Paste cu muschi de porc si salsa

Paste cu muschi de porc si salsa din: usturoi, caepre, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, sare, piper, otet de vin alb, file de porc, rozmarin, ulei, taitei lati. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 borcan capere (50 ml) 1 legatura patrunjel 10 g fileuri de ansoa (la borcan) 7-8 linguri de masline sare piper 1-2 […]

Paste gratinate cu carne tocata

Paste gratinate cu carne tocata din: ceapa, ardei gras, praz, ulei, paste spirale, sare, carne tocata, usturoi, rosii decojite, bulion, supa, piper, mozzarella, cascaval, pesmet. Ingrediente: 1 ceapa 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 fir praz 2 linguri ulei 350 g paste spirale sare 500 g carne tocata 1 catel de usturoi […]

Paste cu rosii, carnati si naut

Paste cu rosii, carnati si naut din: ulei de masline, carnat, seminte de chimion, usturoi, boia, rosii, naut, sare, piper, paste, spanac, parmezan.   Ingrediente: ulei de masline 1 carnat 1 lingurita seminte de chimion 1 catel de usturoi 1 praf de boia 400g rosii tocate 1 conserva naut sare, piper 1 pachet paste 2-3 […]

Reteta zilei: Paste cu varza de bruxelles si prosciutto

Paste cu varza de bruxelles si prosciutto din: paste, varza de bruxelles, galbenusuri, parmezan, prosciutto, ulei de masline, piper, sare.   Ingrediente: 1 pachet paste, dupa preferinta 1/2 kg varza de bruxelles 2 galbenusuri 1 cana parmezan, ras 5-6 felii prosciutto Ulei de masline Piper negru sare     Mod de preparare: Incalziti cuptorul la […]

Paste cu creveti si coaja de lamaie

Paste cu creveti si coaja de lamaie din: paste, unt, creveti, usturoi, bere blonda, coaja de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 100 g creveti 5 catei de usturoi 200 ml bere blonda coaja de la o lamaie sare piper     Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa sarata respectand […]

Paste cu pui, spanac si parmezan

Paste cu pui, spanac si parmezan din: paste, ulei de masline, pulpe d epui, spanac, usturoi, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste 2 linguri ulei de masline 2 pulpe de pui 700 gr spanac 1 lingura usturoi tocata parmezan ras sare si piper, dupa gust   Mod de preparare: Incalzeste 2 linguri de ulei […]

Scoici cu taitei

Scoici cu taitei din: taitei, scoici, susan, suc de lamaie, sos de soia, ghimbir, usturoi, patrunjel, fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 pachet taitei 500 gr scoici ulei de susan 1/4 cana suc de lamaie 2 linguri sos de soia 1 lingura ghimbir ras 1 catel de usturoi, tocat patrunjel proaspat fulgi de ardei iute […]

Spaghete cu nuci, rosii si parmezan

Spaghete cu nuci, rosii si parmezan din: miez de nuca, parmezan, miez de paine, sare, piper, ulei de masline, rosii cherry, patrunjel, spaghete, smantana. Ingrediente: 50 g miez de nuca 50 g parmezan 5 linguri miez de paine faramitat sare piper 5 linguri ulei de masline 250 g rosii cherry 4 fire de paturnjel 400 […]

Reteta zilei: Salata de paste cu legume si ciuperci

Salata de paste cu legume si ciuperci din: paste, apa, sare, mazare, mazare pastai, sparanghel, ceapa, ciuperci, salata verde, ulei de masline, sare, piper, parmezan, branza, coaja de lamaie, menta.   Ingrediente: 200gr paste 4 litri apa 2 linguri sare 2 cani mazare 2 cani mazare pastai 1 cana sparanghel 1 ceapa, cuburi 240gr ciuperci […]

Salata cu paste, branza feta si busuioc

Salata cu paste, branza feta si busuioc din: ardei, ceapa rosie, ulei de masline, rosii cherry, paste orzo, branza feta, busuioc.   Ingrediente: 2 ardei, de culori diferite curatati de seminte si feliati 1 ceapa rosie, taiata in sferturi 1 lingura ulei de masline 6 rosii cherry, taiate in jumatati 25 g de paste orzo […]

