Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre

Macaroane cu sos tomat şi ficăţei de pasăre din: margarina, ficat de pasare, unt, pasta de rosii, morcovi, telina, ceapa, cascaval, zahar si sare. Ingrediente: 400 g margarina 250 g ficat de pasare 100 g unt 75 g pasta de rosii 75 g morcovi 25 g telina 25 g ceapa 100 g cascaval 25 g zahar […]

Chiftelute cu sos arrabiata

Chiftelute cu sos arrabiata din: carne de vita, condimente, pesmet, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, ardei iute, vin, oregano, rosii, busuioc, pasta fainoase si parmezan.   Ingrediente: 400 g carne de vita tocata 2 lingurite condimente asortate (busuioc, oregano, cimbru) 30 g pesmet 1 ceapa rosie, tocata marunt 4 linguri ulei de masline 4 catei […]

Paste vegetariene la minut

Paste vegetariene la minut din: paste fainoase, ulei de masline, sparanghel, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 350 g paste fainoase (spaghete, linguini) 6 linguri ulei de masline 250 g sparanghel din conserva sau ciuperci 2 ardei iuti rosii, felii 2 fire ceapa verde, taiata rondele   Mod de preparare: Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe […]

Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc

Tagliatelle cu parmezan, cimbru si busuioc din: faina, oua, masline, rosii, ceapa, vin, usturoi, ulei de masline, parmezan, cimbru, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 200 g faina 2 oua pentru sos: 100 g masline 6-7 rosii 1 ceapa mica 150 ml vin alb 3-4 catei de usturoi 2 lingurite cu ulei de masline parmezan ras cimbru […]

Penne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto

Penne cu roşii cherry, spanac, ricotta şi pesto din: ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, penne, spanac, ricotta, pesto si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 1 lingurita fulgi de ardei iute 2 conserve de rosii de 400 g 500 g penne 200 g spanac, tocat grosier […]

Paste cu ton si porumb

Paste cu ton si porumb din: ton, paste, porumb, ou, smantana, lapte, patrunjel, sare. Ingrediente: o cutie ton bucati in apa 100 g paste o lingura porumb din conserva un ou 3 linguri smantana 3 linguri lapte patrunjel sare   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă cu sare şi se lasă […]

Reteta zilei: Budinca de paste cu ton si mazare

Budinca de paste cu ton si mazare din: paste, ton, supa de ciuperci, lapte, mazare, branza cheddar, pesmet, unt, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 100gr ton, maruntit 1 cutie supa de ciuperci 1/2 cana de lapte 1 cana mazare, fiarta 1/2 – 3/4 ceasca branza cheddar, rasa ½ ceasca pesmet 1 lingura unt topit […]

Spaghete cu morcovi si rosii

Spaghete cu sos de morcovi si seminte de pin

Spaghete cu sos de morcovi si seminte de pin din: spaghete, morcovi, ceapa, ardei iute, ulei de masline, sare, seminte de pin, coaja de portocala, cimbru, parmezan, telemea, coaja de lamaie, piper alb si busuioc. Ingrediente: 300 g spaghete 600 g morcovi 125 g ceapă 1 ardei iute roșu 3 linguri ulei de măsline sare […]

Paste cu carne de pui, nuci si parmezan

Paste cu carne de pui, nuci si parmezan din: ceapa rosie, telina verde, piept de pui, nuci, unt, vin, patrunjel, tagliatelle, lamaie, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 fire telina verde 2 fileuri de piept de pui 80 g nuci 50 g unt 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 300 g tagliatelle […]

Linguine cu carne de crab si parmezan

Linguine cu carne de crab

Pentru a pregăti acest preparat simplu, dar foarte gustos, cu paste făinoase, singurul efort pe care trebuie să-l faceţi este să căutaţi la magazin un crab întreg viu. Dacă nu vă pricepeţi să-l tranşaţi, atunci mai bine căutaţi nişte carne de crab proaspătă (nu din conservă) albă şi maro. Aromatizaţi nişte ulei de măsline călind […]

