Supa de legume cu paste

Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei, dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente: 1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1 radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în cubuleţe. […]

Ciorba de varza noua

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza

Ciorba de toamna cu porc, conopida si varza din: conopida, afumatura de porc, paste, varza, ardei gras, ceapa, morcovi, patrunjel, ulei, bulion, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1/2 conopida (buchetele) 3 linguri afumatura de porc 1/2 pachet paste fainoase 1/2 varza tocata 1 ardei gras, taiat 1 ceapa, taiata 3 morcovi 2 patrunjel (radacini si […]

Paste cu brânză şi spanac proaspăt

Paste cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte, amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval. Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200 ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt […]

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez

Porc cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper   […]

Spaghetti bolognese cu legume

O reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g radacina de telina 2 fire telina vede 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500 g rosii decojite sare piper 400 […]

retete

Paste cu vaza si afumatura

O reteta de Paste cu vaza si afumatura din: paste, varza, ciolan afumat, ulei, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1 varza (circa 1kg) 400 g ciolan afumat 75 ml ulei 500 ml suc de rosii sare piper   Mod de preparare: Puneti pastele la fiert în 3 l apă […]

Pui cu paste

O reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac, smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150 g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa rosie, tocata […]

Mazăre cu costită crocantă

O reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau adăugată la paste ori risotto. Ingrediente: 4   mâini […]

Spaghete cu ton şi roşii cherry

O reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1 catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline busuioc sare   Mod […]

retete

Macaroane cu costită afumată – Reteta Gustoasa

Macaroane cu costită afumată din: rosii chery, costrita afumata, patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper.   Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300 g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de măsline […]

retete

Macaroane cu chiftele de legume – usor de preparat

O reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar, morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute, ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie 400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g soia granulată 3 ouă sare piper […]

retete

Taitei cu crevete

Taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de lamaie.   Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g arahide, tocate 3 linguri sos de […]

Penne cu sardine

Paste siciliene cu sardine şi broccoli

Paste siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin, bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate.   Ingrediente: 5 […]

Paste cu crema de broccoli

Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli

O reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2 linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat […]

Rigatoni alla bolognese

Rigatoni alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa, morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2 catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe razatoare 150 ml […]

Lasagna

Lasagna cu pui

Lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui, ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna, mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara.   Ingrediente: 1 kg piept de pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns 2 morcovi mici, dati […]

Carnati cu bere si ardei

O reteta de carnati cu bere si ardei din: ulei de masline, carnati, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, bere, pasta de tomate, oregano, sare si piper. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 kg carnati proaspeti 3 ardei grasi rosii 2 ardei ardei grasi verzi 2 cepe rosii mari 3 catei de usturoi 1 […]

Tagliatelle picante

Tagliatelle picante din: tagliatelle, ulei de masline, rosii, unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute.   Ingrediente: 400 g tagliatelle (paste) 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2 linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute   Mod de preparare: Pui într-o cratiţă ceapa tocată, […]

Friptura mediteraneana

O reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline, rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano si bulion. Ingrediente: 500 g carne de vitel fara os 4 linguri ulei de masline 2 rosii 2 ardei grasi 100 g masline negre fara samburi, taiate grosier 50 ml vin rosu 2 […]

Friptură italienească cu sos de roşii

Friptură italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar, piper, sare si spaghete. Ingrediente: 3 cepe 5 linguri ulei de masline 1 kg carne tocata de vita 3 oua 50 g pesmet alb 4 linguri patrunjel tocat 125 g parmezan ras […]

Supa de rosii cu scoici

Supa de rosii cu scoici

Supa de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi, ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume   Mod de preparare: Tai carnea de vită cubuleţe […]

Spaghete carbonara

Reteta zilei: Spaghete carbonara

Spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2 oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1 lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2 catei mari de usturoi, tocati fin 1 mana […]

Salata de paste cu ton si capere

Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic

O reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste, ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1 lingura de capere 15 ardei iuti mici din […]

Paste cu mazăre şi creme fraîche

Paste cu mazăre şi creme fraîche: Pregăteşte 200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă […]

Tagliatelle cu scoici

O reteta delicioasa de tagliatelle cu: scoici, sparanghel, smantana, unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare. Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se cureţe foarte […]

Pad Thai cu creveti

Pad Thai cu creveţi

Pad thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua, arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste, zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2 oua, batute 2 linguri de […]

Paste cu roşii uscate şi sos pesto

O reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze de rucola, pentru servit pentru […]

Fusilli cu rucola

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul

Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi, ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara seminte 1 lingura cu varf seminte […]

Farfalle cu somon si chives

O reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza, zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle 200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate   Mod de preparare: Prepară […]

Penne cu rosii si dovlecei

Penne cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne, usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2 rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi, zdrobit 1 varf de cutit de zahar […]

Fructe de mare în stil spaniol

O reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui, turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel. Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi 200 g fructe de […]

retete

Budinca cu paste si branza

Budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet.   Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100 g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2 linguri zahar 1-2 linguri pesmet   Mod […]