Supă cu paste şi legume

O reteta delicioasa de supa cu: dovlecei, fasole rosie, telina, gulii, ceapa, spanac, morcov, tija de telina, radacina de patrunjel, ulei, paste, pasta de ardei dulce, sare, piper, marar, smantana. Ingrediente: doi dovlecei 100 g fasole roşie o tijă de ţelină două gulii o ceapă 200 g spanac un morcov o felie de ţelină o […]

retete

Farfalle cu mazare, porumb si conopida

Farfalle cu mazare, porumb si conopida din: dovleac, mazare, porumb, conopida, fasole verde, ardei capia, ceapa, ulei, parmezan, nuca, sare, piper, marar, rosii.   Ingrediente: 400 g paste farfalle 500 g dovleac de plăcintă 200 g mazăre 100 g porumb din conservă o conopidă mică 200 g fasole verde 3 ardei capia copţi o ceapă […]

Tagliatele cu somon afumat

Tagliatele cu somon si avocado

Tagliatele cu somon si avocado din: tagliatele, ulei de masline, somon afumat, usturoi, coriandru, rozmarin, avocado, sare, piper alb. Ingrediente: 350 g tagliatele 2 linguri ulei de masline 115 g somon afumat 3 catei de usturoi zdrobiti coriandru rozmarin 1 avocado curatat sare si piper alb   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor […]

Noodles cu sos pesto si nuci

Reteta zilei: Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan

Noodles cu sos pesto, nuci si parmezan din: nuci de pin, parmezan, usturoi, sare de mare, ulei de masline, apa, salata creata, busuioc, noodles.   Ingrediente pentru sosul pesto: ¼ ceasca nuci de pin, prajite ¼ cana parmezan, ras 2 catei de usturoi, tocati 2 lingurite sare de mare 6 linguri ulei de masline ¼ […]

Paste cu somon si spanac

O reteta delicioasa de paste cu: file de somon afumat, spanac, ulei de masline, unt, smantana dulce, ricotta, parmezan, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 250 g paste 150 g file de somon afumat 300 g spanac congelat sau proaspăt ulei de măsline Ingrediente sos: 50 g unt 100 ml smântână dulce 1 lingură cu ricotta 50 […]

Ficat cu paste si smantană

Paste cu ficatei de pui

Paste cu ficatei de pui din: papardelle, ficatei de pui, ceapa, usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, ulei, vin alb, unt. Ingrediente: 250 g papardelle 500 g ficatei de pui 1 ceapa mica usturoi salvie uscata maruntita 1/2 legatura patrunjel verde sare piper negru macinat 1 lingura ulei 5 linguri de vin alb dulce 25 g […]

Ton si paste cu sos pesto

Reteta zilei: Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt

Paste cu ton la gratar si sos pesto cu iaurt din: macaroane, usturoi, frunze de busuioc, frunze de menta, nuci, iaurt, sare, piper, suc de lamaie, ton, ulei de canola, rosii cherry, oua.   Ingrediente: 1 punga macaroane Ingrediente sos pesto: 2 catei de usturoi 1/2 ceasca frunze busuioc 1/2 ceasca frunze menta 1/2 ceasca […]

Farfalle cu pesto si bacon

Farfalle cu pesto si bacon din: farfalle, ceapa, sare, piper, mazare, ulei, sos pesto, bacon, smantana, parmzan, busuioc. Ingrediente: 300 g farfalle 1 ceapa sare piper negru macinat 200 g mazare proaspata 2 linguri ulei 100 g sos pesto 200 g bacon 300 g smantana 100 g parmezan cateva frunze proaspete de busuioc pentru ornat […]

Paste cu carne de vitel

Paste cu carne de vitel din: ceapa verde, ardei gras, ulei, carne de vitel, supa de pasare, parmezan, sare, paste, unt, faina, lapte, nucsoara, sare, piper. Ingrediente: 2 fire ceapa verde 1 ardei gras rosu 2 linguri ulei 500 g carne de vitel tocata 200 ml supa de pasare 50 g parmezan ras sare 20 […]

