retete

Macaroane cu brânză la cuptor

Macaroane cu brânză la cuptor din: macaroane, branza cheddar, branza mozzarella, lapte, unt, faina, sare, piper, pudra de usturoi, pudra de ceapa, oregano. Ingrediente: 250g de macaroane 200g brânză cheddar rasă 200g brânză mozzarella rasă 1 cană de lapte 2 linguri de unt 2 linguri de făină 1/2 linguriță de sare 1/2 linguriță de piper […]

Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat

Paste Carbonara cu Smântână – Deliciu Italian Reinterpretat din: paste, bacon, oua, smantana, parmezan, usturoi, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 350g de paste (de preferat tagliatelle sau spaghetti) 200g de bacon tăiat cubulețe 2 ouă mari 150ml de smântână lichidă 50g de parmezan ras 2 căței de usturoi mărunțiți Sare și piper proaspăt măcinat, după […]

retete

Spaghete cu pui

Spaghete cu pui din: piept de pui, unt, ardei iute, ciuperci, ceapa, supa de ciuperci, masline, sos worcestershire, tabasco, sare, piper, spaghete, parmezan. Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceasta înseamnă că conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru creșterea și întreținerea țesuturilor corpului. Carnea de pui are un […]

retete

Pappardelle cu sos cremos de branza Pecorino Romano

Pappardelle cu sos cremos de branza Pecorino Romano din: pappardalle, branza pecotino romano, smantana, usturoi, unt, sare, piper, frunze de busuioc.   Ingrediente: 350g de pappardelle sau fettuccine proaspete sau uscate 150g branza Pecorino Romano, rasă 1 cană de smântână lichidă 2 căței de usturoi, mărunțiți fin 2 linguri de unt Sare și piper negru […]

retete

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino

Rețeta autentică de paste cu ulei de masline si peperoncino din: paste, ulei de masline extravirgin, usturoi, fulgi de ardei iute, sare, piper, patrunjel.   Ingrediente: 200g paste (de preferat spaghetti) 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 căței de usturoi, feliați subțiri 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute (sau după gust) Sare și […]

retete

Paste cu creveți în sos cremos de usturoi și lămâie

Paste cu creveți în sos cremos de usturoi și lămâie din: paste, creveti, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, smantana, sare, piper, parmezan, patrunjel. Este o rețetă savuroasă și ușor de preparat, perfectă pentru o cină specială sau o ocazie specială. Această combinație delicioasă de paste cu creveți, usturoi, lămâie și smântână lichidă oferă […]

retete

Paste Carbonara Italianești

Paste Carbonara Italianești din: spaghete, pancetta, usturoi, oua, parmezan, pecorino romano, sare, piper, frunze de patrunjel.   Ingrediente: 350g de spaghete sau fettuccine 150g de pancetta sau slănină tăiată cubulețe 2 căței de usturoi, tocați fin 3 ouă mari 1 ceașcă de parmezan ras 1 ceașcă de pecorino romano ras Sare și piper negru proaspăt […]

retete

Paste cu Pecorino Romano și piper negru

Paste cu Pecorino Romano și Piper Negru din: paste, pecorino romano, unt, ulei de masline extravirgin, piper negru, sare. Această rețetă este o variantă a unei mâncăruri clasice italiene și se bazează pe câteva ingrediente simple pentru a crea un fel de mâncare cu adevărat delicios. Ingrediente: 350 g de paste (de preferat spaghetti sau […]

retete

Paste Carbonara – reteta simpla

Paste Carbonara din: paste, bacon, oua, parmezan, pecorino romana, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă de paste carbonara este un deliciu clasic al bucătăriei italiene. Combinația cremoasă de ou, brânză și bacon crocant creează un sos bogat și satisfăcător pentru pastele al dente.   Ingrediente: 200g de paste (spaghetti sau fettuccine) 100g de […]

