Cum_se_prepara_Spaghetti_cu_fructe_de_mare

Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare

Cum se prepara Spaghetti cu fructe de mare –  un fel de mâncare popular în bucătăria mediteraneană, apreciat pentru combinarea aromelor marine cu pasta clasică italiană. Iată cum poți prepara această delicatesă: Ingrediente: Spaghetti Fructe de mare (scoici, creveți, calamari, midii) Ulei de măsline Usturoi Vin alb Roșii cherry sau pasate Pătrunjel proaspăt Sare și […]

Fusilli cu praz si Cheddar

Fusilli cu praz si Cheddar

O reteta delicioasa de fusilli cu praz si cheddar din: fusilli, praz, branza Cheddar, unt, supa de pasare, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 4 fire de praz 200 g branza Cheddar 40 g unt 1 cubulet supa de pasare 3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: […]

Paste cu sardele si capere

Paste cochilie cu sardele si capere

O reteta de paste cochilie cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 lin­guri capere 3 linguri ulei de măsline sare grunjoasă […]

Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton

Fusilli cu legume

Fusilli cu legume din: legume congelate, fusilli, cimbrisor, busuioc, maghira, sare si piper. Ingrediente: 1 kg legume congelate (pentru ghiveci) 400 g fusilli 5 linguri ulei de măsline 2 fire de cimbrişor proaspăt 2 fire de busuioc 2 fire de maghiran sare piper   Mod de preparare: Fusilli cu legume: Incingeţi uleiul într-o tigaie adâncă […]

Paste cu scoici si usturoi

Paste cu scoici si usturoi

Paste cu scoici si usturoidin: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste mari şi striate 1 kg scoici de apă dulce 1 kg moluşte marine 1 kg moluşte de estuar 4 roşii uscate, conservate în ulei 1 ardei iute roşu 3 căţei de usturoi […]

Paste scoici umplute cu carne

Paste cochilie cu scoici

O reteta absolut delicioasa de paste cochilie cu scoici din: paste cochilie, scoici, moluste, ulei de masline, usturoi, ardei iute, patrunjel, sare si piper macinat. Ingrediente: 300 g paste cochilie (in forma de scoica) 1 kg scoici 1 kg moluste 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 1 ardei iute 1 lingura patrunjel […]

Fusilli cu sos provensal

Fusilli cu sos provensal

O reteta delicioasa de fusilli cu sos provensal din: fusille, broccoli, conopida, fasole verde, morcovi, dovlecei, patrunjel, sare, piper, ulei, condiment provensal, sardele in ulei si otet de vin. Ingrediente: 250 gfusilli (paste răsucite) 250 g broccoli 150 g conopidă 150 g fasole verde congelată 200 g morcovi 250 g dovle­cei 1 lingură pătrunjel tocat […]

Salata italiana de paste cu peste

Salata italiana de paste cu peste

Salata italiana de paste cu peste din: paste, ton, sardele, masline verzi, capere, rosii, usturoi, busuioc, patrunjel, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 400 g paste fundite 200 g ton in suc propriu 800 g fileuri de sardele, in ulei de masline 120 g masline verzi, umplute cu ardei 30 g capere pentru […]

Penne_cu_dovlecei

Penne cu dovlecei

O reteta de penne cu dovlecei din: penne, dovlecei, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g penne 4 dovlecei 3 roşii 200 g mozzarella 4 linguri ulei de măs­line 5 fire de busuioc sare piper   Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi roşiile. Tăiaţi apoi dovleceii, fără a-i curăţa, în […]

Penne cu manatarci si parmezan

Penne cu manatarci si parmezan

O reteta simpla si delicioasa de penne cu manatarci si parmezan din: penne, manatarci, parmezan, patrunjel, unt, ulei, sare grunjoasa, piper si sare. Ingrediente: 400 g penne 500 g mânătărci mici, proaspete 150 g parmezan 5 fire de pătrunjel 40 g unt 2 linguri ulei sare grunjoasă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi mânătărcile […]

Budincă de porumb în stil tex mex

Penne cu busuioc si crema de ardei gras

O reteta de penne cu busuioc si cremă de ardei gras din: penne, ardei gras, ardei rosu, busuioc, ceapa, usturoi, smantana, ulei de masline si cimbrisor. Ingrediente: 400 g penne 3 ardei grasi 1 ardei rosu 8 fire de busuioc 1 ceapa 1 catel de usturoi 150 ml smantana lichida 2 linguri ulei de masline […]

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu peste afumat

O reteta de tagliatelle cu peste afumat din: tagliatele cu spanac si sofran, somon afumat, cambula, pastrav afumat, smantana, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g tagliatelle (natur, cu spanac şi şofran) 150 g somon afumat 100 g cambulă afumată 100 g păstrăv afumat 200 ml smântână lichidă 50 g unt 6 fi­re de […]

Paste proaspete cu anghinare

Paste proaspete cu anghinare

O reteta de paste proaspete cu anghinare din: anghinare, tagliatelle, usturoi, rosie, frunze de busuioc, ulei de masline, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 8 anghinare in sos cu piper 400 g tagliatelle proaspete 4 catei de usturoi 1 rosie 10 frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline sare piper amestecat 50 g parmezan (pentru […]

Tagliatelle cu ardei gras

Tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 2 ardei graşi galbeni 6 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline câteva fire de maghiran sare […]

