Spaghetti a la Carbonara

Spaghetti a la Carbonara din: spaghete, piept de porc, oua, usturoi, parmezan, branza de oaie, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 500 g spaghete 250 g piept de porc neafumat 5 ouă 2 căţei de usturoi mari 2 linguri cu vârf de parmezan ras 1 lingură de brânză rasă de oaie ulei de […]

Spaghete cu slanina afumata

Spaghete cu slanina afumata din: unt, oua, parmezan, apa, spaghete, slanina afumata, ardei rosu iute uscat, smantana, piper si sare.   Ingrediente: 100 g unt 2 ouă, plus 2 gălbenuşuri 150 g parmezan ras 3-4 l de apă cu 1 linguriţă cu sare 500 g spaghete 8 felii de slănină afumată 1 ardei roşu iute, […]

Paste cu mazăre si smântână

Paste cu pesto de mazare si parmezan

Paste cu pesto de mazare si parmezan din: paste, mazăre curăţată, pătrunjel, coriandru, muguri de pin, parmezan, ulei, suc de lămâie, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste 150 g mazăre curăţată 1 legătură pătrunjel 1 legătură coriandru 100 g muguri de pin 50 g parmezan ras 100 ml ulei 1 linguriţă suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Mazărea curăţată […]

Pui cu paste la cuptor

Pui cu paste la cuptor din: piept de pui, paste scurte, morcov, ardei, ceapa, oua, smantana, cascaval, sare, piper, ceapa verde. Carnea de pui este una dintre cele mai consumate tipuri de carne din lume, datorită faptului că este bogată în proteine și relativ scăzută în grăsimi. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamina B6, […]

Paste cu ciuperci si piept de porc

Paste cu ciuperci si piept de porc din: hribi congelaţi, piept de porc neafumat, ulei, vin alb sec, tăieţei laţi, pătrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 1 pungă hribi congelaţi 150 g piept de porc neafumat 1 lingură ulei 200 ml vin alb sec 1 pungă tăieţei laţi 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Pieptul de porc se taie cuburi care se […]

Carbonara cu spanac

Spaghete carbonara cu sunca si spanac

Spaghete carbonara cu sunca si spanac din: spanac, şuncă, spaghete, smântână de gătit, usturoi, ceapa, unt, caşcaval sau parmezan. Ingrediente: 450 g spanac 200 g cuburi de şuncă 400 g spaghete 100 ml smântână de gătit 2 căţei usturoi 1 ceapă 100 g unt caşcaval sau parmezan pentru servit     Mod de preparare: Spanacul se opăreşte 2 minute în […]

Broccoli cu paste si smantana

Broccoli cu paste si smantana din: broccoli, paste, oua, smântână, lapte, caşcaval, sare. Broccoli este o sursă excelentă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina K, vitamina A, vitamina B6, acid folic, potasiu, calciu și fier. Acești nutrienți sunt esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.     Ingrediente: 1 căpăţână mică broccoli 1 pungă paste 2 ouă 100 ml smântână […]

Paste cu rosii, capere si usturoi

Paste cu rosii, capere si usturoi din: spaghete, roşii, capere, usturoi, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 pungă spaghete 1 kilogram roşii cât mai mici 1 borcănel capere 2 căţei usturoi 50 ml ulei 1/2 legătură pătrunjel sare piper     Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se căleşte usturoiul si apoi se scoate. Se pun roşiile întregi sau tăiate […]

Lasagna cu spanac, telemea si marar

Lasagna cu spanac, telemea si marar din: foi lasagna, lapte, faina, unt, piper, sare, spanac, usturoi, ceapa, marar, caşcaval, telemea, ulei, unt.   Ingrediente:  foi lasagna Pentru sosul Bechamel: 300 ml lapte 50 g făină 50 g unt piper sare Pentru umplutură: 300 g spanac 2 căţei usturoi 1 ceapă mică 1 legătură mărar 50 g caşcaval […]

Supa Zocigleveş

Supa de paste cu ficat

Supa de paste cu ficat din: paste fainoase, ficat de pui, supa de carne, oua, usturoi, frunze de salvie, unt, rozmarin si parmezan. Ingrediente: 250 g pătrăţele de paste făinoase cu ouă 200 g ficăţei de pui 1 l supă de carne 3 ouă 1 căţel de usturoi mare 4-5 frunze de salvie 100 g […]

Bucatini cu sos

Bucatini cu sos din: paste bucatini, carne de miel, usturoi, rozmarin, foi de dafin, pulpa de rosii, vin negru, branza de oi, ulei de masline, sare si piper.     Ingrediente: 450 g paste bucatini 250 g carne de miel 2 căţei de usturoi mari 1 legătură de rozmarin 2 foi de dafin 250 g […]

