Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

Paste cu sos pesto calabrez şi roşii cherry

O reteta cu sos pesto calabrez si rosii cherry din: paste proaspete, usturoi, seminte de pin, capere, masline negre, rosii uscate, rosii cherry, ulei de masline extravirgin si busuioc verde. Ingrediente: 300 g paste proas­pete (sau macaroane micuţe, paste pene) pentru asezonare: 2 căţei de usturoi 2 linguri seminţe de pin 2 linguri capere 10 […]

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

Paste cu sparanghel şi prepeliţe

O reteta de paste cu sparanghel si prepelite din: faina cu tarate, faina, ulei de masline extravirgin, galbenusuri, oua, prepelite dezosate, costita, vin alb, sos de friptura, sparanghel salbatic, rozmarin, sare si piper.  Sparanghelul sălbatic şi zbârciogii deshidrataţi sunt ingre­diente apreciate pentru savoarea lor, dar greu de găsit pe piaţă. Inlocuieşte-i cu sparanghel de cultură […]

Pasta al forno cu carne şi caşcaval

O reteta de pasta al forno cu carne si cascaval din: paste scoici, sare, piper, usturoi, ulei, carne tocata, bulion, rosii, cimbru, smantana, oua, cascaval, parmezan si unt. Ingrediente: 300 g conchiglie (paste-scoici umplute) sare piper 2 căţei de usturoi tocaţi 2 linguri ulei 500 g carne tocată 1 lingură bulion 1 conservă mică roşii […]

Ravioli cu spanac in sos de smantană şi şuncă

O reteta de ravioli cu spanac in sos de smantana si sunca din: spanac, oua, faina, ulei de masline, ceapa, usturoi, branza de vaci cu verdeata, parmezan, nucsoara, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g spanac 3 ouă 300 g făină 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă 2 căţei de usturoi 250 g brânză […]

Tortellini umplute cu mortadella şi ricotta

Tortellini umplute cu mortadela si ricotta din: faina, sare, piper, oua, ulei de masline, urda sau ricotta, mortadella sau sunca, galbenus, parmezan, albus si supa. Ingrediente: 300 g făină sare, piper 3 ouă 2 linguri ulei de măsline 300 g urdă sau ricotta 100 g salam tip mortadella sau şuncă 1 gălbenuş 70 g parmezan […]

Cannelloni cu branza si vinete

Cannelloni cu carne de crab

O reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă 200 g parmezan ras sare […]

Paste cu mazăre si mentă

Paste cu mazăre si mentă din: taitei, sare, piper, praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire de praz 2 căţei de ustu­roi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre congelată 150 ml supă de legume suc […]

Paste capellini cu carne de pui

Paste capellini cu carne de pui

O reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar, paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2 linguriţe rozmarin tocat 150 […]

Paste simple cu legume

Paste simple cu legume

O reteta simpla si gustoasa de paste cu sare, cepa rosie, ardei gras galben, dovlecei, ulei, otet, piper, sos bolognese, mozzarella si cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben 200 g dovle­cei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsa­mic piper 1 borcan sos bolognese 250 g mozarella cimbru   […]

Paste la tigaie in stil asiatic, cu pui si broccoli

Paste la tigaie in stil asiatic, cu pui si broccoli

O reteta de paste la tigaie în stil asiatic, cu pui şi broccoli din: broccoli, varza chinezeasca, sare, taitei, usturoi, file de piept de pui, ghimbir, supa, sos de soia, amidon si piper. Ingrediente: 500 g broccoli 1 varză chinezească sare 300 g tăiţei laţi 2 căţei de usturoi 300 g file de piept de […]

Paste cu spanac, feta si bacon

Paste cu spanac, feta si bacon

O reteta de paste cu spanac, feta si bacon din: paste, ulei de masline, bacon, ceapa, spanac, sos de ardei iute si branza de feta. Ingrediente: 400g de paste 60 ml ulei de masline 250 g bacon, taiat marunt doua cepe medii, taiate felii 400 g de spanac 30-60 ml de sos de ardei iute […]

