Paste ţărăneşti cu carnaţi, rucola şi branză

Paste ţărăneşti cu carnaţi, rucola şi branză din: macaroane, carnati de porc, vin alb, usturoi, seminte de fenicul, rucola, ulei de masline extraginvirgin si branza emmentaler. Ingrediente: 350 g macaroane scurte asezonare: 150 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 lingură vin alb 1 căţel de usturoi 1 linguriţă seminţe de fenicul 1 legătură mică de […]

Fusilli cu spanac si usturoi

Paste fusilli cu cicoare roşie, anghinare şi jambon afumat

O reteta de paste fusilli cu cicoare rosie, anghinare si jambon afumat din: fusilli cu oua, jambon, cicoare rosie, anghinare, ulei de masline extravirgin, usturoi, ricotta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli cu ouă pentru asezonare: 70 g jambon afumat 1 cicoare roşie (radicchio) 2 căpăţâni de anghinare 4 linguri ulei de măsline […]

Cum se prepară paste cu scoici (video)

Cum se prepară paste cu scoici – un preparat clasic din bucătăria mediteraneană, plin de savoare, perfect pentru iubitorii de fructe de mare. Combinația de scoici fragede, paste al dente și un sos simplu de usturoi, vin alb și ierburi aromatice creează un fel de mâncare rafinat, dar ușor de realizat. Iată cum poți pregăti […]

Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii

O reteta delicioasa de Tagliatelle din făină de porumb cu sos pesto şi roşii din: tagliatelle din faina de porumb, ulei de masline extravirgin, busuioc, usturoi, seminte de pin, miez de nuca, rosii, cimbru si sare. Ingrediente: 250 g tagliatelle din faină de porumb pentru asezonare: 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1 legătură de […]

Farfalle cu sparanghel şi şofran

O reteta de farfalle cu sparanghel si sofran din: farfalle, sparanghel, ceapa, ulei de masline extravirgin, oua, patrunjel, supa de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente pentru paste: 350 g farfalle pentru asezonare: 10 fire de sparanghel 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 ouă 1 legătură pătrunjel 100 ml supă de […]

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

Ravioli cu roşii, caşcaval de vacă şi mozzarella

O reteta de ravioli cu rosii, cascaval de vaca si mozzarella din: faina alba, ulei de masline extravirgin, sare, cascaval de vaca, mozzarella, ou, sare, piper, maghiran, legume, carne de porc, rosii, vin rosu, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 350 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru […]

Ravioli cu cartofi şi trufe

O reteta de ravioli cu cartofi si trufe din: faina alba, oua, sare, cartofi, parmezan, ricotta, ou, patrunjel, sare, anghinare, trufa, ceapa, mahiran, ulei de masline extravirgin si unt. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 400 g cartofi 6 linguri parmezan ras 200 g ricotta 1 ou 1 lingură […]

Cannelloni cu ricotta şi praz

O reteta delicioasa cu ricotta si praz din: faina alba, faina de castane, unt, oua, galbenus, ulei de masline extravirgine, praz, ricotta, parmezan, nucsoara, nuci, smantana, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 50 g faină de castane 40 g unt 2 ouă 1 gălbenuş 2 linguri ulei de măsline extravirgin pentru […]

Tortelli cu homar in supă de tarhon

Tortelli cu homar in supă de tarhon

O reteta de tortelli cu homar in supa de tarhon din: faina alba, oua, praf de sare, homar, cartofi, ceapa, civeta, ulei de masline extravirgin, tarhon, sare, rosii, usturoi, maghiran, cimbru, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 5 ouă 1 praf de sare pentru umplutură: 1 homar 200 g cartofi 1 […]

Paste cu branza si ciuperci

Paste delicioase cu ciuperci

O reteta de Paste delicioase cu ciuperci din: paste, ciuperci, morcovi, usturoi, vin alb, ulei de masline, patrunjel, sare, piper si parmezan sau cascaval. Ingrediente: 250 gr. paste 400 gr. ciuperci 2 morcovi 4 catei usturoi 50 ml vin alb ulei de masline patrunjel sare piper parmezan sau cascaval ras   Mod de preparare: Se […]

