Paste cu rosii, cascaval si busuioc

Paste cu rosii, cascaval si busuioc din: paste, rosii, cascaval afumat, frunze de busuioc, sare. Ingrediente: o punga paste 10 rosii mici 4 felii cascaval afumat cateva frunze de busuioc un praf de sare   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă cu sare timp de 10 minute şi apoi se scurg. Roşiile se […]

Reteta zilei: Spaghete cu carne de porc si ciuperci

Spaghete cu carne de porc si ciuperci din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, carne de porc, ceapa, usturoi, pasta de rosii, pasta de ardei iute, faina, lapte, branza cheddar, parmezan, spaghete.   Ingrediente : 350 g de ciuperci 4-5 linguri de ulei de masline sare si piper negru 140 grame de carne de porc […]

Tofu cu taitei de ou si legume

Tofu cu taitei de ou si legume din: ou, tofu, malai, seminte de susan, ulei de floarea soarelui, morcovi, ardei iute, usturoi, ghimbir, ceapa verde, taitei cu ou, sos de soia. Ingrediente: 1 ou, batut 300 g de tofu, o bucata, taiat in triunghiuri 3 linguri malai 3 linguri seminte de susan 150 ml ulei […]

Ardei copti cu paste, masline si busuioc

Ardei copti cu paste, masline si busuioc din: ardei, ulei de masline, usturoi, fulgi de ardei iute, pesmet, linguine, masline verzi, busuioc, coaja de lamaie, unt. Ingrediente: 4 ardei de diferite culori, curatati de seminte si feliati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, feliati subtire 1 praf fulgi de ardei iute 100 […]

Paste cu fasole verde, rosii cherry si ton

Paste cu fasole verde, rosii cherry si ton din: paste, fasole verde, rosii cherry, rucola, ton, coaja de lamaie, zeama de lamaie, smantana. Ingrediente: 400 g de paste 140 g fasole verde congelata 200 g de rosii cherry, taiate in jumatati 1 legatura mare de patrunjel, tocat 100 g de rucola 185 g de ton […]

Pastrav umplut cu paste si smantana

Pastrav umplut cu paste si smantana din: pastravi, ceapa rosie, paste, rosii, porumb, unt, vin, mango, ulei de masline, lamaie, sare, piper, cimbru, smantana. Ingrediente: 4 pastravi doua cepe rosii 400 g paste 4 rosii 200 g porumb din conserva 50 g unt 200 ml vin alb demisec un mango 50 ml ulei de masline […]

Paste cu crevete

Paste cu crevete din: oua, faina, crevete, ciuperci, ghimbir, ceapa rosie, ceapa alba, rozmarin, fasole verde, vin, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 3 oua 300 g faina 400 g crevete 200 g ciuperci o lingurita cu ghimbir ras o ceapa rosie o ceapa alba o crenguta de rozmarin 200 g fasole verde 150 ml ulei de […]

Reteta zilei: Supa de cartofi cu paste quadretti

In lume exista 600 tipuri de paste, iar pentru supe, italienii le folosesc pe cele in miniatura. Fie ca alegem pastele in forma de cerculete (anellini), in forma de stelute (stelline) sau in forma de patratele (quadretti), supa de cartofi este foarte buna, mai ales in aceasta perioada de toamna cand corpul inca nu s-a obisnuit […]

Salata de paste cu sos cremos

Salată de paste cu sos pesto

Salată de paste cu sos pesto din: paste, sare, ulei de masline, rosii cherry, ceapa verde, ardei gras, sunca, mozzarella, iaurt, sos pesto, piper, zahar, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste sare 3 linguri ulei de masline 250 g rosii cherry 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras galben 100 g sunca (kaizer) 250 […]

Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii

Fettuccine cu ciuperci, vinete si rosii din: usturoi, ulei de masline, cimbru, vinete, ceapa, ciuperci, rosii, patrunjel, sare, piper, fettuccine. Ingrediente: 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 2 fire cimbru 2 vinete mici (a 150 g) 100 g ceapa 400 g ciuperci 250 g rosii 1/2 legatura patrunjel sare piper 320 g […]

