Salata de paste cu creveti si migdale

Salata de paste cu creveti si migdale din: taitei cu ou, varza rosie, varza chinezeasca, ardei iute, sos de soia, ulei de susan, otet, miere, sare, piper, creveti decorticati, coriandru si migdale.   Ingrediente: 350 g taitei cu ou 300 g varza rosie 250 g varza chinezeasca 1 morcov 1 ardei iute rosu 6 linguri […]

Salata de paste cu bacon

Reteta zilei: Salata de paste cu bacon

Salata de paste cu bacon din: paste, telina, muraturi, ceapa verde, ardei, bacon, marar, patrunjel, piper, sare, mustar si maioneza.   Ingrediente: 1 ceasca paste 2 cani de telina, tocata ¾ cana muraturi, tocate 2 fire ceapa verde, tocata 1 ardei roșu, tocat ¼ ceasca bacon, taiat bucatele 1 legatura de marar proaspat, tocat 2 […]

Reteta zilei: Paste cu legume de primavara

Paste cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz, usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.   Ingrediente: 2 cesti paste 2-3 linguri ulei de masline 1/2 buchet sparanghel 5 fire de praz, taiat bucați 5-6 catei de usturoi, tocat 1 cana mazare 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura […]

Spaghete cu usturoi si ulei de masline

Spaghete cu usturoi si ulei de masline din: spaghete, ulei de masline extravirgin, usturoi, frunze de patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 100 ml ulei de masline extravirgin 3-4 catei de usturoi 1 legatura frunze proaspete de patrunjel sare piper   Mod de preparare: In 2 l de apa pui al fiert pastele, […]

Paste cu spanac si branzica de casa

Paste cu spanac si branzica de casa din: paste scoici, spanac, ulei de masline, branzica de casa, sare, piper, usturoi si parmezan. Ingrediente: 300 g paste scoici mari 400 g spanac proaspat ulei de masline 400 g branzica de casa sare piper 3 catei de usturoi 1 lingura parmezan     Mod de preparare: Se […]

Salată de penne cu broccoli

Salată de penne cu broccoli din: usturoi, sare, piper, suc de lamaie, ulei de masline, paste scurte, sare, broccoli, gulii, ridichi, cascaval, patrunjel, busuioc. Ingrediente: dressing: 2 catei de usturoi sare piper suc de la 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline salata: 500 g paste scurte (penne) sare 200 g broccoli 2 gulii albe […]

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle cu legume din: dovlecel, ardei gras, usturoi, tagliatelle, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras 4 catei de usturoi 300 g tagliatelle cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert apă cu sare. Adăugăm pastele. Fierbem conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce s-au fiert le trecem prin […]

Salata de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie

Salata de paste scurte cu file de peste si ceapa rosie din: fusilli, sare, piper, file de peste, faina, ulei, ceapa rosie, ceapa verde, ardei iute, otet, ruccola. Ingrediente: 400 g paste scurte (fusilli) sare piper 320 g file de peste 1 lingura faina 5 linguri ulei de masline 1 ceapa rosie 2 cepe verzi […]

Farfalle cu sos bolognez

Farfalle cu sos bolognez din: usturoi, farfalle, carne tocata de vita, suc de rosii, ulei de masline, busuioc verde si sare. Ingrediente: 4 catei de usturoi 300 g farfalle 200 g carne tocata – vita 100 g suc de rosii 100 ml ulei de masline busuioc verde sare   Mod de preparare: Fierbem pastele în […]

Cochilii cu brânză şi ciuperci

Cochilii cu legume si patrunjel

Cochilii cu legume si patrunjel din: rosii, ardei gras, ceapa verde, patrunjel verde, paste, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 2 fire de ceapa verde 1 legatura patrunjel verde 300 g paste – cochilii mari 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Punem la fiert în apă cu sare şi […]

Spaghete cu mazare si calamar

Spaghete cu mazare si calamar din: rosii, spaghete, inele de calamar, unt, mazare, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 300 g spaghete 200 g inele de calamar 100 g unt 50 g mazare boabe 50 ml suc de rosii sare piper     Mod de preparare: Fierbem pastele în apă cu sare, […]

