Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel

Penne cu ardei capia si salsa de patrunjel din: ardei capia, patrunjel, capere, otet balsamic alb, sare, piper, usturoi, ulei de masline, paste penne. Ingrediente: 2 ardei capia 1 legtura patrunjel 2 linguri capere o lingura otet balsamic alb sare piper 2 catei de usturoi curatati 8 lingurita ulei de masline 500 g paste penne […]

Paste cu broccoli si carne de crab

Paste cu broccoli si carne de crab din: frunze de broccoli, bicarbonat de sodiu, paste, unt, carne de crab, cimbru, ulei de masline, usturoi, ardei iute, supa de legume, parmezan, sare. Ingrediente: 100 g frunze de broccoli 1 praf bicarbonat de sodiu 320 g paste 50 g unt 210 g carne de crab 20 g […]

Paste cu sos si somon

Paste cu sos si somon din: supa de pui, file de somon, vin alb, smantana, sare, piper, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste. Ingrediente: 200 ml supa de pui 400 g file de somon (fara piele) 2 linguri vin alb 200 ml smantana sare piper sucul si coaja rasa de la 1 lamaie 500 g […]

Reteta zilei: Salata de legume coapte cu paste si parmezan

Salata de legume coapte cu paste si parmezan din: sparanghel, ciuperci, ardei, ulei de masline, sare, piper, paste, ceapa verde, patrunjel, parmezan, dressing, condimente, piper.   Ingrediente salata: 1 buchet sparanghel, taiat bucați 200-300 gr ciuperci, taiate felii 1 ardei roșu, taiat felii 2 linguri ulei de masline sare și piper negru macinat dupa gust […]

Paste cu peste afumat

Paste cu peste afumat din: paste, peste afumat, ton, limeta, patrunjel, ulei de masline, sare, piper. Poate iti place si: Paste cu sos de peste si rosii Paste cu sos de peste Peste cu andive si paste   Ingrediente: 250 g paste 150 g peste afumat 1 cutie ton bucati o limeta o legatura de […]

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa

Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper.   Ingrediente: un sfert de cana de ulei de masline 4 catei de usturoi tocati marunt 6 fileuri de ansoa 2 conserve de rosii cuburi 200 ml vin alb sec […]

Spaghete cu sepii

Spaghete cu scoici

Spaghete cu scoici din: spaghete, scoici, ceapa, vin, ulei de masline, morcov, usturoi, rosii, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g spaghete 200 g scoici congelate o ceapa tocata un pahar cu vin alb 4 linguri de ulei de masline un morcov mic 4 catei de usturoi o cana de rosii pasate din conserva o legatura […]

Farffale cu somon

Paste cu somon afumat

Paste cu somon afumat din: penne, sare, piper, seminte de pin, ceapa, usturoi, vin, zeama de lamaie, coaja de lamaie, patrunjel, marar, somon afumat, capere. Ingrediente: 200 g penne sare si piper dupa gust un sfert de cana de seminte de pin 2 linguri de ulei de masline o ceapa tocata 2 catei de usturoi […]

Fettuccine cu masline si creveti

Fettuccine cu masline si creveti din: fettuccine, rosii pasate, ceapa, usturoi, ulei de masline, masline negre, telina, fulgi de ardei iute, patrunjel, creveti, sare, piper. Ingrediente: o cutie fettuccine 2 linguri de rosii pasate din conserva jumatate de ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 3 linguri de ulei de masline 150 g masline negre […]

Reteta zilei: Paste umplute cu pui picant si spanac

Paste umplute cu pui picant si spanac din: ulei de masline, piept de pui, paste, spanac, sos, branza, sare, piper, frunze de coriandru.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 bucati piept de pui 2 linguri condimente picante 20 de paste sub forma de cochilii, fierte și scurse 1 cutie spanac 3 ardei, in […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos pesto si branza de capra

Spaghete cu sos pesto si branza de capra din: spaghete, sos pesto, rosii uscate, branza de capra.   Ingrediente: 1 punga spaghete 1/4 ceasca sos pesto 2 linguri de rosii uscate 2 linguri de branza de capra, maruntita       Mod de preparare: Fierbeti pastele al dente, in apa clocotita. Scurgeti pastele si puneti-le […]

