Reteta zilei: Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocata din: ulei de masline, pancetta, ceapa, usturoi, morcov, telina, carne de vita, carne de porc, lapte, vin alb, rosii, frunze de dafin, oregano, praf de ardei iute, sare, piper, smantana, parmezan, paste. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 50g pancetta, fin tocata 1 ceapa, tocata marunt 1 cățel de usturoi, tocat […]

Paste cu ciuperci si nuca

Paste cu ciuperci si nuca din: prosciutto, ulei de rapita, ceapa rosie, usturoi, spaghete, ciuperci, tarhon, cimbru, miez de nuca, patrunjel. Ingrediente:  90g de prosciutto 1 linguriţă ulei de rapiţă 2 cepe roşii, tăiate în jumătăţi şi feliate subţire 6 căţei de usturoi, tocaţi 175g de spaghete din grâu integral 400g de ciuperci champignon, tocate […]

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri

Medalioane de purcel cu taitei si sos de struguri din: struguri, file de porc, sare, piper, ulei, vin rosu, supa de carne, scortisoara, cuisoare, taitei, zahar, unt, faina. Ingrediente: 400 g struguri rosii 400 g struguri negri 1 muschi file de porc (circa 600 g) sare piper 2 linguri ulei 150 ml vin rosu 200 […]

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Cannelloni umplute cu dovleac

Cannelloni umplute cu dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, ceapa, usturoi, ricotta, zahar, nuca, mascarpone, lapte, nucsoara, parmezan, cannelloni. Ingrediente:  1kg de dovleac (cântărit după curăţarea de coajă şi seminţe) – 400g tocat în cuburi, iar 600g tăiat în bucăţi mai mari 4 linguri ulei de măsline 2 cepe, tocate 15 frunze mari de […]

Salata cu taitei de orez si vita

Salata cu taitei de orez si vita din: vita, ardei iute, usturoi, sos de stridii, lime, taietei de orez, morcovi, germeni de fasole, menta, arahide. Ingrediente:  500g carne tocată de vită 2 ardei roşii iuţi, 1 tocat fin, celălalt feliat subţire 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 100ml sos de stridii 3 limes, zeama de la […]

Lasagna cu crema de branza si ardei

Lasagna cu crema de branza si ardei din: rosii, ardei, masline, scortisoara, mix de ierburi uscate, ton, crema de branza, foi de lasagna, mozzarella. Ingrediente: 1 conservă de 400g de roşii tocate 250g de ardei feliaţi, de diferite culori 85g de măsline negre 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 1 lingură mix de ierburi uscate 2 […]

Paste cu sunca si legume

Paste cu sunca si legume din: paste, ulei, ardei rosii, porumb, mazare, usturoi, condimente hinezesti, sunca, sos de soia, ulei de susan. Ingrediente:  400g de paste mici 2 linguri de ulei 2 ardei roşii, tocaţi 1 conservă de 300g de porumb, boabele scurse 175g de mazăre congelată 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe amestec […]

Spaghete cu creveti si rosii

Spaghete cu creveti si rosii din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, seminte de fenicul, salam, rosii cherry, spaghete, creveti, paine, patrunjel, coaja de lamaie. Ingrediente:  4 linguri ulei de măsline 2 ardei iuţi roşii, feliaţi, seminţe înlăturate 3 căţei de usturoi, tocaţi 1 linguriţă seminţe de fenicul 10 felii de salam cu fenicul, tocate […]

Tocana de vita cu paste

Reteta zilei: Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou

Tocana de vita cu legume pe pat de paste cu ou din: bacon, carne de vita, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu sec, supa de vita, sare de mare, piper, morcovi baby, paste cu ou.   Ingrediente: 6 felii de bacon, fierte și tocate 1kg carne de vita, cuburi 1/4 ceasca făină 2 […]

Cum se prepara Paste Picante (video)

Cum se prepara Paste Picante – Iată o rețetă detaliată pentru prepararea pastelor picante, un preparat delicios și plin de savoare, ideal pentru iubitorii de mâncăruri picante. Această rețetă combină pastele al dente cu sosuri bogate și condimente, oferind o experiență culinară deosebită. Poți adapta nivelul de picant după preferințele tale, adăugând mai multe sau […]

