu sos pesto Paste cu sos pesto si broccoli   Ingrediente:  1/4 cană de migdale 1 avocado, decojit si maruntit 1 legatura coriandru […]

Paste cu ciuperci si unt

Paste cu ciuperci si unt din: paste, ciuperci, smântână de gătit, unt, sare, piper.   Ingrediente: 250 g paste 500 g ciuperci proaspete 200 g smântână de gătit 20 g unt sare piper Mod de preparare: In unt topit se pun la călit ciupercile feliate. După ce se evaporă apa pe care o lasă ciupercile, se toarnă […]

Paste cu carne de iepure si bere

Paste cu carne de iepure si bere din: tagliatele, iepure, bere blonda, telina, ceapa, morcovi, suc de rosii, faina, zahar brun, unt, ulei.   Ingrediente: 250 g tagliatele 1 iepure portionat 300 ml bere blondă 1 tijă ţelină 1 ceapă 1/2 kg morcovi 100 g suc de roşii 2 linguri făină 1 lingură zahăr brun 60 g unt 2 […]