Paste cu somon la cuptor

Paste cu somon la cuptor din: gnocchi, somon file, parmezan, mozzarella, rozmarin, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 250g gnocchi 200g somon file la gratar 100g parmezan ras 100g mozarella rasa 1 crenguța de rozmarin Ulei de masline Sare Piper   Mod de preparare: Fierbem pastele, le clatim cu apa rece si le lasam […]

Paste cu nuci si surimi

Paste cu nuci si surimi din: faina, oua, miez de nuca, batoane de surimi, morcovi baby, rosii, vin alb, usturoi, tarhon, oregano, patrunjel, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 400 g faina 3 oua 100 g miez de nuca 400 g batoane de surimi 200 g morcovi baby 6 rosii 50 ml vin alb sec […]

Farfalle cu legume

Farfalle cu legume din: paste farfalle, dovlecei, mazare, morcovi, fasole verde, telina, ceapa, porumb, fasole rosie, oregano, parmezan, ulei de masline, sare, piper, nuci. Inrgediente: 500 g paste farfalle doi dovlecei 200 g mazare doi morcovi 200 g fasole verde o felie de telina o ceapa 100 g porumb boabe 200 g fasole rosie boabe […]

Spaghete dulci

Spaghete dulci din: spaghete, mandarine, alune de padure, pricomigdale, frisca, apa, ciocolata neagra, unt, zahar pudra, esenta de rom, zahar vaniliat, sare. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g mandarine 200 g alune de padure 200 g pricomigdale 125 ml frisca 125 ml apa 225 g ciocolata neagra 30 g unt o lingura cu zahar pudra […]

Frigărui de vită cu paste

Frigărui de vită cu paste din: paste, muschi de vita, ceapa rosie, alune, sos pesto, roegano, sos de soia, otet balsamic, ulei, sare, piper, patrunjel, rosii cherry.   Ingrediente: 300 g paste 500 g muschi de vita doua cepe rosii 100 g alune o lingura sos pesto o lingurita cu oregano uscat 2 linguri cu […]

Spaghete cu creveti si vin

Spaghete cu crevetii si oregano

Spaghete cu crevetii si oregano din: spaghete, creveti decorticati, oregano, unt, ulei de masline, sare. Ingrediente: 250g spaghete 100g creveti decorticati 2 crengute de oregano proaspat 1 cub de unt 1 lingura ulei de masline sare   Mod de preparare: Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet. Le scurgem de apa fierbinte si le clatim […]

Reteta zilei: Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola

Paste cu piept de pui, ciuperci si gorgonzola din: paste, piept de pui, ciuperci, unt, ulei de masline, ceapa, smantana, gorgonzola, sare, piper, patrunjel, parmezan.   Ingrediente: 1 punga paste 1 piept de pui, dezosat, taiat bucati 200-300 gr ciuperci proaspete, feliate 3 linguri de unt 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt […]

RESTAURANT VS FAST-FOOD. Studiu: pastele şi Quesadilla îngraşă măi rău decât hamburgerii şi cartofii prăjiti

În condiţiile în care necesarul zilnic, total, calculat pentru un adult tânăr, sănătos, cu activitate fizică moderată este de 2.000 de calorii, iar un meniu clasic consumat la un restaurant fast-food, fiind alcătuit dintr-un hamburger, cartofi prăjiţi şi o băutură răcoritoare poate aduce peste 1.500 de calorii/porţie, putem aprecia că da, mâncarea “junk-food” îngraşă. Însă, […]

Reteta zilei: Lasagna cu pui si anghinare

Lasagna cu pui si anghinare din: piept de pui, anghinare, parmezan, rosii uscate, crema de branza, lapte, usturoi, busuioc, foi de lasagna.   Ingrediente: 2 buc piept de pui, fiert și marunțit 1 ½ ceasca anghinare, tocate 2 cesti branza mozzarella, maruntita 1 ceasca parmezan ras ½ ceasca rosii uscate, tocate 2 pachete de crema […]

Spaghete cu sos pesto si parmezan

Spaghete cu sos pesto si parmezan din: paste, busuioc, usturoi, migdale, parmezan, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 400g paste busuioc proaspat 4 catei de usturoi 30g migdale 30g parmezan ras ulei de masline piper sare   Mod de preparare: Fierbem pastele in apa cu sare. Le trecem printr-un jet de apa rece si […]