Supa cu ravioli

Supa cu ravioli – Rețetă rapidă și gustoasă: o rețetă ușor de preparat și foarte satisfăcătoare, perfectă pentru o masă rapidă și hrănitoare. Ravioli, cu umplutura lor delicioasă, combină perfect cu supa caldă și aromată, transformând această rețetă într-un fel de mâncare reconfortant și plin de savoare. Poți folosi ravioli proaspăt sau congelat, iar supa […]

Tagliatelle cu clesti de crab si portocale

Tagliatelle cu clesti de crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic) 18 cleşti de crab congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia mare 8 linguri ulei […]

Tagliatelle cu dovlecei şi mazăre

Tagliatelle cu dovlecei si pesto

O reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei, tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g tagliatelle proas­pete 80 g parmezan 2 legături de busu­ioc 30 g seminţe de pin 3 căţei de us­turoi 100 ml ulei de măsline sare   Mod […]

Peste cu ardei si cascaval

Peste cu ardei si cascaval

  O reteta delicioasa de peste cu ardei, cascaval, ceapa, usturoi, unt, rosii, vin alb, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei usturoi 2 ardei capia 1 lingură unt 200 g caşcaval 2 roşii decojite 250 g peşte cod file 250 ml vin alb mărar sare piper   Mod de preparare: Căleşti ceapa […]

Spaghete cu scoici si busuioc

Spaghete cu scoici si busuioc

Spaghete cu scoici si busuioc din: scoici, spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 kg scoici de apă dulce 300 g spaghete 150 g roşii 25 g parmezan ras 3 lin­guri ulei de măsline 1 legătură de busu­ioc 2 căţei de usturoi sare piper   Mod de preparare: Răzuiţi […]

Tagliatelle cu mozzarella si nuci

Tagliatelle cu ciuperci de padure

O reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini, ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri) 800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2 haşme 1 […]

Spaghete marinaresti

Spaghete marinaresti

O reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper. Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi rondelele de calamar, rumenite în ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 3 kg scoici de […]

Spaghete cu trei feluri de branza

Spaghete cu trei feluri de branza

O reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete, branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o […]

Spaghete integrale cu carne de pui

Reteta zilei: Spaghete integrale cu carne de pui

O reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii verdeata: salvie   Mod de preparare: […]

Lasagna cu pui si praz

Lasagna cu pui si praz

O reteta deliciasa de lasagna cu pui, praz, foi de lasagna, unt, faina, ou, lapte, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 pachet mic de foi de lasagna 2 bucăţi mai mari de piept de pui tocat 3 bucăţi mai mari de praz 1 pachet de unt 2 linguri făină 1 ou 1/2 l lapte sare […]

Paste cu fasole

Paste cu fasole din: fasole uscata, sare, telina, ulei, usturoi, ceapa si patrunjel verde. Ingrediente: 2 căni fasole uscată 1 lingură sare 1/2 ţelină de mărime medie cu frunze 50 ml ulei 1 căţel usturoi răzuit 1 cană de ceapă tocată 1/4 cană pătrunjel verde tocat 2 căni de paste făinoase     Mod de […]

Spaghettini cu salvie

Spaghettini cu salvie

O reteta delicioasa de spaghettini cu salvie din: spaghettini natur, spaghettini verzi, ulei de masline, pancetta, pecorino, unt, sare grunjoasa, sare si piper. Pancetta este piept de porc, crud, sărat, rulat şi uscat, ce poate fi cumpărat din băcăniile italiene. Ingrediente: 300 g spaghettini natur 300 g spaghettini verzi 3 linguri ulei de măsline 200 […]

Paste cu pesmet

Paste cu pesmet

O reteta gustoasa de paste cu pesmet, zahar, ulei, sare si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pungă de paste fără ou 200-300 g pesmet 5 linguri zahăr ulei pentru prăjit pesmetul 1 vârf de cuţit de sare 1 vârf de linguriţă de scorţişoară   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare şi le […]

Spaghete cu năut şi sos picant de roşii

Spaghete cu pipote si sos picant

    O reteta delicioasa de spaghete cu pipote, cascaval, ceapa, unt, bulion, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g pipote 125 g caşcaval 2 cepe 100 g unt 1 lingură bulion sare piper cimbru 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în […]

Lasagna cu carne tocata

Reteta zilei: Lasagna cu carne tocata

O reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna, carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Poate te intereseaza si: Lasagna cu spaghete si sos de vita Lasagna cu vita si branza Lasagna cu pui si branza Ingrediente: 1 pachet foi […]

Paste cu masline si capere

Paste cu masline si capere

  O reteta delicioasa de paste cu masline, capere, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 400 g paste 400 g roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline sare piper 50 g măsline negre 30 g capere busuioc   Mod de preparare: Fierbi pastele aşa cum scrie […]

Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

Reteta zilei: Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

O reteta simpla si delicioasa de spaghete milaneze cu sunca si ciuperci din: spaghete, sunca, ciuperci, cascaval, usturoi, sare, piper si oregano. Spaghete cu branza si sos tomat Spaghete cu sos de rosii si dovlecei sote   Ingrediente:  500 g spaghete panzani 400 g sunca/jambon feliat 1 cutie ciuperci 1 borcan sos rosii panzani original […]

Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola

Spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola

O reteta simpla si foarte gustoasa de spaghete napoletane cu parmezan si frunze de rucola din: sos bolognese, ulei, ceapa, vinete, carne tocata, paste, parmezan si frunze de rucola. Ingrediente: 1 borcan de sos bolognese cu ceapă si usturoi 2 linguri de ulei 1 ceapă mare tocată 250 g vi­nete, tăiate cubuleţe 500 g carne […]