Reteta zilei: Noodles cu vita si ardei iute

Noodles cu vita si ardei iute din: muschi de vita, sos de soia, ulei de susan, usturoi, ghimbir, ardei iute, coriandru, ardei gras, ceapa verde, miere, limeta, sos de peste, ulei de susan, ulei de arahide, seminte de susan, moodles, limeta.   Ingrediente marinata: 1kg muschi de vita, feliat 1 lingura sos de soia 2 […]

Reteta zilei: Lasagna cu vinete, rosii si busuioc

Lasagna cu vinete, rosii si busuioc din: vinete, malai, parmezan, oua, ceapa, rosii, usturoi, rozmarin, busuioc, ulei, otet balsamic, oregano, branza ricotta, sare, piper.     Ingrediente: 2 vinete 2 1/2 cani malai 1 cana de parmezan ras 4 oua, batute 1 ceapa, feliata 6 rosii, tocate 2 cesti rosii cherry, injumatatite 2 cutii rosii, […]

Paste nemtesti la cuptor

Paste nemtesti la cuptor din: paste, oua, telemea, ceapa, bacon, ulei. Ingrediente: o punga spatzle (paste nemtesti) 2 oua 250 g telemea o ceapa alba 200 g bacon 2 linguri ulei   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert si se lasă conform indicaţiilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot într-o […]

Reteta zilei: Spaghete cu bacon si parmezan

Spaghete cu bacon si parmezan din: spaghete, oua, parmezan, bacon, usturoi, sare, piper, frunze de patrunjel.     Ingrediente: 240gr spaghete 2 oua 3/4 ceasca parmezan ras 4 felii de bacon, cuburi 4 catei de usturoi, tocat Sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust 2 linguri de frunze proaspete de patrunjel, tocat   Mod […]

Reteta zilei: Paste cu carne de vita, branza si chili

Paste cu carne de vita, branza si chili din: ulei de masline, carne tocata de vita, usturoi, ceapa, faina, praf de chili, boia de ardei, oregano, sos de rosii, supa de vita, paste, branza cheddar.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 /2 kg carne tocata de vita 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 […]

Tagliatelle cu nuca si spanac

Tagliatelle cu spanac si nuca

Tagliatelle cu spanac si nuca din: spanac, tagliatelle, nuca, smantana, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g spanac 400 g tagliatelle 100 g nuca 250 ml smantana lichida 50 g parmezan 3 catei de usturoi ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: Curăţă spanacul de codiţe şi opăreşte-l […]

Taitei de casa cu branza de oaie

Taitei de casa cu branza de oaie din: faina, oua, sare, apa, telemea de oaie, smantana, unt, gris, zahar, stafide, oua, zahar vanilat. Ingrediente: pentru taiteii de casa: 300 g faina de cozonac 2 oua putin sare 2-3 lingurita apa pentru umplutura: 500 g telemea de oaie 2-3 linguri smantana 50 g unt 1 lingura […]

Reteta zilei: Paste cu carne de vita si masline

Paste cu carne de vita si masline din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, praf de chili, chimion, oregano, piper cayenne, rosii, ardei iute, supa de vita, paste, masline negre, branza cheddar, ceapa verde.     Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de usturoi 1/2 kg carne […]

Cannelloni cu verdeata

Cannelloni cu verdeata din: cannelloni, spanac, patrunjel, usturoi, rosii in bulion, suc de rosii, unt, telemea, cascaval, sare. Ingrediente: 6 cannelloni 2 legaturi spanac 3 legaturi patrunjel 4 catei usturoi 200 g rosii in bulion 150 g suc de rosii 50 g unt 200 g teleme putin sarata 200 g cascaval ras sare   Mod […]

Supa de legume cu paste si busuioc

Supa de legume cu paste si busuioc din: morcov, ceapa, telina, cartofi, mazare, paste, ardei gras, suc de rosii, ulei de masline, bacon, usturoi, cimbru, busuioc. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 telina 200 g cartofi 200 g mazare 100 g paste 1 ardei gras 300 ml suc de rosii 2 linguri ulei de masline […]

Paste cu spanac si cascaval

Paste cu spanac si cascaval din: paste cochilie, spanac, rosii cherry, seminte de pin, ulei, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 12 paste cochilie 1-2 legaturi spanac 7 rosii cherry seminte de pin ulei sare si piper cascaval ras   Mod de preparare: Speli, mărunţeşti şi opăreşti spanacul, în apă cu puţină sare. Scurgi şi laşi deoparte. […]