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin. Ingrediente: aluat: 600 g faină albă 400 g faină integrală 6 ouă 7 gălbenuşuri umplutură: 600 g broccoli 2 linguri ulei de măsline extravirgin […]

Spaghete cu sos de migdale

Spaghete cu sos condimentat

O reteta de spaghete cu sos condimentat din: ulei de masline, usturoi, ciuperci, masline verzi, carne tocata, condimente, zahar, bulion, suc de rosii, unt, ou si spaghete Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3-4 catei usturoi o cutie ciuperci 7-10 masline verzi 750 gr. de carne tocata foarte fin (preferabil de vita) condimente: dafin, busuioc […]

Spaghete cu usturoi, ulei si ardei

O reteta simpla de spaghete cu usturoi, ulei si ardei din: usturoi, ulei dublu rafinat de masline, ardei iute, spaghete, apa si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 catei de usturoi mari ulei dublu rafinat de masline un ardei iute sau boia spaghete (80 g/persoana) apa sare grunjoasa Mod de preparare: Intr-o tigaie antiaderenta se incalzeste uleiul […]

Spaghete delicioase bologneze

Spaghete delicioase bologneze

Spaghete delicioase bologneze din: spaghete, carne tocata, ceapa, usturoi, ardei gras, morcov, bulion, vegeta, dafin, frunze de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr. spaghete 300 gr. carne tocata o ceapa 2 catei usturoi 1 ardei gras un morcov 400 gr. bulion vegeta dafin frunze de busuioc tocate sare piper ulei de […]

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide

Tortelli verzi cu carne de bibilică si stafide din: faina alba, oua, spanac, ulei de masline extravirgin, sare, bibilica, praz, morcov, tija de telina, unt, marsala, cimbru, sare, piper, stafide, unt si parmezan. Ingrediente: aluat 220 g faină albă 2 ouă 2 linguri spanac (piure) 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare […]

Tagliatelle di consomme alia carbonara

Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare.   Ingrediente: 750 g consomme 20 g morcov 10 g praz 50 g roşii coapte 100 g carne de vitel, tocată 100 g albuş 15 g […]

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

O reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), peco­rino toscano (fabricată în Toscana), numită şi […]

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

Tortelli umpluţi cu ficat de raţă şi mere in supă de ceapă

O reteta simpla de tortelli umpluti cu ficatd e rata si mere in supa de ceapa din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, foie gras de rata, mere, unt, coniac, ceapa, usturoi, unt, supa, parmezan si hasmatuchi. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faină albă 7 ouă 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare […]

Tortelloni cu dovleac şi sos de nuci

O reteta de tortelloni cu dovleac si sos de nuci din: faina alba, oua, sare, dovleac, parmezan, miere, mustar, nucsoara, miez de nuca, unt, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 4 ouă sare pentru umplutură: 2 kg dovleac dulce 5 linguri parmezan ras 1 lingură miere 1 linguriţă muştar […]

Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei

Ravioli cu branză, ardei gras şi dovlecei

O reteta de ravioli cu branza, ardei gras si dovlecei din: oua, galbenusuri, faina alba, gris, sare, mozzarella, cimbru, sare, piper, ardei rgas rosu, ardei gras galben, dvlecei, ceapa si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru aluat: 2 ouă 2 gălbenuşuri 300 g faină albă 2 linguri griş 1 praf de sare pentru umplutură: 1 […]

Ravioli reci cu legume şi ierburi aromatice

Ravioli reci cu legume si ierburi aromatice din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, riccota din lapte de vaca, parmezan, galbenus, busuioc, cimbru, oregano, ghimbir, sare, piper, morcovi, dovlecei, mazare, mozzarella si lamaie. Ingrediente: aluat: 230 g faină albă 2 ouă; 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline extravirgin umplutură: 250 g ricotta […]

Culingioni, cannelloni si alte tipuri de paste

Paste cu calamari şi aromă de ghimbir

o reteta de paste cu calamari si aroma de ghimbir din: faina alba, oua, galbenus, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, calamari, ghimbir, rosii cherry, usturoi, civeta, vin alb, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1 praf de sare pentru asezonare: […]