Paste cu vinete, rosii si mozzarella

Paste cu vinete, rosii si mozzarella din: paste făinoa­se (penne, spaghete), vinete, ulei, rosii, usturoi, zahăr, mozzarella, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 350 g paste făinoa­se (penne, spaghete) 2 vinete mijlocii 200 ml ulei 1 1/4 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 linguriţă zahăr 150 g mozzarella 1 legătură busuioc verde sare piper   Mod de preparare: […]

retete

Canelloni la cuptor

Canelloni la cuptor din: canelloni, spanac, branza ricotta, oua, nucsoara, parmezan, unt, sare si piper.   Ingrediente: 12 canelloni 500 g spanac 250 g brânză ricotta 2 ouă nucşoară parmezan ras unt sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi apoi puneţi spanacul la fiert în puţină apă cu o linguriţă de sare. In continuare, […]

Paste cu dovleac si ruccola

Paste umplute cu dovleac si amaretti

Paste umplute cu dovleac si amaretti din: unt, maghiran proaspăt, parmezan, faină 00, faină remăcinată de grâu dur, oua, sare, dovleac, amaretti, mostarda, ceapă, ulei. Ingrediente: 150 g de unt 50 g de maghiran proaspăt 150 g de parmezan Pentru pastele proaspete: 350 g faină 00 150 g de faină remăcinată de grâu dur 4 ouă 2 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit de sare Pentru […]

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci

Ravioli cu cod, scoici si ciuperci din: aluat de paste cu ou, file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat, usturoi, ciuperci porcini, scoici, cartof, ulei, sare, ardei rosu, patrunjel. Ingrediente: 300 g aluat de paste cu ou, întins ca o foaie 500 g file de baccalâ (cod pus la sărat şi uscat) desărat 2 căţei de usturoi […]

Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana

Paste cu iepure, ierburi aromatice si smantana din: frunze proaspete de cimbru, sare, piper negru, coaja de lamaie, pulpe de iepure, usturoi, ceapă roşie, vin alb, smântână dulce, paste pappardelle,  parmezan.   Ingrediente: 2 mâini bune de frunze proaspete de cimbru sare şi piper negru proaspăt măcinat ulei de măsline coaja rasă de la 2 lămâi 4 pulpe de iepure 1 […]

Paste cu sparanghel si parmezan

Paste cu sparanghel si menta

Paste cu sparanghel si menta din: cartofi, sparanghel, usturoi, sare, piper negru, frunze de mentă proaspătă, paste ravioli, unt, brânză mascarpone, parmezan.   Ingrediente: 225 g cartofi, decojiţi 680 g sparanghel, cu bazele tăiate şi tulpinile decojite 1 căţel de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 mână zdravănă de frunze de mentă proaspătă, tocate paste […]

Panzanella cu ciuperci salbatice

Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice

Paste cu carnati picanti si ciuperci salbatice din: ceapă, usturoi, cârnaţi picanţi, ulei de măsline, frunze de cimbru proaspăt, ardei iuţi mici roşii, amestec de ciuperci sălbatice (bureţi galbeni, gălbiori, hribi sau vineciori, păstrăvi de fag şi shiitake), paste pappardelle, sare, piper negru, unt, pătrunjel tocat, parmezan. Ingrediente: 1 ceapă, decojită şi tocată mărunt 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt 255 g cârnaţi […]

Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan

Paste cu vinete picante, rosii, busuioc si parmezan din: vânătă, seminţe de coriandru, ardei iuţi roşii, ulei de măsline, conservă de roşii prunişoare italiene, măsline negre, sare, piper negru, oţet din vin roşu, paste stracci, busuioc proaspăt, parmezan. Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată în cubulete cu latura de 1 cm 1 linguriţă seminţe de coriandru, zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii, uscaţi şi mărunţiti ulei […]

Paste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci

Paste cu gorgonzola, mascarpone, maghiran si nuci din: usturoi, ulei de măsline, ulei de măsline,  brânză gorgonzola, brânză mascarpone, paste stracci, nuci, sare, piper negru, parmezan. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, decojit şi tocat mărunt ulei de măsline 2 mâini bune de frunze de maghiran 140 g brânză gorgonzola 255 g brânză mascarpone paste stracci circa 200 g nuci decojite […]

Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie

Ravioli cu lup de mare, patrunjel si rodie din: ouă, făină,  carne de lup de mare fără oase, usturoi, pătrunjel, sare, rodii, zahăr, piper proaspăt măcinat.   Ingrediente: 4 ouă 400 g de făină Pentru umplutură: 200 g carne de lup de mare, fără oase 1 căţel de usturoi pătrunjel sare Pentru Coulis: 2 rodii zahăr piper proaspăt măcinat     Mod […]

