Reteta zilei: Spaghete cu broccoli

Spaghete cu broccoli din: broccoli, pesmet, speghete, ansoa, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, suc de lamaie. Ingrediente 3 broccoli ¼ cana pesmet 1 pachet spaghete integrale 6 file ansoa, tocate 2 catei de usturoi, tocat ⅛ – ¼ lingurita fulgi de ardei rosu Ulei de masline 1 lingura suc de lamaie   […]

Reteta zilei: Noodles cu sos picant si tofu

Noodles cu sos picant si tofu din: noodles, fasole, tofu, ardei gras, ardei iute, praz, seminte de susan, pasta de chili, sos sriracha, pasta de hrean, ghimbir, otet de vin, sos de soia, ulei de susan.   Ingrediente: 1 pachet noodles 1 ceasca fasole edamame, fiarta 2 cesti de varza, tocata 1 bucata tofu 1 […]

Reteta zilei: Paste cu sos de conopida

Paste cu sos de conopida din: conopida, usturoi, lapte de migdale, lamaie, sare de mare, piper, paste, ulei de masline.   Ingrediente: 1 conopida, rupta buchetele 3 catei de usturoi, tocat 1/2 cana lapte de migdale 1/2 lamaie, stoarsa 1 lingurita sare de mare 1/4-1/2 lingurita de piper negru paste fierte ulei de masline   […]

Iepure cu smantană si ienibahar

Paste cu carne de iepure si smantana

Paste cu carne de iepure si smantana din: muschiuleti de iepure, sare grunjoasa, ulei de masline, rosii decojite, busuioc, cimbru, patrunjel, vin alb, zahar, smantna, paste, parmezan. Ingrediente: 2-3 muschiuleti de iepure (circa 500 g) sare grunjoasa 3 linguri ulei de masline 1 ceapa 500 g rosii decojite din conserva 2 linguri ierburi asortate (busuioc, […]

Dieta fara calorii

Dieta cu ceai rosu

Dieta cu ceai rosu ZILNIC Mic dejun: O felie de paine integrala sau doua batoane musli, o portocala, o cana cu ceai rosu. Pranz: Orez cu legume si salata de paste rece, un fruct, 250 ml ceai rosu cu gheata. Gustare: 200 ml de ceai rosu cald. Cina: Un peste la cuptor, legume fierte, 250ml […]

Reteta zilei: Supa de mazare, salata verde si tortellini

Supa de mazare si salata verde si tortellini din: salata verde, usturoi, parmezan, suc de lamaie, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, supa de pui, tortellini cu carne de vita, mazare.     Ingrediente: 1 salata verde, rupta bucati 4 catei de usturoi, taiat jumatati 1/3 ceasca parmezan ras 2 linguri suc de lamaie 1 […]

Mancaruri cu peste

Mancaruri cu peste: Lup de mare cu legume si soia Lup de mare cu legume si soia din: lup de mare, morcovi, dovlecei, ardei capia, fasole verde, soia, ardei iute, telina, ulei, vin alb, usturoi, sare, piper, migdale, smantana. Ingrediente:… Read more » Pate de somon afumat Pate de somon afumat din: somon afumat, unt, […]

Reteta zilei: Paste cu carnati si legume

Paste cu carnati si legume din: ulei de masline, carnati, usturoi, ceapa, ciuperci, rosii, busuioc, oregano, supa de legume, paste, parmezan, patrunjel.     Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2-3 carnati 2 catei de usturoi 1 ceapa 240gr ciuperci 1 cutie rosii, maruntite 1 lingurita busuioc uscat 1 lingurita oregano uscat 4 cesti de […]

Reteta zilei: Linguine cu rosii si aroma de usturoi

Linguine cu rosii si aroma de usturoi din: lingurine, usturoi, rosii, ulei de masline, patrunjel, busuioc, suc de lamaie, sare.   Ingrediente: 250gr linguine 5 catei de usturoi, felii subtiri 2 rosii, cuburi 2 linguri ulei de masline 1/8 cana patrunjel tocat 1/8 cana busuioc tocat 1/2 lingura suc proaspat de lamaie sare, dupa gust […]

Paste cu sirop (Konafa)

Paste cu sirop din: paste, iaurt, nuci, fructe uscate, unt, zahar, miere, suc de lamaie, apa de trandafiri, scortisoara, sofran. Ingrediente: 400 g paste (fidea foarte subtire) iaurt nuci fructe uscate 200 g unt topit Ingrediente pentru sirop: 200 g zahar 100 ml apa 4 linguri de miere 2-3 linguri de suc de lamaie 2-3 […]

