Reteta zilei: Farfalle cu pui si legume

Farfalle cu pui si legume din: farfalle, broccoli, ulei de masline, piept de pui, praf de usturoi, piper, praf de ceapa, patrunjel, sare, lapte, unt, sos picant, parmezan, mozzarella si ardei gras.   Ingrediente: 2 cani farfalle 2 cesti broccoli 1 lingura de ulei de masline 2 bucati piept de pui dezosat ½ lingurita praf […]

Paste picante cu somon in sos de smantana

Paste picante cu somon in sos de smantana din: ceapa, usturoi, ardei iute, taitei, sare, piper, unt, vin alb, supa, smantana, emmentaler, file de somon, suc de lamaie si ceapa verde.   Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 400 g taitei subtiri sare piper 2 linguri unt 100 ml vin […]

Penne Bolognese

Penne bolognese cu oregano

Penne bolognese cu oregano din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, unt, ulei, carne de vita, sare, piper, coaja de lamaie, oregano, vin rosu, rosii si paste penne. Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 cepe 2 morcovi 2 fire de telina 1 lingura unt 1 lingura ulei 400 g carne de vita tocata sare piper 1 lingurita […]

Lasagna cu bacon, busuioc si rosii

Lasagna cu bacon, busuioc si rosii din: ceapa, ulei de masline, oregano, bacon, rosii, frunze de busuioc, foi de lasagna, lapte, unt, faina, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 3 cepe mari, tăiate în jumătate, apoi în felii subţiri 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de oregano uscat 300g de bacon fără grăsime, tăiat bucăţi 2 […]

Reteta zilei: Fusilli cu carnati afumati si legume

Fusilli cu carnati afumati si legume din: paste fusilli, carnati afumati, zucchini, dovleac, ardei gras, ulei de masline, piper negru, oregano, patrunjel, lapte, parmezan, lamaie, capere si sare.   Ingrediente: 1 cana paste fusilli carnati afumati ½ zucchini ½ dovleac ½ ceasca broccoli ½ ardei gras verde ½ ardei gras rosu 1 lingura de ulei […]

Ravioli cu caşcaval

Ravioli cu caşcaval din: faina, oua, ulei de masline, sare, albus, ceapa, unt, menta, cascaval, galbenus, gris, coaja de portocala, sare, piper, albus, ulei de masline, rosii decojite si busuioc. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline 1 lingurita sare 1 albus umplutura: 1 ceapa 1 lingura unt 1 legatura […]

Penne arabiatta cu ardei iute

Penne arabiatta cu ardei iute din: paste, sare, rosii decojite, ardei iute, ceapa, usturoi, sunca, ulei, piper si zahar. Ingrediente: 400 g paste tubulare sare 400 g rosii decojite (conserva) 2 ardei iuti rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 175 g sunca 2 linguri ulei piper 1 praf zahar   Mod de preparare: Pastele […]

Spaghete carbonara cu chorizo

Spaghete carbonara în sos de smântână

Spaghete carbonara în sos de smântână din: spaghete, bacon, sare, ulei, parmezan, smantana, oua si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 200 g bacon impanat sare 2 linguri ulei 140 g parmezan proaspat ras 150 g smantana 2 oua piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb al dente în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor […]

Paste cu peste si praz

Paste cu peste si praz din: spaghete, peste, praz, ceapa, vin alb, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, rosii si ardei iute. Ingrediente: 500 g spaghete un kilogram de peste doua fire praz o ceapa 100 ml vin alb sec o lingurita cu ghimbir ras 100 ml ulei de masline sare piper patrunjel rosii ardei […]

Paste gratinate umplute cu spanac

Paste gratinate umplute cu spanac din: paste, sare, frunze de spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, ou, ricotta, ulei de masline, parmezan, piper, nucsoara, rosii decojite si oregano. Ingrediente: 500 g paste tip scoici mari sare 350 g frunze de spanac proaspete 1 ceapa 1 catel de usturoi 1-2 linguri ulei de masline 1 ou […]