Lasagna

Lasagna clasică

Lasagna clasică din: lasagna, carne de vita, ceapa, usturoi, sos de rosii, ulei de masline, oregano, busuioc, branza ricotta, mozzarella, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 9 foi de lasagna uscate 500 g carne de vită sau amestec carne de vită și porc (tocată) 1 ceapă mare (tocată mărunt) 2 căței de usturoi (tocați) 800 g […]

retete

Supa Minestrone – rețeta italiană de supă de legume cu paste

Supa Minestrone – rețeta italiană de supă de legume cu paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, morcovi, telina, cartof, fasole, rosii, supa de legume, paste, busuioc, oregano, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă medie, tocată 2 căței de usturoi, tocați 2 morcovi, tăiați cubulețe 2 tije de țelină, […]

retete

Pui cu paste si sos de branza

Pui cu paste si sos de branza din: vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, piept de pui, unt, faina, sare, mustar, lapte, galbenus, coaja si suc de lamaie, verdeata, smantana, paste, parmezan. 6-8 portii Ingrediente marinata: 120ml vin alb 30ml ulei de masline 30ml suc de lamaie […]

retete

Spaghete cu fistic și busuioc

Spaghete cu fistic și busuioc din: spaghete, lapte, smantana lichida, branza topita, zeama de lamaie, piper, ulei de masline, busuioc, fistic.   Ingrediente: 400 g spaghete câte 100 ml lapte și smântână lichidă 100 g brânză topită 10 ml zeamă de lămâie piper 20 ml ulei de măsline busuioc verde 50 g fistic   Mod […]

retete

Paste cu sos de roșii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de roșii, busuioc si parmezan din: paste, sos de rosii, usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei iute, frunze de busuioc, sare, piper, parmezan. Această mâncare cu arome proaspete de busuioc și gustul sățios al sosului de roșii te va încânta cu siguranță. Poți să o prepari rapid pentru o cină sau […]

retete

Taitei cu brânză și sos de roșii

Taitei cu brânză și sos de roșii din: taitei, branza proaspata, sos de rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, oregano. Această rețetă de taitei cu brânză și sos de roșii este o combinație delicioasă de paste, brânză și sos de roșii, care aduce un gust cremos și aromat pe care îl vei aprecia […]

retete

Macaroane cu brânză și spanac

Macaroane cu brânză și spanac din: macaroane din faina de grau, sare, spanac, unt, usturoi, faina, lapte degresat, branza cheddar, parmezan, piper, nucsoara. Timp de preparare: aproximativ 30 de minute Porții: 4 Ingrediente: 340 g macaroane din făină de grâu 2 lingurițe de sare 1 legătură de spanac proaspăt (aproximativ 200g), curățat și tocat grosier […]

retete

Paste cu dovlecei la grătar

Paste cu dovlecei la grătar din: paste, dovlecei, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, parmezan.   Ingrediente: 250g paste (de preferat paste scurte, cum ar fi penne sau fusilli) 2 dovlecei medii 2 căței de usturoi, tocați mărunt 2 linguri ulei de măsline Sare și piper după gust Opțional: busuioc proaspăt […]

retete

Spaghete picante cu usturoi si ceapa

Spaghete picante cu usturoi si ceapa din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, ardei iute, patrunjel, sare, piper. Sosul de roșii și ardeiul iute adaugă un gust intens și un pic de senzație de căldură, care se potrivește de minune cu textura pastelor al dente. Ingrediente: 250 g de spaghete 2 linguri de ulei […]

retete

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese

Macaroane cu brânză – Mac & Cheese din: macaroane, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 450g macaroane 4 linguri de unt 4 linguri de făină 2 căni de lapte 2 căni de brânză cheddar rasă Sare și piper după gust   Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 190°C și ungeți o tavă de […]

retete

Paste cu sos cremos de brânză și spanac

Paste cu sos cremos de brânză și spanac din: paste, frunze de spanac, ceapa, usturoi, smantana, branza gorgonzola, parmezan, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 500 g paste (de preferat fusilli sau penne) 200 g frunze proaspete de spanac 1 ceapă mică, tocată 2 căței de usturoi, tocați 200ml smântână lichidă 100 g brânză […]

Macaroane cu brânză și bacon

Macaroane cu brânză și bacon din: macaroane, bacon, branza cheddar, ceapa, usturoi, faina, lapte, sare, piper. Această rețetă este o opțiune delicioasă pentru o cină rapidă și ușor de preparat. Combinația de brânză cheddar și bacon dă un gust sărat și intens, iar sosul cremos se îmbină perfect cu macaroanele. Este o rețetă bogată în […]

retete

Paste cu busuioc si sos de rosii

Paste cu busuioc si sos de rosii din: paste, usturoi, ceapa, rosii, ulei de masline, frunze de busuioc, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 500g paste (de preferat penne sau spaghetti) 2 căței de usturoi, tocați 1 ceapă mică, tocată 800g roșii tocate 1/4 cană de ulei de măsline 1 cană de frunze de busuioc proaspăt sare […]

