retete

Paste cu piept de curcan si sos de lapte

Paste cu piept de curcan si sos de lapte din: paste, ulei de masline, piept de curcan, sare, cimbru, ulei, vin alb, piper, unt, lapte, faina, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet paste fettuccine 2 linguriţe ulei de măsline 500 g piept de curcan sare cimbru 50 ml ulei 150 ml vin alb dulce piper negru măcinat […]

Reteta zilei: Supa de pui cu legume si patrunjel

Supa de pui cu legume si patrunjel din: supa, morcovi, telina, ceapa, piept de pui, taitei, sare, cimbru, oregano, ulei de masline, patrunjel.   Ingrediente: 3 cesti de supa 1 ceasca morcovi, tocat 2 tulpini de telina tocata 1 ceapa, tocata 1 piept de pui, fiert 1 ceasca de taitei sare cimbru oregano ulei de […]

retete

Budinca de paste cu cas

Budinca de paste cu cas din: paste, cas, cascaval, bacon, ceapa verde, usturoi verde, ou, smantana, sare, piper, ulei.   Ingrediente: 500 g paste 250 g caş 200 g caşcaval ras 150 g bacon 2 fire ceapă verde 1 fir usturoi verde 1 ou 500 ml smântână sare piper ulei   Mod de preparare: Pui […]

Reteta zilei: Sote de ciuperci pe pat de paste

Sote de ciuperci pe pat de paste din: ulei de masline, ciuperci, ardei iute, patrunjel, mascarpone, lamaie, sare, piper, parmezan, paste.   Ingrediente: 2 linguri de ulei de măsline 300g ciuperci 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 2 linguri de frunze de pătrunjel, tocat 3 linguri branza mascarpone Sucul de la o […]

retete

Cum se prepara Creveți cu noodles (video)

Cum se prepara Creveți cu noodles: Noodles sunt o formă de paste alimentare din Asia, populară în multe țări din întreaga lume. Acestea pot fi găsite în mai multe varietăți, cum ar fi spaghetti, ramen, udon, sau pho, și pot fi gătite în diverse moduri, cum ar fi fierte sau prăjite, și pot fi servite […]

Gogosari umpluti la cuptor

Gogosari umpluti la cuptor din: gogosari, conopida, carne tocata de curcan, orez, ceapa, ardei verzi, pasta de tomate, boia dulce, piper, sare. Ingrediente: 10 gogoșari mijlocii 1 conopidă mică 900 g carne tocată de curcan 2 linguri orez 2 cepe mici 10 ardei verzi 50 g paste de tomate boia dulce piper măcinat sare   […]

Supa de varza alba

Supa de varza alba din: varza alba, ulei, paste fainoase, cimbru, marar, iaurt. Ingrediente: 150 g varza alba 1 lingurita ulei 25 g paste fainoase cimbru marar 2 linguri iaurt         Mod de preparare: Se curăţă varza, se spală, se taie mărunt şi se pune la fiert cu circa 400 ml apă. […]

retete

Cum se prepara Linguini cu midii (video)

Linguini cu midii: Ingrediente: ulei de măsline paste, midii anșoa ardei iute usturoi roșii cherry vin alb cimbru  Cum se prepara Linguini cu midii   Pofta buna!  

Piept de pui cu leurda si taitei

Piept de pui cu leurda si taitei din: piept de pui, ulei de masline, sare, piper, ceapa verde, vin alb, smantana, sparanghel verde, rosii, taitei, leurda.   Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a 150 g) 4 linguri ulei de masline sare piper 2 cepe verzi 100 ml vin alb 200 g smantana 500 […]

Salata de paste cu rosii si busuioc

Salata de paste cu rosii si busuioc din: paste, rosii cherry, mozzarella, busuioc, ton, piper, sare. Ingrediente:  250g paste 12 roşii cherry 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspăt 1 conservă ton în ulei piper sare   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă sărată, al dente. Fierbinţi, le scurgi de apă şi le […]

Taitei cu varza

Taitei cu varza si piper

Taitei cu varza si piper din: varza, taitei, ceapa, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente:  1 varză 200 g tăiţei laţi 1 ceapă 6-7 linguri ulei piper cimbru sare   Mod de preparare: Tai varza fideluţă, o sărezi şi o laşi 5 minute deoparte. In acest timp căleşti ceapa tăiată foarte mărunt, apoi adaugi varza frământată […]

