Reteta zilei: Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui

Penne cu varza de bruxelles si carnati de pui din: penne, ulei de masline, varza de bruxelles, rosii cherry, carnati de pui, sare, piper, parmezan.     Ingrediente: 1 pachet penne 2 linguri ulei de masline ½ kg varza de bruxelles, feliata in jumatate 2 cesti de rosii cherry, taiate jumatati 4 carnati de pui, […]

Tocanita de miel cu legume

Tocanita de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei de masline, morcovi, ardei gras rosu, ardei gras galben, telina, ceapa, usturoi, faina, vin rosu, supa, rosii decojite, cimbru, zahar, sare, piper, scortisoara, boia, taitei. Ingrediente: 400 g pulpa de miel 3 linguri ulei de masline 100gr morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei gras […]

Taitei cu pasta de ardei iute si legume

Taitei cu pasta de ardei iute si legume din: taitei din faina de grau, varza rosie, ceapa verde, morcovi, ardei gras, tofu, sare, piper, alune, ceapa, usturoi, sos de soia dulce, sambal oelek, zahar brun, ulei de masline, lapte de cocos, sare. Ingrediente: 400 g taitei chinezesti din faina de grau ¼ varza rosie 4 […]

Ton cu penne

Ton cu penne din: penne, ton in ulei, gogosar murat, miez de nuca, busuioc, smantana, masline, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste scurte (penne) 1 conserva de ton in ulei 1 gogosar murat in otet 100 g miez de nuca busuioc proaspat 100 ml smantana 2 masline sare piper   Mod de preparare: Pastele se […]

Penne cu sos de ceapă

Penne cu sos de ceapă din: penne integrale, ceapa, sunca afumata, ulei, vin alb, boia iute, parmezan, sare, piper, oregano. Ingrediente: 300 g penne integrale 3 cepe mari 100 g sunca afumata 2 linguri ulei 50 ml vin alb 1 varf de cutit boia iute 50 g parmezan sare piper cateva frunzulite de oregano pentru […]

Pachetele de carne cu fasole verde

Pachetele de carne cu fasole verde din: carne macra, paste, ceapa, ardei gras, fasole pastai, bacon, supa de carne, vin alb, piper, sare, busuioc, ulei. Ingrediente: 500 g carne macra 200 g paste 1 ceapa 1 ardei gras 150 g cascaval 300 g fasole pastai 8 felii bacon 1 l supa de carne 300 ml […]

Reteta zilei: Linguine cu salata creata si rosii cherry

Linguine cu salata creata si rosii cherry din: ulei de masline, salata creata, rosii cherry, usturoi, fulgi de ardei rosu, linguine, lamaie, parmezan, sare, piper.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 salata creata, taiata bucati 150gr rosii cherry 3 catei de usturoi, tocat 1 varf de cutit ardei rosu, zdrobit 250gr linguine 1 […]

Paste cu rosii, busuioc si tofu

Paste cu rosii, busuioc si tofu din: paste, rosii, usturoi, busuioc, zahar, ulei, sare, piper, branza tofu. Ingrediente: 1 punga paste 1 conserva rosii descojite in suc 3 catei de usturoi busuioc proaspat 1 lingurita zahar ulei sare piper branza tofu   Mod de preparare: Pui 3 litri de apă la fiert într-un vas mai […]

Supa cu paste si sunca

Supa cu paste si sunca dn: paste, sunca presata, supa de vita, suc de rosii, vin rosu, sare, piper, ulei, faina, telina, smantana. Ingrediente: 200 g paste din fina integrala 200 g sunca presata 1 l supa de vita sau de legume 1/2 l suc de rosii 50 ml vin rosu sare piper 2 linguri […]

Paste cu dovlecei si mozzarella la cuptor

Paste cu dovlecei si mozzarella la cuptor din: paste fainoase, dovlecei, mozzarella, cascaval, smantana, usturoi, ulei, sare, piper.   Ingrediente: 400 g paste fainoase din faina integrala 4 dovlecei mici 150 g mozzarella 2 linguri cascaval sau parmezan ras 2 linguri smantana 2 catei de usturoi ulei sare piper negru macinat   Mod de preparare: […]

Tagliatelle bolognese cu verdeata

Tagliatelle bolognese cu verdeata din: morcov, telina verde, ceapa, usturoi, slaninuta afumata, carne tocata, ulei de masline, bulion, vin rosu, supa, rosii decojite, sare, piper, tagliatelle, patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 1 fir telina verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g slaninuta impanata afumata 400 g carne tocata mixta 2-3 linguri ulei de masline […]