Fasole cu macaroane

Macaroane cu sos de fasole

Macaroane cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi, usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g macaroane 100 g fasole boabe doua cepe doi ardei grasi doi catei de usturoi un ardei iute 5 rosii un morcov o lingura pasta […]

Spaghete cu sos de roşii si ton

Spaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 500 g rosii decojite (conserva) piper un praf zahar 400 g ton in suc propriu (conserva) 2 […]

File de pui cu paste

File de pui cu paste din: paste, piept de pui, pesto de busuioc, masline, ardei iute, lapte de cocos, pudra de curry, cuisoare, ulei de masline, sare, piper, busuioc si scortisoara. Ingrediente: 300 g paste mici 3 piepti de pui 3 linguri cu pesto de busuioc 100 g masline feliate un ardei iute 200 ml […]

Ravioli cu sos de legume

Ravioli cu sos de legume din: faina, oua, praz, parmezan, morcov, boabe de porumb, fasole verde, ardei gras, rosii, capere, ulei de floarea soarelui, mar, miez de nuca, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 400 g faina 4 oua un fir praz 100 g parmezan un morcov 100 g boabe de pormb 100 g fasole verde […]

Reteta zilei: Penne cu ciuperci in sos de vin

Penne cu ciuperci in sos de vin din: paste penne, ciuperci, ceapa, usturoi, pui, cimbru, fulgi de ardei, piper, sare, unt, ulei de masline, vin alb, smantana, parmezan si patrunjel.   Ingrediente: 1 ceasca paste penne 300g ciuperci ½ ceasca de ceapa tocata 1 catel usturoi 1 piept de pui dezosat ½ lingurita cimbru uscat […]

Taitei cu legume prajite (Japchae)

Taitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei. Ingrediente: un castravete verde 50 g ceapă 30 g rădăcină de clopoţel un sfert de morcov 100 g carne de vită sosul […]

Paste cu sos de ciuperci

Paste cu sos de ciuperci din: paste cu spanac, usturoi, ceapa alba, ceapa rosie, vin, rosii in suc, ciuperci, ardei gras, ardei capia, morcov, ulei, miez de nuca, sare, piper, marar, parmezan si branza de capra. Ingrediente: 400 g paste cu spanac usturoi doua cepe albe o ceapa rosie 100 ml vin rosii in suc […]

Reteta zilei: Salata rece cu noodles si legume

Salata rece cu noodles si legume din: noodles, fasole de soia, ridichi, castravete, salata asortata, coriandru, seminte de susan, ulei de masline, sos de soia, otet de orez, zahar, ghimbir si pasta de chilli.   Ingrediente: 500g noodles 1 cana edamame (fasole de soia) 4 ridichi, taiate felii subtiri 1/2 castravete, taiat felii subțiri 1 […]

Chiftelute cu paste şi praz

Chiftelute cu paste şi praz din: ceapa, carne tocata mixta, oua, pesmet, sare, piper, ulei, paste, praz, mere, smantana, suc de mere, curry, cascaval si patrunjel tocat. Ingrediente: 1 ceapa 500 g carne tocata mixta 2 oua 5 linguri pesmet sare piper 2 linguri ulei 250 g paste 2 fire praz 2 mere 100 g […]

Chifteluţe rapide cu paste

Chifteluţe rapide cu paste din: carne de porc, rosii in suc, paste tagliatelle, ulei de masline, seminte de fenicul, usturoi, vin rosu, rozmarin si parmezan. Ingrediente: 500 g carnati de porc proaspeti 400 g conserva de rosii in suc 500 g paste tagliatelle sau alte paste dupa preferinta 2 linguri de ulei de masline 1 […]

Reteta zilei: Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles

Somon cu ciuperci si sparanghel pe pat de noodles din: unt, file de somon, ciuperci, sparanghel, lapte de cocos, noodles, sare, piper, ardei rosu si seminte de susan negru. Ingrediente: 2 linguri de unt 2 bucati file de somon 2 cesti de ciuperci 1/2 buchet de sparanghel 1 cutie lapte de cocos 1 punga de […]

