Tortellini al forno

Tortellini al forno

O reteta delicioasa de tortellini cu: bacon, mozzarella, gorgonzola, vin alb sec, unt, ceapa, rosii, parmezan, sare, piper, sos bechamel, faina, unt, smantana, lapte. Ingrediente: 250g tortellini 50 g bacon 200-250 g mozzarella 150g gorgonzola 20 ml vin alb sec 20 g unt 1 ceapă mică 4 roşii cherry 2 linguri de parmezan ras sare […]

Paste cu ceapă la tigaie

Paste cu ceapă la tigaie

O reteta de paste cu ceapa la tigaie din: ceapa verde, bacon, cascaval, ulei, paste, piper si nasturei. Ingrediente: 2 legături ceapă verde 100 g bacon 150 g caşcaval 1 lingură ulei 500 g paste pe jumătate fierte piper năsturei Mod de preparare: Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie mărunt. Se taie […]

Spaghetti cu somon

Spaghetti cu somon

O reteta delicioasa de spaghetti cu somon din: spaghetti, sare, ceapa, chivas, unt, faina, supa, vin alb, smantana, piper, hrean si somon afumat. Ingrediente: 400 g de spaghetti sare 1 ceapă 1 legătură chivas 2 linguri de unt 2 linguri de făină 150 ml de supă 150 ml de vin alb 200 ml de smântână […]

Spaghete bolognese

O reteta simpla si delicioasa de spaghete bolognese din: spaghete, carne tocata de vita, bacon, rosii, sos de rosii, vin rosu sec, parmezan, busuioc, piper si ulei. Ingrediente: 250 g spaghete 200 g carne tocată de vită 5 felii de bacon afumat 3 roşii 250 ml apă sos de rosii 1 ceşcuţă cu vin roşu […]

Spaghete cu măsline si roşii

Spaghete cu măsline si roşii

O reteta delicioasa de spaghete cu masline si rosii din: masline, rosii uscate, busuioc, usturoi, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 150 g masline 200 rosii uscate conservate in ulei 1/2 legatura de busuioc 2 catei de usturoi 500 g spaghete sare piper   Mod de preparare: Roşiile şi măslinele | se lasă să se se […]

Tagliatelle cu sunca

Tagliatelle cu sunca

O reteta delicioasa de tagliatelle cu sunca, ardei, broccoli, sunca de praga, sare, piper alb, zeama de lamaie, busuioc verde, patrunjel verde. Ingrediente: o cutie paste tagliatelle 2 ardei 300 g broccoli 250 g şuncă de Praga 50 unt 200 smântână sare piper alb zeama de la o lămâie busuioc verde pătrunjel verde Mod de […]

Varga beleş

Macaroane cu brânză

Se încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se stropesc 50g de baghetă tocată cu unt topit, sare şi piper. Se coace până devine crocantă. Se fierb 350g de paste scurte cu 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Se topesc 2 linguri de unt într-o tigaie. Se adaugă 1 căţel de usturoi […]

Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii (video)

Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii – perfectă pentru zilele călduroase de vară sau pentru o masă rapidă și sănătoasă. Combinația de paste, creveți suculenți, roșii proaspete și mentă aromatică creează un preparat echilibrat, plin de gust și textură. Iată cum se prepară această salată delicioasă: Ingrediente 250 g penne: […]

Varga beleş

Macaroane cu branza, stafide si nuci

O reteta simpla si delicioasa de macaroane cu branza, stafide si nuci din: macaroane, branza dulce de vaci, stafide, nuci, zahar sau miere, unt si sare. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g branza dulce de vaci 100 g stafide 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt sare   Mod de […]

Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădure

Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădure – O Rețetă Savuroasă și Aromată. Aceasta este o rețetă rapidă și ușor de preparat, perfectă pentru o masă de seară simplă, dar delicioasă. Ingrediente Tagliatelle proaspete – 250 g Pătrunjel proaspăt – 1 legătură mare, tocat mărunt Alune de pădure – 50 g, prăjite ușor […]

Lasagna cu sos de rosii

Lasagna cu sos de rosii

O reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita, carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt, lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne tocată de porc un pachet foi […]

