Salată cu tăiţei şi susan

Salată cu tăiţei şi susan din: taitei, ulei de susan, sos de soia, suc de lamaie, morcov, castravete, seminte de susan, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sofran, frunze de untisor, sare si piper. Ingrediente: 150 g taitei 30 ml ulei de susan 10 ml sos de soia 1 lamaie, numai sucul 1 morcov 1 castravete 10 […]

Fusilli cu broccoli si branza dulce de oaie

Fusilli cu broccoli si branza dulce de oaie din: fusilli, branza dulce de oaie, migdale, praz, supa de legume, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 350 g fusilli 300 g branza dulce de oaie 40 g migdale 40 g praz 100 ml supa de legume 30 g ulei de masline extravirgin sare piper […]

Fusilli cu sparanghel, ardei si migdale

Fusilli cu sparanghel, ardei si migdale din: fusilli, sparanghel, ardei gras, ceapa, migdale, cimbru, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 50 g fusilli 350 g sparanghel 100 g ardei gras 20 g praz sau ceapa 40 g migdale 5 g cimbru 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: […]

Penne cu sos de ciuperci si masline

Penne cu sos de ciuperci si masline din: penne, ciuperci porcini, ciuperci champignon, masline verzi, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g penne 150 g ciuperci porcini 200 g ciuperci Champignon 100 g masline verzi 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline extravirgin sare piper alb   Mod […]

Vinete cu rosii cherry si paste

Vinete cu rosii cherry si paste din: vanata, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, zahar tos, frunze de busuioc si paste.   Ingrediente: 1 vânătă mare, tăiată bucăţi 2 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi mari, nedecojiţi 300g de roşii cherry 1 lingură de oţet balsamic 1 linguriţă de zahăr tos 1 […]

Lasagna de vită cu nucşoară

Lasagna de vită cu nucşoară din: foi de lasagna, carne de vita, parmezan, lapte, unt, faina, ceapa, usturoi, rosii in bulion, nucsoara, foi de dafin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 200 g parmezan 500 ml lapte 25 g unt 2 linguri cu faina 1 […]

Ravioli cu ricotta si sos de rosii

Ravioli cu brânză şi sos de roşii

Ravioli cu brânză şi sos de roşii din: ravioli cu branza, suc de rosii, ceapa, unt, usturoi, cascaval, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g ravioli cu branza 1 conserva de rosii (in suc de rosii) 1 ceapa 1 lingura cu unt 1 catel de usturoi 1 lingura cu cascaval ras 1 legatura de […]

Chiftelute cu paste

Chiftelute cu paste din: paine, smantana, carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, ulei, bulion, rosii, zahar, paste, ulei si ceapa. Ingrediente: 2 felii de paine 3 linguri smantana 300 g carne tocata 1 ou coaja rasa de la 1 lamaie sare piper 1 catel usturoi 4 linguri ulei 1 lingura bulion 1 […]

Ton cu paste

Ton cu paste din: paste cu ou, ton in ulei, broccoli, sare, piper, busuioc, cimbru, unt, uleid e masline si porumb boabe. Ingrediente: 300 g paste cu ou 300 g ton in ulei vegetal 300 g broccoli sare piper busuioc cimbru 50 g unt 2 lingurite ulei de masline 100 g porumb boabe   Mod […]

Supa cu paste in stil italian

Supa cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si sare.   Ingrediente: 200 g paste scoici 100 g piept de pui afumat si fiert 1 l zeama de carne 1,5 linguri unt 2/3 de pahar – faina de grau un […]

Taitei cu nuci

Taitei cu miere si nuci

Taitei cu miere si nuci din: taitei, unt, nuci, miere, scortisoara si sare.   Ingrediente: 500 g taitei lati 100 g unt 200 g nuci 3 linguri miere 1 lingurita scortisoara sare       Mod de preparare: Fierbeti taiteii in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa si amestecati-i cu […]

Paste mediteraneene

Paste mediteraneene din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval cedar, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic   Mod de preparare: Se pune apă într-o oală […]

Supa ungureasca

Supa de cartofi cu paste prajite

Supa de cartofi cu paste prajite din: cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, faina, boia, supa, patrunjel, paste si ulei.   Ingrediente: 6 cartofi mai mari 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 lingura faina 1 lingurita boia supa 1 legatura patrunjel 100 g paste in forma de patrate 100 ml ulei     Mod […]

Taitei cu sos de ceapa verde

Taitei cu sos

Taitei cu sos: Prajeste rapid – stir fry – 300 g legume taiate fasii si 50 g nuci Cajun in 2 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 minute. Adauga 300 g taitei cu ou fierti si scursi de lichid si 120 ml sos gros de rosii. Fierbe 2 minute pana cand se infierbanta complet si […]

Reteta zilei: Gulas unguresc cu Späzli

Gulas unguresc cu Späzli: Gulasul este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa care s-a gatit mult timp. Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina gulasul […]

Paste cu somon si rosii cherry

Paste cu somon si rosii cherry din: somon, paste, rosii cherry, zeama de lamaie, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  500 g somon 200 g paste tagliatelle 200 g paste penne 400 g rosii cherry zeama de la o lamaie 50 g unt o legatura patrunjel sare piper macinat negru   Mod de preparare: Se […]