Spaghetti cu şuncă

O reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare, rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 1 kg rosii coapte 1 lingura ulei de masline 100 g sunca (pancetta, de exemplu) 1 ceapa 3-4 ardei iuti rosii piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele […]

Lasagna cu roşii si mozarella

O reteta savuroasa de Lasagna cu roşii si mozarella din: foi de lasagna, sare, dovlecel, rosii, ardei gras, mozzarella, cimbru, supa si ulei de masline. Ingrediente: 12 foi de lasagna sare 1 dovlecel mediu 6 rosii 1 ardei gras 1 ceapa medie 250 g mozzarella 8 crengute cimbru 200 ml supa 1 lingura ulei de […]

Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan

Lasagna cu ciuperci sălbatice şi sos cu parmezan din: ulei de masline, ciuperci, unt, faina, lapte, galbenusuri, branza gruyere, cheddar, foi de lasagna, smantana, parmezan, lapte, ardie gras si ulei de masline. Ingrediente: 1 lingura de masline 600 g de ciuperci salbatice 50 g unt, plus un cubulet extra pentru prajit 50 g faina 500 ml […]

Supă de paste cu legume şi cârnaţi

Supă de paste cu legume şi cârnaţi din: ulei de masline, carnati, supa de pui, penne, morcovi, ceapa, telina, fasole verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 carnati facuti in casa 2,8 litri supa de pui 400 g penne 2 morcovi, feliati fin 2 cepe, feliate fin 3 tulpini de telina Apio 140 […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei

Paste mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina. Ingrediente: 500 g paste fettucinne 50 ml ulei de masline sare piper 2 dovlecei 2 cepe 2 ardei 6 rosii cherry o vanata mica 2-3 frunzulite oregano verde o legatura patrunjel verde 100 g parmezan 50 g […]

Budincă de paste cu nucă

Budincă de paste cu nucă din: paste, branza, zahar, zahar vanilat, oua, unt si nuca. Ingrediente: 500 g paste tip rigatoni/penne 300 g branza fina/mascarpone 150 g zahar 2-3 pliculete cu zahar vanilat 4 oua 1 cub de unt 200 g nuca pisata   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare şi […]

Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci

Penne cu spanac, brânză şi topping de nuci din: penne, praz, unt, faina, mustar, nucsoara, lapte, cheddar, paine, nuci si spanac. Ingrediente: 500 g de penne 2 fire de praz mari, feliate 85 g unt 85 g faina 2 lingurite de mustar 1 varf cutit de nucsoara 1 l de lapte, plus extra pentru sos 350 […]

Reteta zilei: Paste umplute cu carne de vita

Paste umplute cu carne de vita  din: paste, carne tocata de vita, condimente, fasole neagra, branza cheddar, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, ardei iute, supa de pui, smantana, avocado, suc de limeta, coriandru, chimen, sare, fulgi de ardei rosu.   Ingrediente: 1 cutie paste sub forma de cochilii 1 kg carne tocata de vita […]

Spaghete în vinete

Spaghete în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 2 vinete 200 g mozzarella 4 rosii 5 catei de usturoi busuioc ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după circa şapte minute, scurge-le. Intre […]

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Reteta zilei: Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.   Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita […]

Paste cu pui

O reteta delicioasa de paste cu: piept de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, paste colorate, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă, un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan

Paste cu sos de rosii, busuioc si parmezan din: rosii cherry, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, piper negru, busuioc, carne tocata de vita, pasta de tomate, patrunjel, oregano, sare, paste.   Ingrediente: 4 cani rosii cherry 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic ¼ lingurita piper negru 2 […]