Lasagna quatro formaggi

Lasagna quatro formaggi

O reteta delicioasa de lasagna din: foi de lasagna, mozzarella, cascaval, gorgonzola, camembert, smantana, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de foi de lasagna 200 g de mozzarella 200 g caşcaval 150 g de gorgonzola 150 g camembert (brânză cu muce­gai) 250 g de smântână o legătură de pătrunjel (opţional) 4 linguri de […]

Paste cu legume si sos pesto

Paste faionase cu legume

Paste fainoase cu legume din: paste fainoase, lamaie, rosii, ardei grasi, masline, ulei de masline, patrunjel si frunze de salata verde. Ingrediente: 500 g paste făinoase mari 1 lămâie 3 roşii mari, bine copate 3 ardei graşi 150 g măsline 4 linguri ulei de măsline 1legătură frunze pătrunjel câteva frunze de salată verde Mod de […]

Macaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii

<acaroane cu ciuperci, sunca si sos de rosii din: macaroane, ciuperci, sunca, sos de rosii, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 250 g macaroane 150 g ciuperci proaspete 150 g şuncă 400 ml sos de roşii 100 g unt 100 g caşcaval sare şi piper, după gust Mod de preparare: Macaroane cu ciuperci, sunca si […]

Dovlecei cu sos si parmezan

Spaghete cu sparanghel

O reteta simpla de spaghete cu sparanghel din: spaghete, rosii, sparanghel verde, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g roşii 1 kg sparanghel verde ulei de măsline parmezan sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul de coajă, se taie cozile şi se spală bine. Spaghetele […]

Spagheta cu oua, branza si sos de rosii

Spagheta cu oua, branza si sos de rosii

O reteta de Spagheta cu ouă, branza si sos de rosii din: spaghete, ou, unt, branza sarata, rosii, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g spaghete 4 ouă 2 linguri unt 2 linguri brânză sărată rasă 500 g roşii 1 linguriţă zahăr sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă […]

Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

Ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi

O reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din: manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt, ulei de masline, sare, piper, faina si oua. Ingrediente: 450 g mânătărci (curăţate) 2 gălbenuşuri 300 ml supă de pasăre 50 g haşme 6 căţei de usturoi 6 fire de pă­trunjel 80 g […]

Paste umplute

Paste umplute

O reteta simpla de paste umplut din: lumachoni, ricotta, spanac, spata de vitel, jambon, seminte de pin, hasme, parmezan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 20 lumachoni (paste groase, arcuite) 250 g Ricotta 300 g spanac (frunze) 200 g spată de viţel, tocată 100 g jam­bon tocat 50 g seminţe de pin 2 haşme 60 g […]

Paste cu melci si usturoi

Paste cochilie cu melci

O reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 24 paste-cochilie 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu 150 g unt 4 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8). Fierbeţi […]

Ravioli cu ricotta

Ravioli cu Ricotta si salvie

O reteta delicioasa de ravilo cu ricotta si salvie din: ricotta, oua, ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua. Ingrediente: pentru umplutură: 400 g Ricotta 2 ouă 4 linguri ulei de măsline 15 frunze de salvie proaspătă 1 praf de nucşoară sare piper 4 linguri parmezan ras pentru aluat: 400 g […]

Paste cu ricotta, busuioc si masline negre

Paste cu parmezan si branza Ricotta

O reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste-cochilie 250 g Ricotta (sau brânză de capră, proaspătă) 150 g ma­zăre congelată 70 g unt 80 g parme­zan proaspăt, ras 1 lingură pătrunjel tocat sare piper   Mod de preparare: […]

Cannelloni cu branza Bruccio

Cannelloni cu branza Bruccio

O reteta simpla de Cannelloni cu bruccio din: foi de lasagna, buccio, suc de rosii, parmezan, menta, cimbrisor, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de lasagna (gata de fiert) 500 g Bruccio (brânză corsicană) 500 ml suc de roşii 50 g parmezan 1 legătură de mentă proaspătă 4 fire de cimbrişor proaspăt […]