Linguine cu miel şi pesto

Linguine cu miel şi pesto din: usturoi, seminte de pin, supa de legume, ulei de masline, parmezan, oregano, patrunjel, curmale, boia dulce, chimen, piper, paste linguine, frunze de radicchio si file de miel.   Ingrediente: 1 catel de usturoi 60 g seminte de pin 125 ml supa de legume 5 linguri ulei de masline 1 […]

File de somon cu paste si rozmarin

File de somon cu paste si rozmarin din: paste, file de somon, margarina, lapte de soia, faina, nucsoara, sare, piper, rozmarin si vin.   Inrgediente: 400 g paste 300 g file de somon 50 g margarină 300 ml lapte de soia 2 lingurite făină 1 praf nucșoară  sare  piper negru boabe și măcinat 2-3 fire rozmarin 1-2 lingurite vin alb dulce   Mod […]

Salata de curcan cu taitei

Salata de curcan cu taitei din: taitei de orez, ardei iute, morcovi, ceapa rosie, frunze de coriandru, frunze de menta, ulei, carne tocata de curcan, sos de peste, zahar brun, zeama de limes si usturoi. Ingrediente: 100 g taitei subtiri de orez 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si feliat subtire 2 morcovi, dati […]

Reteta zilei: Supa de legume cu paste integrale

Supa de legume cu paste integrale din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, ierburi, condimente, fenicul, fulgi de ardei iute, fasole rosie, sos de rosii, supa de legume, sare, piper, parmezan, paste de grau integral, otet balsamic, patrunjel si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 ceasca telina felii […]

Reteta zilei: Paste cu carne de miel

Paste cu carne de miel din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, boia de ardei, fulgi de ardei, pasta de tomate, cimbru, rozmarin, rosii, foaie de dafin, miere, paste, sare, piper, patrunjel si parmezan.   Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, taiata cuburi 2 morcovi, taiati cuburi […]

Tăieţei cu ciuperci

Tăieţei cu ciuperci din: taitei, ciuperci, bacon, smantana, concentrat de vita, ceapa si patrunjel. Ingrediente: 350 g taitei lati 200 g ciuperci albe 150 g bacon 400 ml smantana pentru gatit un cub concentrat de vita o ceapa 2 fire patrunjel   Mod de preparare: Ceapa tăiată mărunt şi baconul tăiat cubulete se călesc împreună, […]

Orez cu fructe de mare

Taitei de orez cu fructe de mare

Taitei de orez cu fructe de mare din: taitei de orez, midoo, crevete, pui de caracatita, sparanghel, vin alb, lamaie, usturoi, iaurt, smantana, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 400 g taitei de orez 300 g midii 300 g crevete decorticate 400 g pui de caracatita 350 g sparanghel 200 ml vin alb […]

Salată de paste cu pepene galben

Salată de paste cu pepene galben din: paste, sare, piper, pepene galben, suc de lamaie, miere, mozzarella, sunca afumata, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g paste scurte sare piper 1 pepene galben 4 linguri suc de lamaie 4 linguri miere 400 g mozzarella 200 g sunca afumata busuioc 4 linguri otet […]

Masa de Paste

Aperitive pentru masa de Paşte

Aperitive pentru masa de Paşte din: oua, usturoi, maioneza, branza topita, marar verde, frunze de praz, suc de morcov si suc de sfecla. Ingrediente: 5 oua 3 catei de usturoi maioneza 100 g branza topita sau branza de vaci bine scursa marar verde frunze de praz suc de morcov suc de sfecla   Mod de […]

Penne carbonara cu bacon si chiftele

Penne carbonara cu bacon si chiftele din: penne, carnati, bacon, ceapa, galbenusuri, smantana, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 400 g penne 4 carnati proaspeti 8 felii de bacon sau pancetta 1 ceapa, tocata fin 3 galbenusuri mari 4 linguri de smantana 85 g de parmezan, ras fin 1 legatura mica de patrunjel, tocat fin   Mod […]

Spirale mediteraneene

Spirale mediteraneene din: conopida, broccoli, morcov, boabe de porumb, paste, ulei, faina, sifon, fulgi de porumb, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 amestec de legume: broccoli, morcov, boabe de porumb 50 g paste spirale ulei 50 g faina putin sifon 1 ceasca de fulgi de porumb boia de ardei sare piper […]

