retete

Cannelloni cu spanac

Cannelloni cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper, nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie, ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan.   Ingrediente: 2 cepe 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac tocat congelat 1 lingura supa deshidratata sare piper nucsoara rasa 2 […]

Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan

Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, pasta de rosii, carne tocata mixta, vin rosu, rosii decojite, sare, piper, unt, faina, lapte, supa, nucsoara, foi de lasagna si parmezan. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 1 fir telina […]

retete

Paste cu sos de masline

Paste cu sos de masline din: paste, sare, ulei de masline, masline verzi, usturoi, unt, branza mascarpone, marar, cimbru, busuioc, migdale, parmezan si pesmet.   Ingrediente: un pachet tagliatele sare 2-3 linguri ulei de masline 200 g masline verzi fara samburi 4-5 catei usturoi 50 g unt 1-2 linguri branza mascarpone 3 fire de marar […]

Paste umplute cu urda si creveti

Paste umplute cu urda si creveti din: urda, sare de telina, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, piper cayenne, creveti, rucola, crab, lasagna, cascaval, suc de rosii, vin, ulei de masline, patrunjel si zahar tos. Ingrediente: 500 g urda un praf de sare de telina coaja rasa de la 1 1/2 lamaie, zeama de […]

Tăitei cu mac

Tăitei cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indica­ţiilor de pe ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu […]

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare.   Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust     Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli […]

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat fierti 1 lingura […]

retete

Spaghetti bolognese – clasic si delicios

Spaghetti bolognese – clasic si delicios din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper, rosii, spaghetti si patrunjel.   Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1 ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de masline 500 g carne […]

Tagliatelle bolognese

Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese

Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle.   Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe […]

retete

Paste cu branza de vaci si nuci

Paste cu branza de vaci si nuci din: paste, branza de vaci, oua nuci, miere unt, smantana si sare. Ingrediente: 300 g paste 300 g branza dulce de vaci 3 oua 100 g nuci pisate 4 linguri miere 3 linguri unt 4 linguri smantana sau lapte sare   Mod de preparare: Fierbeti pastele in apa […]

Paste cu sos de carne si cimbru

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de tomate […]

retete

Paste cu carne de vită

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste spiralate 500 […]

retete

Tortellini cu spanac şi sos

O reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi […]

salate

Salată cu somon si spanac

Salată cu somon si spanac din: somon, spanac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan […]

retete

Ravioli cu roşii şi carne

Ravioli cu roşii şi carne din: faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano   Mod de preparare: Ceapa şi […]

Paste cu dovlecei si broccoli

Paste cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini) […]

Gnocchi cu ou si branza

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza

Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza.   Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara macinata 300 g broccoli, rupt in […]

Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella

Paste cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana, frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1 borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita   Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180 […]

Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii

Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon, ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si […]

Bors de legume cu orez sau paste

Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare.   Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez […]

Cannelloni in sos de spanac

Cannelloni cu sos si branza

Cannelloni cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza cedar.   Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de floarea soarelui 250 […]

Retete

Paste cu smantana si mazare

Paste cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta, spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual, cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru servit o legatura de menta, tocata (doar frunzele) 300 g spaghete 250 g mazare congelata 200 […]

retete

Legume calite cu paste si sos picant

Legume calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde, ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete. Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 1 ardei iute rosu, tocat marunt 1 legatura […]

retete

Paste cu varză şi ciuperci

Paste cu varză şi ciuperci din: ciuperci, varza, paste, usturoi, lamaie, ulei, apa, supa de legume, amidon, sos de soia dulce, sos de chilli, zahar pudra, sare, piper si arpagic.   Ingrediente: 250 g ciuperci 300 g varza alba 150 g paste mici 2 catei de usturoi 1 lamaie 4 linguri de ulei 250 ml […]

salate

Salată de fusilli cu pui şi feta

Salată de fusilli cu pui şi feta din: piept de pui, paste fusilli, sare, salata, feta, zeama de lamaie verde, miere, sos de soia, condimente pentru pui, ulei de susan, piper, otet, mustar, zeama de grepfrut si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 200 g paste fusilli sare 1 salata mica 100 […]

Salată de paste cu verdeţuri

Salată de paste cu verdeţuri din: ulei de masline, zeama de lamaie, paste, castravete, telina, menta, masline verzi, sare si piper.   Ingrediente: 4 linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 250 g paste 1 castravete 1 legatura telina 4 crengute menta proaspata 20 g masline verzi fara samburi sare si piper macinat […]

Tagliatelle cu dovleac, mozzarella si seminte de pin

Tagliatelle cu scoici si dovleac

Tagliatelle cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3 linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper   Mod de preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă […]

Lasagna

Lasagna cu pui, ciuperci si telemea

Lasaqna cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline, cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna, smantana, branza de vaca, sare, piper si unt.   Ingrediente: 3 bucati piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de cimbru 1 litru de supa de […]

Spaghete cu sardine si ansoa

Spaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30 g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1 legatura patrunjel sare […]

Tortellini cu sos alb

Tortellini cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt, branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan […]

retete

Cannelloni umplute cu spanac

Cannelloni umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare, oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa, smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2 catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri […]

retete

Paste gratinate cu mere

Paste gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt, smantana, supa si amidon. Ingrediente:  2 cepe rosii mijlocii 2 mere acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2 linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon   Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se […]