Carbonara cu bacon afumat

Carbonara cu bacon afumat

O reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata, smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 200 g bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare piper 200 g cascaval   Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare […]

Penne cu ardei gras şi salsa verde

Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut

O reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de masline extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele) 6 ardei grasi taiati in fasii lungi si […]

Paste mediteraneene cu busuioc

Paste mediteraneene cu busuioc

O reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 linguriţă de zahăr […]

Lasagna simplă

O reteta de lasagna simpla din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, ierburi, frunze de dafin, carne tocata de vita, rosii in bulion, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 250g de mozzarella, scursă de apă şi dată prin răzătoare 18-20 foi de lasagna 85g de parmezan, ras pentru sosul […]

Paste cu sos de branza si pere

Paste cu sos de branza si pere

O reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare   Mod de […]

Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii

Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii

O reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle. Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2 linguriţe ulei […]

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

O reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1 ardei iute 1 lingura pasta […]

Cannelloni cu carne

Canneloni cu carne din: cannelloni, carne tocata, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rosii, marar si branza brie. Ingrediente: 18 tuburi cannelloni 300 g carne tocata 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat cimbru uscat si verde 4 rosii o legatura marar 300 g branza brie   Mod de preparare: pune apă să […]

Spaghete cu sos de spanac

O reteta de spaghete cu sos de spanac din: spaghete, sare grunjoasa, unt, busuioc, branza mascarpone, menta, sunculita si piper. Ingrediente: 300 g spaghete sare grunjoasa proaspat 75 g unt 2-3 frunze busuioc verde 100 g branza mascarpone 2 frunze menta 300 g sunculita taraneasca piper negru macinat   Mod de preparare: Se pun pastele […]

Lasagna cu broccoli

Lasagna cu broccoli

O reteta delicioasa de lasagna cu:broccoli, ou, smantana, cascaval, nucsoara, ulei de masline, faina, lapte, usturoi, margarina, sare. Ingrediente: 150g foi de lasagna 1 ou 100 g smântână 300 g broccoli 150 g caşcaval 1 vârf de cuţit nucşoară ulei de măsline 3 linguri cu făină 200 ml lapte 2 căţei de usturoi 2 linguri […]

Cochilii cu brânză şi ciuperci

Cochilii cu brânză şi ciuperci

O reteta de chochilii cu branza si ciuperci din: paste, branza topita, ciuperci, sare grunjoasa, ulei de masline, unt, chili, piper, parmezan, marar si smantana dulce. Ingrediente: 500 g paste tip cochilie 150 g branza topita 300 g ciuperci sare grunjoasa 1-2 lingurite ulei de masline 50 g unt o lingurita chili piper 2 linguri […]

Spaghete cu sos de roşii si busuioc

Spaghete cu sos de roşii si busuioc

O reteta de spaghete cu sos de rosii si busuioc din: spaghete, rosii, busuioc, sare grunjoasa, piper, parmezan, usturoi, ulei de masline, zahar si patrunjel. Poate te intereseaza si: Spaghete cu sos de rosii si mozzarella Spaghete cu calamar, sos de rosii si patrunjel Spaghete cu kaizer, rosii si sos de usturoi Spaghete cu carne […]

Paste bolognese

Reteta zilei: Paste bolognese

Paste bolognese din: morcovi, telina, ceapa, rosii, pasta de tomate, carne tocata de vita, supa de vita, sare, piper, vin alb, nucsoara, lapte si cuisoare.   Ingrediente: 4 morcovi 4 bucati telina 3 cepe roşii 1-2 linguri pasta de tomate carne tocata de vită 3 cani supa de vita sare piper 1 ceasca vin alb […]

Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui

O reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste curste (penne) 300 g piept de pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de cimbru […]

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

Paste cu somon, în sos de verdeaţă

O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati 2 […]

Orecchiette cu perisoare de carne

Orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras, broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb, orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carnati proaspeti 100 ml vin […]

Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon

Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon

O reteta de Tortellini al forno cu ciuperci şi bacon din: tortellini, sare, ciuperci, bacon afumat, ceapa verde, ulei de masline, smantana, cascaval, oua, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g tortellini proaspete umplute cu branza (congelate) sare 150 g ciuperci Champignon 75 g bacon afumat 2 cepe verzi 2 linguri ulei de masline 300 g […]

