Ciorbă de mazăre cu seminţe de susan

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare

Ciorba de dovlecel cu naut si mazare din: dovlecei, ceapa, naut, morcov, mazare, lamie, sare, paste mici, ulei. Ingrediente:  2 dovlecei mari  o legătură ceapă  un morcov  2 linguri năut fiert  100 g mazăre  sucul unei lămâi  sare  paste mici, după gust  2 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o oală cu doi litri de apă se […]

Pene cu somon si spanac

Pene cu somon si spanac din: penne, somon file afumat,  spanac, ulei de măsline, brânză mozzarella, parmezan, sare, piper negru, marar, unt cu sare, pesmet.   Ingrediente: 500 g penne 300 g somon file afumat 300 g spanac 2 -3 linguriţe ulei de măsline 200 g brânză mozzarella 150 g parmezan sare piper negru măcinat o legătură mărar 150 g unt […]

Paste cu pui, patrunjel si smantana

Paste cu pui, patrunjel si smantana din: piept de pui, paste, unt, pătrunjel, smântână, mustar, ulei, sare.   Ingrediente:  un piept de pui  200 g paste  25 g unt  1/2 legătură pătrunjel  smântână pentru servit  muştar  2 linguri ulei  sare Mod de preparare: Carnea de pui se spală şi se taie fâşii care se pun la prăjit în […]

Tagliatelle cu ciuperci si usturoi

Tagliatelle cu ciuperci si usturoi din: tagliatelle, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper alb, parmezan, marar.   Ingrediente: 500 g tagliatelle  300 g ciuperci  500 ml smântână  un căţel usturoi  o lingură ulei  sare piper alb Ingrediente pentru servit:  puţin parmezan  mărar Mod de preparare: Ciupercile spălate $i curătate se pun să se călească într-o tiga­ie antiaderentă fără ulei, […]

Reteta zilei: Budinca de paste cu branza si legume coapte

Budinca de paste cu branza si legume coapte din: broccoli, vanata, morcovi, dovlecel, ceapa, ulei de masline, sare, piper, oregano, paste, ricotta, ou, mozzarella, sos de rosii. Poate te intereseaza si Budinca de dovleac cu legume si parmezan   Ingrediente legume: 1 capatana broccoli 1 vânătă 4 morcovi 1 dovlecel 1 ceapa 2 linguri de […]

Paste cu masline, usturoi si rosii

Paste cu masline, usturoi si rosii din: paste, roşii, măsline negre şi verzi, ardei iute roşu, usturoi, ceapa, sare, piper, busuioc proaspat. Ingrediente: 200 g paste  1 cutie de roşii cuburi  100 g măsline negre şi verzi  1 ardei iute roşu  1 căţel de usturoi  1 ceapă mică  sare  piper  busuioc proaspăt Mod de preparare: Fierbe pastele în apă clocotită […]

Paste cu branza si smantana

Paste cu branza si smantana din: tăiţei laţi, telemea, ouă, smântână, ulei. Ingrediente: 400 g tăiţei laţi 1 kg telemea 6 ouă 5-6 linguri smântână 1 lingură ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, după care le scurgi şi le treci pe sub un jet de apă rece. Razi telemeaua şi o amesteci cu ouăle […]

Paste cu sos de rosii, busuioc si usturoi

Paste cu sos de rosii, busuioc si usturoi din: paste, roşii, usturoi, busuioc, zahăr, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 1 pungă paste 1 conservă roşii descojiteîn suc 3 căţei de usturoi busuioc proaspăt 1 linguriţă zahăr ulei sare piper Mod de preparare: Pui 3 litri de apă la fiert într- un vas mai mare cu puţină sare. Când începe să clocotească, […]

Vinete cu paste si cascaval

Vinete cu paste si cascaval din: vinete, paste tip melcişori, ton în ulei, ceapă, caşcaval, zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare.   Ingrediente: 4 vinete 200 g paste tip melcişori 2 cutii cu ton în ulei 1 ceapă 200 g caşcaval 1 linguriţă cu zeamă de lămâie ulei de măsline sare   Mod de preparare: Spală vinetele, şterge-le cu un şervet, […]

Tagliatele cu rosii cherii si cascaval de oaie

Tagliatele cu rosii cherii si cascaval de oaie din: tagliatele,  smântână, oua, cascaval de oaie, branza telemea, unt, ciuperci, sunca (poate fi şi prosciutto), roşii cherry, pesmet, sare, piper.   Ingrediente: 400 g tagliatele  200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval de oaie dat pe răzătoarea mică 200 g brânză telemea (pentru gust, poţi adăuga 1 lingură de gorgonzola) […]

