Papardelle cu ciuperci şi dovlecel

Papardelle cu ciuperci şi dovlecel din: papardelle, ciuperci, dovlecel, ulei de masline, parmezan, frunze de busuioc, sare si piper.   Ingrediente: 500 g papardelle 500 g ciuperci proaspete 1 dovlecel 50ml ulei de măsline 50 g parmezan 2-3 frunze de busuioc sare piper   Mod de preparare: Fierbeţi pastele în 3 litri apă cu 1 […]

Mini lasagna

Mini lasagna din: aluat pentru paste, sos salsa, branza ricotta si sos pesto. Ingrediente aluat pentru paste sos salsa branza ricotta semidegresata sos pesto   Mod de preparare: Incălzeşte cuptorul la 190°C şi pune tava pe nivelul din mijloc. Unge cu ulei 12 forme pentru brioşe. Pune în fiecare formă 1 pătrăţel de aluat pentru […]

Spaghete picante cu ruccola

Spaghete picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete, ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6 linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan)   Mod de preparare: Se toacă ceapa şi […]

Cannelloni umplute cu sos bolognez

Cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa, zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă 2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g roşii pasate (cutie) boia […]

Spaghete cu peste si legume

Spaghete cu peste

O reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel, spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie. Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa […]

Tortellini umplute cu scoici şi salsa călduţă din roşii

O reteta de tortellini umplute cu scoici si salsa calduta de rosii din: sofran, faina, ou, galbenus de ou, ulei de masline, scoici, frisca, ardei iute, coaja de lamaie, ceapa, rosii cherry, otet de vin alb si frunze de busuioc.. Ingrediente: pentru aluatul de paste cu sofran: 1 vârf de cuţit de firişoare de şofran […]

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo

Paste cu creveţi, roşii şi chorizo din: ulei de masline, salote, carnati chorizo, rosii, paste, creveti si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 2 şalote, tăiate cubuleţe 120g de cârnaţi chorizo cruzi, feliaţi subţire (sau alţii cârnaţi iuţi) 6 roşii mari, tăiate 350 de paste elicoidali 200g de creveţi mari, cu carapacea şi […]

Lasagna cu roşii şi carne de pui

Lasagna cu roşii şi carne de pui din: ceapa, morcovi, file de piept de pui, ulei de masline, vin alb sec, supa, bulion, sare, piper, nucsoara, scortisoara, unt, faina, lapte, rosii cherry si foi de lasagna. Ingrediente: 4 cepe franţuzeşti 2 morcovi 500 g file de piept de pui 4 linguri ulei de măsline 150 […]

Farfalle in sos de roşii

Farfalle in sos de roşii

O reteta de farfalle in sos de rosii din: paste farfalle, sare, rosii, ceapa, ulei de masline, usturoi, piper, busuioc, piper, nucsoara si zahar. Ingrediente: 400 g paste farfalle sare 1 kg roşii 1 ceapă 2 linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi 2 linguriţe piper busuioc piper nucşoară zahăr   Mod de preparare: […]

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

O reteta de tagliatelle cu dovlecei si mazare din: dovlecei, busuioc, paste, sare, ulei de masline, smantana, lapte, supa de legume, unt, faina, mazare, parmezan si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g dovlecei 1 legătură busuioc 400 g paste (tagliatelle) sare 2 linguri ulei de măsline piper 100 ml smântână 200 ml lapte 200 ml […]

Penne all'arrabbiata

Pasta all arrabbiata

O reteta gustoasa de pasta all arrabbiata din: rosii, ardei iute, usturoi, ceapa, sunca, ulei de masline, bulion, sare, zahra, patrunjel. Ingrediente: 400 g roşii 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 1 ceapă 100 g şuncă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură bulion sare zahăr 500 g tuburi 1/2 legătură pătrunjel   Mod […]

Lasagna traditioanala

O reteta de lasagna traditionala din: foi de lasagna, sos de rosii, lapte, carne tocata de vita, spanac, mozzarella, parmezan, oua, ceapa rosie, ulei, usturoi, faina, unt, smantana, oregano si busuioc. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 400 g sos de roşii 400 ml de lapte 500 g de carne tocată de vită 500 g […]

Pasta alla carbonara

O reteta de pasta alla carbonara din: bacon, unt, ulei, spaghetti, parmezan, galbenusuri, albus, sare si piper. Ingrediente: 250-300 gde bacon 100 g de unt 100 ml de ulei 500 g de spaghetti 1/2 cană de parmezan 2 gălbenuşuri 1 albuş sare piper   Mod de preparare: Baconul se prăjeşte în tigaie cu 4-5 linguri […]

Cannelloni cu spanac si sos de rosii

Cannelloni cu spanac şi sos de roşii

O reteta de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac verde, branza tofu, rosii, ulei de masline, bulion, otet balsamic, miere, usturoi, telina, sare si piper. Spanacul este important în prevenirea cancerului şi în îmbunătăţirea vederii datorită betacarotenului, luteinei şi zeaxantinei pe care le conţine, în plus, este benefic pentru femeile însărcinate […]

Paste picante cu gogosari

Paste picante cu gogosari

O reteta gustoasa de paste picante cu gogosari, costita afumata, ulei, usturoi, ceapa, telina, zeama de lamaie, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g costiţă afumată 2 gogoşari proaspeţi 300 g paste tagliatelle 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1 ceapă tije de ţelină 1 lingură zeamă de lămâie cimbru proaspăt sare piper   Mod […]

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

O reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă […]

Paste gratinate

Paste simple gratinate

O reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan, sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g unt sare piper pentru sos bechamel: 50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml lapte sare   Mod de […]