Reteta zilei: Gnocchi cu ragu alla bolognese

Gnocchi tricolore cu ragu alla bolognese este un fel de mancare italiana, usor de pregatit, dar care necesita mult  timp pentru a prepara sosul bolognese. Pentru a gati aceasta reteta trebuie sa incepeti mai intai cu sosul pe care puteti sa-l folositi la orice tip de paste sau lasagna.   Ingrediente: 500g gnocchi tricolore 600g […]

Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână

Paste cu ciuperci şi piept de curcan în sos de smântână din: taitei, sare, ceapa, usturoi, ciuperci asortate, piept de curcan, ulei de masline, cimbru, piper, otet aromat, smantana. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 g ciuperci asortate (iutari, galbiori, pleurotus, hribi) 1 piept de curcan 2 linguri […]

Paste cu sunca si smantana

Paste cu sunca si smantana din: paste, smantana, unt, sunca, parmezan, ardei gras. Ingrediente: 400 g paste (penne) 300-400 g smantana lichida pentru gatit 125 g unt 300 g sunca presata 100 g parmezan 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben   Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu sare. […]

Salata de pui cu paste si sos

Salata de pui cu paste si sos din: paste, piept de pui, dovlecei, ulei, piper, seminte de pin, rosii, bulion de ardei, lapte batut, busuioc. Ingrediente: 250 g paste penne 400 g file de piept de pui 150 g dovlecei 2 linguri ulei piper 2 linguri seminte de pin 150 g rosii 3 linguri bulion […]

Spaghete cu smantana si costita afumata

Spaghete cu file de somon si smantana

Spaghete cu file de somon si smantana din: file de somon, margarina, concentrat de legume, smantana, naut, sare, piper, marar, patrunjel, spaghete. Ingrediente: 400 g file de somon 1 lingura margarina 1 lingurita concentrat de legume 300 ml smantana 1 lingurita naut macinat sare piper 1/2 lingurita marar tocat cateva fire de patrunjel 300 g […]

Paste tricolore cu legume

Paste tricolore cu legume din: spaghete tricolore, vanata, dovlecel, ardei capia, ardei gras, masline, ceapa alba, ceapa rosie, ulei de masline, cimbru, parmezan, sos de rosii picant. Ingrediente: 400 g spaghete tricolore o vanata un dovlecel doi ardei capia un ardei gras 200 g masline negre o ceapa alba o ceapa rosie doi catei de […]

Reteta zilei: Fidea de orez cu ou si coriandru

Fidea de orez cu ou si coriandru din: fidea de orez, zahar brun, suc de limeta, sos de soia, ulei, praz, usturoi, oua, muguri de fasole, coriandru, arahide prajite.   Ingrediente: 1 pachet fidea de orez 3 linguri de zahar brun 2 linguri suc proaspat de limeta 1/4 ceasca sos de soia 2 lingurite ulei […]

Paste cu somon afumat si andive

Paste cu somon afumat si andive din: tagliatelle, somon afumat, salata radichio, andive, ceapa, usturoi, vin, lamaie, unt, busuioc, fistic, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g somon afumat o salata radichio 3 andive 4 catei de usturoi o ceapa alba 100 ml vin alb sec o lamaie 250 g unt o lingurita cu […]

Paste cu legume şi măsline

Paste cu legume şi măsline din: paste, dovlecei, ardei capia, usturoi, masline verzi, rosii, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui, sare, piper, busuioc.   Ingrediente: 300 g paste doi dovlecei doi ardei capia 3 catei de usturoi 200 g masline verzi umplute 200 g frunze de spanac o conserva de rosii o ceapa un […]

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Midii cu paste si sos

Midii cu paste si sos din: midii, ceapa, ulei, vin, ciuperci, ardei iute, usturoi, patrunjel, paste scoici, sare, piper. Ingrediente: 800 g midii 2 cepe 4 linguri ulei 170 ml vin alb 150 g ciuperci Champignon 2 ardei iuti tocati 2 catei de usturoi 4 fire patrunjel 500 g paste scoici sare piper   Mod […]

Spaghete cu carne si rosii

Spaghete cu carne si rosii din: spaghete, rosii, carne, ulei, sare, piper.   Ingrediente: un pachet spaghete 500 g rosii de gatit o cutie mare carne conservata o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei se pune carnea din conservă si se lasă puţin să se călească. adaugă roşiile tăiate […]

Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste

Boeuf Stroganoff cu ciuperci si paste din: ciuperci, carne de vita, ulei, ardei gras, ceapa, usturoi, boia, otet de vin, supa de vita, branza de vaci, sare, piper, paste. Ingrediente: 250 g ciuperci Champignon 400 g carne de vita 4 linguri ulei 2 ardei grasi verzi 2 cepe 4 catei de usturoi 2 lingurite boia […]

Supa cu rosii si paste

Supa cu rosii si paste din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, dovlecei, ardei, supa de pui, pasta de tomate, paste, mazare, spanac, parmezan. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi 1 tija de telina tocata 1 dovlecel feliat 1 ardei rosu tocat 1 litru supa de pui 600 […]

Spaghete cu ton si fructe de mare

Spaghete cu ton si rosii cherry

Spaghete cu ton si rosii cherry din: ceapa, ulei de masline, ton in ulei, rosii cherry, capere, masline, busuioc, spaghete, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe 4 linguri ulei de masline 240 g ton in ulei (bucata intreaga) 350 g rosii cherry 2 linguri capere (scurse bine de zeama) 4 linguri masline negre fara samburi, tocate […]

Paste cu muschi de vita si anghinare

Paste cu muschi de vita si anghinare din: ulei de masline, ceapa, muschi de vita, usturoi, anghinare, oregano, vin, smantana, paste, parmezan. Ingrediente: 15 ml de ulei de masline 1 ceapa tocata marunt 400 g muschi de vita 3 catei de usturoi 200 g anghinare la borcan in ulei 5 g oregano uscat 1 cana […]

Paste cu vinete, usturoi si parmezan

Paste cu vinete, usturoi si parmezan din: vinete, sare, faina, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, usturoi, ceapa, rosii, paste, parmezan, piper, frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete sare 2-4 linguri faina ulei de floarea soarelui 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ceapa curatata si tocata 500 g rosii decojite […]

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Tagliatelle cu creveti si sos alb din: creveti, usturoi, radacina de ghimbir, zeama de lamaie, ulei de masline, faina, spanac, sare, ulei de masline, smantana, pecorino, frunze de busuioc, marinata, sare de mare, piper alb. Ingrediente: 500 g creveti decorticati 3 catei de usturoi 1 cm radacina de ghimbir zeama de la 1 lamaie verde […]

Reteta zilei: Tortellini cu sos de smantana si parmezan

Tortellini, originari din Bologna sunt pastele ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Facuti din ou si cu umplutura la mijloc, tortellini cu sos de smantana si parmezan pot fi solutia unei cine rapide si savuroase.   Ingrediente: 500g tortellini umpluti cu prosciutto 50g unt 300g smantana 100g […]

Ruladă de porc cu paste şi sos

Ruladă de porc cu paste şi sos din: sorici cu grasime, paste, carne de porc, paine, morcov, ceapa, ardei gras, oua, rosii, miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei, cimbru.   Ingrediente: o bucata sorici cu grasime 400 g paste 300 g carne de porc tocata doua felii de paine un mrocov o ceapa un […]

Macaroane cu sunca

Macaroane cu sunca din: sunca, macaroane, telemea, unt, oua, suc de rosii, zahar, sare. Ingrediente: 300 g sunca slaba 250 g macaroane 100 g telemea 2 linguri cu unt 3 oua 1 pahar cu suc de rosii 1 lingura cu zahar sare   Mod de preparare: Fierbeţi macaroanele 15 min, le clătiţi cu apă rece, […]

Supa Pho bo Tai

Supa crema de telina cu taitei

Supa crema de telina cu taitei din: ceapa, unt, cartofi, radacina de telina, morcov, radacina de patrunjel, supa de pasare, sare, piper, piept d epui, taitei, patrunjel verde. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura unt 250 g cartofi decojiti 200 g radacina de telina curatata si decojita 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1,3 l supa […]

Reteta zilei: Budinca de spaghete cu carne tocata

Budinca de spaghete cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, usturoi, ciuperci, pasta de tomate, rosii, sare, cimbru, oregano, busuioc, fulgi de ardei, spaghete, branza ricotta, parmezan, mozzarella.   Ingrediente: 1 pachet de carne tocata (aproximativ 1 kg) 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati 200-300 gr ciuperci feliate 1 cutie pasta de tomate […]