Ravioli cu ricotta şi lămaie

Ravioli cu homar si trufe

Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna, monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana, tarhon, sare si piper macinat. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 3 homari mici 1 trufă mică 30 g unt 2 cepe albe mici 1 plic concentrat de supă de peşte 200 ml smântână lichidă […]

Cannelloni cu sos Roquefort

Cannelloni cu sos Roquefort

Cannelloni cu sos Rooquefort din: cannelloni, spanac, jambon afumat, branza Roquefort, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 500 g spanac (frunze) con­gelat 200 g jambon afumat 100 g nuci verzi 200 g brânză Roquefort 300 ml smântână lichidă 30 g unt 1 praf de nucşoară sare piper   Mod de preparare: Decongelaţi […]

Lasagna bologneza

Lasagna bologneza

Lasagna bologneza din: foi de lasagna, pulpa de porc, carne tocata de vita, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, vin alb, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, unt, lapte si un praf de nucsoara. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 350 g pulpa de porc, tocata 350 carne tocata de vita 1 kg rosii […]

Lasagna cu trufe

Lasagna cu ficat si trufe

O reteta simpla de lasagna cu ficat si trufe din: lasagna, ficat de rata, trufe, seminte de piper verde, boabe de piper rosu, sare, piper macinat, supa de vita, vin de porto, smantana si unt. Ingrediente: 400 g lasagna 1 ficat de rata, crud fara vine (circa 350 g) 50 g trufe sau coji de […]

Lasagna cu gorgonzola si spanac

Lasagna cu gorgonzola si spanac

O reteta de lasagna cu gorgonzola si spanac din: foi de lasagna, carne tocata de vitel, spanac, gorgonzola, unt, rosii, hasme, vin alb, patrunjel, usturoi, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi proaspete de lasagna 500 g carne tocată de viţel 500 g spanac proaspăt 300 g gorgonzola 20 g unt 3 roşii 2 […]

Lasagna cu crab

Lasagna cu crab

O reteta simpla si delicioasa de lasagna cu cran din: lasagna, crab, rosii, ardei gras, unt, faina, lapte, patrunjel, mozzarella, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 250 g lasagna (gata de fiert) 300 g crab la cutie 2 roşii 1 ardei gras, roşu 40 g unt 2 linguri făină 300 ml lapte 20 fire de pătrunjel […]

Lasagna cu varza creata si somon proaspat

Lasagna cu varza creata si somon proaspat

O reteta delicioasa cu varza creata si somon proaspat din: lasagna, varza creata, somon, sofran, ceapa, patrunjel, marar, verdeturi, smantana, ulei de masline, parmezan, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pachet de lasagna (gata de fiert) 1 var­ză, creaţă 500 g somon proaspăt 1 praf de şofran 2 cepe 2 fire de pătrunjel 1 fir […]

Paste cu vinete si carnaciori

Paste cu vinete si carnaciori

O reteta simpla si gustoasa de paste cu vinete si carnaciori din: paste groase, carnaciori, vinete, ceapa, usturoi, pulpa de rosii, patrunjel, foaie de dafin, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g paste groase 12 cârnăciori 2 vinete 4 cepe 3 căţei de usturoi 1 conservă (400 g) de pulpă de roşii […]

Paste cu ficat

Paste cu ficat

Paste cu ficat din: paste groase, ciuperci, spumant de foaie gras, unt, faina, lapte, parmeza, vin de Porto, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 18 conchiglioni (paste foarte groase, semi-rotunde, pentru umplut) 400 g ciu­perci albe 200 g cremat-spumă de foie gras 50 g unt 30 g făină 300 ml lapte 75 g parmezan ras 150 […]

Paste primavera cu busuioc si menta proaspata

Paste primavera cu busuioc si menta proaspata

O reteta simpla si gustoasa de paste primavera cu busuioc si menta proaspata din: paste, rosii, mozzarella, usturoi, ulei de masline, busuioc, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 8 roşii coapte, tari 350 g mozzarella, bulgăraşi sau o bucată întreagă 4 căţei de usturoi 8 linguri ulei de măsline 12 frunze de busuioc […]