Penne cu sos de marar

Penne cu sos de marar din: penne, ulei, usturoi, faina, marar verde, smantana, seminte de marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g penne sau alte paste scurte 4 linguri ulei 4 catei de usturoi 1 lingura faina 1 legatura marar verde 200 smantana 1 lingurita seminte de marar sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi […]

Paste cu bacon si legume

Paste cu bacon si legume din: paste, bacon, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, fasole verde, ceapa, boabe de piper, patrunjel, marar, cascaval, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 400 g bacon 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica 150 g fasole verde 300 g ceapa 1 lingurita boabe de […]

Farfalle cu ciuperci

Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde

Farfalle cu ciuperci, spanac si ceapa verde din: farfalle, spanac, busuioc, usturoi, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, parmezan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 350 g farfalle 200 g spanac 1/2 legatura busuioc 1 catel de usturoi 150 g ciuperci champignon 1 legatura ceapa verde sare piper macinat 40 g parmezan ras 3 linguri ulei […]

Fussili cu ardei si sos de avocado

Fussili cu ardei si sos de avocado din: fussili, sare, avocado, zeama de lamaie, piper, sos tabasco, arpagic, ardei gras, ceapa, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 350 g fussili sare 1 avocado copt 2 linguri zeama de lamaie piper macinat sos tabasco 2 linguri arpagic 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 1 […]

Canelloni la cuptor cu ricotta

Canelloni umplute cu legume

Canelloni umplute cu legume din: dovlecel, ardei grasi, ceapa, usturoi, unt, ulei, supa de legume, sare, piper, cannelloni parmezan si praz. Ingrediente: pentru umplutura: 400 g dovlecel 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri unt 2 linguri ulei 100 ml supa de legume sare piper in […]

Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii

Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 3 catei de usturoi 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie) 500 g midii 100 ml vin alb parmezan ras ulei de masline   Mod de preparare: Se amesteca 500 ml apa […]

Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci din: galbiori, ciuperci, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, busuioc, parmezan, sare, piper, unt, faina, lapte, branza cu mucegai, coaja de lamaie, foi de lasagna, unt, parmezan si cimbru.   Ingrediente: 300 g galbiori 300 g ciuperci pleurotus 200 g ciuperci champignons 6 linguri ulei de masline 4 cepe rosii 2 catei […]

Spaghete cu legume si parmezan

Spaghete cu legume si parmezan din: spaghete, broccoli, conopida, morcovi, porumb, sare, unt, supa de legume, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete 250 g broccoli 250 g conopida 200 g morcovi 1 conserva mica de porumb sare 2 linguri unt 200 ml supa de legume piper 1/2 legatura busuioc 70 g parmezan ras […]

Paste in cuib de bezea

Paste in cuib de bezea din: paste, branza de vaci, oua, galbenusuri, zahar, zahar vanilat, unt, compot de caise, sare, albusuri, sare si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 400 g paste (tagliatelle) 400 g branza proaspata de vaci (bine scursa) 3 oua 3 galbenusuri 8 linguri zahar 1 plic zahar vnailat 150 g unt 1 […]

Cum se prepara gnocchi

Cum se prepara gnocchi

Exista multi oameni care adora gnocchi, dar nu-i gatesc in casa pe motiv ca-s greu de preparat. Nu este deloc complicat si o sa va convingeti citind reteta noastra in care va vom invata sa pregatiti niste galuste italienesti delicioase din cartofi si faina. Ingrediente: 1 kg cartofi 250-300g faina sare 1 ou     […]

Somon cu paste

Somon cu paste din: ardei capia, ardei gras, ceapa rosie, ciuperci, mere cretesti, sare, ulei de masline, piper rosu, boia dulce si miere. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei gras o ceapa rosie mare 300 g ciuperci 3 mere cretesti sare 4 linguri ulei de masline piper rosu boia dulce o lingura miere   […]

Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei

Friptură de porc cu sos de ardei şi taiţei din: friptura de porc, sare, piper macinat, ulei de masline, unt, taitei, ceapa, usturoi, ulei de masline, ardei grasi, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 felii de friptura de porc (circa 160 g fiecare) sare piper macinat 1 lingura ulei de masline 1 lingura […]