Macaroane cu brânză și sos de roșii

Macaroane cu brânză și sos de roșii din: macaroane, sos de rosii, branza cheddar, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Este o variantă mai sănătoasă și mai gustoasă a clasicelor macaroane cu brânză, deoarece folosim sos de roșii în loc de unt și smântână. Ingrediente: 400 g de macaroane 500 g sos de roșii […]

retete

Linguine cu legume

Linguine cu legume din: linuine integrale, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei rosu, dovlecel, ardei iute, piper negru, sare, patrunjel, parmezan. Această rețetă este o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru o cină ușoară. Pastreaza continutul caloric sub control și conține multe legume și fibre. Este de asemenea o opțiune vegetariană și poate fi adaptată […]

Macaroane cu sos de brânză și spanac

Macaroane cu sos de brânză și spanac din: macaroane, spanac, usturoi, unt, faina, lapte, branza cheddar, sare, piper. Ingrediente: 400 g de macaroane 300 g de spanac proaspăt 3 căței de usturoi 2 linguri de unt 2 linguri de făină 500 ml de lapte 150 g de brânză cheddar rasă sare și piper negru proaspăt […]

Pui cu cuperci pe pat de noodles

Pui cu cuperci pe pat de noodles din: piept de pui, ulei, rosii, ciuperci, usturoi, supa de ceapa, noodles.   Ingrediente: 2 linguri ulei 1 kg piept de pui, taiat cuburi 1 cutie rosii 1 borcan ciuperci, feliate 1 catel de usturoi, tocat 200 ml supa de ceapa 1 pachet noodles, gatit conform instructiunilor de […]

retete

Scoici cu paste

Scoici cu paste din: paste, scoici, ulei de masline, usturoi, vin alb, suc de rosii, patrunjel, sare, piper. Scoicile sunt un tip de fructe de mare cu un gust dulce și delicat și sunt considerate o sursă excelentă de proteine și nutrienți esențiali. Acestea sunt bogate în minerale importante, cum ar fi fierul, zincul și […]

retete

Paste cu avocado și piept de pui

Paste cu avocado și piept de pui din: paste, avocado, piept de pui, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste (fusilli, penne sau orice alt tip preferat) 2 avocado coapte, decojite și tăiate cubulețe 2 bucati piept de pui mari, tăiate cubulețe 2 căței de usturoi, mărunțiți 1/4 cană […]

Chiftele

Chiftelute de miel cu paste

Chiftelute de miel cu paste din: carne tocata de miel, ceapa verde, usturoi, pesmet, rozmarin, ou, ulei de masline, rosii, feta, frunze de menta, penne. timp de preparare 10-15 minute, timp de gatire 20 minute, 4 portii   Ingrediente pentru chiftelute: 400 gr carne tocata de miel 6 fire ceapa verde, tocata 1 catel usturoi, […]

retete

Supa de pui cu legume si taitei – usor de preparat

Supa de pui cu legume si taitei din: piept de pui, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ardei gras, cartof, apa, sare, piper, taitei, patrunjel. Supa de pui cu legume și taitei este o rețetă simplă și reconfortantă, perfectă pentru zilele reci sau când vrei să gătești ceva rapid și gustos. Ingrediente: 2-3 piepturi de pui 1 […]

retete

Pui in stil italian

Pui in stil italian din: piept de pui, faina, sare, ulei, ardei gras verde, piper, sare cu usturoi, spaghete. Ingrediente: 150 gr faina 1 lingura sare 100 ml ulei 1 ardei gras verde 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita sare cu usturoi 1 ceapa, feliata 1 borcan sos pentru spaghete 1 piept de pui, feliat spaghete […]

retete

Pui cu linguini si ciuperci

Pui cu linguini si ciuperci din: piept de pui, linguini, ciuperci, rosie, mustar, miere, smantana.   Ingrediente: 300 gr piept de pui 300 gr linguini fierte 3 ciuperci, feliate 1 rosie tocata 2 linguri mustar 4 linguri miere 300 ml smantana   Mod de preparare: Pui cu linguini si ciuperci: Taiati puiul cuburi sau fasii […]