Noodles cu creveti

Reteta zilei: Noodles cu creveti

Noodles cu creveti din: creveti, ulei de masline, usturoi, ghimbir, supa de vita, sos de soia, zahar brun, limeta, noodles, ardei gras, ciuperci, coriandru, sare, piper. Noodles sunt o formă de paste alimentare din Asia, populară în multe țări din întreaga lume. Acestea pot fi găsite în mai multe varietăți, cum ar fi spaghetti, ramen, […]

Reteta zilei: Noodles cu cotlete de porc

Noodles cu cotlete de porc din: noodles, tamarind, otet de orez, sos de peste, zahar, boia de ardei, ulei de masline, usturoi, tofu, cotlet de porc, ou, muguri de fasole, arahide, coriandru, limeta. Ingrediente: 200gr noodles 1/3 cana de tamarind 2 linguri de otet de orez 2 linguri sos de peste 2 linguri zahar 1/2 […]

Paste cu branză la cuptor

Paste cu brânză la cuptor : paste, branza de capra, cascaval, salam uscat, smantana, oua, unt, sare, piper.   Ingrediente: 500 g paste (tuburi) 350 g brânză de capră 100 g caşcaval 150 g salam uscat 250 g smântână 2 ouă 50 g unt sare piper     Mod de preparare Paste cu branză la […]

Paste carbonara cu verdeata

Paste carbonara cu verdeata din: ulei de masline, costita, usturoi, paste, smantana, oua, branza cu mucegai, patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 120 g costita taiata cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 400 g paste penne 150 ml smantana 2 oua 100 g branza cu mucegai patrunjel proaspat, tocat   Mod de preparare: Intr-un […]

Spaghete cu vita si porumb

Spaghete cu vita si porumb din: spaghete integrale, carne de vita, usturoi, sos de soia, ghimbir, chili, ardei gras, baby porumb, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250 g spaghete de preferinta integrale 250 g carne de vita 2-3 catei de usturoi sos de soia praf de ghimbir praf de chili 1/2 ardei gras rosu sau […]

Salata cu somon si penne

Salata cu somon si penne din: penne, file de somon afumat, broccoli, ceapa verde, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 300 g penne 200 g file de somon afumat 300 g broccoli 1 ceapa verde patrunjel sau busuioc zeama de lamaie, dupa gust ulei de masline sare si piper negru […]

Supa cu tortellini

Supa de rosii cu tortellini

Supa de rosii cu tortellini din: rosii, suc de rosii, morcov, ceapa uscata, ardei gras, tija de telina, tortellini, magheran, menta, busuioc, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: 2 rosii mari bine coapte 500 ml suc de rosii 1 morcov potrivit 1 ceapa uscata 1/2 ardei gras 1 tija de telina 1 felie de telina 250 […]

Salata rece de farfalle

Salata rece de farfalle din: paste farfalle, rosii cherry, mozzarella, busuioc, ton in ulei, piper, sare. Ingrediente:  250 g paste farfalle 12 rosii cherry 250 g mozzarella 25 frunze de busuioc proaspat 1 conserva ton in ulei piper sare Mod de preparare: Fierbi pastele in apa sarata, al dente. Fierbinti, le scurgi de apa si […]

Reteta zilei: Budinca de paste cu broccoli

Budinca de paste cu broccoli din: broccoli, penne, unt, usturoi, faina, supa de pui, lapte, oregano, fulgi de ardei, branza fontina, mozzarella, parmezan, sare, piept de pui, pesmet. Ingrediente: 3 cesti de broccoli 1 pachet penne 3 linguri de unt 3 catei de usturoi, tocat 3 linguri de faina 1 ½ cesti supa de pui […]

Varză cu tăiţei

Taitei cu varza si cimbru

Taitei cu varza si cimbru din: varza, taitei, ceapa, ulei, piper, cimbru, sare. Ingrediente:  1 varza 200 g taitei lati 1 ceapa 6-7 linguri ulei piper cimbru sare Mod de preparare: Tai varza fideluta, o sarezi si o lasi 5 minute deoparte. In acest timp calesti ceapa taiata foarte marunt, apoi adaugi varza framantata cu […]

Penne la cuptor

Penne la cuptor din: penne, ciuperci, ceapa, ardei gras, kaizer, smantana pentru gatit, lapte, faina, cascaval, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente 1 punga de penne 1 cutie de ciuperci feliate (sau 400 g ciuperci crude) 1 ceapa 2 ardei grasi 300 g kaizer 200 ml smantana pentru gatit 200 ml lapte 1 lingura faina […]

