Reteta zilei: Spaghetti cu ragu alla napoletana

Spaghetti cu ragu alla napoletana raspunde tuturor iubitorilor de paste pentru ca pune in evidenta aroma ingredientelor folosite. Fiecare zona din Italia are propriul ragu, denumire generica a sosurilor italiene pe baza de carne pentru paste. Ragu alla napoletana este specific orasului Napoli si se serveste in primul rand cu spaghetti.   Ingrediente: 500g carne […]

Paste cu fructe şi sos

Paste cu fructe şi sos din: tagliatelle, migdale, alune de padure, struguri rosii, coacaze rosii, zahar brun, portocale, coniac, cuisoare, scortisoara, boia iute, frisca, menta, fistic. Ingrediente: 400 g tagliatelle 100 g migdale 50 g alune de padure 500 g struguri rosii 200 g coacaze rosii 200 g zahar brun doua portocale 75 ml coniac […]

Paste cu sunca si mazare

Salata cu mazare, paste si sunca

Salata cu mazare, paste si sunca din: mazare, paste, sunca, rosii. Ingrediente: o cutie mica de mazare 200 g paste 4-5 felii sunca 6-8 rosii   Mod de preparare: pun pastele la fiert în apă cu sare si, între timp, mazărea se spală de apa în care a fost conservată. gustă pentru a verifica dacă […]

Salată cu carne de crab

Salata cu taitei din orez si carne de crab

Salata cu taitei din orez si carne de crab din: taitei de orez, dovlecel, carne de crab, castravete, ardei iute, ceapa verde, frunze de coriandru, frunze de menta, otet din vin de orez, sos de soia, ulei de susan, zahar brun, coaja de lime, zeama de lime. Ingrediente: 100 g de taitei subtiri din orez […]

Pui cu parmezan, spanac si fasole verde

Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone

Lasagna cu carne de pui, parmezan si mascarpone din: ulei de masline, ceapa, usturoi, piept de pui, faina, supa de pui, mascarpone, pesto, busuioc, dovleac placintar, nucsoara, foi de lasagna, parmezan, lapte, seminte de pin.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 bucati piept de pui […]

Budincă de vinete cu branza

Budincă de paste cu vinete

Budincă de paste cu vinete din: vinete, paste, ceapa, rosii, pasta de rosii, usturoi, parmezan, mozzarella, sare, piper, ulei, unt. Ingrediente: 2 vinete potrivite 300 g paste (penne sau fusilli) 1 ceapa 2 rosii mari 3 linguri cu pasta de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g parmezan 100 g mozzarella sare piper ulei unt […]

Spaghete cu sos de ardei gras

Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella

Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute, ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu, zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc. Ingrediente: 200 g de spaghete sau linguine 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin 2 cepe mici, tocate fin 1 lingura […]

Paste Alfredo cu creveti

Paste Alfredo cu creveti din: creveti, paste, unt, ceapa, usturoi, smantana, piper alb, parmezan, patrunjel, lamaie. Ingrediente: 40 g creveti mici, decorticati 400 g paste (preferabil linguini) 1/4 cana unt topit 4 linguri ceapa tocata 4 lingurite usturoi tocat marunt 1 cana smantana grasa 2 lingurite piper alb macinat 6 linguri parmezan ras fire de […]

Hribi cu paste

Hribi cu paste din: hribi, spaghete, ulei de masline, usturoi, cimbru, cimbru verde, sare, piper. Ingrediente: 700 g hribi proaspeti 500 g spaghete 100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat 3-4 fire cimbru verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, scurgeti-le bine de apă şi […]

Paste bolognese cu ciuperci

Reteta zilei: Paste bolognese cu ciuperci

Paste bolognese cu ciuperci din: ciuperci uscate, apa, ulei de masline, ceapa, sare, piper, carne tocata de pui, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii, spaghete, sare, parmezan, patrunjel, condimente.   Inrgediente: 30g ciuperci uscate 1 cana cu apa clocotita 1 lingura ulei de masline 2 1/2 cani ceapa tocata 3/4 lingurita sare 1/2 lingurita piper […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si parmezan