Spaghete cu chiftelute si pesto

Spaghete cu chiftelute si pesto din: spaghete, leurda, spanac, patrunjel, usturoi, marar, ceapa verde, usturoi verde, nuci pisate, sare, piper, ulei, paine, carne de pui, pesmet, ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 2 legaturi leurda 2 legaturi spanac 3 legaturi patrunjel 2 catei de usturoi 1 legatura marar 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde […]

Spaghete cu sos pesto

Spaghete cu sos pesto din: spaghete, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 300 g spaghete 2 legaturi busuioc (sau frunze de spanac) 30 g seminte de pin sau nuci 4 catei de usturoi 30 g parmezan 50 ml ulei de masline sare     Mod de preparare: Cureţi căţeii de […]

Inimioare de macaroane

Inimioare de macaroane din: macaroane, lapte, zahar, miez de nuca, zahar vanilinat, visine. Ingrediente: 200 g macaroane 500 ml lapte nefiert 1 pahar cu zahar 20 miezuri cu nuca tocata 1 lingura cu zahar vanilinat cirese sau visine din dulceata   Mod de preparare: Opariti macaroanele rupte bucati mici cu 1 cana de apa clocotita, […]

Taitei cu branza

Taitei cu branza din: ou, faina, sare, unt, branza dulce, stafide, zahar. Ingrediente: 1 ou faina 1 lingurita cu sare 2 linguri cu unt 200 g branza dulce stafide 2 linguri cu zahar   Mod de preparare: Se framanta un aluat dintr-un ou, apa cat incape in coaja de ou, sare si faina cat cuprinde. […]

Reteta zilei: Tortellini cu branza si sos de legume

Tortellini cu branza si sos de legume din: unt, ceapa, usturoi, morcovi, vin alb, supa de pui, smantana, parmezan, sare, piper, busuioc, sunca, mazare, tortellini cu branza.   Ingrediente: 2 linguri de unt 1 ceapa, tocata marunt 3 catei de usturoi, tocat 3 morcovi, cuburi 1 cana conopida, rupta buchetele 1/4 ceasca de vin alb […]

Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc

Paste cu sos de rosii, usturoi si busuioc din: paste, suc de rosii, usturoi, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 500 g paste spirale 1 l suc de rosii 5 catei de usturoi busuioc uscat ulei sare   Mod de preparare: Fierbi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, într-o tigaie cu ulei pui la călit […]

Reteta zilei: Paste cu rosii, carnati si usturoi

Paste cu rosii, carnati si usturoi din: ulei de masline, usturoi, ceapa, carnati, supa de pui, lapte, rosii, paste, branza.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi, tocat 1 ceapa, cuburi 3-4 carnati, feliati 2 cesti supa de pui 1/2 cana de lapte 1 cutie rosii cubulete 240gr paste, dupa preferinta […]

Retete culinare

Budinca de taitei cu oua si carne

Budinca de taitei cu oua si carne din: taitei, oua, unt, carne fiarta, branza, suc de rosii, sare. Ingrediente: 200 g taitei sau spaghete 2-3 oua 1 lingura cu unt 100 g carne fiarta sau sunca 2 linguri cu branza rasa 1 ceasca de suc de rosii sare   Mod de preparare: Se fierb taiteii […]

Salata de paste cu creveti

Reteta zilei: Salata de paste cu creveti si legume

Salata de paste cu creveti si legume din: paste, ulei de masline, otet de vin rosu, sare, piper, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, masline, inimi de anghinare, salam uscat, creveti.     Ingrediente: 1 pachet paste 1/2 cana ulei de masline 1/2 cana de otet de vin rosu sare si piper dupa gust 3 oua […]

Ciuperci cu spaghete

Ciuperci cu spaghete din: ciuperci, spaghete, sare, rosii, frunze de busuioc, unt. Ingrediente: 350 g ciuperci 250 g spaghete sare 4 rosii sau 1 cana cu suc de rosii 6-10 frunze de busuioc 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Curatati cu atentie ciupercile, spalati-le sub jet de apa, taiati-le sferturi sau felii mai […]

Supa de miel

Supa de miel: costita de miel, fidea, frunza de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 4 bucati de costita de miel 200 g paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4 catei de usturoi o lingura de patrunjel tocat o […]