Reteta zilei: Paste cu sparanghel si rosii

Paste cu sparanghel si rosii din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, zahar, sare de mare, piper, busuioc, nuci de pin, paste, sparanghel, parmezan, branza. pentru rosiile uscate: 20 rosii cherry, taiate jumatati 3 catei de usturoi 1-2 lingurite de ulei de masline 1 varf de cutit de zahar 1 varf de cutit sare de […]

Cannelloni cu spanac si branza

Cannelloni cu spanac si branza din: paste cannelloni, spanac, branza ricotta, parmezan, smantana, nucsoara, sare, piper, usturoi, otet de vin rosu, pulpa de rosii, busuioc. Ingrediente: 400 g paste cannelloni (12 bucati cannelloni) 1 kg spanac proaspat 500 g branza ricotta 100 g parmezan ras 2-3 linguri smantana nucsoara rasa sare si piper, dupa gust […]

Spaghete cu carne de curcan si parmezan

Reteta zilei: Spaghete cu carne de curcan si mazare

Spaghete cu carne de curcan si mazare din: carne de curcan, usturoi, spaghete, mazare, apa, parmezan.   Ingrediente: 1/2 kg carne tocata de curcan (carnea de la 1 carnat potrivit) 1 catel de usturoi, cojit si zdrobit 1/3 dintr-un pachet de spaghete integrale 1/4 cana de mazare 1/4 ceasca apa sau lichid de la paste […]

Paste cu piept de pui la tigaie

Paste cu piept de pui la tigaie din: paste farfalle, piept de pui, arde gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel.   Ingrediente:  400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1 legatura patrunjel verde sare […]

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Pappardelle cu ciuperci

Pappardelle cu ciuperci din: ciuperci uscate, ulei de masline, usturoi, cimbru, rosii, mascarpone, sare, piper, papardelle, parmezan. Ingrediente: 55 g ciuperci porcini uscate 1 lingura de ulei de masline 1 catel de usturoi tocat 1 mana de cimbru proapat sos de rosii 2 linguri mascarpone sare si piper negru proaspat macinat 455 g pappardelle parmezan […]

Tagliatelle cu somon si crab

Tagliatelle cu somon si rosii

Tagliatelle cu somon şi roşii din: tagliatelle, somon afumat, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, rosii cherry, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 300 g somon afumat 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 50 ml vin alb sec 4-5 rosii cherry 1 varf de cutit busuioc uscat 3-4 frunze de […]

Farfalle cu creveti si ricotta

Farfalle cu creveti si ricotta din: paste, creveti, ulei de masline, branza ricotta, rosii cherry, usturoi, fulgi de chili, patrunjel verde, busuioc verde, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste fainoase 200 g creveti decorticati (congelati) 2 linguri ulei de masline 200 g branza ricotta 5-6 rosii cherry 2 catei de usturoi 1/4 lingurita coaja rasa […]

Paste cu vinete si sos roşu

Paste cu vinete si sos roşu din: paste, rosii decojite, vinete, ricotta, ulei de masline, frunze busuioc verde, ceapa, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g rosii decojite, taiate cubulete 2 vinete potrivite 80 g ricotta 5-6 linguri ulei de masline cateva frunze busuioc verde 1 ceapa mica 2 catei de usturoi sare […]

Paste cu sos tomat si parmezan

Paste cu sos tomat si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ulei de masline, otet, usturoi, zahar, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste fainoase 75 g rosii bine coapte (sau pulpa de rosii in sos tomat) 2-3 linguri parmezan ras 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1 catel de usturoi 1/2 lingurita […]

Salata de paste cu mazare

Salata de paste cu mazare din: paste, ceapa, porumb, mazare, ciuperci, cascaval, smantana. Ingrediente:  1 cutie de paste 1/2 ceapa alba 1/2 conserva de porumb 1/2 conserva de mazare 1 conserva de ciuperci 50 g de cascaval 3-4 linguri de smantana sare, piper, dupa gust     Mod de preparare: Pastele se pun la fiert […]

Sos de spanac pentru paste

Sos de spanac pentru paste din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, spanac, sare, piper, iaurt, suc de lamaie, paste. Ingrediente:  4 linguri de ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobit 1 ardei iute verde, tocat marunt 300 g de spanac proaspat sare si piper, dupa gust 1/2 cana de iaurt sucul de la […]