Paste cu porumb, pui si ceapa

Paste cu porumb, pui si ceapa din: piept de pui, pasta fainoase, smantana, porumb dulce, ceapa rosie, sare, piper, ulei, zahar, frunze de patrunjel.   Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat 400 g pasta fainoase, de preferinta integrale 300 g smantana 1 conserva (200 g) porumb dulce 1 ceapa rosie sare piper negru macinat […]

Salata de tagliatele

Tagliatele cu busuioc

Tagliatele cu busuioc din: spaghete, busuioc, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ierburi aromatice. Ingrediente: 250 g spaghete 2-3 fire busuioc proaspat (sau uscat) 3-4 catei de usturoi 3-4 linguri de ulei de masline sare piper ierburi aromatice   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se pasează busuiocul împreună cu […]

Paste Carbonara cu sos

Paste Carbonara cu dovlecei

Paste Carbonara cu dovlecei din: spaghete, dovlecei, bacon afumat, smantana, parmezan, mozzarella, galbenusuri, sare, piper, busuioc, ulei de masline, usturoi. Inrgediente: 400 g spaghete 4 dovlecei medii 400 g bacon afumat 150 ml smantana 150 ml parmezan 150 g mozzarella 3 galbenusuri sare piper busuioc ulei de masline usturoi   Mod de preparare: Fierbi pastele […]

Spaghete bolognese cu soia

Spaghete bolognese cu soia din: spaghete, soia granule, morcov, ceapa verde, suc de rosii, sare, piper, ierburi aromate, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g soia granule 1 morcov 4-5 fire ceapa verde 500 ml suc de rosii sare piper ierburi aromate busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele şi soia conform instrucţiunilor de […]

Penne cu ciuperci si rosii cherry

Penne cu ciuperci si rosii cherry din: paste, ciuperci, rosii cherry, cascaval de post, ulei, sare, piper, ierburi aromatice, busuioc. Inrgediente: 250 g paste (penne) 300 g ciuperci 150 g rosii cherry 100 g cascaval de post 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromatice busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor […]

Rosii proaspete umplute cu legume

Rosii umplute cu paste si legume

Rosii umplute cu paste si legume din: ulei, rosii, paste, masline negre, busuioc, patrunjel, cascaval de post, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 5 linguri de ulei 8 rosii mari 115 g paste mici (melcisori) 8 masline negre taiate in rondele 2 lingurite busuioc uscat o lingurita de patrunjel uscat 60 g cascaval de post sare si […]

Paste cu sparanghel, rosii si masline

Paste cu sparanghel, rosii si masline din: fundite, spranghel, rosii cherry, masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g fundite un manunchi de sparanghel 100 g rosii cherry 75 g masline sare piper busuioc uscat   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj; Se curăţă tulpina de sparanghel. Se taie din partea […]

Salata de paste cu mazare si rosii uscate

O reteta delicioasa de salata cu: paste, mazare, rosii uscate, cartof, ulei, lamaie, mustar, apa. Ingrediente: 200 g paste 1 cutie cu mazăre roşii uscate sare Ingrediente sosul de maioneză: 1 cartof fiert 200 ml ulei 1/2 lămâie 1 linguriţă cu muştar 3-4 căţei de usturoi 2 linguri cu apă foar­te rece sare Mod de […]

Reteta zilei: Penne cu sos de busuioc si spanac

Penne cu sos de busuioc si spanac din: busuioc, spanac, nuci de pin, ulei de masline, usturoi, sare, piper, penne.   Ingrediente: 2 cani busuioc proaspat 2 cani spanac proaspat 1/2 ceasca nuci de pin prajite 1/2 cana nuci prajite 3/4 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi 1 varf de cuțit de sare […]

Linguine cu sos de rosii

Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii

Cum se prepara Linguine cu creveti, chorizo si sos de rosii –  un preparat italian delicios care combină fructele de mare proaspete cu arome picante și bogate. Această rețetă este perfectă pentru o cină elegantă sau pentru a impresiona oaspeții. Timp estimativ de preparare: 45 de minute Ingrediente Linguine (400g): Pastele linguine oferă o textură […]

Supa cu paste, spanac si parmezan

Supa cu paste, spanac si parmezan din: morcov, ceapa, telina, varza, ardei rosu, spanac, paste, ulei de masline, patrunjel verde, sare, parmezan.   Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa uscata 1 telina 1 varza 1 ardei rosu spanac (proaspat sau congelat) 1 bol cu paste ulei de masline patrunjel verde sare 150 g parmezan   Mod […]

Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin

Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan.   Ingrediente: 1 ceasca broccoli 5 fire de sparanghel, taiate felii 1 ceasca ciuperci, feliate 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi 1 lamaie […]

Paste cu spanac si busuioc

Paste cu spanac si busuioc din: paste, spanac, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, ierburi aromate, busuioc.   Ingrediente: 250 g paste (penne) 250 g spanac congelat 3 fire ceapa 4-5 catei de usturoi 6-7 linguri de ulei sare piper ierburi aromate busuioc       Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe […]

Paste cu rosii uscate

Paste cu rosii uscate din: penne, rosii uscate, ulei de masline, sare, piper, busuioc, chili. Ingrediente: 250 g penne 150 g rosii uscate o lingura de ulei de masline sare piper busuioc uscat chili   Mod de preparare Paste cu rosii uscate: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie roşiile uscate fâşii […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii cherry si busuioc

Paste cu sos de rosii cherry si busuioc din: rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, frunze de busuioc, sare, piper, roegano, parmezan, paste. PAceastă rețetă aduce împreună roșii cherry proaspete, ceapă dulce, usturoi aromat și frunze de busuioc parfumat, toate gătite într-un sos delicios îmbogățit cu supă de legume. Completat cu […]

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde

Paste cu ciuperci, ardei si fasole verde din: fusili, ciuperci proaspete, fasole verde, ardei rosu, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g fusili 100 g ciuperci proaspete 100 g fasole verde din conserva 1 ardei rosu ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se […]

Paste cu ciuperci si patrunjel

Paste cu ciuperci si patrunjel din: spaghete, ciuperci, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 250 g spaghete 350 g ciuperci proaspete 4-5 fire de ceapa verde patrunjel ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se taie ceapa rondele subţiri şi ciupercile cubulete. […]

Trucuri pentru gatit pastele

Timpul de fierbere diferă în funcţie de mărimea şi tipul pastelor. Pastele proaspete fierb mai repede decât cele uscate, în timp ce pastele subţiri, prectim tăieteii, fierb mai repede decât pastele groase, cum ar fi spaghetele. Pentru a verifica dacă au fiert, se scoate cu o furculiţă o pastă, se clăteşte cu apă rece şi […]

Tortellini cu branza

Tortellini cu branza din: tortellini cu branza, unt, usturoi, patrunjel, cascaval. Ingrediente: o punga tortellini cu branza 2 linguri unt 2 catei usturoi cateva fire patrunjel 100 g cascaval   Mod de preparare: Se pun pastele umplute cu brânză la fiert, în apă cu sare, aşa cum prevăd instrucţiunile de pe pachet. După ce au […]

Fettuccini cu somon si busuioc

Fettuccini cu somon

Fettuccini cu somon din: file de somon, galbenus, paste fettuccini, muguri de pin, smantana, unt, busuioc, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 file somon 1 galbenus 250 g paste fettuccini 50 g muguri de pin 200 g smantana 25 g unt busuioc uscat ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. […]

Paste gratinate cu bacon

Paste cu bacon si ceapa verde

Paste cu bacon si ceapa verde din: ceapa verde, paste fusilli, bacon, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 2 cepe verzi 200 g paste fusilli 300 g bacon ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare şi fierbem pastele conform datelor de pe ambalaj. Le lăsăm la scurs […]

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare si ciuperci

Spaghete cu fructe de mare si ciuperci din: ciuperci, creveti, scoici, spaghete, vin alb, unt, sare, piper. Ingrediente: 200 g ciuperci 200 g creveti mici semipreparati 400 g scoici midii 200 g spaghete 100 ml vin alb 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Punem apă cu sare la fiert. Când clocoteşte, adăugăm […]

Salata de paste cu sos pesto si parmezan

Salata de paste cu sos pesto si parmezan din: rosii, castravete murat, usturoi, paste, sos pesto, parmezan, ulei de masline, sare. Ingrediente: 3 rosii 1 acstravete murat 4 catei de usturoi 200 g paste melcisori 50 ml sos pesto parmezan ulei de masline sare   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. Când […]