Pappardelle cu tocăniţă de chifteluţe

O reteta de pappardelle cu tocanita de chiftelute din: pappardelle, unt, parmezan, carne tocata, ardei iute, cortisoara, nucsoara, usturoi, sare de mare, ou, parmezan, coaja de lamaie, usturoi, busuioc, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 600 g pappardelle uscate de calitate bună un cubuleţ de unt o mână de parmezan proaspăt ras Pentru chifteluţe: […]

Paste cu carne de raţă

Paste cu carne de raţă

O reteta de paste cu carne de rata din: rata, ulei de masline, sare de mare, piper, portocala, paste, unt, parmezan, patrunjel, coaja si zeama de portocala, otet de vin rosu, ulei de masline, pancetta, ceapa rosie, morcovi, tulpini de telina, rozmarin, baton de scortisoara, usturoi, vin rosu fructat, stafide si seminte de pin. Ingrediente: […]

Lasagne cu peşte

O reteta de lasagne cu peste din: unt, ceapa, morcovi, telina, fenicul, patrunjel, fir de dafin, vin alb, creveti, lapte, faina, sare de mare, piper, nucsoare, file de peste, rosii cherry, parmezan, foi de lasagna, rucola, pesmet si coaja de lamaie. Este o mâncare de peşte la cuptor în stil veneţian, cu totul deosebită. Seamănă […]

Tagliatelle alla carbonara

Tagliatelle alla carbonara

O reteta de Tagliatelle alla carbonara din: tagliatelle, galbenusuri, cascaval de oaie, piept de porc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 5 galbenusuri 1 ou 150 g cascaval de oaie 250 g piept de porc crud uscat 50 ml ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Taiati pieptul de […]

Tagliatelle all-arrabbiata

Tagliatelle all-arrabbiata

O reteta de tagliatelle all arrabbiata din: tagliatelle, ardie iute, usturoi, rosii in bulion, parmezan, busuioc, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 1 ardei iute 2 catei de usturoi 800 g rosii decojite in bulion 100 g parmezan 5-6 fire de busuioc 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Incingeţi uleiul […]

Tagliatelle bolognese

Tagliatelle cu sos pesto

O reteta de tagliatelle cu sos pesto din: tagliatelle, busuioc, ulei de masline, parmezan, usturoi, muguri de pin, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 5-6 fire de busuioc 50 ml ulei de masline 100 g parmezan 2 catei de usturoi 50 g muguri de pin 1 lingurita rasa sare grunojasa piper proaspat macinat […]

Tagliatelle bolognese

Tagliatelle bolognese

O reteta de tagliatelle bolognese din: tagliatelle, carne tocata, bacon, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, rosii in bulion, usturoi, supa de zarzavat, foi de dafin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 400 g carne tocata (amestec vita-porc) 100 g bacon afumat 50 ml ulei de masline 1 ceapa 1 morcov 1 telina […]

Paste cannelloni

Paste cannelloni

O reteta de paste cannelloni din: sare de mare, piper, parmezan, paste canneloni, ulei de masline, ciuperci porcini uscate, ulei de masline, morcovi, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, ciuperci portobello, rosii, busuioc, spanac, nucsoara, smantana, fileuri de ansoa si parmezan. Ingrediente: sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat parmezan pentru ras deasupra 500 g […]

Paste linguine delicioase cu crab

Paste linguine delicioase cu crab

O reteta de paste linguine cu crab din: seminte de fenicul, arde iute, coaja si zeama de lamaie, fenicul, ulei de masline extravirgin, carne de crab, sare de mare, piper, sparanghel si paste. Ingrediente: o linguriţă cu vârf seminţe de fenicul 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi foarte mărunt coaja rasă […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste fusilli cu cârnati

O reteta de paste fusilli cu carneti din: seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline, carnati, oregano, vin alb, coaja si zeama de lamaie, paste fusilli, sare de mare, piper, unt, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriţe cu vârf de seminţe de fenicul 2 ardei iuţi roşii uscaţi, fărâmiţaţi ulei de măsline 600 g […]

Paste linguine delicioase cu calamar

Paste linguine delicioase cu calamar

O reteta de paste linguine cu calamr din: calamar, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardei iute, patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, linguine, mazare, vin alb si frunze de menta. Ingrediente: 400 g calamar, curăţat, desfăcut, crestat şi tăiat felii subţiri de 0,5 cm 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi […]

Tagliarini de vară

O reteta de Tagliarini de vară din: seminte de pin, zeama si coaja rasa de lamaie, patrunjel, ulei de masline extravirgin, parmezan, branza pecorino, sare de mare, piper si tagliarini. Mâncarea se prepară incredibil de repede, e nemaipomenită într-o zi de vară şi cei mai mulţi o adoră. Oricine ar trebui s-o încerce măcar o […]

Paste cu ton si scortisoara

Paste cu ton si scortisoara

O reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi […]

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

O reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din: busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute. Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine cu puţin ulei […]

Lasagna cu ciuperci

Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci

O reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente.   Ingrediente: 1 ceapa mare […]

Linguine con gamberi, zafferano e limone

Linguine con gamberi, zafferano e limone

O reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz. Ingrediente: Paste linguini – 250 g ulei de măsline extravirgin usturoi 8 creveţi proaspeţi 4 roşii cherry şofran yemenit vin alb sec coajă de lămâie – 5 g sare roz   Mod […]

Fettuccini cu sos de linte

Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte

Fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel.   Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa gust 1 pachet […]

Tagliatele cu pui si parmezan

Tagliatele cu pui si parmezan

O reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui, parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se fierb pentru început pastele. Se adaugă o […]

Tortellini cu spanac şi ricotta

Tortellini cu spanac şi ricotta

Aromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi stropiţi […]

Salata de paste cu ton

Salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă de lămâie sare   […]

Paste chinezesti cu carne de porc

Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc

O reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti.   Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g […]

Salata de paste picante

Salata de paste picante din: paste penne, masline, parmezan, ardei uscat, pasta de ardei si ulei. Ingrediente: 200 g paste tip penne 100 g măsline 50 g parmezan 1 ardei uscat 1 linguriţă cu pastă de ardei 75 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Pune pastele la fiert în apă cu un praf […]

Retete internationale: Ravioli

Cel mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele […]

Maultaschen (Ravioli)

Maultaschen (Ravioli)

Maultaschen, o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane, ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe de […]

Lasagne

Lasagne – Intr-un document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele de brânză; această […]

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan

O reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc   Mod de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se taie […]

Macaroane cu branza

Retete internationale: Macaroane cu branza

Grecii şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente. Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei, ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după cum dovedeşte […]

Cannelloni

Cannelloni

Cannelloni sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză. Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi mari”. In Statele Unite, aceste paste se […]

Penne cu urzici

Penne cu urzici

O reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion, ulei, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 500 g penne sau alte paste fainoase 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 linguri de bulion sau ketchup 2 linguri ulei busuioc verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli […]

Noodles cu piept de pui

Reteta zilei: Noodles cu piept de pui

Noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde, usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline.     Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet noodles ulei masline   Mod […]

Farfalle cu ciuperci

Farfalle cu ciuperci

O reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi […]

Tortellini cu prosciutto

Tortellini cu prosciutto:Aceste paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna, […]