Reteta zilei: Paste cu carnati de pui si spanac

Paste cu carnati de pui si spanac din: spanac, carnatid e pui, paste, ulei de masline, usturoi, supa de pui, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 1 buchet spanac 4 carnati de pui (doar carnea) 250gr paste, dupa preferinta 1 lingura ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat 1 cana supa de pui 1/4 ceasca […]

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

Tortellini umplute cu creveti

Tortellini umplute cu creveti din: oua, faina, sare, creveti, branza ricotta, suc de lamaie, chili, sare, piper, unt, ceapa, sofran, smantana, suc de lamaie, esenta de vanilie, patrunjel. Ingrediente: aluat: 3 oua 400 g faina 1 praf sare umplutura: 300 g creveti decorticati si curatati 150 g branza ricotta 1 lingurita suc de lamaie 1 […]

Tagliatelle cu branza albastra

Tagliatelle cu branza albastra din: dovlecei, gorgonzola, ceapa, unt, smantana, paste, sare, nuci, zahar, apa. Ingrediente: 2 dovlecei 200 g gorgonzola sau alt sortiment de branza albastra 1 ceapa 2,5 linguri unt topit 400 ml smantana 500 g paste (tagliatelle) sare 3 linguri nuci 2 linguri zahar putina apa   Mod de preparare: Se taie […]

Paste cu legume si tofu

Paste cu legume si tofu din: penne, dovlecel, ciuperci, morcov, ceapa, rosie, rosii decojite, pasta de rosii, usturoi, ulei, busuioc uscat, ulei de masline, tofu, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 150 g paste (penne) 1 dovlecel mic 4 ciuperci 1 morcov 1 ceapa 1 rosie 250 g rosii decojite 3-4 linguri pasta de rosii de casa […]

Reteta zilei: Paste cu creveti si aroma de menta

Paste cu creveti si aroma de menta din: creveti, ulei de masline, unt, ceapa rosie, ardei gras, varza, usturoi, mazare, fulgi de ardei, lamai, patrunjel, menta, parmezan, paste, lamaie. Ingrediente: 1/2 kilogram de creveti, decorticati 1 lingura ulei de masline 3 linguri unt 1/2 ceapa rosie, felii subtiri 1 ardei gras rosu, fara seminte, felii […]

Paste picante cu gogosari

Paste picante cu rosii

Paste picante cu rosii din: ardei iute, unt, paste cu rosii, sare, parmezan, patrunjel, piper asortat. Ingrediente: 1 ardei iute 80-100 g unt 500 g paste cu rosii sare 80 g parmezan 2 linguri patrunjel tocat patrunjel verde piper asortat proaspat macinat     Mod de preparare: Se curata ardeiul iute de cotoare si seminte […]

Paste cu branza topita si bacon

Paste cu branza topita si bacon din: lapte, branza topita, spaghete, bacon, patrunjel, usturoi, amidon, sare, piper, boia. Ingrediente: 200 ml lapte 200 g branza topita cu smantana 400 g spaghete 140 g bacon sau carnat afumat 3 linguri patrunjel tocat 2 catei de usturoi 1 lingurita amidon sare piper boia   Mod de preparare: […]

Lasagna alia bolognese

Lasagna alia bolognese din: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, telina, ulei, carne tocata, pasta de tomate, rosii, cimbru, busuioc, supa, unt, faina, lapte, foi de lasagna, parmezan, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1/2 radacina de patrunjel 1 telina 2 linguri ulei 500 g carne tocata 2 linguri pasta de tomate 450 g […]

Melci cu ton

Melci cu ton din: paste, ketchup dulce, masline, sare, condimente, ton, lamaie. Ingrediente: 300 g melci (paste) 5-6 linguri de ketchup dulce 100 g masline fara samburi 1 varf cutit de sare 1/2 lingurita de condimente 1 cutie de ton in ulei 1 lamaie Mod de preparare: Fierbi melcii dupa instructiunile de pe pachet, apoi […]

Reteta zilei: Penne cu pui si spanac

Penne cu pui si spanac din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei, piept de pui, sare, piper, penne, spanac, busuioc, suc de lamaie, parmezan.   Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 6 catei de usturoi, tocat 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu 3 bucati piept de pui, cuburi Sare si piper, dupa gust 1 […]

Tagliatelle cu somon si capere

Tagliatelle cu somon si capere din: file de somon, broccoli, sare, paste, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, capere, smantana, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de somon 250 g broccoli sare 400 g paste tagliatelle 30 g unt 1 lingura coaja rasa si 1 lingura suc de lamaie 3 linguri capere (de la […]