Ravioli cu dovleac

Ravioli cu dovleac si parmezan

Ravioli cu dovleac si parmezan din: unt, pulpa de dovleac, usturoi, frunze de salvie, ravioli cu urda si spanac, parmezan. Ingrediente: 30 g unt 350 g pulpa de dovleac 4 catei de usturoi, taiat felii subtiri 15 frunze de salvie, tocate 375 g ravioli cu urda si spanac 50 g parmezan azuit fasii   Mod […]

Reteta zilei: Supa de rosii cu carne de vita si penne

Supa de rosii cu carne de vita si penne din: ceapa, morcov, telina, carne tocata de vita, sare, oregano, busuioc, piper, rozmarin, rosii, fasole rosie, fasole alba, suc de rosii, supa de vita, otet, penne, parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 ceasca morcov, tocat 1 ceasca telina, tocata 1 kg carne tocata de vita […]

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac din: cannelloni, spanac, branza ricotta, sos de rosii, unt, nucsoara, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g cannelloni 1 kg spanac 250 g branza ricotta 200 ml sos de rosii 2 catei de usturoi 25 g unt nucsoara sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Spală şi opăreşte spanacul, […]

Salată cu grepfrut

Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz

Salată de tăieţei cu creveţi şi grepfrut roz din: taitei de orez, rosii cherry, sos de peste, zeama de lamaie, zahar brun, ardei iute, grepfrut roz, castravete, morcovi, ceapa verde, creveti, menta si coriandru.   Ingrediente: 200 g de taitei de orez subtiri 12 rosii cherry, taiate pe jumatate 1 lingura sos de peste zeama de […]

Spaghete gratinate cu dovlecei

Spaghete gratinate cu dovlecei din: spaghete, mozzarella, ulei, sare, piper, pesmet, varza, dovlecei si busuioc. Ingrediente: 1 pachet mic de spaghete 250 g mozzarella 4 linguri ulei sare piper 2-3 linguri pesmet 1 varza mica 2 dovlecei busuioc   Mod de preparare: Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe pachet. Le clăteşti, le scurgi de apă şi […]

Spaghetti bolognese cu parmezan

Spaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1 catel de usturoi 2 cepe 100 g morcovi 100 g fire de telina 1/2 fir praz 2 linguri ulei de masline 400 g carne tocata mixta sare […]

Paste cu ciuperci si smantana

Paste cu ciuperci si smantana din: ciuperci, smantana, parmezan, busuioc, paste, ulei de masline, unt, usturoi, nucsoara si sos pesto. Ingrediente: 600 g ciuperci feliate, proaspete sau din conserva 3 linguri smantana 40 g parmezan, ras o legatura de busuioc proaspat, tocat 350 g paste (tagliatelle) 2 linguri ulei masline 15 g unt 3 catei de […]

Macrou cu legume si paste

Macrou cu legume si paste din: spanac, rosii, broccoli, zeama de lamaie, patrunjel, file de macrou, paste, rosii uscate, sos pesto si ulei de masline. Ingrediente: 100 g spanac 200 g rosii, taiate bucati mici 150 g broccoli, oparite timp de 2 min si taiate bucati mici zeama de la 1 lamaie o legatura de patrunjel, […]

Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat

Supa de legume cu paste si patrunjel proaspat din: ceapa, morcovi, telina, ardei, patrunjel, pastarnac, usturoi, sare, piper, paste si ulei de masline. Ingrediente: 2 cepe 3-4 morcovi o telina radacina 2 ardei o radacina de patrunjel o radacina pastarnac 2-3 catei usturoi sare piper macinat 100 g paste mici 2 lingurite ulei de masline 1-2 […]

Paste cu sos picant

Paste cu sos picant si ton

Paste cu sos picant si ton din: paste, ton in ulei, zeama de lamaie, masline, pasta de chilli, pasta de rosii, sare, piper, ulei de masline, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste 300 g ton in ulei vegetal zeama de la o lamaie 100 g masline fara samburi o lingurita pasta de chilli 2-3 linguri […]