Tagliatele cu pui si parmezan

Tagliatele cu rulouri de pui

Tagliatele cu rulouri de pui Ingrediente: 400 g paste tagliatele 50 g unt 2 linguriţe făină 300 ml lapte 100 g ciuperci Ingrediente umplutură: 4 piepţi de pui 500 g ciuperci 200 g nuci coapte şi măcinate 2 legături pătrunjel verde 50 g caşcaval ras sare piper 50 ml ulei o legătură ceapă verde o […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi

Paste cu ragu de cârnaţi afumaţi: Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Se pune carnea de la 4 cârnaţi de porc fărâmiţată şi se prăjeşte până se rumeneşte. Se adaugă 1 căţel de usturoi feliat şi se mai prăjeşte 1 minut, apoi 1 linguriţă boia afumată, 1/2 linguriţă seminţe de fenicul, […]

Paste scoică cu carne şi sos

Paste scoică cu carne şi sos

O reteta delicioasa de paste scoica cu carne de porc si sos din: paste scoica, muschi de porc afumat, costita afumata, bacon, rosii, ardei capia, ceapa, ardei iute, pasta de tomate, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui si cimbru. Ingrediente: 500 g paste scoică 500 g muşchi de porc afumat 200 g costiţă […]

Spirale cu sos de branza

Spirale cu sos de branza

Spirale cu sos de branza din: spirale, ardei, masline, branza, smantana, unt, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 1 pachet de spirale colorate 1 ardei gras roşu 50 g măsline negre 200 g brânză telemea 100 g smântână 1 lingură cu unt sare piper nucşoara Mod de preparare: Spirale cu sos de branza: Pune pastele la fiert […]

Ravioli cu spanac şi ricotta

Ravioli cu spanac şi ricotta

Se încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie şi se prăjesc 2 cepe tocate mărunt şi 4 căţei de usturoi striviţi, până se înmoaie. Se adaugă 200g de spanac şi se amestecă până se înmoaie. Se adaugă 300g de ricotta, se amestecă şi se condimentează bine cu sare şi piper. Se păstrează caldă. […]

Paste cu legume si capere

Paste cu legume si capere

O retete delicioasa de Paste cu legume si capere din: rosii cherry, sare, piper, usturoi, rosii uscate, spaghetel, ulei de masline, broccoli, capere, oregano si parmezan. Ingrediente: 400 g rosii cherry sare piper 2 catei de usturoi 150 g rosii uscate conservate in ulei 400 g spaghete 3 linguri ulei de masline 400 g broccoli […]

Varga beleş

Cum se prepara macaroane cu branza

Cum se prepara macaroane cu branza – Aceasta reteta simpla si delicioasa imbina textura cremoasa a sosului de branza cu consistenta perfecta a macaroanelor, oferindu-ti o experienta culinara de neuitat. Ingrediente 400 g macaroane 200 g branza cheddar rasa 50 g parmezan ras 50 g unt 50 g faina 500 ml lapte 1 lingurita mustar […]

Spaghete cu roşii uscate

Spaghete cu roşii uscate

O reteta gustoasa de spaghete cu rosii uscate, usturoi, ardei iute, ulei, bacon afumat, rosii uscate, parmezan. Ingrediente: 200 g spaghete 1 căţel de usturoi întreg 1 ardei mic iute 1 lingură de ulei 2 linguri cu bacon afumat 3 roşii uscate conservate în ulei parmezan ras   Mod de preparare: Se pun la călit, […]

Spaghete cu chiftelute in sos de vin

Spaghete cu chiftelute in sos de vin

Spaghete cu chiftelute, sos, carne tocata, ceapa, oua, patrunjel verde, busuioc, usturoi, ulei, sare, piper, pulpa de rosii, vin rosu, cimbru, zahar, unt. Ingrediente chiftele: 500 g carne tocată (amestec vită cu porc) 1 ceapă tocată mărunt 2 ouă pătrunjel verde tocat 2 frunze tocate de busuioc verde 1 căţel de usturoi zdrobit ulei pentru […]

Cum se prepara salata de paste si sos pesto (video)

Cum se prepara salata de paste si sos pesto – ideal pentru zilele calde de vară sau pentru un prânz rapid și sănătos. Această salată combină aromele proaspete ale busuiocului cu textura cremoasă a parmezanului și a mugurilor de pin, toate legate de sosul pesto. Este o opțiune excelentă pentru iubitorii de paste și arome […]

