Spaghete cu năut şi sos picant de roşii

Spaghete picante cu sos de rosii

Spaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan.   Ingrediente: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan) sare piper boia iute 500 […]

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon. Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a 100 g) 2 linguri unt topit piper 100 […]

Paste cu carne de berbecut

Paste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1 […]

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

Sufleu de paste cu sunca si spanac

Sufleu de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara, smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai 3 linguri faina rozmarin uscat 200 […]

Paste picante la tigaie

Paste picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran, carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa.   Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8 bucati carne pentru snitel ( a 80g) […]

Pasta de peste

Pasta de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant, maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau 2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4 linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare   Mod de preparare: Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l […]

Sufleu in stil italian

Sufleu in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4 linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g cascaval […]

Paste cu sos de spanac

Paste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana slaba 1 lingura suc […]

Tortellini cu spanac şi ricotta

Tortellini cu spanac si salvie

Tortellini cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional) sare piper   Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o lingurita de ulei […]

Sufleu de paste cu sunca

Sufleu cu paste si carnati

Sufleu cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii, spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac 50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana   Mod de preparare: […]

Reteta zilei: Paste cu ciuperci si salata creata

Paste cu ciuperci si salata creata din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, boia de ardei iute, faina, supa de pui, pasta de tomate, salata creata, frunza de dafin, paste, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocat 300 g ciuperci, curațate si taiate 1 […]

Terina din picioare de porc

Terina din linte si paste

Terina din linte si paste din: linte rosie, paste scurte, oua, praz, ceapa, usturoi, ardei iute, cimbru uscat, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 200 g paste scurte 3 oua 1 fir praz 1 ceapa 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute 1 lingura cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: FIerbeti […]

Tagliatelle cu scoici

O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare     Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte […]

Salata de paste cu crenvursti

Salata de paste cu crenvursti din: paste, ardei gras, ceapa, crenvursti, zeama de lamaie, ulei, mustar, sare, piper si frunze de papadie.   Ingrediente: 400 g paste in forma de tuburi cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 4 crenvursti 2 linguri zeama de lamaie 6 linguri ulei 1 lingurita mustar sare piper […]

Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc

Spaghete cu usturoi, parmezan si busuioc din: zarzavat de supa, praz, telina, sare, piper, spaghete, busuioc, parmezan, ulei de masline si capere. Ingrediente: 1 legatura zarzavat de supa 3 fire praz 1 radacina telina sare piper 400 g spaghete 2-3 catei de usturoi 1 legatura busuioc 50 g parmezan 4 linguri ulei de masline 1 […]

Paste cu sos de spanac si ciuperci

Paste cu spanac si sos de branza

Paste cu spanac si sos de branza din: spanac, ceapa, usturoi, spaghete, sare, piper, ulei de masline, nucsoara, supa de legume, gorgonzola si mascarpone.   Ingrediente: 500 g spanac 2 cepe 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare piper 2 linguri ulei de masline nucsoara rasa 75 ml supa de legume (instant) cate 100 […]

Melcişori cu porumb si şuncă

Melcisori cu branza

Melcisori cu branza din: svaiter, ceapa, unt, paste, sare, piper si rondele de ceapa.   Ingrediente: 200 g svaiter (sau cascaval) 4 cepe 3 linguri unt 500 g paste in forma de melcisori sare piper 2 rondele de ceapa verde (subtire)   Mod de preparare: Svaiterul se curata cu grija de coaja si se da […]

Spaghetti carbonara clasice

Spaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 250 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 150 g bacon tăiat cubulețe 1 ceapă tocată 1 cățel de usturoi tocat 30 ml vin alb sec 2 ouă 4 linguri parmezan ras 200 […]

Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor

Spaghete cu mozzarella si parmezan la cuptor la cuptor din: ulei de masline, usturoi, rosii, pudra de chilli, spaghete, frunze de busuioc, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 x 400g de roşii tăiate din conservă 1 praf de pudră de chilli 400g de spaghete, rupte în […]

Salata asiatica cu spaghete

Salata asiatica cu spaghete din: piept de pui, sare, piper, ulei, sparanghel verde, broccoli, ardei gras, spaghete, suc de lamaie, sos de soia, ulei de susan, germeni de soia, germeni de fasole si seminte de susan.   Ingrediente: 2 bucati piept de pui file (a circa 300 g) sare piper 6 linguri ulei 200 g […]

