Spaghete cu scoici şi calamari

Spaghete cu scoici şi calamari din: vin, scoici, sofran, unt, ceapa, sare, paste, ulei de masline, ghimbir, usturoi, rondele de calamari, rosii, patrunjel. Ingrediente: 1/2 cana vin alb sec, plus 2 linguri 20 scoici mari de lac (mercenaria) 1/2 lingurita sofran 1/4 cana unt 1 cana ceapa taiata felii de circa 5 mm grosime sare […]

Taitei cu surimi si usturoi

Taitei cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui, usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare. Ingrediente: 400 g paste tagliatelle sau taitei 00 g capere 350 g surimi 4 rosii mari sare piper alb ulei de masline frunze de busuioc, pentru […]

Cannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi

Cannelloni cu ciuperci, cascaval si usturoi din: cannelloni, ciuperci, usturoi, ceapa, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare, piper. Ingrediente: 12 tuburi cannelloni o conserva ciuperci un catel usturoi 2 cepe 50 g unt 100 g cascaval o legatua patrunjel un cub concentrat legume sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se trec sub un […]

Spaghete cu ton

Spaghete cu ton si ardei

Spaghete cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton, ou, spaghete, parmezan, paine. Ingrediente: 1 ceapa mica (maruntita) 1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii) 2 linguri ulei 400 g tomate maruntite din conserva 2 lingurita oregano uscat 4 linguri ketchup 400 g ton 1 ou 350 g spaghete 25 […]

Paste tortellini cu sos picant

Paste tortellini cu sos picant din: paste tortellini, rosii, usturoi, praf de chili, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 250 g paste tortellini 5 rosii intregi 2 catei de usturoi praf de chili ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare (ţine-le la fiert conform indicaţiilor de pe ambalaj). între […]

Fusilli cu chiftelute

Fusilli cu alune si usturoi

Fusilli cu alune si usturoi din: fusilli, alune de padure, usturoi, unt, sare. Ingrediente: 400 g fusilli 250 g alune de padure 2 catei de usturoi 50 g unt sare           Mod de preparare: Pune pastele la fiert in apa cu un praf de sare. Rastoarna-le intr-o strecuratoare si lasa-le sa […]

Macaroane cu carne tocata

Macaroane cu carne tocata de vita

Macaroane cu carne tocata de vita din: macaroane, carne tocata de vita, ulei de masline, usturoi, rosii, ceapa, ou, pasta de tomate, pesmet, unt, faina, lapte, parmezan, oua, sare, nucsoara. Ingrediente: 400 g macaroane 500 g carne tocata de vita 100 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 6 rosii 2 cepe 1 ou […]

Penne cu masline, rosii si ceapa verde

Penne cu masline, rosii si ceapa verde din: penne, masline verzi, rosii cherry, ceapa verde, vin alb, dovlecel, ardei gras, seminte de pin, ulei de masline, sare. Poate te intereseaza si: Penne cu sos de rosii si spanac Penne cu rosii si parmezan Penne cu sos de rosii si parmezan   Ingrediente: 350 g penne […]

Spaghete cu creveti si dovlecei

Spaghete cu creveti si dovlecei din: spaghete, vin, dovlecei, usturoi, ulei de masline, busuioc, sare. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g creveti nedecorticati 200 ml vin alb 2 dovlecei 3 catei de usturoi 3 linguri cu ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Taie dovleceii in rondele si rumeneste-i pe gratar sau intr-o […]

Salata de paste cu legume si sos de iaurt

Reteta zilei: Salata de paste cu legume si sos de iaurt

Salata de paste cu legume si sos de iaurt din: avocado, iaurt, lapte batut, suc de lamaie, usturoi, coriandru, ardei iute, chimen, paste, fasole neagra, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, porumb.   Ingrediente: 2 avocado 3 linguri iaurt 1/2 cana lapte batut 2-3 linguri suc de lamaie 2 catei de usturoi, pisat 1/2 cana […]

Tortellini cu parmezan si busuioc

Tortellini cu parmezan si busuioc din: ulei de masline, sunca, ceapa, usturoi, rosii cherry, sare, piper, suc de rosii, busuioc, tortellini cu spanac si ricotta, parmezan, busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 felii de sunca uscata, impanata 1 ceapa 3 catei de usturoi 250 g rosii cherry sare piper 200 ml suc de […]

