Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan

Farfalle cu dovlecel, busuioc si parmezan din: paste farfalle, dovlecei tineri, ulei de măsline, unt, supă de legume, zeamă de lămâie, şofran sau turmeric, parmezan, busuioc verde, sare, piper negru macinat.   Ingrediente: 500 g paste farfalle 3 dovlecei tineri 2-3 linguri ulei de măsline 50 g unt 100 ml supă de legume 2 lin­guri zeamă de lămâie 2 vârfuri de cuţit […]

Paste cu praz

Paste cu suc de rosii si sos de praz

Paste cu suc de rosii si sos de praz din: penne rigate, praz, ceapa, patrunjel, suc de roşii, supă de zarzavat sau apă, făină, sare, ulei de masline, piper alb. Ingrediente: 500 g penne rigate 2 fire de praz 1 ceapă opţional, 1 legătură pătrunjel 1 cană suc de roşii 1/2 cană supă de zarzavat sau apă 1 lingură făină sare […]

Paste cu vinete coapte

Paste cu vinete, rosii si ricotta

Paste cu vinete, rosii si ricotta din: paste risoni (în formă de orez), vinete, roşii cubuleţe în bulion, ricotta, usturoi, ulei de masline, sare gronjoasa, piper negru macinat, busu­ioc verde.   Ingrediente: 300 g paste risoni (în formă de orez) 2 vinete de dimen­siune medie 1 cutie (400 g) roşii cubuleţe în bulion 200 g ricotta 2 căţei de […]

Salata cu paste, ghimbir si piept de pui

Salata cu paste, ghimbir si piept de pui din: piept de pui, tăiţei subţiri, usturoi, ghimbir proaspăt, ulei şi sos de soia, cas­travete, ardei gras, ceapă roşie, busuioc, arahide sărate, zea­mă de lămâie, zahăr brun, lamaie verde. Ingredinete: 300 g piept de pui 150 g tăiţei subţiri 2 căţei de usturoi 2-3 cm rădăcină de ghimbir proaspăt câte 4 linguri ulei şi sos de soia […]

Spaghete cu carne de curcan si ardei iute

Spaghete cu carne de curcan si ardei iute din: spaghete de preferinţă integrale, carne tocată de curcan, pastă de roşii, caşcaval, ciuperci, ceapa, ulei de măsline extravirgin, ardei gras roşu, cim­bru uscat, busuioc, sare. Ingrdiente: 500 g spaghete de preferinţă integrale 500 g carne tocată de curcan 4 linguri pastă de roşii 200 g caşcaval 1 conservă (400 g) ciuperci 2 cepe […]

Salata de paste cu ardei copti

Salata mexicana cu paste, fasole si ardei

Salata mexicana cu paste, fasole si ardei din: paste scurte, fasole roşie, ceapa, ardei graşi verzi, roşii, ardei iute, ardei roşu, ulei, usturoi, otet de mere, piper, zahar.   Ingediente: 300 g paste scurte 1 conservă (420 g) fasole roşie 4 cepe 2 ardei graşi verzi 4 roşii 1 ardei iute 1 ardei roşu 3 […]

Spaghete negre cu pui si ciuperci

Spaghete negre cu pui si ciuperci din: spaghete negre, piper negru, ciu­perci, piept de pui, roşie,  ardei gras, ulei de măsline, unt, cascaval. Ingrediente: 200 g spaghete negre piper negru măcinat 100 g ciu­perci 200 g piept de pui 1 roşie 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline 30 g unt 50 g caşcaval Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le […]

Paste cu piept de pui si kaizer

Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de smantana

Paste cu piept de pui, rozmarin si sos de smantana din: paste scoici, piept de pui cu os, caşca­val sau mozzarella, morcov, rădăcină de păstârnac şi pătrunjel, sare, piper, boia, rozmarin, ulei, unt, pesmet, smântână, parmezan, mărar verde, piper alb, usturoi. Ingrediente: 250 g paste scoici 1 piept de pui cu os (400 g) 100 g caşca­val sau mozzarella 1 morcov câte […]

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin

Paste cu bacon, parmezan si rozmarin din: melcişori sau rigatoni (tubuleţe), ulei de măs­line, bacon sau şuncă slabă, ceapă, morcov, rădăcină de ţelină cu tot cu tulpini, vin alb sec, roşii mari, rozmarin verde, parmezan, sare, piper.   Inrgediente: 350 g melcişori sau rigatoni (tubuleţe) 2 linguri ulei de măs­line 100 g bacon sau şuncă […]

Pulpe de pui cu paste si rosii

Pulpe de pui cu paste si rosii din: pulpe inferioare de pui, condimente pentru pui, ulei, vin alb, paste risoni, roşii mici, usturoi, muştar, ulei de măsline, zeamă de lămâie, busuioc, parmezan, sare. Ingrediente:  4 pulpe inferioare de pui condimente pentru pui 2-3 linguri ulei 2 linguri vin alb Pentru salată: 150 g paste risoni 6 roşii mici 1 căţel de usturoi 1 linguriţă muştar 1 lingură […]

Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui

Paste cu sos de rosii, parmezan si piept de pui din: penne, piept de pui dezosat, bacon, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de măsline, roşii cuburi din conservă, sos de roşii, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400 g penne 400 g piept de pui dezosat 150 g bacon 250 g ciuperci 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de […]

Paste din quinoa cu rosii uscate si hribi

Paste din quinoa cu rosii uscate si hribi din: spaghetti de quinoa, roşii uscate, hribi uscaţi, ulei în care au fost conservate roşiile uscate, feta,  busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet (250 g) spaghetti de quinoa 1 borcănel cu roşii uscate 70 g hribi uscaţi 4 linguri ulei în care au fost conservate roşiile uscate 200 g feta 2 […]

Reteta zilei: Paste cu carnati si broccoli

Paste cu carnati si broccoli din: paste, ulei de masline, carnati, usturoi, supa de pui, broccoli, sare, fulgi de ardei iute, unt, parmezan.   Poate te intereseaza si: Paste cu carnati si sos de rosii Paste cu carnati si legume Paste cu carnati de pui si spanac     Ingrediente: 400gr paste orecchiette 5 linguri […]

Cannelloni cu sunca, branzeturi si sos de rosii

Cannelloni cu sunca, branzeturi si sos de rosii din: cannelloni, brânză dulce, caş de oaie, parmezan,  şuncă din piept de curcan, schweizer, ouă, sos de roşii, unt. Ingrediente: 400 g cannelloni 100 g brânză dulce 100 g caş de oaie 50 g parmezan 100 g şuncă din piept de curcan 200 g schweizer 2 ouă 100 g sos de roşii 50 g […]

Cum se prepara Tortellini cu sos pesto

Tortellini cu sos dulce-acrisor

Tortellini cu sos dulce-acrisor din: tortellini cu carne, parmezan, cimbru, sare, piper alb, unt, usturoi, miere si piure de rosii.   Ingrediente: 1 pachet tortellini cu carne 100 g parmezan 2 fire cimbru proaspăt sau 1 linguriţă cimbru uscat măcinat sare piper alb măcinat 100 g unt 2-3 căţei de usturoi 2 linguriţe miere sau […]

Spaghete cu pui si vinete

Spaghete cu pui si vinete din: spaghete, vinete, ardei rosu, ardesi verde, cepe, morcov, piept de pui, unt, ulei, cascaval, suc de rosii, mustar, zahar, sare si busuioc.   Ingrediente: 300 g spaghete de preferinţă integrale 2 vinete 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 1 morcov 500 g piept de pui 1 lingură […]

Mazare verde cu sos cu miere si vin

Paste verzi cu mazare si sos de telina

Paste verzi cu mazare si sos de telina din: paste verzi cu spanac, mazare, telina, lapte, smantana, sare, pipe negru, nucsoara si sunca de Parma.   Ingrediente: 200 g paste verzi cu spanac 70 g mazăre congelată 1/2 ţelină mare 100 ml lapte dulce pasteurizat 100 ml smântână pentru gătit sare piper negru măcinat nucşoară […]

Salata de paste cu scoici marinate si masline

Salata de paste cu scoici marinate si masline din: conchiglie sau alte paste mici, midii marina­te din comerţ, măsline umplute cu pastă de anşoa, capere conservate în oţet, usturoi, ulei de măsline, muştar iute, iaurt, zeamă şi coajă de lămâie. Ingrediente: 250 g conchiglie sau alte paste mici 150 g midii marina­te din comerţ 10-15 măsline umplute cu pastă de anşoa 1 lingură capere […]

Cum se prepara Spaghete Bolognese

Spaghete cu vitel si sos bolognese

Spaghete cu vitel si sos bolognese din: spaghete, carne tocată de viţel, ceapa, usturoi, bulion, vin rosu, pancetta (bacon), ulei de măsline, supă din oase de vită, dafin, piper, sare, oregano uscat, busuioc proaspat. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g carne tocată de viţel 2 cepe de dimensiune medie 3-4 căţei de usturoi 1 l bulion de tomate 150 ml […]

Tocana de mazare cu paste si kaizer

Tocana de mazare cu paste si kaizer

Tocana de mazare cu paste si kaizer din: kaizer, mazăre din conservă, ceapă, sare, piper alb, boia dulce, patrunjel verde, ulei, pastă de roşii, paste melcişori, spaghete sau spirale. Ingrediente: 150 g kaizer 250 g mazăre din conservă 1 ceapă sare piper alb măcinat boia dulce 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri ulei 2 linguri pastă de roşii 250 […]