Costiţe de porc cu dovlecei şi paste

Costiţe de porc cu dovlecei şi paste din: costite de porc, dovlecei, pasta, pasta de ardei, ulei, usturoi, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 6 costite de porc 2 dovlecei 150 g paste 1 lingura pasta de ardei 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Presăraţi […]

Paste cu piept de pui si smantana

Paste cu piept de pui si smantana din: piept de pui, unt, pesmet, paste, smantana, frunze de busuioc, rosii cherry, sare, ulei.   Ingrediente: 400 g piept de pui 100 g unt 3 linguri pesmet 300 g paste 200 ml smantana 3-4 frunze busuioc un ciorchine rosii cherry sare 2-3 lingurite ulei   Mod de […]

Taitei cu carne de miel si menta

Taitei cu carne de miel si menta din: rosii cherry, sos de peste, coaja de lime, zeama de lime, sos dulce de ardei iute, taitei din grau, ulei, ceapa, morcov, ardei, varza, carne macra de miel, menta.   Ingrediente: 12 rosii cherry, taiate in sferturi 1 lingurita sos de peste coaja rasa si zeama de […]

Reteta zilei: Tocanita de vita cu paste

Tocanita de vita cu paste din: carne de vita, boia de ardei dulce, seminte de chimen, maghiran uscat, sare, piper, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de vita, sos worcestershire, morcovi, pastarnac, ardei gras, amidon, paste.   Ingrediente: 2 kg carne de vita, cuburi 1/4 ceasca boia de ardei dulce 1 lingurita seminte […]

Reteta zilei: Paste cu sos de piept de pui

Paste cu sos de piept de pui din: piept de pui, ulei de masline, ardei gras, ceapa, usturoi, seminte de fenicul, fulgi de ardei rosu, rozmarin, busuioc, vin, rosii, supa de pui, parmezan, paste.   Ingrediente: 500gr piept de pui, cuburi 3 linguri ulei de masline 300gr ardei gras, feliat 1 ceapa, tocata 2 lingurite […]

Paste cu masline si sardine

Paste cu masline si sardine din: spaghete, rosii, ceapa rosie, masline, ardei rosu, coaja de lamaie, zeama de lamaie, busuioc, sardine in ulei. Ingrediente: 100 g spaghete din grau integral 2 rosii mari coapte, tocate fin 1 ceapa rosie, foarte fin tocat 15 g de masline fara samburi, taiate in sferturi 1/2 lingurita de ardei […]

Tagliatelle cu sfeclă roşie

Tagliatelle cu sfeclă roşie din: tagliatelle cu spanac, dovleac, seminte de susan, sfecla rosie, busuioc, scortisoara, chimen, sare, piper, smantana, branza cu mucegai. Ingrediente: 400 g tagliatelle cu spanac 400 g dovleac pentru placinta 30 g seminte de susan doua sfecle rosii 200 ml ulei de masline o lingura busuioc tocat 3 g scortisoara 3 […]

Lasagna cu spanac si mozzarella

Lasagna cu spanac si mozzarella din: foi de lasagna, mozzarella, spanac, ceapa, unt, rosii cherry, lapte, faina, oua, unt, branza fruyere, sare, piper alb, nucsoara. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 125 g mozzarella 500 g spanac 1 ceapa 50 g unt cateva rosii cherry pentru sos: 500 ml lapte 50 g faina 2 […]

Fasole cu fidea

Fasole cu fidea din: dovleac, ceapa, usturoi, ulei, oregano, chimen, piper, concentrat de supa, taitei, sare, pasta de ardei iute, unt.   Ingrediente: 250 g dovleac decojit si taiat cubulete o ceapa de marime medie taiata fin 2 catei de usturoi taiati fin o lingura de ulei putin oregano chimen macinat piper negru cuburi cocentrate […]

Spaghete cu vinete aromate

Spaghete cu vinete aromate din: ardei grasi, ardei capia, vinete, spaghete, unt, faina, lapte, smantana, zahar brun, nucsoara, usturoi, sare, piper, busuioc, ulei de masline.   Ingrediente: doi ardei grasi 3 ardei capia doua vinete 400 g spaghete colorate 50 g unt 25 g faina 400 ml lapte 200 ml smantana 100 g branza cu […]

Spaghete cu sos pesto şi creveţi

Spaghete cu sos pesto şi creveţi din: spaghete, creveti, usturoi, vin alb, ulei de masline, busuioc, usturoi, lamaie, alune. Ingrediente: 200 g spaghete 250 g creveti decorticati 2 catei de usturoi 1 cescuta cu vin alb ulei de masline pentru sos: 100 g busuioc 3 catei de usturoi 1 bucata de lamaie 50 g alune […]