Macaroane cu branza si vanilie

Macaroane cu branza si broccoli

Macaroane cu branza si broccoli din: paste scurte, telemea, broccoli, oua, lapte, smantana, cascaval, unt. Ingrediente: o punga paste scurte 250 g telemea cateva flori broccoli 2 oua 100 ml lapte 100 ml smantana 50 g cascaval 25 g unt   Mod de preparare: Pastele şi broccoli se pun la fiert în vase separate aproximativ […]

Spaghete cu pesto

Spaghete cu pesto din: patrunjel, busuioc verde, suc de lamaie, usturoi, fulgi de migdale, parmezan, coaja de lamaie, ulei de masline, sare, piper, spaghete. Ingrediente: 1 legatura patrunjel 3 fire busuioc verde 2 linguri suc de lamaie proaspat stros 2 catei de usturoi decojiti 50 g fulgi de migdale 80 g parmezan ras 1 lingurita […]

Tortellini cu crema de branza, rosii si busuioc

Tortellini cu crema de branza, rosii si busuioc din: tortellini cu branza, crema de branza, rosii cherry, unt, salvie, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 250 g tortellini umplute cu branza 200 g crema de branza 9 rosii cherry 2 linguri unt 1 frunza de salvie 3-4 frunze de busuioc sare si piper, dupa gust   Mod […]

Penne alla carbonara

Penne carbonara

Penne carbonara din: penne, pancetta, ulei de masline, galbenusuri, smantana, parmezan, sare si piper. Ingrediente:    450 g penne 10 felii de pancetta sau bacon afumat ulei de masline 5 galbenusuri 100 ml smantana dulce 125 g parmezan ras sare si piper negru proaspat macinat   Mod de preparare: Fierbeti al dente pastele in apa […]

Reteta zilei: Budinca de paste cu carne si sos de rosii

Budinca de paste cu carne si sos de rosii din: ulei de masline, usturoi, ceapa, carne de carnati, carne de vita, rosii, sos de rosii, oregano, condimente italiene, sare, piper, paste, ricotta, amestec de branzeturi, ou, patrunjel.   Ingrediente: ulei de masline 5 catei de usturoi, tocat 1/2 ceapa, cuburi 1/2 kg de carne de […]

Melcisori cu broccoli si ansoa

Melcisori cu broccoli si ansoa din: broccoli, usturoi, ansoa, ardei iute, unt, melcisori, sare de mare, piper, parmezan. Ingrediente:  2 broccoli 2 catei de usturoi, decojit si tocat 8 fileuri de ansoa 2-4 ardei iuti rosii, uscati si macinati 4 cubulete de unt 455 g melcisori paste sare de mare si piper negru proaspat macinat […]

Tagliatelle cu pancetta si parmezan

Tagliatelle cu pancetta si parmezan din: pancetta, rozmarin, cimbru, unt, usturoi, pastarnac, tagliatelle, parmezan, sare de mare, piper. Ingrediente:  12 felii de pancetta sau bacon afumat si uscat 1 mana de frunze proaspete de rozmarin sau cimbru 4 cubulete de unt 2 catei de usturoi, decojit si tocat marunt 2 radacini pastarnac, tocat 455 g […]

Spaghete cu perisoare si sos

Spaghete cu perisoare si sos din: spaghete, carne tocata, ou, morcov, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, usturoi, pulpa de rosii in sos tomat, foaie de dafin, zahar, otet de vin, vin alb.   Ingrediente: 300 g spaghete pentru perisoare: 600 g carne tocata (curcan, sau amestec de vita si porc) 1 ou 1 morcov […]

Paste cu fructe de mare si sos iute

Paste cu fructe de mare si sos iute din: homar, usturoi, ardei iute, unt, ulei de masline, midii, sepie, creveti, paste, patrunjel, maghiran, ou, rosii, sare de mare, piper.   Ingrediente: 1,5 kg homar 2 catei de usturoi, tocat 1 ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si feliat 30 g unt 1 lingura ulei […]

Spaghete bolognese cu parmezan

Spaghete bolognese cu parmezan din: pancetta, rozmarin, ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata, vin rosu, oregano, rosii, pasta de tomate, sare de mare, piper, spaghete, busuioc, parmezan. Ingrediente:  10 felii de pancetta (sau bacon afumat) 1 mana de frunze de rozmarin, tocat ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 catei de usturoi, tocat 455 […]