Salata calda de paste cu legume

Salata calda de paste cu legume din: paste penne, dovlecei, vinete, ardei copti, rosii cherry, ceapa, usturoi, mozzarella, ulei de masline, cimbrisor, busuioc, sare, piper.   Ingrediente: 400 de grame de paste penne 2 dovlecei 2 vinete mici 2 ardei rosii copti, decojiti 400 de grame de rosii cherry 4 cepe 2 catei de usturoi […]

Budinca cu şunca

Budincă de paste cu şuncă

Budincă de paste cu şuncă din: spaghete, ceapa, ciuperci, sunca afumata, oua, unt, smantana, branza de vaci, morcov, mar, telina, varza, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g spaghete doua cepe 200 g ciuperci 300 g sunca afumata 4 oua 100 g unt 200 ml smantana 75 g parmezan 200 g branza de vaci morcov […]

Spaghete cu carne tocata de vita

Spaghete cu carne tocata de vita din: morcov, ceapa, rosii, carne tocata de vita, spaghete, ulei de masline, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 2 roșii 300g carne tocată vită 200g spaghete ulei de măsline sare piper cașcaval ras   Mod de preparare: Tocam ceapa si moscovul. Le prajim 1 minut in […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si spanac

Spaghete cu sos de rosii si spanac din: ceapa, usturoi, ulei de masline, zahar, oregano, fulgi de ardei rosu, sare, rosii, sos de rosii, pasta de tomate, supa de pui, spanac, spaghete si parmezan.   Ingrediente: 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, feliati 2 linguri ulei de masline 1 lingura de zahar 1 lingura […]

Salata cu paste, broccoli si busuioc

Salata cu paste, broccoli si busuioc din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel si busuioc.   Ingrediente: Dresssing: 2 căței de usturoi sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 4 linguri ulei de măsline Salată: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii […]

Budinca de legume cu paste

Budinca de legume cu paste din: paste tip penne, conopida, broccoli, rosii, ceapa, unt, sare, smantana, faina, lapte, oua, usturoi. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 conopidă 1 broccoli mic 300 g roşii mici 1 ceapă 100gunt sare Ingrediente sos: 50 g smântână 50 g făină 500 ml lapte 2 ouă 3 căţei de […]

Spaghete bolognese cu bacon si telina

Spaghete bolognese cu bacon si telina din: ulei de masline, morcovi, telina apio, bacon afumat, pesto rosu, frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 morcovi mari, tocati marunt 3 tulpini de telina Apio, tocate marunt 200 g cubulete de bacon afumat 190 g pesto din rosii uscate 8-12 frunze de busuioc, rupte […]

Paste cu broccoli, parmezan si chorizo

Paste cu broccoli, parmezan si chorizo din: penne, broccoli, chorizo, usturoi, seminte de fenicul, crema de branza cu usturoi, parmezan, rucola.   Ingrediente: 400 g penne 1 capatana mica de broccoli, rupta in buchetele 200 g chorizo, taiat cuburi 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura seminte de fenicul 200 g crema de branza cu […]

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza

Gratin de paste cu ciolan afumat de porc si branza din: paste, mazare, mustar, branza, ciolan afumat de porc, pesmet. Ingrediente: 400 g paste scurte 140 g de mazare decongelata 1 lingura de mustar, incalzit 200 g branza Gruyere sau Cheddar, rasa 180 g ciolan afumat de porc, carnea rupta in fasii sau sunca 4-6 […]

Salata cu piept de pui si taitei

Salata cu piept de pui si taitei din: piept de pui, morcovi, rosii cherry, sparanghel, taitei, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 6 rosii cherry 4 fire de sparanghel 200g taitei 40ml ulei de masline suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Taiem pieptul de pui fasii. […]

Budinca de paste cu pui

Budinca de paste cu pui din: penne, piept de pui, porumb, mazare, margarina, pesmet, cascaval, branza telemea, smantana, galbenusuri, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tip penne 1 piept de pui 1 lingură cu boabe de porumb 1 ceşcuţă cu mazăre fiartă 1 lingură cu margarină 1 lingură cu pesmet 200 g caşcaval 100 g […]