Retete internationale: Supă minestrone

Retete internationale: Supă minestrone din: fasole alba, morcovi, telina, rosii, cimbru, supa de legume, fasole verde, paste, sare, piper, busuioc si parmezan. Ingrediente: 1 conserva mica de fasole alba 2 morcovi 2 legatura de telina (verdeata) 2 rosii 2 linguri cimbru 500 ml supa de legume 150 g fasole verde 100 g paste tip penne sare […]

Ciorba de pui si paste

Ciorba de pui si paste din: tacamuri de pui, morcovi, ceapa, pastarnac, ardei gras, paste fainoase, bors de tarate, sare si patrunjel. Ingrediente: o tavita tacamuri de pui 2 morcovi o ceapa un pastarnac un ardei gras 150 g paste fainoase, dupa gust un litru bors de tarate sare cateva fire patrunjel   Mod de […]

Bors cu mazare si paste

Bors cu mazare si paste din: mazare, telina, boabe de porumb, cartofi, morcovi, rosii, ardei, ceapa, sare, piper, bors, paste, ulei si leustean. Ingrediente: 300 g mazare o telina 200 g boabe de porumb 4 cartofi 4 morcovi 500 g rosii 2 ardei 2 cepe sare piper bors dupa gust 50 g paste 4 linguri […]

Reteta zilei: Salata de paste cu ton si legume

Salata de paste cu ton si legume din: paste, ton in ulei, masline, castraveti, sare, piper, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline si maioneza. Ingrediente: 200-300 g paste 2 cutii ton in ulei vegetal 8 masline taiate felii 2 castraveți, tăiati cubulete mici sare si piper negru dupa gust Ingrediente dressing: coaja […]

Creveti cu paste la tigaie

Creveti cu paste la tigaie din: creveti decorticati, telina, ardei capia, morcovi, porumb dulce, paste, sos de soia, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g creveti decorticati congelati 2 tije de telina 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conserva porumb dulce stiuleti 200 g paste scoici 3-4 linguri sos de soia 1 lingura cu unt […]

Paste cu dovlecei si sos Pesto

Paste cu dovlecei si sos Pesto din: dovlecei, broccoli, suc de lamaie, coaja de lamaie, paste, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan.   Ingrediente:  2 dovlecei mari, dati pe razatoarea mare  400 g broccoli, maruntit bine (poti folosi in loc si mazare congelata sau fasole verde)  Sucul si coaja […]

Lasagna cu carne de vita si sos de roşii

Lasagna cu carne de vita si sos de roşii din: foi lasagna, ulei de masline, carne tocata de vita, pasta de masline, sare, piper, cimbru, rosii, ulei de masline, faina integrala, cimbru verde, miere, unt si pesmet.   Ingrediente: un pachet foi lasagna 2 lingurite ulei de masline pentru umplutura: 600 g carne tocata de […]

Penne regale

Penne regale din: penne, unt cu sare, capere, prosciutto crudo, parmezan, sare, piper verde, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 500 g penne 75 g unt cu sare 150 capere conserva 200 g prosciutto crudo 100 g parmezan sare piper verde 2 lingurite ulei de masline o lamaie   Mod de preparare: Pastele se pun […]

Linguini cu avocado

Reteta zilei: Linguini cu avocado si broccoli

Linguini cu avocado si broccoli din: linguini, broccoli, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, pasta de ardei, otet de vin alb, sos de soia, apa, suc de lime, sare, piper, spanac si avocado. Ingrediente: 500 g linguini 1 broccoli rupt in buchetele mici 2 linguri ulei de măsline 1 capatana de usturoi, tocat 1 […]

Vitel cu fidea

Vitel cu fidea din: carne de vitel, fidea, rosii in sos tomat, ceapa, vin rosu, ketchup, scortisoara, parmezan, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: 500 g carne de vitel 500 g paste fidea 1 cutie (400g) de rosii in sos tomat 1 ceapa potrivita 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu ketchup […]