Spaghete cu fructe de mare

Spaghette cu amestec de fructe de mare

O reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de ceapă verde 1 […]

Spaghete cu sos aromat

Spaghete cu sos aromat

O reteta delicioasa de spaghete cu sos aromat din: spaghete, unt, sare, piper, busuioc, gogosari, rosii, masline, ceapa verde, usturoi, smnatana, zahra, cimbru. Ingrediente: 300 spaghete un cubuleţ unt sare piper busuioc 2 gogoşari 2-3 roşii 2-3 linguri măsline l egătură ceapă verde o căpăţână usturoi 4 linguri smântână o lingură zahăr cimbru   Mod […]

Tagliatelle cu hribi şi mentă

O reteta simpla de tagliatelle cu hribi si menta din: tagliatelle cu ou, hribi, ulei de masline extravirgin, ardei iute, usturoi, menta, sare si piper. Ingrediente: 380 g tagliatelle cu ou pentru asezonare: 300 g hribi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei iute fără seminţe 1 căţel de usturoi 5-6 frunzuliţe de mentă […]

Farfalle cu rucola şi creveţi

Farfalle cu rucola si creveti din: farfalle, rucola, cozi de creveti, seminte de pin, parmezan, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle pentru asezonare: 150 g rucola 200 g cozi de creveţi 50 g seminţe de pin 3 linguri parmezan ras 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de […]

Tagliatelle cu capere

Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei

O reteta de Tagliatelle din făină de porumb cu creveţi şi dovlecei din: tagliatelle din faina, cozi de creveti, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 300 g cozi de creveţi 2 dovlecei micuţi în floare 7-8 roşii cherry 3 linguri ulei de […]

Spaghete cu creveti si vin

Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii

O reteta simpla de Spaghete cu creveţi, vinete, busuioc şi roşii din: spaghete, creveti, vanata, rosii, usturoi, ulei de masline, ardei iute, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 350 g creveţi mici (Black Tiger) 1 vânătă 2 roşii 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 ardei […]

Linguine cu sos rece

Linguine cu nuci şi rucola

O reteta de linguine cu nuci si rucola din: linguine, nuci, rucola, supa de legume si ulei de masline extravirgin. Acest fel de mâncare este foarte simplu şi uşor, îmbinând dulceaţa nucilor cu gustul amar al rucolei. Dacă vrei să-i dai un plus de aromă, poţi adăuga feliuţe subţiri de pecorino sau de parmezan. Ingrediente […]

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu midii şi sos de sepie

O reteta de Spaghete cu midii şi sos de sepie din: spaghete, midii, sepie, praz, vin alb, usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete pentru asezonare: 1 kg midii 200 g sepie 1 fir de praz 1/2 pahar vin alb 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 4 linguri […]

Sos de mărar

Spaghete cu icre uscate, alune şi măsline negre

O reteta simpla si delicioasa de spaghete cu icre uscate, alune si masline negre din: spaghete, icre uscate, alune de padure, ulei de masline extravirgin, rosii, masline negre, unt, usturoi, smantana, vin alb, patrunjel, ardei iute, coaja de portocala si sare. Ingrediente: 350 g spaghete pentru asezonare: 40 g icre uscate 40 g alune de […]

Paste cu măsline şi conopidă

O reteta simpla de paste cu masline si conopida din: spaghete din faina sau grau dur, conopida, capere, masline verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, civeta, busuioc, seminte de floarea soarelui si sare. Pastele din faină de alac conţin mai multe fibre decât cele clasice, fiind foarte indicate pentru cei care ţin un regim alimentar […]

Paste cu muşchi de porc

Paste cu carne de porc si legume

O reteta simpla si gustoasa de paste cu carne de porc, ardei gras, dovlecei, rosii, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g paste 200 g carne slabă de porc 2 ardei graşi 2 dovlecei mici 4-5 roşii sau o cutie de roşii decojite 1 legătură de pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Pastele se fierb […]

Tagliatelle cu pui

Tagliatelle cu pui

O reteta gustoasa de tagliatelle cu pui, ulei, ardei iute, ardei gras, rosii cherry, busuioc, usturoi, ardei gras, seminte de susan, patrunjel verde, sare, piper. Ingrediente: 300 g paste tagliatelle 1 piept de pui, fără os şi fără piele 2 linguri ulei 1 ardei gras 3-4 roşii cherry 1 lingură busuioc uscat 2 căţei de […]

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac

Farfalle cu hribi şi flori de dovleac din: farfalle, hribi, flori de dovleac, mazare, gorgonzola, civeta, vin alb, sofran, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente : 350 g farfalle asezonare: 50 g hribi deshidrataţi 12 flori de dovleac (sau dovlecel) 150 g mazăre boabe congelată 50 g gorgonzola 2 căţei de usturoi 2 […]

Paste ţărăneşti cu chifteluţe şi fasole pestriţă

Paste tararensti cu chiftelute si fasole pestrita din: paste in forma de scoici, carne rosie tocata, fasole pestrita, ulei de floarea soarelui, paine toasta, ou, usturoi, faina alba, pasta de tomate, smantana, parmezan, patrunjel, lapte, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste în formă de scoici pentru asezonare: 200 g carne roşie tocată 250 g […]

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

Paste paccheri cu creveţi şi vinete

O reteta delicioasa de paste paccheri cu creveti si vinete din: paste paccheri, creveti, vanata, rosii, vin alb, ulei de masline extravirgin, legume, ardei iute rosu, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g paccheri pentru asezonare: 15 creveţi mici 1 vânătă mică 10 roşii cherry 1/2 pahar vin alb 3 linguri ulei de măsline […]