Ciorbă cu macrou

O reteta delicioasa de ciorba cu: macrou, dovlecei, morcov, ceapa, ardei, fasole alba, bors, rosii, ulei, sare, piper, patrunjel, orez, paste. Ingrediente: un kilogram macrou doi dovlecei un morcov două cepe doi ardei graşi 200 g fasole albă păstăi 500 ml borş 600 g roşii 200 ml ulei de floarea- soarelui sare piper pătrunjel orez […]

Reteta zilei: Vermicelli cu legume

Vermicelli cu legume din: ceapa, ardei gras, zucchini, ardei iute, usturoi, ulei de masline, vermicelli, supa de vita, piper, chimen, sare, rosii, parmezan, oregano, coriandru si limeta.   Ingrediente: ½ ceapa 1 ardei gras rosu (sau verde) 1 Zucchini 1 ardei iute 1-2 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 250g vermicelli (fidea […]

Chiftelute cu sos rosu

Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos de rosii pe pat de spaghete

Chiftelute de porc cu sos de rosii  pe pat de spaghete din: carne tocata de porc, usturoi, piper, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin, cimbru, busuioc, piper, sare, fulgi de ardei, parmezan si spaghete.   Ingrediente pentru chiftelute: 1 kg carne tocata de porc 1 lingurița praf de usturoi 1 lingurita piper […]

Tagliatele cu midii

Tagliatele in sos de ciuperci

Tagliatele in sos de ciuperci din: tagliatele cu spanac, ciuperci, rosii, margarina, ceapa, dovlecel, sos tomat, usturoi, broccoli, patrunjel verde, sare, piper si ulei.   Ingrediente: 300 g tagliatele cu spanac 3-4 ciuperci mari 500 g rosii 100 g margarina 2 cepe 1 dovlecel 100 ml sos tomat 3-4 catei de usturoi 1 buchetele de […]

Paste cu ardei gras si coriandru

Paste cu ardei gras si coriandru din: ardei gras, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, boia iute, bulion, rosii decojite, coriandru, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grași roșii 2 linguri ulei de măsline 1 morcov 1 ceapă franțuzească 2 căței de usturoi boia iute 2 linguri bulion 1 conservă roșii decojite 1 legătură […]

Ravioli cu spanac şi sos

Ravioli cu spanac şi sos din: oua, faina, spanac, branza de vaci, carne de vita, ceapa verde, morcov, pasta de tomate, ardei iute, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 oua 400 g faina 300 g spanac 300 g branza de vaci 600 g carne de vita o legatura de ceapa […]

Gnocchi cu bacon şi ciuperci

Gnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina. Ingrediente: 500 g ciuperci 1,2 kg cartofi un ou 200 g faina 75 g parmezan 100 g pesmet doi catei de usturoi doua ramuri de rozmarin 400 g bacon feliat sare piper faina   Mod de […]

Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si topping de branza feta

Paste cu sos de rosii si topping de branza feta din: usturoi, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, ulei de masline, sare, piper negru, coriandru, unt, paste, branza feta, coriandru, limeta si paine cu usturoi.   Ingrediente pentru paste: 5 catei de usturoi ½ ceasca cepa tocata ½ ceasca ardei gras verde tocat 1 ardei […]

Reteta zilei: Manicotti umplute cu carne tocata

Manicotti umplute cu carne tocata din: ulei de masline, usturoi, sos de rosii, busuioc, oregano, piper, fulgi de ardei rosu, sare, branza de vaci, branza ricotta, spanac, ceapa verde, patrunjel, parmezan, branza mozzarella, carne, tuburi manicotti, mozzarella si parmezan.   Ingrediente sos: 1 lingura de ulei de masline 2 catei de usturoi 2 cutii sos […]

Rulouri de şalău cu paste

Rulouri de şalău cu paste din: fileuri de salau, frunze de salvie, morcovi, mazare, paste, mozzarella, lamaie, pesto de busuioc, ulei de floarea soarelui, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 8 frunze de salvie doi morcovi 200 g mazare 400 g paste 200 g mozzarella o lamaie o lingura de pesto de […]