Roşii umplute cu ciuperci

Paste cu ricotta, seminte de pin si parmezan

Paste cu ricotta, seminte de pin si parmezan din: brânză ricotta, ou, parmezan, seminţe de pin, plante aromatice amestecate (busuioc verde şi purpuriu, pătrunjel), nucşoară, paste ravioli, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 400 g brânză ricotta 1 gălbenuş de ou 2 mâini zdravene de parmezan ras 2 mâini de seminţe de pin, prăjite şi zdrobite 3 mâini mari de plante […]

Paste cu broccoli si branză

Paste cu broccoli, conopida si branza

Paste cu broccoli, conopida si branza din: broccoli, paste integrale, bucheţele de conopidă, brânză rasă Pecorino Romano, ceapă, gălbenuş, scorţişoară, cuişoare, ulei de măsline extravirgin, sare, piper boabe. Conopida conține antioxidanți precum sulforafanul, indolii și gluconafinele, care ajută la combaterea stresului oxidativ și pot juca un rol important în prevenirea bolilor cronice. Este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina B6, […]

Paste cu sofran, fructe de mare si smantana

Paste cu sofran, fructe de mare si smantana din: şofran, vin alb, paste tagliatelle, usturoi,  fructe de mare (barbuni roşii, scoici, moluşte, midii — fără mustăţi, creveţi, calamari), smântână dulce, sare, piper negru, frunze de fenicul (pătrunjel sau mărar).   Ingrediente: un vârf generos de cuţit cu şofran 1 pahar de vin alb paste tagliatelle ulei de măsline 1 căţel mare […]

Spaghete cu ardei si dovlecel 

Spaghete cu ceapa verde si ardei

Spaghete cu ceapa verde si ardei din: ulei de masline, foi de dafin, patrunjel, zahar, oregano, usturoi, ceapa verde, rosii decojite, ardei iute pisat, supa de verdeata si spaghete.   Ingrediente: 3 linguri ulei de măs­line 2 foi de dafin pătrunjel verde zahăr 1 lingură oregano 3 căţei de usturoi 500 g ceapă verde 200 […]

Spaghete cu ulei de masline, usturoi si ardei iute

Spaghete cu ulei de masline, usturoi si ardei iute din: spaghete, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, pătrunjel verde, sare şi piper negru. Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 1 căţel mare de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii proaspeţi, fără seminţe şi tocaţi mărunt 1 mână bună de pătrunjel verde, tocat mărunt […]

Mancare de spanac cu ciuperci

Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola

Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola din: ulei de măsline, usturoi, ardei iute rosu, roşii prunişoare sau cherry, măsline, spaghete uscate, sare, piper, rucola. Ingrediente: ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 1 ardei iute roşu mic, uscat, după gust 3 mâini bune de roşii prunişoare sau cherry, fără seminţe şi tocate […]

Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc

Spaghete cu ceapa rosie, tomate uscate si busuioc din: spaghete uscate, ceapă roşie, roşii uscate la soare conservate în ulei, oţet balsamic, sare, piper negru, busuioc,parmezan sau brânză pecorino.   Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 1 ceapă roşie, decojită şi tocată mărunt ulei de măsline 2 mâini zdravene de roşii uscate la soare conservate în ulei, […]

Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta

Paste cu sos de rosii, spanac si branza ricotta din: usturoi, praf de ardei iute roşu, ulei de masline, conserve de roşii prunişoare întregi, oţet din vin roşu, sare, piper negru, paste tagliatelle, spanac proaspăt, brânză ricotta proaspătă, ulei de măsline extravirgin. Ingrediente: 1 căţel mare de usturoi, tocat puţin praf de ardei iute roşu ulei de măsline 2 conserve de roşii […]

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane

Tortellini prajite cu pui thailandez, ghimbir si castane din: ghimbir proaspăt, usturoi, iarbă lămâioasă, pulpe de pui, coriandru proaspăt, ulei de susan, ou, malai, castane de apă la conservă, sare, piper negru proaspăt, paste, ulei de măsline.   Ingrediente: 2 bucăţi de ghimbir proaspăt, decojite 2 căţei de usturoi, decojiţi 3 tulpini de iarbă lămâioasă 4 pulpe de pui, de preferinţă organic, fără os 2 mâini […]

Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella

Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella din: pancetta sau de bacon cu striuri conservat, ulei de măsline, usturoi, frunze de cimbru, varză creaţă (varză Savoy), parmezan, farfalle, sare, piper, ulei de măsline extravirgin, mozzarella din lapte de bivoliţă, seminţe de pin.   Ingrediente: 10 felioare de pancetta sau de bacon cu striuri conservat prin uscare, tăiate mărunt ulei de măsline 1 […]

Spaghete aromate

Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata

Spaghete cu ansoa, ardei iute si pangritata din: spaghete uscate, ulei de măsline extravirgin, usturoi, fileuri de anşoa, lămâie, ardei iuţi roşii uscati, frunze de cimbru proaspăt, pesmet, sare, piper.   Ingrediente: 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 16 fileuri de anşoa sucul de la 2 lămâi […]