Reteta zilei: Gnocchi cu sos de tarhon

Gnocchi cu sos de tarhon din: cartofi, faina, ou, sare, nucsoara, bacon, smantana, tarhon, usturoi, ardei rosu, vin alb, faina, ulei de masline si patrunjel.   Ingrediente: pentru gnocchi: 1 kg cartofi 500g faina 1 ou 1 lingura sare nucsoara pentru sos: 100g bacon sau slanina afumata 400g smantana pentru gatit 1 1/2 lingura tarhon […]

Supa de legume cu parmezan

Supa de legume cu parmezan din: ceapa, morcovi, telina apio, ulei de masline, zahar, usturoi, pasta de tomate, frunze de dafin, ramurele de cimbru, dovlecei, fasole alba, rosii, supa de legume, parmezan, paste si busuioc. Ingrediente: 2 cepe şi 2 morcovi, tocaţi 4 tulpini de ţelină Apio, tăiate 1 lingură ulei de măsline 2 linguri […]

Lasagna cu varza si caise uscate

Lasagna cu varza si caise uscate din: fulgi de migdale, ceapa, usturoi, caise uscate, unt, varza, supa, sare, piper, smantana, lapte, coaja de lamaie, foi de lasagna si branza gouda.   Ingrediente: 2 linguri fulgi de migdale 1 ceapa 1 catel de usturoi 20 g caise uscate 2 linguri unt 75- g varza 300 ml […]

Paste cu broccoli la cuptor

Paste cu broccoli si nucsoara la cuptor

Paste cu broccoli si nucsoara la cuptor din: lapte, usturoi, frunze de dafin, paste, broccoli, unt, faina, nucsoara, pudra de mustar, patrunjel si branza. Ingrediente: 1l de lapte 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 frunze de dafin 500g de paste 350g de broccoli, tăiat în bucheţele 75g de unt 75g de făină puţină nucşoară proaspăt […]

Salata greceasca cu paste si branza feta

Salata greceasca cu paste si branza feta din: paste, ceapa rosie, zeama de lamaie, fasole, rosii cherry, castravete, ulei de masline, menta, oregano si branza feta.   Ingrediente: 200 g paste marunte 1/2 ceapa rosie, tocata 3 linguri zeama de lamaie 150 g fasole sau boabe de soia fierte, din conserva (clatite si scurse) 250 […]

Reteta zilei: Vita cu fidea in stil vietnamez

Vita cu fidea de orez in stil vietnamez din: coada de vita, rasol de vita, morcovi, ceapa, usturoi, ceapa rosie, ulei vegetal, rosii, condimente, sare, zahar, sos de peste, coriandru si fidea de orez.   Ingrediente: coada de vita rasol de vita morcovi 1 ceapa 5 catei de usturoi 1 ceapa rosie Ulei vegetal 1 […]

Taitei cu ou cu piept de pui si creveti

Taitei cu ou cu piept de pui si creveti din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei, porumb, usturoi, ardei iute, piept de pui, ghimbir, creveti cruzi, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei de floarea-soarelui […]

Farfalle cu pui

Farfalle cu pui din: farfalle, piept de pui, rosii cherry, patrunjel, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g farfalle 300 g piept de pui 200 g rosii cherry patrunjel sare piper ulei de masline   Mod de preparare: Pune o oala mai mare cu apa pe foc. Cand incepe sa clocoteasca, adauga sare. […]

Bors asortat

Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper.   Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de […]

Reteta zilei: Sos Pesto cu paste

Sos Pesto cu paste – Sosul Pesto este savuros si sanatos. Poate fi usor combinat cu orice fel de paste, cu burgeri, cu pui la gratar, cu paine focaccia sau pur si simplu cu branza si rosii. Ingrediente: 1 cana frunze proaspete de busuioc 1/4 cana parmezan ras 1/4 cana ulei de masline (extravirgin este […]

Salata de paste cu rucola

Salata de paste cu rucola din: paste, piept de curcan, rosii cherry, rucola, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline, zahar, parmezan si dovlecel.   Ingrediente: 400 g paste 400 g piept de curcan 200 g rosii cherry 200 g rucola sare piper negru macinat 2-3 lingurite otet balsamic 3 linguri ulei de masline o […]

Lasagna cu parmezan

Lasagna cu parmezan din: foi lasagna, ulei de masline, carne de vita, ceapa rosie, galbenus, sare, cimbru, busuioc, piper, suc de rosii, pasta de masline, usturoi, parmezan si unt. Ingrediente: un pachet foi lasagna 3-4 lingurite ulei de masline 600 g carne de vita tocata 2 cepe rosii un galbenus sare cimbru verde si uscat […]

Paste cu pui si parmezan

Paste cu pui si parmezan din: paste, unt, piept de pui, sare grunjoasa, piper alb, ulei de floarea soarelui, parmezan si patrunjel.   Ingrediente: 350 g paste 50 g unt 2 piepti de pui sare grunjoasa piper alb macinat 5-6 linguri ulei de floarea soarelui 50 g parmezan o legatura patrunjel   Mod de preparare: […]

Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli

Gnocchi la cuptor cu praz si broccoli din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si banza. Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele 200 […]

Paste cu rodie

Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii

Paste la cuptor, cu branza, rosii si mirodenii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste, branza si paine cu usturoi.   Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si 2 […]

Cuiburi de macaroane cu somon

Macaroane cu şuncă

Macaroane cu şuncă din: macaroane, sare, sunca, unt, smantana, oua, parmezan, piper si cascaval.   Ingrediente: 400 g macaroane sare 80 g sunca 2 linguri unt 400 g smantana 4 oua 40 g parmezan ras piper 80 g cascaval ras   Mod de preparare: Se rup în două macaroanele şi se fierb al dente într-o […]