Pappardelle cu somon şi lime

Pappardelle cu somon şi lime

O reteta delicioasa de Pappardelle cu somon şi lime din: pappardelle cu ou, somon, usturoi, ardei iute, lime, patrunjel, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru paste: 300 g pappardelle cu ou proaspete pentru asezonare: 300 g somon proaspăt 1 căţel de usturoi 1 ardei iute 1 lime (lămâie verde) 1 legătură de pătrunjel […]

Orecchiette cu cremă de ciuperci

O reteta de Orecchiette cu cremă de ciuperci din: orecchiette, ciuperci, ulei de masline extrvirgin, vin alb, apa, usturoi, smantana, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 320 g orecchiette proaspete pentru asezonare: 200 g ciuperci (gălbiori, champignon, hribi) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1/2 pahar apă 1 căţel de usturoi 150 […]

Pappardelle aromate cu ciuperci

Pappardelle aromate cu ciuperci din: pappardelle cu oua, ciuperci, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, busuic, usturoi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g pappardelle cu ouă proaspete pentru asezonare: 250 g ciuperci champignon 50 g roşii cherry 4 linguri ulei de măsline extravirgin 4 frunze de busuioc 1 căţel de usturoi 1 ceapă sare […]

Lasagna cu ricotta şi broccoli

Lasagna cu ricotta şi broccoli

O reteta de lasagna cu ricota si broccoli din: faina alba, oua, sfecla rosie, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, cascaval afumat, broccoli, parmezan, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină albă 2 ouă 1 sfeclă roşie mică 1 lingură ulei de măsline extravirgin sare pentru umplutură: 230 g ricotta 120 g caşcaval […]

Tagliatelle din hrişcă, cu creveţi şi dovlecei

O reteta de tagliatella din hrisca cu creveti si dovlecei din: faina alba, faina de hrisca, ou, galbenusuri, sare, cozi de creveti, usturoi, ulei de masline extravirgin, dovlecei, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g faină albă 100 g făină de hrişcă 1 ou 2 gălbenuşuri 1 praf de sare pentru asezonare: 12 […]

Fusilli cu chiftelute

Fusilli cu păstrăv afumat şi praz

O reteta de Fusilli cu păstrăv afumat şi praz din: paste fusilli, file de pastrav afumat, rosie, ardei gras, praz, vin alb, ulei de masline extravirgin, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste fusilli 150 g file de păstrăv afumat 1 roşie 1/2 ardei gras 1/2 fir mic de praz 1/2 pahar vin […]

Lasagna cu fructe de mare

Lasagna de vară cu vinete şi roşii

O reteta de lasagna de vara cu vinete si rosii din: faina alba, ulei de masline extravirgin, oua, sare, vinete, rosii, ceapa, parmezan, busuioc, ulei de masline extravirgin, branza de capra, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g faină albă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 3 ouă sare pentru umplutură: 2 vinete mari 8 […]

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare

Tăieţei cu ouă şi fructe de mare din: faina alba, oua, galbenus, fructe de mare, ulei de masline extravirgin, ardei iute, patrunjel rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 250 g faină albă 2 ouă 1 gălbenuş asezonare: 500 g fructe de mare (scoici cardium, midii) 3 linguri ulei de măsline extra­virgin 1/2 ardei iute fără seminţe […]

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

Paste cu roşii şi piept de porc afumat

O reteta de paste cu rosii si piept de porc afumat din: faina alba, ou, nucsoara, apa, sare, piept de porc, piept de porc afumat, ulei de masline extravirgin, unt, ardei iute, pasta de rosii si parmezan. Ingrediente: 1 kg faină albă 1 ou nucşoară apă 1/2 linguriţă sare pentru asezonare: 500 g piept de […]

Fusilli cu chiftelute

Fusilli cu chiftelute

O reteta de fusilli cu chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, busuioc, paine, ou, carne slaba de vita tocata, lapte semidegresat, piper si paste fusilli. Pastele cu chiftelute sunt o mâncare sănătoasă, în special dacă sunt preparate cu roşii fierte. Studiile au demonstrat că licopenul, un fitochimic, se absoarbe cel mai bine dacă roşiile se consumă […]