Paste cu sos de rosii si parmezan din: paste, ulei de masline, rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan.   Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii, cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cutit de piper rosu pisat sare si piper dupa gust 1/2 […]

Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan

Paste cu dovlecei, ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pasteleîn 3 litri apă cu 1 linguriţă […]

Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii

Chiftelute cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi de ardei rosu, parmezan, paste.   Ingrediente chiftelute: 1 kg carne de porc 1 lingurita praf de usturoi 1 lingurita piper negru macinat 2 lingurite de frunze oregano uscat […]

Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi

Paste cu rosii cherry, sardine si masline verzi  din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii cherry, sardine, masline verzi, capere si frunze de patrunjel. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingrua ulei de masline 1 ceapa mica, tocata fin 2 catei mari de usturoi, tocati fin 10 rosii cherry, taiate in jumatate 100 g de […]

Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac

Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie, parmezan, seminte de pin. Ingrediente: 500 g gnocchi 1 catel de usturoi, feliat 1 lingura ulei de masline 100 ml de smantana nucsoara proaspat macinata 130 g cubulete de pancetta afumata 100 g de […]

Paste cu dovlecei la cuptor

Paste cu dovlecei la cuptor din: paste, pesto din busuioc, creme fraiche, dovlecei, pesmet, ulei de masline. Ingrediente: 400 g de paste (rigatoni, farfalla sau macaroni) 190 g de pesto din busuioc, proaspat sau din borcan 500 g de creme fraiche cu 50% grasime 550 g de dovlecei, rasi 85 g pesmet proaspat ulei de […]

Paste orzo cu verdeturi

Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta

Paste orzo cu ceapa, sfecla rosie si branza feta din: ulei vegetal, ceapa rosie, sfecla rosie, paste orzo, supa, marar, branza feta. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa rosie, tocata 250 g de sfecla rosie fiarta, conservata (nu inotet), tocata in cubulete (pastreaza zeama) 200 g de paste orzo 700 ml supa fierbinte de pui sau […]

Spaghete cu pesto si parmezan

Spaghete cu pesto si parmezan din: spaghete, spanac, mazare, busuioc, pesto, smantana, parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 100 g spanac tanar mazare congelata 1 legatura mica de busuioc, frunzele culese de pe tulpitni, cateva puse deoparte pentru sevit 3 linguri de pesto 150 ml de smantana 50 g parmezan, ras, plus putin pentru servit   […]

Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan

Paste la cuptor cu branza Cheddar si parmezan din: dovleac, ulei de masline, paste scurste, unt, faina, pudra de mustar, lapte, branza cheddar, parmezan. Ingrediente: 1 dovleac mare, curatat de coaja si taiat in cuburi cu latura de 2,5 cm 2 lingurite ulei de masline 300 g paste scurte 50 g unt 50 g faina […]

Paste cu carne tocata

Paste cu carne tocata din: paste, carne tocata, telemea, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: o punga paste 250 g carne tocata 300 g telemea de vaca sau oaie 2 linguri smantana o lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Pastele se fierb 5 minute în apă cu sare si apoi se lasă la scurs […]

Salata de paste cu ton si legume

Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton, morcovi, masline, ardie gas, gogosari, ceapa rosie, rosii cherry, sare, piper, ulei de masline, otet din vin alb, zeama de lamaie verde, mustar, miere, busuioc. Ingrediente: 300 g paste fusilli 400 g ton maruntit in ulei 2 morcovi 100 g masline rondele 1 ardei gras […]

Paste cu ceapă la tigaie

Paste cu ceapa, telina si carne tocata mixta

Paste cu ceapa, telina si carne tocata mixta din: ceapa, usturoi, telina verde, rosii, carne tocata mixta, ulei de masline, sare, piper, supa de vita, taitei, rozmarin, foaie de dafin. Ingrediente: 100 g ceapa 3 catei de usturoi 50 g telina verde 4 rosii 500 g carne tocata mixta 3 linguri ulei de masline sare […]

