Spaghete cu lamaie, ton si broccoli

Spaghete cu lămâie

O reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi, mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi 1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă piper   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Se […]

Paste cu conopidă şi cârnaţi

Paste cu conopidă şi cârnaţidin: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte, adaugi paastele, amestecând din când […]

Creveţi cu tăiţei la tigaie

Creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii, ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50 ml ketchup de roşii […]

Ravioli cu ricotta

Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie

O reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie. Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g parmezan ras […]

Paste scoici umplute cu carne

Paste scoici umplute cu carne

O reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste. Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite 1 pachet (500 g) paste […]

Tortellini cu pesto şi broccoli

Tortellini cu pesto şi broccoli

O reteta delicioasa de tortellini cu: broccoli, pesto, samburi de pin, otet balsamic, rosii cherry. Ingrediente: 70g bucheţele de broccoli, tăiate pe lungime 125g paste tortellini proaspete (cele umplute cu şuncă şi brânză sunt perfecte) o lingură şi jumătate de pesto 1 lingură sâmburi de pin prăjiţi o linguriţă de oţet balsamic 4 roşii cherry, […]

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

O reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane, patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci. Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 catei de usturoi 150 ml […]

Tagliatele cu creveti

Tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat   Mod de preparare: fierb pastele în apă clocotită cu sare, […]

Linguine cu varza si ansoa

O reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi, feliati gros 1 […]

Canneloni cu crab si crevete

Canneloni cu crab si crevete

O reteta de canneloni cu crab si crevete din: urda, sare de telina, zeama de lamaie, marar, piper rosu, crevete, rucola, carne de crab, lazane, cascaval, suc de rosii, vin alb sec, ulei de masline, patrunjel si zahar. Ingrediente: 500 g urda sau branza de vaci proaspata un praf de sare de telina zeama de […]

Fusilli cu ciuperci si cârnăciori

Fusilli cu ciuperci si cârnăciori din: paste fusili, ciuperci, carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza   Mod de preparare: Fusilli cu ciuperci si cârnăciori: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele. După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu carnati si ciuperci

O reteta de paste cu carnati si ciuperci din: paste, carnati de porc, ciuperci, smantana, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 800 g paste (la alegere) 300 g carnati de porc crud 200 g ciuperci albe (mici la cutie) 250 g smantana sare piper patrunjel verde parmezan   Mod de preparare: Intr-o oală, pui la […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu sos de migdale

O reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g migdale decojite 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml lapte de soia 1 varf de lingurita nucsoara rasa 160 g spaghete frunze […]

Fettuccini cu somon si busuioc

Fettuccini cu somon

O reteta de fettuccini cu somon din: paste fettuccine uscate, somon afumat, parmezan, piper, sare, unt, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, morcovi si busuioc. Ingrediente: 400 g paste fettuccine uscate 200 g somon afumat 30 g parmezan ras piper negru macinat si boabe sare 100 g unt 2 linguri ulei de masline […]

Cannelloni cu umplutură de pui

Cannelloni cu umplutura de pui din: carne tocata de pui, arahide, ceapa, usturoi, ulei de masline, pasta tomate, lapte, unt, faina, parmezan, sare, piper alb, nucsoara, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 100 g arahide 1 ceapa mare 3-4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline 1 borcan mic de […]

Taitei cu legume si ardei iuti

Taitei cu legume si ardei iuti din: taitei, ulei, ceapa verde, ardei iute, usturoi, ghimbir, castane de apa, legume si sos de soia. Ingrediente: 100 g taitei transparenti (celofan) sau taitei de orez 2 linguri ulei vegetal 2 cepe verzi, taiate solzisori 2 oua batute 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat 2 catei […]

Paste cu legume şi ton

Paste cu legume şi ton

O reteta delicioasa de paste cu: dovlecel, praz, mazare, ceapa rosie, ardei iute, lamaie, usturoi, foi de dafin, capere, ton, marar, sare, piper, parmezan. Ingrediente: 400 g tagliatele un dovlecel un fir de praz 200 g mazăre o ceapă roşie un ardei iute o lămâie 3 căţei de usturoi o frunză de dafin o lingură […]

Paste cu legume, masline si usturoi

Paste cu legume, masline si usturoi

O reteta delicioasa de paste cu: foi de lasagna, masline, ardei gras, ardei capia, rosii uscate, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, ceapa alba, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 8 foi de lasagna 100 g măsline feliate doi ardei graşi un ardei capia 5 roşii uscate în ulei 200 g roşii cherry 4 căţei […]