Linguine cu file de cod si ardei cayenne

Linguine cu file de cod si ardei cayenne din: linguine, file de cod, ceapa rosie, ardei cayenne, sos de rosii, vin alb, rosii cherry, ulei de masline, patrunjel, sare. Ingrediente: 250 g linguine 400 g file de cod 1 ceapa rosie 1 ardei cayenne 150 ml vin alb sec 100 ml sos de rosii 100 […]

Tagliatelle cu smantana si busuioc

Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie

Tagliatelle cu somon afumat, smantana si rodie din: tagliatelle, somon afumat, rodie, smantana, vin alb, ceapa, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle 150 g somon afumat 1 rodie 120 ml smantana de gatit 50 ml vin alb demidulce 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline sare   Mod de preparare: Taie rodia […]

Reteta zilei: Noodles de casa

Noodles de casa din: faina de hrisca, faina, apa minerala, amidon.   Ingrediente: 2 cani faina de hrisca 1/2 ceasca faina alba 3/4 cana apa minerala Amidon       Mod de preparare: Combinati faina si amestecati usor. Adaugati apa minerala si framantati pana obtineti aluatul dur, dar usor sfaramicios. Formati din aluat un disc. […]

Ratatouille cu dovleac

Ratatouille cu paste si verdeturi

Ratatouille cu paste si verdeturi din: vanata, ceapa rosie, dovlecei, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, paste scurte, usturoi, bulion. Ingrediente: 1 vanata 1 ceapa rosie 1 dovlecel 1 ardei gras galben 4 rosii mari 3 linguri verdeturi tocate (rozmarin, oregano, salvie, cimbru, patrunjel) sare piper 5 linguri […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si verdeata

Paste cu sos de rosii si verdeata din: paste, ulei de masline, usturoi, rosii, patrunjel, piper rosu, sare, piper, busuioc, parmezan. Ingrediente: 1 pachet paste 1/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 10 rosii, taiate cuburi 1 lingurita patrunjel proaspat 1 varf de cuțit de piper roșu sare si piper dupa gust 1/2 […]

Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi

Ravioli cu rosii, ardei capia si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, ardei capia, oregano, sare, piper, foaie de dafin, ravioli, rosii, mozzarella, pesto de busuioc. Ingrediente: 2 cepe frantuzesti 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 200 g rosii decojite 300 g ardei capia rosii, copti si decojiti oregano sare […]

Salata calda cu farfalle

Salata cu farfalle

O reteta delicioasa de salata cu: farfalle, sos, piept de pui, vanata, ciuperci, rosii cherry, rucola, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle sos Olive Barilla 500 g piept de pui 1 vânătă mică 3-4 ciuperci proaspete 200 g roşii cherry rucola (după gust) sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: […]

Placinta cu morcovi si gutui

Placinta cu branza telemea, morcovi si spaghete

Placinta cu branza telemea, morcovi si spaghete din: spaghete, branza telemea, unt, oua, morcovi, sare. Ingrediente: 200 g spaghete 400 g brânză telemea 100 g unt 4 ouă 2 morcovi sare   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se limpezesc în apă rece și se lasă la scurs. Se fierb […]

Fusilli cu rosii cherry

Fusilli cu sos de rosii si busuioc

Fusilli cu sos de rosii si busuioc din: paste fusilli, ceapa, ulei, suc de rosii, rosii cherry, ricotta, parmezan, frunze de busuioc. Ingrediente: o puga de paste fusilli o ceapa mica o lingura ulei 150 ml suc de rosii 5-6 rosioare cherry 3 linguri ricotta 3 linguri parmezan cateva frunze busuioc   Mod de preparare: […]

Cannelloni cu brânză si verdeata

Cannelloni cu brânză si verdeata din: paste cannelloni, branza de vaci, telemea, ceapa verde, smantana, verdeata. Ingrediente: 8 tuburi de paste cannelloni 350 g branza de vaci 100 g telemea sarata o legatura ceapa verde pentru copt: un pahar mare de smantana pentru servit: verdeata   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert numai […]