Paste cu dovlecei

Paste cu dovlecei

O reteta delicioasa de paste cu dovlecei din: spaghetti, ulei, dovlecei, lamaie, smantana, crema de branza si ierburi aromatice. Ingrediente: 350 g spaghetti 1 lingura de ulei 3 dovlecel mici 1/2 lamaie rasa 100 gsmantana 50 g crema de branza 1 lingurita amestec de ierburi aromate uscate (busuioc, patrunjel, oregano)   Mod de preparare: Se […]

Musaca cu paste

Musaca cu paste din: vinete, macaroane, carne tocata de curcan, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, busuioc, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 300 macaroane scurte 500 g carne tocata de curcan (sau pui) 1 ceapa mare 1 morcov 3 catei de usturoi 2 linguri pasta de tomate oregano uscat busuioc uscat (sau […]

Paste cu legume la cuptor

O reteta delicioasa de paste cu legume la cuptor din: praz, cascaval, parmezan, ulei, mustar boabe, faina, lapte degresat, concentrat de legume, rosii, costita afumata si paste. Ingrediente: 3 fire de praz, taiate felii subtiri 100 g cascaval 400 g parmezan, razuit 3 linguri ulei 1 lingura mustar boabe 2 linguri faina 600 ml lapte […]

Penne cu sos de ciuperci

Penne cu sos de ciuperci

O reteta gustoasa de penne cu sos de ciuperci, cascaval, unt, smantana, sare, piper, spanac, miez de nuca. Ingrediente: un pachet de paste penne 150 g caşcaval ras 50 g unt 150 ml smântână sare piper 400 g ciuperci 200 g spanac 50 g miez de nucă Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă […]

Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori

Paste la tigaie cu broccoli si carnaciori

O reteta delicioasa de paste la tigaie cu broccoli si carnaciori din: broccoli, sare, rosii, paste, busuioc, carnati, ceapa, usturoi, ulei de masline, seminte de pin si piper. Ingrediente: 400 g broccoli sare 4 roşii 500 g paste scurte (de ex. penne rigate) 5 fire busuioc 250 g cârnaţi 1 ceapă franţuzească 2 căţei de […]

Spaghete â la grec

Spaghete a la grec din: ardei grasi, usturoi, castraveti, vanata, sare, ulei de masline, spaghete, branza feta, frunze de salata verde, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 căţei de usturoi 3 castraveţi 1 vânătă sare 5 linguri ulei de măsline 600 g spaghete 250 g brânză feta câteva frunze de salată verde […]

Penne cu sos carbonara

Penne cu sos carbonara

O reteta delicioasa de penne cu sos carbonara, branza, smantana, unt, sunca presata, sare, piper, nucsoara, parmezan, rozmarin. Ingrediente: 500 g penne 150 g brânză 500 g smântână 70 g unt 200 g şuncă presată sare piper nucşoară 100 g parmezan 1-2 crenguţe rozmarin   Mod de preparare: Intr-o oală de 3-41, se pune apă, […]

Cum se prepara paste cu ton (video)

Cum se prepara paste cu ton – ușor de gătit, dar plin de arome, perfect pentru o masă rapidă și hrănitoare. Combinând pasta cu tonul, usturoiul și uleiul de măsline, acest fel de mâncare este ușor de personalizat și poate fi pregătit în doar câteva minute. Ingrediente Paste – 250 g (spaghete, penne sau orice […]

Spătzle

Spătzle – este un preparat tradițional german, originar din regiunile sudice ale Germaniei și din Austria. Acesta constă într-un tip de paste făinoase, care sunt fierte și servite de obicei alături de diferite sosuri, carne sau legume. Spätzle este foarte apreciat datorită texturii sale moi și pufoase, dar și versatilității, deoarece poate fi servit ca […]

Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

O reteta simpla si delicioasa de paste cu ciuperci din: paste, ciuperci de padrure, usturoi, ulei de masline, oua, smantana, unt, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste (de ex. linguine) 300 g ciuperci de pădure (chitarce sau bureţi de mesteacăn) 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline 6 ouă 2 linguri smântână […]

Salau cu midii si ciuperci

Salau cu garnitura de ciuperci

O reteta de salau cu garnitura de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, boabe de ienupar, untura de porc, boia, cimbru, otet de vin alb, bere neagra, supa de pasare, sare, piper, zahar, file de salau, chimen, ulei si marar. Ingrediente: 700 g ciuperci de padure 150 g ceapa frantuzeasca 1 catel de usturoi 3 boabe […]