Reteta zilei: Salata de paste cu rosii coapte

Salata de paste cu rosii coapte din: rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, otet balsamic, mustar dijon, nectar de agave, rozmarin, paste, rucola, fasole. Ingrediente: 4 rosii, felii 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita oregano 1/4 linguriță de sare 1/4 lingurita piper dressing: 3 linguri de otet […]

Taitei de orez cu omleta si dressing aromat

Taitei de orez cu omleta si dressing aromat din: taitei de orez, mazare, pastai de mazare, porumb, ceapa verde, ardei rosu, sos de soia, miere, usturoi, lamaie, ghimbir, ulei de masline, lapte, oua. Ingrediente:   100g de tăieţei de orez 3 linguri de mazăre congelată 1 mână păstăi de mazăre, tăiate în două pe lungime […]

Paste cu nuca si miere

Paste cu nuca, busuioc si parmezan

Paste cu nuca, busuioc si parmezan din: paste, nuca, ardei copti, parmezan, usturoi, busuioc, ulei de masline, mascarpone. Ingrediente:  400gr paste 100gr miez de nuca 3 ardei rosii copti, tocati 25gr parmezan, plus extra pentru servit 1 catel de usturoi, tocat 1 legatura de busuioc, plus extra pentru servit 2 linguri ulei de masline 50gr […]

Paste cu broccoli si ardei iute

Paste cu broccoli si ardei iute din: paste orecchiette, ulei de masline, ansoa, usturoi, ardei iute, lamaie, pesmet, broccoli. Ingrediente:  200g de paste orecchiette 4 linguri ulei de măsline 6 fileuri de anşoa în ulei, tocale (păstrează 1 lingură de ulei) 4 căţei mari de usturoi, feliaţi subţire 1 ardei iute roşu, feliat subţire coaja […]

Penne cu ansoa si legume

Penne cu ansoa si legume din: fasole verde, penne, ulei de masline, usturoi, file de ansoa, rosii cherry, masline negre, ton, lamaie, busuioc. Ingrediente:  300g de fasole verde 350g de penne 3 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 70g fileuri de anşoa, din conservă, scurse şi tocate 400g de roşii cherry, tăiate […]

Spaghete cu carne de curcan şi sos

Spaghete cu carne de curcan şi sos: spaghete, pipt de curcan, ou, faina, lapte, sare, rosii, ulei, unt, zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 150 g spaghete 150 g piept de curcan fiert 1 ou 1/2 linguriţă făină 2 linguri lapte sare Ingrediente sos: 500 g roşii 2 linguriţe ulei 1/2 linguriţă făină 2 linguri apă 1/2 […]

Reteta zilei: Supa minestrone cu paine crocanta

Supa minestrone cu paine crocanta din: ulei de masline, ceapa, dovlecel, fasole verde, telina, usturoi, supa de legume, fasole rosie, fasole alba, fasole garbanzo, rosii, morcov, patrunjel, oregano, sare, piper, busuioc, cimbru, apa fierbinte, spanac, paste.   Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 1 ceapa, cuburi 1 dovlecel, tocat 1 conservă de fasole verde 1 […]

Paste umplute cu carnati si sos de dovleac

Paste umplute cu carnati si sos de dovleac din: dovleac, ulei de masline, salvie, carnati, nucsoara, paste conchiglioni, unt, faina, lapte, parmezan, branza, mozzarella, ulei. Ingrediente:  1 dovleac mic, curăţat de piele şi de seminţe, miezul tăiat în cubuleţe 2 linguriţe ulei de măsline 1 legătură mică de salvie, frunzele desprinse şi tocate grosier 8 […]

Paste cu pulpe de rata

Paste cu pulpe de rata din: ulei de masline, pulpe de rata, ceapa, usturoi, scortisoara, faina, vin rosu, rosii, supa de pui, rozmarin, dafin, zahar, lapte, paste, parmezan. Ingrediente:   1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de raţă 2 cepe, tocate fin 2 căţei mari de usturoi, zdrobiţi 2 linguriţe de scorţişoară măcinată 2 […]

Paste cu fructe de mare si usturoi

Paste cu fructe de mare si sofran

Paste cu fructe de mare si sofran din: paste, ulei de masline, usturoi, creveti, scoici, midii, vin alb, sofran, lamaie, smantana, patrunjel, seminte de pin.   Ingrediente:  200g de paste lungi şi subţiri 2 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi, feliaţi subţire 100g de creveţi, decorticaţi 100g de scoici 300g de midii, cu […]