Paste gratinate cu sos alb

Paste gratinate cu sos alb din: paste, broccoli, conopida, unt, faina, apa, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: o punga paste cateva buchetele broccoli cateva buchetele conopida pentru sos: 125 g unt 45 g faina 50 ml apa clocotita sare piper nucsoara   Mod de preparare: In două vase cu apă şi un praf de sare se […]

Paste cu carne de pui si rosii

Paste cu carne de pui si rosii din: paste penne, piept de pui, ciuperci, ardie grasi, dovlecel, rosii, cascaval, sare, piper, verdeata. Ingrediente: o punga de paste penne 300 g piept de pui 150 g ciuperci pleurotus 2 ardei grasi de culori diferite un dovlecel cateva rosii mici 200 g cascaval sare piper verdeata   […]

Paste cu tocană de ton

Paste cu tocană de ton din: paste, ton, capere, fileuri de ansoa, rosii, ulei de masline, vin, usturoi, busuioc, masline, ardei iute, sare, piper. Ingrediente: 320 g paste scurte 300 g ton 1/2 lingura capere 2 fileuri de ansoa, taiate bucatele 5 rosii 5 linguri ulei de masline 3 linguri vin alb sec 2 catei […]

Paste cu piept de pui, morcovi si mazare

Paste cu piept de pui, morcovi si mazare din: paste, piept de pui, mazare, cascaval, pesmet, morcovi, sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 300 g piept de pui 100 g boabe mazăre 300 g cașcaval 30 g pesmet 2 morcovi sare piper   Mod de preparare: Se taie pieptul de pui cubulețe. Se pune la […]

Paste cu carne de vita si busuioc

Paste cu carne de vita si busuioc din: paste, carne de vita, vin rosu, rosii, morcovi, ulei, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 100 g paste 600 g carne de vită-pulpă 300 ml vin roșu 4 roșii 2 morcovi ulei busuioc uscat sare piper   Mod de preparare: Se taie carnea cuburi și se prăjește 3-4 minute […]

Reteta zilei: Paste cu anghinare si sos de rosii

Paste cu anghinare si sos de rosii din: rosii uscate, smantana, lapte, anghinare, farfalle, patrunjel, parmezan, sare. Ingrediente: 1 borcan rosii uscate la soare in ulei 1 ceasca smantana 1 1/2 cana lapte 1 borcan anghinare, uscate si tocate 1 pachet farfalle 1/2 cana de patrunjel proaspat tocat parmezan ras sare     Mod de […]

Paste cu smantana, sparanghel si bacon

Paste cu smantana, sparanghel si bacon din: paste, smantana, ulei de masline, unt, broccoli, sparanghel, bacon, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g smântână 50 ml ulei de măsline 20 g unt 1 broccoli 6 fire de sparanghel 4 felii de bacon 1 căţel de usturoi sare piper alb   Mod de preparare: […]

Paste cu branza tofu si fasole verde

Paste cu branza tofu si fasole verde din: paste, fasole verde, branza tofu, unt, usturoi, busuioc, sare, piper. 200 g paste-fusilli 200 g fasole verde 100 g brânză tofu 50 g unt 3 căței de usturoi busuioc proaspăt sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe […]

Paste bologneze cu vin rosu

Paste bologneze cu carne de vita

Paste bologneze cu carne de vita din: carne de vita, spaghete, pasta de rosii, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 300 g carne de vită tocată 200 g spaghete 50 g pastă de roșii ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele în apă cu sare. Se limpezesc cu apă rece […]

Paste cu dovlecei si salvie

Paste cu dovlecei si salvie din: faina, galbenusuri, frunze de salvie, mazare, dovlecel, ceapa rosie, parmezan, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina 4 galbenusuri 4 frunze de salvie 200 g mazare un dovlecel o ceapa rosie 75 g parmezan sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Gălbenuşurile se bat cu […]

Paste cu nuci, parmezan si mere

Paste cu nuci, parmezan si mere din: spanac, faina, galbenusuri, apa, miez de nuca, mere, telina, sare, piper, marar, ulei de masline. Ingrediente: 200 g spanac 500 g faina 4 galbenusuri 50 ml apa 100 g miez de nuca doua mere o telina mica sare piper marar ulei de masline   Mod de preparare: Spanacul […]