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre

Musaca din tăiţei cu piept de pasăre din: taitei, piept de pasare, sare, piper, unt, verdeata, oua, lapte. Ingrediente: 300 g taitei 1 piept de pasare sare piper macinat 2 linguri cu unt sau grasime de pasare verdeata tocata 2 oua 1 pahar cu lapte   Mod de preparare: Fierbeţi pieptul de pasăre cu apă […]

Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci

Tocanita de purcel cu paste si sos de ciuperci din: ciuperci asortate, muschi de porc, ulei, unt, sare, piper, taitei, vin, supa de vita, smantana. Ingrediente: 400 g ciuperci asortate 600 g muschi de porc 1 lingura ulei 2 linguri unt sare piper 350 g taitei 100 ml vin alb 100 ml supa de vita […]

Reteta zilei: Salata de farfalle cu struguri si nuci

Salata de farfalle cu struguri si nuci din: nuci, farfalle, broccoli, maioneza, zahar, ceapa rosie, otet de vin rosu, sare, struguri, bacon.   Ingrediente: 1 cana nuci, tocate 1 pachet farfalle 1 broccoli 1 ceasca maioneza 1/3 cana de zahar 1/3 cana ceapa rosie, taiata cuburi 1/3 cana de otet de vin rosu 1 lingurita […]

Paste cu carne tocata de vita

Paste cu carne tocata de vita din: ceapa, ulei, usturoi, ardei gras, carne de vita, vin rosu, rosii decojite, sos worcester, zahar, ketchup, sare, piper, spaghete, patrunjel, parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 1 ardei gras rosu 500 g carne de vita 200 ml vin rosu 600 g rosii decojite […]

Spaghete cu parmezan si legume

Spaghete cu parmezan si legume din: ulei de masline, spaghete, frunze de spanac, parmezan, dovlecel verde, usturoi, busuioc verde, sare. Ingrediente: 100 ml ulei de măsline 300 g spaghete 500 g frunze de spanac 100 g parmezan ras 1 dovlecel verde 6 căței de usturoi 1 crenguță de busuioc verde sare   Mod de preparare: […]

Spaghete cu rosii cherry

Spaghete cu rosii cherry din: spaghete, rosii cherry, piept de pui, ardei grasi, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, sare, unt, piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g rosii cherry 350 g piept de pui dezosat 3 ardei grasi verzi ulei de floarea soarelui pentru prajit ulei de masline sare unt pentru decor: […]

Spirale cu legume

Spirale cu legume din: paste fusilli, dovlecei, ardei capia, ulei de masline, oregano, piper, morcovi, sare, patrunjel. Ingrediente: 400 g paste fulilli in trei culori 2 dovlecei mari 2 ardei capia mari ulei de masline 1 lingura rasa oregano 2 morcovi mari piper alb sare patrunjel, pentru decor   Mod de preparare: Pui pastele la […]

Paste cu pui la tigaie

Paste cu pui la tigaie din: paste farfalle, piept d epui, ardei gras, unt, mazare, boia, piper alb, patrunjel verde, sare. Ingrediente: 400 g paste farfalle 400 g piept de pui 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 100 g unt 200 g mazare boia piper alb macinat 1/2 legatura patrunjel verde sare   […]

Reteta zilei: Fidea de orez prajita cu sos si tofu

Fidea de orez prajita cu sos si tofu din: ulei de gatit, fidea de orez, usturoi, ghimbir, ardei iute, ciuperci, tofu, mazare, varza chinezeasca, sos de fasola, sos de soia, zahar, sos de stridii, ulei de susan, vin, faina de porumb.   Ingrediente: ulei de gatit 150 g de fidea de orez, inmuiata in apa […]

Reteta zilei: Macaroane cu branza si lapte

Macaroane cu branza si lapte din: unt nesarat, paine, lapte, faina, sare, nucsoara, piper, ardei iute, branza cheddar, parmezan, paste.   Ingrediente: 8 linguri unt nesarat 6 felii de paine, fara coaja, taiata cuburi 5 1/2 cani de lapte 1/2 cana faina 2 lingurite de sare 1/4 lingurita nucsoara proaspat rasa 1/4 lingurita piper negru […]