Reteta zilei: Fettuccine cu usturoi si parmezan

Fettuccine cu usturoi si parmezan din: ulei de masline, usturoi, supa de pui, lapte, unt, fettuccine, sare, piper, parmezan, patrunjel.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 4 catei de usturoi, tocat 2 cani de supa de pui 1 cana de lapte 2 linguri de unt 250gr fettuccine sare si piper negru proaspat macinat, dupa […]

Paste cu carnati si salata cu clementine

Paste cu carnati si salata cu clementine din: seminte de in, radicchio, andiva, clementine, spanac, menta, branza, otet de sherry, ulei de masline, miere lichida, penne, carnat, ardei iute, rozmarin, usturoi, ou, lamaie, iaurt degresat.   Ingrediente salata:  25gr seminte de in 1 buc radicchio 1 andiva 2 clementine 100gr spanac 4 fire menta proaspata […]

Paste cu spanac si crema de branza

Paste cu spanac si crema de branza din: tagliatelle, ulei de masline, usturoi, spsnac, crema de branza, lamaie, somon afumat, busuioc. Ingrediente:  100g de tagliatelle 1 linguriţă ulei de măsline 1 căţel de usturoi, tocat fin 50g de spanac 75g cremă de brânză coaja rasă şi zeama de la 1/2 lămâie 75g de somon afumat, […]

Paste cu vinete si branza

Paste cu vinete si branza din: macaroane, vinete, ceapa, usturoi, rosii, zahar, sare, piper, ulei de masline, busuioc, cimbru, oregano, telemea, ketchup.   Ingrediente: 1 pachet de macaroane 2 vinete 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 roşii proaspete 1 linguriţă zahăr sare piper 3-4 linguri ulei de măsline 1 linguriţă amestec din busuioc, cimbru […]

Spaghete cu calamar

Spaghete cu calamari si sos de rosii

Spaghete cu calamari si sos de rosii din: ulei, usturoi, vin rosu, rosii, calamar, spaghete, patrunjel, sare. Ingrediente:  1 lingură ulei 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1/3 cană de vin roşu 1 conservă de 400g pulpă de roşii 500g de calamar curăţat, feliat în inele 250g de spaghete 1 mână de pătrunjel proaspăt, tocat […]

Castraveti cu salata de paste

Castraveti cu salata de paste din: paste scurte, sare, ulei de masline, castraveti, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, iaurt, maioneza, mustar, verdeata, suc de lamaie, zahar. Ingrediente: salata: 100 g paste scurte sare 1 lingurit aulei de masline 4 castarveti (circa 20 cm lungime) 1 ardei gras galben 1 ardei rgas rosu 2 cepe […]

Reteta zilei: Supa de porc cu fidea de orez

Supa de porc cu fidea de orez din: carne de porc, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei rosu, chimen, ulei de susan, supa de pui, salata verde, frunze de sfecla, praz, sos de soia, sos de peste, sare, piper, fidea de orez.   Ingrediente: 500gr carne de porc 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite ghimbir […]

Supă de coacăze roşii

Supă de coacăze roşii din: coacaze, faina, smantana, taitei, zahar, sare. Ingrediente: 150 g coacaze 1/2 lingurita faina 1 lingura smantana 1 lingura taitei (fidea) 1 lingurita zahar sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se spală coacăzele şi se fierb în circa 400 ml apă cu sare şi zahăr după gust. Când sunt […]

Tagliatelle all-arrabbiata

Reteta zilei: Tagliatelle cu ciuperci

Tagliatelle cu ciuperci din: ulei de masline, ciuperci, unt, usturoi, patrunjel, cimbru, piper, tagliatelle, lamaie, parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 300g ciuperci unt 3 catei de usturoi, tocat 2 linguri de patrunjel, tocat 2 linguri frunze de cimbru, tocat Sare și piper negru proaspat macinat 1 punga tagliatelle Sucul de la 1/2 lămâie […]

Sos pentru paste

Sos pentru paste din: rosii, ardei grasi, ceapa, cimbru, rozmarin, ulei, usturoi, zahar, sare, piper. Ingrediente: 3,5 kg rosii foarte bine coapte 2 arde grasi de culori diferite o ceapa o crenguta cimbru o crenguta rozmarin 5 linguri ulei 4 catei usturoi 50 g zahar sare piper   Mod de preparare: Roşiile spălate şi tăiate […]