Taitei gratinati

Taitei gratinati din: taitei, sare, rosii decojite, ceapa, ulei, bulion, supa de legume, cimbru, piper, zahar si cascaval. Ingrediente: 400 g taitei lati sare 600 g rosii decojite 2 cepe 2-3 linguri ulei 4 linguri bulion 200 ml supa de legume 1 lingurita cimbru piper 1/2 lingurita zahar 200 g cascaval   Mod de preparare: […]

Spaghetti cu rosii si masline

Spaghetti cu rosii si masline din: rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper negru, spaghetti, branza feta si masline negre. Ingrediente: 400 g rosii 2 catei de usturoi 1 legatura busuioc circa 50 ml ulei de masline sare piper negru 500 g spaghetti 150 g branza feta 50 g masline negre   Mod de […]

Paste cu ricotta şi dovlecei

Rulade cu paste, ricotta şi parmezan

Rulade cu paste, ricotta şi parmezan din: foi de lasagna, carnaciori afumati, ceapa, usturoi, ulei, ceapa verde, ricotta, galbenusuri, patrunjel, arpagic verde, busuioc, parmezan, sare, piper, suc de lamaie si mozzarella.   Ingrediente: 12 foi de lasagna 150 g carnaciori afumati 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 1 legatura ceapa verde 400 […]

Varza cu paste

Paste cu varza, sunca si cascaval

Paste cu varza, sunca si cascaval din: varza alba, ceapa, ruccola, sunca de praga, unt, supa, sare, piper, smantana, suc de lamaie, paste si cascaval. Ingrediente: 600 g varza alba 1 ceapa 50 g ruccola 80 g sunca de Praga feliata 2 linguri unt 150 ml supa sare piper 200 g smantana 1-2 linguri suc […]

Spaghete cu rosii si capere

Spaghete cu rosii cherry si capere

Spaghete cu rosii cherry si capere din: spaghete, ulei de masline, rosii cherry, usturoi, capere murate, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete (750 g) 2 linguri ulei de masline 1 kg rosii cherry 4 catei de usturoi 4 linguri capere murate busuioc uscat si cateva frunze verzi sare piper   Mod de preparare: […]

Friptura de porc cu salvie si paste

Friptura de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone, rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala. Ingrediente: 250 g taitei lati sare piper 3 linguri mascarpone 4-5 rosii 1 fir praz 200 g ciuperci pleurotus 6 linguri ulei […]

Paste cu carne tocata la cuptor

Paste cu carne tocata la cuptor din: paste fainoase, carne tocata, sunculita afumata, ceapa, ardei gras, usturoi,c ascaval, pulpa de rosii, pasta de rosii, vin alb sec, oua, smantana, ulei, unt, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste fainoase (scurte si groase) 400 g carne tocata (curcan, amestec de porc si vita) 50 […]

Supa cu omleta

Supa cu omleta din: ceapa, usturoi, unt, ulei, rosii, morcovi, dovlecel, broccoli, telina, paste, apa, oua, telemea, busuioc, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura unt 2 linguri ulei 300 g rosii 100 g morcovi 1 dovlecel 200 g broccoli 1 telina 200 g paste 1 l apa 3 […]

Reteta zilei: Spaghete cu sos de carne

Spaghete cu sos de carne din: spaghete, bacon, carne de vita, ceapa, morcov, usturoi, vin alb, rosii, ketchup, sare, piper negru si oregano. Ingrediente: 255 de grame spaghete 100 de grame bacon 255 de grame de carne de vita 1 ceapa mica tocata 1/2 morcov mic decojit si ras 2 catei de usturoi tocat 1/2 […]

Paste cu ton la cuptor

Reteta zilei: Paste la cuptor cu ton si spanac

Paste la cuptor cu ton si spanac din: usturoi, ulei de masline, ceapa, faina, lapte, nucsoara, paine, parmezan, piper rosu, spanac, ton, paste, sare si piper.   Ingrediente: 1 capatana usturoi 4 linguri ulei de masline 1 ceapa alba, taiata cuburi 1/4 ceasca faina 4 cesti de lapte 1/2 lingurita nucsoara feli de paine vechi […]