Gratin Bolognese

Gratin Bolognese din: ardei grasi, ulei de masline, paste, pasta alla bolognese, mazare, masline verzi umplute cu ardei, mozzarella. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 linguri ulei de masline 500 g paste 1 borcan pasta alla bolognese 100 g mazare 16 masline verzi umplute cu ardei 125 g mozzarella   Mod de preparare: Se curăţă […]

Ton cu paste si sos de smantana

Ton cu paste si sos de smantana din: fileuri de ton, usturoi, vin alb, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, taitei lati, supa de peste, smantana, mustar si hrean.   Ingrediente: 4 fileuri de ton 2 catei de usturoi 125 ml vin alb 1 lingura cu suc de lamaie 4 linguri […]

Paste cu sunca de curcan

Paste cu rosii si sunca afumata de curcan

Paste cu rosii si sunca de curcan din: ceapa, ceapa verde, sunca afumata de curcan, ulei, sare, piper, rosii, supa de legume, taitei lati si capere. Ingrediente: 1 ceapa 1 legatura ceapa verde 75 g sunca afumata de curcan 2 linguri ulei sare piper 500 g rosii 150 ml supa de legume 400 g taitei […]

Budincă de paste cu kaizer

O reteta delicioasa de budinca cu:conopida, ceapa,kaizer, unt, branza telemea, branza de vaci, faina, lapte dulce, oua, fidea, sare, piper, patrunjel, unt, salata, sos rosii picant.   Ingrediente: 500 g conopidă o ceapă 300 g kaizer 100 g unt 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 50 g făină 500 ml lapte dulce […]

Paste de casa

Paste de casa din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri apa faina cata este necesara pentru un aluat tare 400 g pesmet sau nuci macinate 200 ml ulei 100 g zahar sare   Mod de preparare: Spălaţi cartofii şi fierbeti-i cu coajă cu tot în apă cu […]

Tagliatelle cu pui si spanac

Tagliatelle cu pui si spanac

Tagliatelle cu pui si spanac din: tagliatelle, piept de pui, spanac, smantana, ceapa verde, morcov, ulei de masline, usturoi, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 500 g piept de pui 700 g spanac proaspat 200 ml smantana de gatit 1 legatura ceapa verde 1 morcov mic 4 linguri ulei de masline 1 catel […]

Salata cu paste si ciuperci

Salata cu paste si ciuperci din: paste scurte, salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar acru, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 salata verde mare 300 g ciuperci 4 linguri ulei 2 lingurite otet de mere sau zeama de lamaie 3 catei de usturoi 1 gogosar acru 1 […]

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan

Spaghete carbonara cu bacon si parmezan din: spaghete, bacon, parmezan, oua, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g spaghete subtiri 150 g bacon 50 g parmezan sau cascaval uscat 3 oua 2 catei de usturoi 1 lingura ulei sare piper   Mod de preparare: Se taie usturoiul felii subţiri şi se căleşte cu o […]

Taitei Singapore cu sos delicios

Taitei Singapore cu sos delicios din: curry, amidon, oua, ardei iute, taitei de orez, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, jeleu de coacaze, amestec cinci condimente, apa, usturoi si sos de soia. Ingrediente: 1 lingura curry 3 linguri amidon, combinat cu 1 lingura apa rece 3 oua, batute 1 ardei iute, tocat marunt 300 g […]

Carne de porc cu taitei

Legume cu taitei de orez si carne de porc

Legume cu taitei de orez si carne de porc din: pulpa de porc, amidon, ulei de rahide, taitei de orez, sare, morcovi, ghimbir, usturoi, varza chinezeasca, piper, sos de soia dulce si frunze de ceapa verde. Ingrediente: 300 g pulpă de porc amidon 4 linguri ulei de arahide 250 g tăiței de orez lați sare […]

Lasagna cu branza dulce de vaci

Lasagna cu branza dulce de vaci din: foi de lasagna, sare, ulei de masline, branza dulce de vaci, telemea de vaca, oua, unt, pesmet si smantana. Ingrediente: un pachet foi de lasagna o lingurita sare 2 lingurite ulei de masline 400 g branza dulce de vaci 400 g telemea de vaca 7 oua 120 g […]