Piept de curcan cu legume si paste

Piept de curcan cu legume si paste din: piept de curcan, legume, usturoi, verdeata, sare, piper, ulei de masline, paste din faina de hrisca, supa de legume. Ingrediente: 480 g piept de curcan 400 g legume proaspete, tocate (praz, dovlecei, ardei gras) 1 praf de usturoi 1 lingurita verdeata tocata (busuioc, patrunjel) sare piper 2 […]

Gaina umpluta cu paste si sunca

Gaina umpluta cu paste si sunca din: gaina, taitei, sunca, cascaval, ou, patrunjel, unt, supa de legume, boia dulce, sare, piper. Ingrediente: 1 gaina de aproximativ 1 1/2 kg 150 g taitei sau alte paste 100 g sunca presata 50 g cascaval 1 ou 1 legatura patrunjel 50 g unt sau margarina 250 ml supa […]

Reteta zilei: Paste cu trei feluri de branza

Paste cu trei feluri de branza din: paste, unt, faina, lapte, sare, piper negru, piper alb, branza cheddar, branza gruyere, branza telemea, pesmet, ulei de masline.   Ingrediente: 500gr paste 4 linguri unt nesarat 1/4 ceasca faina 5 cesti de lapte 1 lingurita sare 1/2 lingurita negru sau piper alb 1 1/2 cani branza cheddar, […]

Tagliatelle cu sunca uscata

Tagliatelle cu sunca uscata din: ceapa, ulei de masline, sunca crus uscata, rosii decojite, foaie de dafin, sare, piper, ardei iute, usturoi, tagliatelle, busuioc, rosii uscate. Ingrediente: 100 g ceapa 50 ml ulei de masline 100 g sunca crud uscata 250 g rosii decojite  foaie de dafin sare piper 1 ardei iute 1 catel de […]

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Ravioli cu spanac si unt

Ravioli cu spanac si unt din: oua, ulei de masline, apa, faina, sare, ricotta, patrunjel, nuci, sare, piper, ardei iute, spanac. Ingrediente: aluat: 2 oua 50 ml ulei de masline 120 ml apa 350 g faina 1/2 lingurita sare umplutura: 250 g ricotta 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri nuci tocate sare piper sos: 100 […]

Taitei cu legume

Reteta zilei: Salata de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili

Salata de taitei cu legume si dressing cu pasta de chili din: taitei, salata creata, ridichi, morcovi, ceapa verde, alge marine uscate, seminte de susan, pasta de chili, sos de soia, ulei de susan, zahar, otet de orez, ulei. Aceste salate sunt o adevărată explozie de culori și texturi, combinând prospețimea legumelor cu savoarea tăițeilor […]

Spaghete cu sos de carne si cimbru

Spaghete cu sos de carne si cimbru din: spaghete, carne tocata, usturoi, ceapa, ulei, cascaval, bulion, vin alb, cimbru, sare, piper. Ingrediente: o punga spaghete 350 g carne tocata, dupa gust 2 catei de usturoi o ceapa 2 linguri ulei 100 g cascaval 2-3 linguri bulion 200 ml vin alb sec o lingurita cimbru sare […]

Lasagna cu parmezan si cimbru

Lasagna cu carne tocata de vita si parmezan

Lasagna cu carne tocata de vita si parmezan din: carne tocata de vita, carne de carnati, sos bechamel, suc de rosii, morcov, ulei, foi de lasagna, parmezan, busuioc, boia, usturoi, sare, piper. Ingrediente: un kg carne tocata de vita 250 g carne de carnati un litru sos bechamel un litru suc de rosii un morcov […]

Spaghete bolognese cu carne

Spaghete bolognese cu carne din: morcov, ceapa, radacina de telina, usturoi, bacon afumat, ulei de masline, unt, carne mixta, rosii decojite, vin rosu, supa, sare, piper, oregano, spaghete. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 catei de usturoi 50 g bacon afumat 1 lingura ulei de masline 1/2 lingura unt 300 g […]

Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete cu ton, usturoi si sos de rosii

Spaghete cu ton, usturoi si sos de rosii din: spaghete, ton, ulei, usturoi, sos de rosii, masline, ceapa verde. Ingrediente: 1 pachet de spaghete 2 conserve ton bucati in suc propriu 50 g ulei 4 catei de usturoi 400 ml sos de rosii 100 g masline feliate 1 fir ceapa verde   Mod de preparare: […]