Farfalle cu piept de pui si legume

Farfalle cu piept de pui si legume din: farfalle, piept de pui, ardei gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 100 g unt 200 g mazăre boia piper alb măcinat 1 legătură pătrunjel verde sare   Mod […]

Supa italieneasca

Supa italieneasca din: fasole pastai, morcovi, cartofi, dovlecei, telina, rosii, concetrat de legume, paste, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole pastai 2 morcovi 2 cartofi 2 dovlecei 2 fire telina 2 rosii coapte 2 cepe un cub concentrat de legume 200 g paste mici o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: In […]

Tortellini cu vinete si rosii cherry

Tortellini cu vinete si rosii cherry din: tortellini, rosii cherry, vinete, busuioc, ceapa, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g tortellini 500 g rosii cherry 300 g vinete 4 linguri cu busuioc tocat 1 ceapa 3 catei de usturoi 60 g parmezan ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Spală […]

Paste cu ciuperci si sos de rosii

Paste cu ciuperci si sos de rosii din: ciuperci uscate, ulei de masline, usturoi, cimbru, sos de rosii, mascarpone, sare, piper, pappardelle, parmezan. Ingrediente: 55 g ciuperci uscate 1 lingură de ulei de măsline 1 căţel de usturoi tocat mărunt 1 mână de cimbru 2 cani sos de roşii 2 linguri mascarpone sare şi piper […]

Reteta zilei: Paste bolognese cu topping de branza

Paste bolognese cu topping de branza din: tagliatelle, ulei de masline, carne de vita, ardei gras, ciuperci, ceapa, usturoi, pasta de tomate, cimbru, oregano, iere, rosii, sare, piper, branza.   Ingrediente: 1 pachet tagliatelle 1 lingura ulei de masline 500gr carne tocata de vită 1 ardei gras, felii subțiri 300gr ciuperci, cuburi 1 ceapa medie, […]

Pui fript cu paste

Salata de paste cu pui fript

Salata de paste cu pui fript din: fasole verde, sare, ardei grasi, ceapa, paste de orez, ulei, boabe de fasole, supa, suc de lamaie, coaja de lamaie, busuioc, piper, file de piept de pui, branza feta.   Ingrediente: 500 g fasole verde sare 500 g ardei grasi asortati 1 ceapa 400 g paste de orez […]

Reteta zilei: Penne cu branza si rosii

Penne cu branza si rosii din: smantana, rosii cubulete, parmezan, gorgonzola, ricotta, telemea, sare, busuioc, penne, unt.   Ingrediente: 2 cesti de smântână 1 cutie rosii cubulete 1/2 cana parmezan ras 1/2 cană brânză telemea rasa 1/4 ceasca de branza gorgonzola maruntita 2 linguri de branza ricotta brânză mozzarella tăiată în felii subțiri 3/4 lingurita […]

Reteta zilei: Penne cu dovlecei si verdeata

Penne cu dovlecei si verdeata din: ulei de masline, dovlecei, naut, masline, otet de vin rosu, sare de mare, busuioc, patrunjel, usturoi, lamaie, penne. Ingrediente: ulei de masline 4 dovlecei, felii 1 cana de naut fiert 1/2 ceasca masline, tocate 2 linguri de otet de vin rosu sare de mare 1 ceasca busuioc, tocat 1/2 […]

Paste cu branza si bacon

Paste cu branza si bacon din: seminte de pin, bacon, paste, smantana, crema de branza, branza cheddar, mustar dijon, salata verde.   Ingrediente:  50g seminte de pin 4 felii de bacon, tocat 400g de paste 300ml de smantana pentru gatit 200g crema de branza 200g de branza cheddar, rasa 2 linguriţe de mustar dijon salata […]

Spaghete cu sos pesto si peste

Spaghete cu sos pesto si peste din: scoici, file de peste, masline, lamaie, ardei iute uscat, spaghete, fasole verde, broccoli, migdale, busuioc, usturoi, ulei de masline, parmezan.   Ingrediente:  200g de scoici 400g de fileuri de peste alb ulei de masline 1 lamaie 1/2 ardei iute rosu uscat 320g de spaghete 200g de fasole verde […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella

Paste cu sos de rosii, busuioc si mozzarella din: paste, rosii cherry, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, mozzarella, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 250gr paste 350gr rosii cherry, taiate in jumatate 4 fire ceapa verde, feliata 3 catei de usturoi, tocat un pumn de frunze proaspete de busuioc 3-5 linguri ulei de masline […]

Paste cu spanac, stafide si seminte de pin

Paste cu spanac, stafide si seminte de pin din: paste fainoase, spanac, ceapa verde, ulei de masline, stafide, seminte de pin, parmezan, sare, piper, unt, vin alb sec.   Ingrediente: 350 g paste fainoase de umplut 500 g spanac 2 fire de ceapa verde 2 linguri ulei de masline 3 linguri stafide 2 linguri seminte […]

Reteta zilei: Paste cu sos de smantana – usor de preparat

Paste cu sos de smantana din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, boabe de porumb, fasole neagra, chimen, fulgi de ardei rosu, paste, supa de legume, smantana, ceapa verde, coriandru, branza.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 1 cutie ardei iuti verzi 1 cana de boabe de porumb 1 cutie […]

Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos

Salata de paste cu legume si sos din: spaghete, sos hoisin, sos sriracha, ceapa verde, coriandru, ardei gras, edamame, alune. Ingrediente: 240gr spaghete integrale ¼ ceasca sos hoisin 1 lingura sos sriracha 3 fire ceapa verde ½ buchet coriandru proaspat 1 ardei gras rosu 1 cana congelate edamame decojite ¼ ceasca alune nesarate     […]

Paste cu creveti si crema de branza

Paste cu creveti si crema de branza din: ulei de masline, usturoi, dovlecei, paste, rosii cherry, zahar, creveti, crema de branza, busuioc. Ingrediente:  1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, feliat 2 dovlecei, feliati 400g paste orecchiette sau alte paste mici 2 conserve x 400g de rosii cherry 1 praf de zahar 200g […]

Paste cu crema de branza

Paste cu crema de branza din: paste, mazare, ceapa vrede, sunca, pesto, crema de branza. Ingrediente:  85g de paste lungi, precum linguine, spaghetti sau tagliatelle 85g de mazare congelata 3 cepe verzi, feliate 50-85g felii de sunca, tocata 2 linguri de pesto 2 linguri crema de branza     Mod de preparare: Da in clocot o […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si mazare

Paste cu sos pesto si mazare din: paste, ricotta, sos pesto, coaja de lamaie, piper, ceapa rosie, mazare. Ingrediente: 150gr paste 1 cana ricotta ½ ceasca sos pesto 1 lingurita de coaja de lamaie Piper proaspat macinat ½ ceapa rosie 1 cana de mazare   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instructiunilor de pe […]

Macaroane cu legume si sos de branza

Macaroane cu legume si telemea

Macaroane cu legume si telemea din: macaroane, ardei gras, morcovi, ceapa, telemea, masline, sare, ulei, piper.   Ingrediente: 250 g macaroane 1 ardei gras verde 2 morcovi fierti si taiati 1 ceapa 100 g telemea rasa 50 g masline sare ulei piper   Mod de preparare: Fierbi macaroanele conform indicaţiilor de pe ambalaj, le dai […]

Pui cu sos alb si taitei

Pui cu sos alb si taitei din: pulpe de pui, taitei, unt, sare, faina, lapte, smantana, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 pachet taitei lati 1 lingura unt sare pentru sos: 150 g unt 100 g faina 400 ml lapte 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă şi […]

retete

Spaghete cu costiţă

Spaghete cu costiţă: spaghete, mazare, costita afumata, ceapa, utsturoi, unt, supa de legume, zahar, ardei iute, sare, piper.   Ingrediente: 200 g spaghete 200 g mazăre proaspătă sau congelată 150 g costiţă afumată 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml supă de legumea 1 lingură zahăr 1 ardei iute roşu sare […]

Salata mediteraneeana cu paste

Salata mediteraneeana de paste cu anghinare

Salata mediteraneeana de paste cu anghinare din: paste scurte, sare, telina verde, funduri de anghinare, busuioc, stafide, samburi de pin, ulei de masline, otet de vin alb, sare.   Ingrediente: 250 g paste scurte (fara ou) sare 2 fire telina verde 150 g funduri de anghinare (din conserva) 3 fire busuioc 50 g stafide 2 […]