Tortellini cu spanac şi sos – reteta usor de preparat

Tortellini cu spanac şi sos: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, rosii, usturoi, arde iute, ulei de masline, sare, busuioc.   Ingrediente: 400 g făină o linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi 6 roşii […]

Salată cu mozzarella şi paste scurte

Salata cu mozzarella si paste scurte din: paste, busuioc, ulei extravirgin de masline, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii si rucola.   Ingrediente: 350g de orzo sau alt tip de paste scurte 20g de busuioc 4 linguri ulei extravirigin de măsline 25g de parmezan, dat pe răzătoarea mică, plus extra pentru servit 1 căţel […]

Salată de tăieţei cu creveţi şi chilli dulce

O reteta de salata de taitei cu creveti si chilli dulce din: taitei cu ou, castravete, ceapa verde, rosii cherry, ardei iute, creveti, suc si coaja de lamaie, sos dulce de chilli, spanac si alune caju. Ingrediente: 3 bulgări de tăieţei cu ou ½ castravete mare 1 legătură de ceapă verde, tăiată în felii subţiri […]

Salată cu pastă de curry

O reteta de salata cu pasta de curry din: penne, maioneza, pasta de curry, iaurt, zeama de lamaie, chutney de mango, stafide, coriandru, castravete si telina. Ingrediente: 225 g de penne 4 linguri de maioneza 4 lingurite pasta de curry 150 g de iaurt zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri chutney de mango 50 […]

Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei

O reteta de Coquilles Saint-Jacques cu spaghete de dovlecei din: scoici, dovlecei, rosii uscate, mujdei de usturoi, unt, pesmet, supa de legume, ulei de masline, lamaie, sare, piper, patrunjel si vin. Ingrediente: 4 scoici proaspete 2 dovlecei 2 rosii uscate 4 linguri mujdei de usturoi 3 linguri unt topit 5 linguri pesemt 200 ml supa […]

Paste cu şuncă

O reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste (penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod de preparare: Fierbeţi pastele în […]

Reteta zilei: Pappardelle alla carbonara cu bacon

O reteta de Pappardelle alla carbonara cu bacon din: bacon, galbenusuri de ou, pappardelle, branza pecorino romano si piper.   Ingrediente: 300 g bacon 7 galbenusuri de ou 1 ou 1 punga pappardelle sare 1 cana de branza Pecorino Romano rasa 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt macinat 3/4 linguriţă de piper roz proaspăt macinat […]

Linguini cu dovlecei şi lămâie

Se fierb 300g de linguini. Se dau pe râzătoare 3 dovlecei. Se călesc la temperatură mare într-o cratiţa unsă cu 1 lingură ulei de măsline, timp de 2-3 minute. Se adaugă 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 linguriţă fulgi de chilli şi se mai lasă totul pe foc 1 minut. Se scurg pastele şi […]

Paste cu peste la cuptor

O reteta de paste cu peste la cuptor din: paste, file de peste, smantana, oua, mozzarella, patrunjel, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 400 g file de peste 100 ml smantana de gatit 2 oua 100 g mozzarella 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 1 catel de […]

Spaghete cu piept de curcan

O reteta de spaghete cu piept de curcan din: spaghete, piept de curcan, ardei verde, zahar, sare, piper, ardei, ceapa, ulei de masline, salvie, busuioc, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g piept de curcan un ardei verde o lingura zahar sare piper negru macinat un ardei rosu o […]

Salată picantă cu paste

O reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde, ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei, zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2 rosii 3 catraveti murati 200 […]

Tăieţei japonezi cu dressing de susan

O reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba, mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos de soia, otet de orez si zahar. Ingrediente: 200 g taitei soba 100 g de mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate 1 ardei gras rosu; curatat de cotor si feliat […]

Reteta salata cu fructe de mare

Salata de fructe de mare

O reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita, creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie sare piper   Mod de […]

Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii

Paste cu mozzarella, menta si sos de rosii din: coaja si suc de lamaie, ceapa rosie, spaghetti, ulei de masline, capere, ardei iute, zahar, rosii cherry, menta, chives, mozzarella, sare si piper. Ingrediente: coaja si sucul de la 1 lamaie 1 ceapa rosie, tocata foarte fin 400 g spaghetti 6 linguri ulei de masline extravirgin […]

Reteta zilei: Paste cu bacon

Paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.   Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de rosii 30 g branza rasa Pecorino […]

Paste cu legume de vara si pancetta

O reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati 1 vanata mare, taiata rondele, apoi feliata 400 g de rosii prunisoara mici, taiate pe jumatate 8 catei de usturoi, necuratati 2 […]

Paste Bolognese cu cârnăciori

Paste Bolognese cu cârnăciori din: carnaciori, seminte de fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan. Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2 borcane de sos cu roşii şi legume 300g de paste penne parmezan ras, […]

Frittata la cuptor

O reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde, porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si parmezan. Ingrediente: ½ linguriţă ulei de măsline 85 g de paste fusilli sau de macaroane 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată 85 g de porumb congelat sau din conservă […]

Gratin de carne tocata

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi prăjeşte 5min 2 buc. ardei gras tăiate cu 2 foi de dafin. Adaugă 500 g carne tocată de vită sau de porc sau granule de soia şi prăjeşte 5 min. Adaugă 700 ml suc gros de roşii cu 4 căţei de usturoi […]

Spaghetti puttanesca

Spaghetti puttanesca din: ulei de masline usturoi, sos de rosii cu busuioc, capere, fileuri de ansoa, masline, fulgi de chilli si spaghete. Ingrediente: ulei de masline 2 catei de usturoi sos de rosii cu busuioc 1 lingura de capete, taiate daca sunt mari 2 fileuri de ansoa, scurse de ulei si taiate 1 mana de […]

Spaghete cu tocana din carne tocata

Spaghete cu tocana din carne tocata din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, chiftele de soia, vin rosu, rosii in suc, bulion, zahar, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe, tocate 350 g ciuperci, taiate felii 300 g chiftele de soia sau carne tocata de vita 250 ml vin rosu 2 […]

Fundite aromate

Fundiţe cu mazăre şi ciuperci

O reteta de fundite cu mazare si ciuperci din: paste, ciuperci, smantana, bacon, mazare, ulei si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundite 300 g ciuperci 200 ml smantana pentru gatit 100 g bacon 3 linguri cu mazare ulei sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare şi o picătură de ulei. […]

Tagliatelle cu vinete si rosii

Tagliatelle cu vinete şi roşii

O reteta de tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 200 g paste tip tagliatelle 1 vanata 100 g rosii cherry 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline rondele ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală vânătă, […]

Reteta zilei: Penne cu flori de zucchini

O reteta de Penne cu flori de zucchini din: zucchini, ulei de masline, unt, panceta, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, sare, piper, penne si parmezan.   Ingrediente: 6 zucchini, cu flori mici 2 linguri ulei de masline 1/2 linguri de unt nesarat pancetta, cuburi 1 catel de usturoi 1/2 cana vin alb sec […]

Penne all arrabbiata

Penne cu sparanghel

O reteta de penne cu sparanghel din: paste, sparanghel, rucola, rosii cherry, unt, sare, smantana, branza gorgonzola si amidon. Ingrediente: 200 g paste tip penne 5 fire de sparanghel câteva frunze de rucola 100 g roşii cherry 1 lingură cu unt sare Pentru sos: 150 ml smântână pentru gătit 100 g brânză gorgonzola 1 lingură […]

Reteta zilei: Salata rece cu noodles

O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca taiata […]

Salată cu somon

O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan 50 […]

Paste cu sos de carne si cimbru

O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de […]

Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat

O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de cimbru […]

Tagliatelle cu ardei gras

Tagliatelle cu jambon si usturoi

O reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti intr-o […]

Fettuccine cu urda si spanac

O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce. Dacă […]

Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras

Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper.   Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion 3 linguri ulei […]