Retete

Mancarica de pipote si inimi cu paste

Mancarica de pipote si inimi cu paste din: pipote, inimi, rosii decojite, usturoi, paste, ulei, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi 1 borcan mic de rosii decojite in bulion 4-5 catei de usturoi 400 g paste 2-3 linguri de ulei busuioc sau oregano sare piper Mod de preparare: Pipotele si inimile le […]

Reteta zilei: Paste cu legume si parmezan

Paste cu legume si parmezan din: paste, unt, ceapa, usturoi, crema de branza cu ceapa verde, smantana, lapte integral, parmezan, branza mozzarella, sare, piper negru, fulgi de ardei, spanac, pui, rosii, busuioc.   Ingrediente: 300gr paste 2 linguri de unt 1/2 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 120gr crema de branza cu ceapa verde […]

Spaghete cu fasole verde si sunca

Spaghete cu fasole verde si creveti

Spaghete cu fasole verde si creveti din: fasole verde, sare, chorizo, ulei de masline, creveti decorticati, ceapa, usturoi, ardei iute, zahar, rosii, spaghete, sare, piper, patrunjel, branza feta. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 200 g chorizo 1 lingura ulei de masline 400 g creveti decorticati 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei iute […]

Berbecut cu caise

Paste cu sparanghel, prosciutto si ou

Paste cu sparanghel, prosciutto si ou din: sparanghel, ulei de masline, prosciutto, oua, sare, piper, paste, parmezan. Ingrediente: 700gr sparanghel ulei de masline 100gr prosciutto 2 oua sare si piper 1 pachet paste parmezan ras   Mod de preparare: Taie 700 g de sparanghel bucati lungi de 5 cm, incalzeste ulei de masline intr-o tigaie […]

Conopida cu branza Roquefort

Macaroane cu conopida, mazare si branza

Macaroane cu conopida, mazare si branza din: macaroane, conopida, mazare, supa de pui, branza cheddar, mustar dijon, scortisoara, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet macaroane 4 cani conopida 1 cana mazare 1/2 cana supa de pui 1 cana branza cheddar, rasa 1 lingura mustar dijon 1 praf scortisoara sare si piper branza cheddar, pentru servire […]

Paste cu sardele

Paste cu fileuri de sardele si sos

Paste cu fileuri de sardele si sos din: vanata, sare, fileuri de sardele, usturoi, ulei de masline, vin alb, rosii, faina, paste, ton, piper, cas, busuioc.   Ingrediente:  1 vânătă sare 4 fileuri de sardele 2 căței de usturoi 3 linguri ulei de măsline 80 ml vin alb 500 g roșii decojite și tăiate cuburi […]

Paste cu rosii, masline si crevete

Paste cu rosii, masline si crevete din: creveti, paste, vin, apa, usturoi, ulei de masline, rosii, masline negre, capere, oregano, sare, piper. Ingrediente: 350 gr creveti 1 pachet paste 1 cana vin alb 1 cana de apa 1 lingura usturoi tocat ulei de masline 800 gr rosii tocate 1/2 cana de masline negre tocate 1 […]

Spaghete la cuptor cu carne

Spaghete la cuptor cu carne din: ceapa, ulei, usturoi, carne tocata, bulion, rosii decojite, oregano, busuioc, spaghete, sare, piper, cascaval.   Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 2 catei de usturoi 400 g carne tocata 2 linguri bulion 1 conserva rosii decojite (450 g) 2 lingurite oregano sau busuioc, uscate 400 g spaghete sare piper […]

Spaghete cu lamaie, ton si broccoli

Spaghete cu lamaie, telemea si dovlecei

Spaghete cu lamaie, telemea si dovlecei din: dovlecei, usturoi, lamaie, ulei de masline, rozmarin, sare, spaghete, parmezan, telemea, piper.   Ingrediente: 2 dovlecei mici 3 căței de usturoi 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1 linguriță rozmarin uscat sare 500 g spaghete 2 linguri parmezan ras 125 g telemea zdrobită piper pisat   Mod […]

Paste cu praz, sparanghel si ceapa verde

Paste cu praz, sparanghel si ceapa verde din: praz, sparanghel, ceapa verde, paste, pesto, parmezan.   Ingediente: 500 g amestec de legume: praz, sparanghel, ceapa verde 150 g paste 2 linguri sos pesto 4 linguri parmezan razuit     Mod de preparare: Fierbe legumele in apa cu sare, scurge lichidul si pastreaza-l deoparte, tine-le la […]

Midii cu taitei

Midii cu taitei din: midii, taitei, lapte de cocos, apa, curry, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar, sos de peste, patrunjel. Ingrediente: 1 pachet de taitei 300gr lapte de cocos 1/2 cana de apa 2 linguri praf de curry coaja si sucul de la 1 lamaie 1 lingurita zahar sos de peste 1 kg […]