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

Spaghete cu somon in sos proaspăt de mărar

O reteta de spaghete cu somon in sos proaspat de marar din: broccoli, sare, file de somon, marar, spaghete, ulei de masline, vin alb, smantana si piper. Ingrediente: 300 g broccoli sare 300 g file de somon 1 legatura marar 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 50 ml vin alb 100 g smantana […]

Penne cu ardei gras şi salsa verde

Penne cu ardei gras şi salsa verde

O reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2 fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper 500 […]

Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume

Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume

O reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii, oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă veche […]

Farfalle cu smantana si ciuperci

Farfalle cu smantana si ciuperci

O reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare, ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4 linguri ulei piper 300 g […]

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

O reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca 2 linguri ulei de masline piper […]

Paste la cuptor, cu sos si legume

Paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1 ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400 g rosii in suc […]

Paste carbonara cu broccoli si carnati

Paste carbonara cu broccoli si carnati din: ulei de masline, carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 300 g de spaghete 1 capatana de broccoli, rupta in […]

Paste cu ricotta şi dovlecei

Paste cu ricotta şi dovlecei

O reteta de paste cu ricotta si dovlecei din: ulei de masline, salota, dovlecei, usturoi, paste, buduioc, coaja rasa de lamaie, parmezan, seminte de pin si ricotta. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 şalotă, tocată fin 4 dovlecei, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi fin 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 300g din pastele preferate […]

Raviolini cu telină si cimbru

Raviolini cu telina si cimbru din: faina, piure de spanac, oua, ulei de masline, telina, cimbru, sare de mare, piper negru, usturoi, ardei iute, unt, parmezan si trufa. Ingrediente: 600 g făină 50 ml piure de spanac 5 ouă ecologice mari ulei de măsline o rădăcină mare de ţelină, curăţată şi tăiată cubuleţe cu diametrul […]

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru

O reteta de Tortellini cu pui şi gorgonzola, în supă aromata cu cimbru din: pui, telina, morcovi, praz, fenicl, cimbru, foi de dafin, aluat de paste, sare de mare, piper, branza gorgonzola, patrunjel, zeama de lamaie, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un pui de 1,5 kg, preferabil ecologic 5 tulpini de ţelină, curăţate […]

Paste ravioli cremoase cu ou

Paste ravioli cremoase cu ou

Paste ravioli cremoase cu ou din: aluat pentru paste, branza ricott, nucsoare, sare de mare, piper, trufa neagra, oua, unt si parmezan. Această mâncare stârneşte întotdeauna exclamaţii de apreciere, deoarece gălbenuşurile sunt încă moi atunci când băgaţi furculiţa în ravioli — arată superb. Paste ravioli cremoase cu ou Ingrediente: aluat pentru paste 250 g brânză […]

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă

Ravioli cu pecorino, cartofi şi mentă din: aluat de paste, cartofi, sare de mare, piper, unt, pecorino, nucsoara, coaja rasa de lamaie si menta. Ingrediente: aluat de paste 500 g cartofi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 100 g unt, plus 2 cubuleţe 1-2 mâini de brânză pecorino (brânză tare de oaie) rasă, […]

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

O reteta de paste cu ricotta, busuioc si masline negre din: aluat de paste, busuioc, ricotta de bivolita, nucsoara, masline negre, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii si otet balsamic. Ingrediente: aluat de paste o legătură mare de busuioc proaspăt 250 g ricotta de bivoliţă 1/4 nucşoară rasă o mână […]

Lasagne cu dovleac prăjit

Lasagne cu dovleac prajit din: foi de lasagne, seminte de coriandru, ardei iute, seminte de fenicul, scortisoara, dovleac, ulei de masline, sare de mare, piper, ierburi, zeama de legume, unt, parmezan si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: paste sau foi de lasagne o linguriţă seminţe de coriandru 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi o linguriţă seminţe […]

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran

O reteta de Pappardelle cu iepure sălbatic, măsline şi maghiran din: cimbru, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie, iepure, ulei de masline, unt, sare de mare, piper, cimbru, rozmarin, usturoi, vin alb, paste, masline, maghiran si parmezan. Ingrediente: o legătură mică de cimbru proaspăt 6 căţei de usturoi, cu tot cu coajă, zdrobiţi ulei […]