Tagliatelle cu creveţi, roşii şi busuioc

Tagliatelle cu creveti, rosii si busuioc din: rosii, busuioc, otet de vin alb, ulei de masline, sare, piper, creveti tiger, tagliatelle, usturoi si frunze de busuioc. Ingrediente 750 g rosii 1 lingura busuioc proaspat, maruntit 2 linguri otet din sampanie sau orice alt otet din vin alb 2 linguri ulei de masline sare si piper […]

Spaghete cu ton si fructe de mare

Spaghete cu ton si fructe de mare

O reteta de spaghete cu ton si fructe de mare: ulei de masline, usturoi, ceapa, praf de chilli, rosii, piure de rosii, patrunjel, spaghete, cocktail de fructe de mare, ton, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 2 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa, tocata un varf de praf de chilli 400 […]

Spaghete cu scoici si ardei copti

Spaghete cu scoici si ardei copti

O reteta ed spaghete cu scoici si ardei copti din: ardei gras, fulgi de ardei iute, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline, patrunjel, sare, piper, spaghete, scoici, usturoi, lamaie si parmezan. Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1/2 lingurita praf sau fulgi de ardei iute, sau dupa gust Coaja rasa […]

Paste de casă cu emmentaler

Paste de casă cu emmentaler

O reteta de paste de casa cu emmentaler din: faina, oua, apa minerala, sare cu ierburi aromate, ceapa, unt, piper, boia de ardei si banza emmentaler. Ingrediente: 400 g făină 4 ouă cca 150 ml apă minerală sare cu ierburi aromate 250 g ceapă 3 linguri unt piper boia de ardei dulce 200 g brânză […]

Tagliatelle cu midii in sos de marar

O reteta de tagliatelle cu midii in sos de marar din: midii, vin alb sec, frunze de dafin, patrunjel verde, lamaie, sare, piper, tagliatelle, amidon de porumb, sofran, marar si branza. Ingrediente: 2 kg midii vii 300 ml vin alb sec 2 frunze de dafin 2 crengute de patrunjel verde 2 felii de lamaie Sare […]

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba, sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite. Ingrediente: pentru paste: 180 g faina tip 00 125 g faina alba, plus un pic pentru presarat sare si piper negru umplutura: 850 g carne de […]

Paste cu leurdă

Paste cu leurdă

O reteta de paste cu leurda din: paste, frunze de leurda, bacon, ulei de masline, seminte de chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 300 g frunze de leurda (3-4 legaturi) 250 g bacon 4 linguri ulei de masline 1 lingura seminte de chimen 1 lamaie sare piper proaspat macinat   Mod de […]

Spaghete cu sos de ardei gras

Spaghete cu sos de ardei gras

O reteta de spaghete cu sos de ardei gras din: ardei gras, spaghete, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, verdeturi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi galbeni, aproximativ 650 g 400 g spaghete sau orice alte paste lungi, subtiri si uscate 2 lingurite otet balsamic sau sherry 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 […]

Taitei Singapore

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

O retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel. Ingrediente: 125 g linte Puy (linte verde) 1 frunza de dafin 2 lingurite ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati 100 g ceapa […]

Pappardelle cu sos de vinete

Pappardelle cu sos de vinete

O reteta de pappardelle cu sos de vinte din: ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa, ardei rosu, vinete, zeama de lamaie, sos de soia, bulion de legume, piure de rosii, sare, pappardelle, coriandru si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline sau de arahide 1-2 ardei iuti rosii, fara seminte si taiati bucati mari […]

Paste catalane in supa de rosii

Paste catalane in supa de rosii din: rosii, usturoi, ceapa, coaja de portocala, frunze de dafin, cimbru, sofran, bulion de legume, zahar tos, ulei de masline, fidea, sare, piper si busuioc verde. Ingrediente: 500 g rosii, tocate 1 capatana de usturoi, desfacuta in catei, curatati de coaja 150 g ceapa, tocata o fasie de coaja […]

Tagliatelle cu legume

Tagliatelle cu legume

O reteta de Tagliatelle cu legume din: sparanghel, fasole verde, praz, dovlecei, sare, piper, tagliatelle cu ou, ulei de masline, suc de lamaie, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 250 g sparanghel subtire 150 g fasole verde 200 g dovlecei mici 150 g praz tanar Sare si piper negru 500 g tagliatelle cu ou sau alte paste […]

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

O reteta de Pasta e fagioli din: ulei de masline, morcov, telina, usturoi, ceapa, rozmarin, fasole borlotti, piure de rosii, bulion de legume, zahar tos, paste, patrunjel, sare, piper, rozmarin si parmezan. Aceasta tocanita italieneasca combina pastele marunte de diferite forme cu boabele de fasole intr-un fel care reprezinta o cina consistenta. Ingrediente: 2 linguri […]

Paste cu broccoli şi salvie

O reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat marunt […]