Reteta zilei: Cotlete de porc la tigaie cu garnitura de spaghete

Cotlete de porc la tigaie cu garnitura de spaghete din: cotlete de porc, sare, piper, faina, ulei de masline, sos de rosii, fulgi de ardei rosu, spaghete, parmezan.   Ingrediente: 4 cotlete de porc sare piper ½ ceasca făină ¼ cană ulei de măsline 3 cesti sos de rosii ½ lingurita fulgi de ardei rosu […]

Paste cu broccoli si sunca presata la cuptor

Paste cu broccoli si sunca presata la cuptor din: paste tortiglioni, smântână pentru gătit, oua, şuncă presată, brânză, broccoli, sare.   Ingrediente: 400 g paste tortiglioni 400 g smântână pentru gătit 4 ouă 300 g şuncă presată, tăiată fetii 200 g brânză 2 buchete broccoli sare Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Procedezi la fel şi […]

Salata de paste cu sunca si legume

Salata de paste cu sunca si legume din: paste scurte, sare, ceapă roşie, ardei graşi, şuncă, rucola, oţet de vin roşu, ulei de măsline, apă, usturoi, pătrunjel, piper. Ingrediente pentru salată: 350 g paste scurte sare 1 ceapă roşie 4 ardei graşi (galbeni, roşii) 250 g şuncă 2 mâini rucola Ingrediente pentru dressing: 1 lingură oţet de vin roşu 4 linguri ulei de măsline 1/2 […]

Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan

Spaghete verzi cu pesto de migdale si parmezan din: pătrunjel, busuioc verde, suc de lămâie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coajă rasă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper, spaghete.   Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 3 fire busuioc verde 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors 2 căţei de usturoi decojiţi 50 g fulgi de […]

Paste cu scoici si rosii cherry

Paste cu scoici si rosii cherry din: scoici, spaghete, ulei de masline, usturoi, ardei iuti, rosii cherry, vin alb, patrunjel, paine. Ingrediente:  1kg de scoici mici 400g de spaghete 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit pastele 3 căţei de usturoi 2 ardei iuţi roşii, tocaţi 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi […]

Lasagna cu branza si seminte de pin

Lasagna cu branza si seminte de pin din: foi de lasagna, morcovi, spanac, usturoi, ceapa, mozzarella, salata verde, rucola, seminte de pin, ulei, sare, piper, unt, lapte, faina. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna (20 de foi) 4 morcovi mari 300 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică tocată mărunt 300 g mozzarella […]

Chiftelute de naut cu sos si tagliatelle

Chiftelute de naut cu sos si tagliatelle din: năut, usturoi, pătrunjel, bicarbonat, ceapă, sare, piper, tagliatelle, rosii, ulei de măsline, usturoi, oregano.   Ingrediente: 250 g năut 2 căţei de usturoi 1/2 legătură de pătrunjel 1 linguriţă cu bicarbonat 1 ceapă mică 2-3 linguri cu făină sare piper Ingrediente pentru sos: 300 g tagliatelle 500 g rosii 2-3 linguri cu ulei de măsline 1 […]

Paste cu sos si ficatei de pui

Paste cu sos si ficatei de pui din: ficatei de pui, apa, ulei, farfalle, rosii, sos napoletana, unt, sare. Ingrediente:  300 g ficătei de pui 100 ml apă 3 linguriţe ulei 200 g farfalle 4 roşii mici 1/2 borcan de sos napoletana 2 linguriţe de unt sare Mod de preparare: Intr-o crăticioară pui ficăţeii să […]

Paste cu muşchi de porc

Reteta zilei: Paste de orez cu carne de porc

Paste de orez cu carne de porc din: paste de orez, sos de stridii, sos de peste, suc de lamaie, sos sriracha, ulei, usturoi, porc, oua, ceapa, ardei gras, coriandru. Poate te intereseaza si Salata de paste cu pui fript Ingrediente: 1 pachet paste de orez ¼ cană sos de stridii 1 lingura sos de […]

Paste la cuptor cu ciupersi si smantana

Paste la cuptor cu ciupersi si smantana din: paste, sare, ciuperci de pădure proaspete, ceapa, unt, mix de condimente pentru ciuperci, ceapa verde, oua, smantana. Ingrediente: 500 g paste scurte sare 500 g ciuperci de pădure proaspete sau 3 mâini de ciuperci uscate (înmuiate în prealabil în apă rece) 1 ceapa 1 lingură unt 2 linguri mix de condimente pentru […]

Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian

Paste cu carnat picant si pesto in stil sicilian din: spaghete sau paste scurte, ulei de măsline virgin, cârnat picant Chorizo, ceapă, ardei gras galben, ardei gras roşu, pesto sicilian de casă, oregano proaspăt. Ingrediente: 400 g spaghete sau paste scurte  1 lingură ulei de măsline virgin  1 bucată carnat picant Chorizo  1 ceapă  1 ardei gras galben  1 ardei gras roşu 100 […]

Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii

Cuiburi de paste cu carne tocata si rosii din: carne tocată de vită, usturoi, pătrunjel tocat, pesmet, oua, ulei, morcovi, unt, rosii decojite, spaghete, sare, piper. Ingrediente:  400 g carne tocată de vită 2 căţei de usturoi 1 lingură pătrunjel tocat 4 linguri pesmet 1 ou fiert 2 linguri ulei 1 ceapă 3 morcovi unt 1 conservă roşii decojite 400 g […]

Spaghete cu legume, nucsoara si parmezan

Spaghete cu legume, nucsoara si parmezan din: spaghete, ulei de masline, morcov, ceapa, telina, usturoi, sos basillico, nucsoara, parmezan, sare, piper.   Ingrediente:  350 g spaghete 2-3 linguri ulei de măsline 1 morcov 1/2 ceapă 1 tulpină de ţelină 2 căţei de usturoi 1 borcan de sos basilico 1 vârf de cuţit nucşoară 50 g […]

retete

Spaghete cu zucchini

Spaghete cu zucchini: spaghete, zucchini, mozzarella, oua, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g spaghete 600 g zucchini sau dovlecei mai subţiri 200 g mozzarella sau caşcaval 2 ouă 4 linguri ulei de măsline sare piper     Mod de preparare: Speli zucchini sau dovleceii, apoi îi ştergi, îi tai ron­dele subţiri şi îi […]

Sufleu de paste cu carne de pui si smantana

Sufleu de paste cu carne de pui si smantana din: piept de pui, sare, piper, ulei, unt, foi de lasagna, pastă de ardei, smântână dulce, oua, smântână fermentată, caşcaval. Ingrediente: 600 g piept de pui (fără oase şi piele) sare, piper 2 linguri ulei 1 lingură unt 12 foi de lasagna 400 g pastă de ardei (ajvar) 250 ml smântână dulce 2 […]

Spaghettini cu broccoli si ciuperci

Spaghettini cu broccoli si ciuperci din: broccoli, ciuperci champignon, ulei, spaghettini, parmezan, ardei graşi roşii, ulei de măsline, nuci, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 300 g broccoli 200 g ciuperci champignon 1 lingură ulei 350 g spaghettini (spaghete subţiri) 50 g parmezan Ingrediente pentru pesto: 2 ardei graşi roşii 50 ml ulei de măsline 2 căţei de usturoi 1 mână nuci sare, piper busuioc […]

Frigarui de ciuperci si rosii cherry

Frigarui de ciuperci si rosii cherry din: ciuperci champignon, roşii cherry, ceapă roşie, ulei de măsline, verdeaţă asortată, paste scurte, ardei graşi roşii. Ingrediente: 140 g ciuperci champignon 200 g roşii cherry 1 ceapă roşie mică 60 ml ulei de măsline 2 linguri verdeaţă asortată tocată (pătrunjel, oregano sau cimbru) 400 g paste scurte, fierte al dente 4 ardei graşi roşii   […]

Reteta zilei: Tocanita de pui pe pat de spaghete

Tocanita de pui pe pat de spaghete din: faina, sare, piper, pui, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, ciuperci, rosii, pasta de tomate, dafin, cimbru, oregano, ardei gras, spaghete. Poate te intereseaza si Tocăniţă de pui cu ardei copţi   Ingrediente: 1/2 ceasca făină 1/2 linguriță sare 1 lingurita piper 3 kg bucati de […]

Paste cu cascaval, broccoli si migdale

Paste cu cascaval, broccoli si migdale din: paste scurte, sare, ulei, broccoli, pesmet, cascaval, unt, migdale sau samburi de pin.   Ingrediente: 400 g paste scurte sare 1 lingură ulei 300 g broccoli 2 linguri pesmet 60 g caşcaval ras 50 g unt 3 linguri migdale sau sâmburi de pin tocaţi Mod de preparare: Pastele se […]

Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc

Tagliatelle cu sos picant de rosii si busuioc din: tagliatelle, ardei iute, cepe franţuzeşti, ulei de măsline extravirgin, coaja de lamaie, oţet de vin roşu, zahăr brun, roşii decojite, sare, piper, mozzarella, busuioc.   Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 ardei iute tocat (curăţat în prealabil de seminţe) 4 cepe franţuzeşti tocate 2 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o lămâie […]

Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste

Frigarui japoneze cu sos Teriyaki pe pat de paste din: fidea de orez, castravete, sos Shoyu, usturoi, ceapă verde, coriandru verde, carne de vită, sare, ulei, sos Teriyaki.   Ingrediente pentru salata de paste:  150 g fidea de orez (4 mănunchiuri mici)  1 castravete 1 morcov 5 linguri sos Shoyu 1 căţel de usturoi pisat 1 fir ceapă verde 2 fire coriandru verde pentru frigărui: […]