Taitei in sos de curry – usor de preparat

Taitei in sos de curry din: carne de curcan, dovlecei, ardei gras, pulpa de ananas, creveti, ulei de arahide, sare, piper, taitei, crema de banza, sos si curry.   Ingrediente: 350 g carne de curcan 100 g dovlecei 1 ardei gras rosu 100 g pulpa de ananas 200 g creveti 3 linguri ulei de arahide […]

Paste cu ansoa si rosii

Paste cu broccoli si ansoa

Paste cu broccoli si ansoa din: broccoli, rosii cherry, zeama de lamaie, coaja de lamaie, capere, paste, ansoa, usturoi si ardei iute. Ingrediente: 350 g broccoli 500 g rosii cherry zeama si coaja de la 1 lamaie 2 linguri capere pentru servit 250 g paste linguine 50 g ansoa – din conserva 4 catei de […]

Paste cu branza si kaizer

Paste cu branza si kaizer din: usturoi, ulei de masline extravirgin, ceapa, frunze de cimbru, kaizer, linguine, branza de capra si patrunjel. Ingrediente: căţeii de la 1 căpăţână de usturoi, necurăţaţi 4 linguri ulei de măsline extravirgin,  plus extra pentru servit 3 cepe, tăiate în felii subţiri 2 linguri frunze de cimbru proaspăt 12 felii […]

Reteta zilei: Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun

Ravioli cu sos bechamel si condimente cajun din: carne de carnati, ulei de masline, usturoi, aluat pentru ravioli, unt, faina, lapte, condimente cajun si sare. Ingrediente: carnea de la 2 carnati 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 28 foi de aluat pentru ravioli 1 lingura unt 1 lingura faina 1 ceasca […]

Budinca de paste cu jambon si oua

Budinca de paste cu jambon si oua din: paste scurte, oua, faina, mozzarella, ardei gras, jambon crus uscat, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 8 oua 3 linguri faina 200 g mozzarella 1 ardei gras rosu 150 g jambon crud uscat 3 linguri ulei de masline […]

Spaghete cu ton

Spaghete cu ton din: ceapa, ulei, oregano, rosii pasate, sare, piper, zahar, ton in suc propriu si spaghete. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 6 fire oregano 375 ml rosii pasate (conserva) sare piper 1 praf zahar 1 conserva ton in suc propriu 400 g spaghete   Mod de preparare: Se curata, se toaca marunt […]

Noodles in sos de soia cu chiftelute

Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 lingurite condimente chinezesti 2 catei de usturoi, […]

Melcisori cu somon afumat

Melcisori cu somon afumat din: ceapa rosie, usturoi, dovlecei, busuioc, portocala, branza de vaci, lapte, sare, piper, melcisori, somon afumat si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi 500 g dovlecei 1 legatura busuioc 1 portocala 200 g branza de vaci 125 ml lapte sare piper 400 g melcisori 200 g somon afumat […]

Spaghetti cu sos pesto

Spaghetti cu sos pesto din: spaghetti, usturoi, lamai, alune, ulei de masline, busuioc, frunze busuioc, sare si piper. Ingrediente: un pachet de spaghetti 5 catei de usturoi 1-2 lamai 150 g parmezan 100 g alune sau migdale 75 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat 3-4 frunze busuioc sare piper   Mod de preparare: […]

Spaghete cu peste si legume

Spaghete cu peste crocant

Spaghete cu peste crocant din: peste, sos de soia, ghimbir, boia iute, otet, ulei, zahar, usturoi, spaghete, sare, piper, fasole verde, arahide si vin alb. Ingrediente: 500 g peste oceanic 5 linguri sos de soia 1/2 lingurita ghimbir macinat 1/2 lingurita boia iute 4 linguri otet 7 linguri ulei 1 lingura zahar 1 catel de […]

Salată de paste cu anghinare

Salată de paste cu anghinare din: anghinare, sare, penne, ulei de masline, masline negre, cimbru, usturoi, rosii cherry, suc de lamaie si piper. Ingrediente: 2 anghinare sau 1 cutie (425 ml) sare 300 g penne 2 linguri ulei de masline 50 g masline negre (fara samburi) 2 lingurite cimbru tocat 1 catel de usturoi 400 […]

Paste cu somon si smantana

Paste cu somon si smantana din: spaghete, sare, file de smon, lamaie, smantana si piper. Ingrediente: 400 g spaghete sare 250 g file de somon fara piele 1/2 legatura marar 1 lamaie 300 ml smantana piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe pachet. Bucatile de somon […]