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si chili

Paste cu fructe de mare si chili din: spaghete integrale, fructe de mare congelate, ulei, sare, piper, ceapă, usturoi, chili, pastă de tomate, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 250 g spaghete integrale 250 g fructe de mare congelate ulei sare piper 1 ceapă mică 3 căţei de usturoi 1 praf de chili 1 lingură pastă de tomate 6 roşii de dimensi­uni mijlocii 1 legătură […]

Paste cu ton, fenicul si muguri de pin

Paste cu ton, fenicul si muguri de pin din: paste scurte integrale, ton, ulei de măsline, usturoi, bulbi de arpagic, fenicul cu frunze, muguri de pin, ardei verde, stafide, parmezan sau caşcaval, pătrunjel, sare.   Ingrediente: 300 g paste scurte integrale 2 conserve de 200 g ton bucăţi 4 linguri ulei de măsline 6 căţei […]

Paste cu mazare, morcov si rosii

Paste cu mazare, morcov si rosii din: penne rigate, morcovi, ceapă verde, mazăre, roşii cherry, ulei, rozmarin verde, pătrunjel, sare, piper. Ingrediente: 300 g penne rigate 2 morcovi 3 fire ceapă verde 150 g mazăre 150 g roşii cherry 2 linguri ulei 1 fir de rozmarin verde 1 legătură pătrunjel  sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ceapa, le speli şi […]

Spaghete cu pui, broccoli si sos de vin

Spaghete cu pui, broccoli si sos de vin din: spaghete, supă de pasăre, piept de pui file, conopidă, broccoli, morcovi, ardei gras roşu, ardei gras verde, vin alb, boabe de muştar, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, sare, piper negru, pătrunjel. Ingrediente: 300 g spaghete 1 l supă de pasăre 400 g piept de pui file 250 g conopidă 250 g broccoli 2 morcovi 1 […]

Paste carbonara

Paste carbonara din: paste, bacon, galbenusuri, smantana, ceapa, cascaval, sare si piper. Ingrediente: o pungă paste 300 g bacon afumat 3 gălbenuşuri 500 ml smântână slabă o ceapă 50 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert şi, între timp, baconul cubulete şi ceapa mărunt tăiată se rumenesc într-o tigaie […]

Paste cu morcov si zucchini

Paste cu morcov si zucchini din: paste tagliatelle, zucchini, morcov, usturoi, ulei, maghiran, busuioc. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 zucchini 1 morcov 1 căţel de usturoi 3-4 linguri cu ulei maghiran busuioc Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj, apoi pune-le la scurs într-o sită. Spală zucchini şi morcovul şi taie-i […]

Salata de ton cu hrisca si masline

Salata de ton cu hrisca si masline din: paste din făină de hrişcă, unt, ceapă roşie, boabe de porumb congelate, roşii uscate conservate în ulei, ton în suc propriu, masline verzi, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste din făină de hrişcă 20 g unt 1 ceapă roşie 200 g boabe de porumb congelate 8 roşii uscate conservate în ulei 200 g […]

Cum se prepara paste cu ton

Paste cu ton si ardei

Paste cu ton si ardei din: paste scurte, ton în ulei de măsline, ardei gras roşu, ardei gras galben, ceapă,  ulei de măsline extravirgin, frunze de rucola, sare.   Ingrediente: 350 g paste scurte 160 g ton în ulei de măsline 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 40 ml ulei de măsline extravirgin frunze de […]

Paste cu legume si branza topita

Paste cu legume si branza topita din: paste, amestec de legume congelate, branza topita, smantana si sare. Ingrediente: o pungă paste o pungă mică amestec de legume congelate 150 g brânză topită o cutie mică smântână de gătit sare   Mod de preparare: In vase separate se fierb câte 10 minute pastele şi legumele congelate. […]

Paste cu sote de ceapa si parmezan

Reteta zilei: Paste cu sote de ceapa si parmezan

Paste cu sote de ceapa si parmezan din: ceapa, ulei de masline, unt, sare, piper, cimbru, apa, supa de pui, spaghete, parmezan, rucola. Poate te intereseaza si: Paste cu sos de rosii si creveti Paste cu sos de rosii si parmezan Paste cu broccoli, rosii si ansoa   Ingrediente: 3 cepe, feliate 3 linguri ulei […]

Varza cu ciuperci si paste

Varza cu ciuperci si paste din: ceapa, ulei de masline, ciuperci champignon, varza, paste scurte, usturoi, sare, piper si chimen.   Ingrediente: 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline extra-virgin 300 g ciuperci champignon 1/2 căpăţână de varză 400 g paste scurte 1 căţel de usturoi sare, piper chimen   Mod de preparare: Se taie […]

Minestrone rapid de iarna

Minestrone rapid de iarna din: amestec de legume congelate, paste pentru supa, supa de pasare, sare, piper, naut, oregano si parmezan.     Ingrediente: 500 g amestec de legume congelate (morcov, rădăcină de pătrunjel, ţelină verde, ardei gras, varză de Bruxelles) 150 g paste pentru supă 200 ml supă fierbinte de pasăre sare, piper 150 […]