Sos de unt cu vin

Paste spirala cu sos alb

Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat, topeşte res­tul de unt. Adaugă făi­na şi căleşte fără s-o rumeneşti. […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor din: pasta fainoase, ceapa, morcovi, ciuperci, mazare, ulei, faina, bulion, sare, piper, busuioc, cimbru, suc de rosii.   Ingrediente : 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper busuioc […]

Macaroane cu sardele si capere

Macaroane cu masline

Macaroane cu masline din: macaroane, masline, ceapa, rosii in bulion, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi le laşi să se […]

Paste cu carne de porc şi parmezan

Paste cu carne de porc şi parmezan

Paste cu carne de porc şi parmezan din: paste, carne de porc, ulei de floarea soarelui, pasta de tomate, rosii, ceapa, usturoi, ardei capia, pudra de ienibahar, sare, piper, marar, parmezan. Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două cepe […]

Paste cu legume si carne de vita

Paste cu legume si carne de vita din: carne de vita, ceapa, usturoi, rosii, mazare, macaroane sau spaghete, cascaval, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2 linguri ulei sare […]

Fusilli cu sos provensal

Fusilli cu somon

Fusilli cu somon din: fusili, broccoli, somon afumat, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 […]

Spaghete cu carne de curcan si parmezan

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci

Curcan cu spaghete, legume şi ciuperci din: spaghete, sare, curcan, ardei gras, praz, ciuperci, usturoi, ulei de masline, piper, marar. Ingrediente: 400 g spaghete sare 400 g piept de curcan 1 ar­dei gras galben 1 praz 80 g ciu­perci din conservă 3 căţei de usturoi ulei de măsline piper mărar proaspăt pentru decor   Poftă […]

Cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci

Spaghete milaneze

Spaghete milaneze din: speghete, unt, sunca, ciuperci, smantana, oua, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6 linguri de cascaval sare piper   Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce clocoteste, in […]

Spaghete cu usturoi

Spaghete cu usturoi din: spaghete, usturoi, ulei, sos tomat, ardei. Ingrediente: 250 g spaghete 10-15 catei usturoi 3 linguri ulei 5 linguri sos tomat 1 frunza mica de dafin 1 ardei iute   Mod de preparare: Se fierb spaghetele  si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, sosul tomat, […]

Penne cu sos de rosii si spanac

Penne cu sos de morcovi

Penne cu sos de morcovi din: morcovi, ceapa, ulei, sare, piper, penne, patrunjel, rosii, zahar. Ingrediente : 400 g morcovi 1 ceapa 3 linguri ulei de masline sare piper 1/8 l zeama concentrata de legume 400 g penne (macaroane scurte) 2 linguri patrunjel verde tocat 1 cutie rosii decojite (800 g) zahar   Mod de […]

Paste cu rosii si busuioc

Paste cu rosii si busuioc

Paste cu rosii si busuioc din: rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare, piper, paste, parmezan. Ingrediente: 4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In timp […]

Spaghete cu broccoli

Spaghete cu broccoli

Spaghete cu broccoli din: spaghete, sare, broccoli, ulei, ardei, concentrat de legume, piper, seminte de susan. Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4 lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4 lingurite seminte de susan   Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente in […]

Spaghete cu sos verde

Spaghete cu sos de sunca si verdeata

Spaghete cu sos de sunca si verdeata din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, sunca, unt, verdeata, smantana, galbenus, cascaval, piper. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca 20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2 galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper   Mod […]

Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Reteta zilei: Tortellini cu kaizer si sos de rosii

Tortellini cu kaizer si sos de rosiidin: tortellini cu spanac, kaizer, pasta de tomate, sare, piper, oregano, ulei de masline si cascaval.   Ingrediente: 500 g tortellini cu spanac 300 g kaizer pasta de tomate sare piper oregano patrunjel ulei de masline cascaval ras     Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o cratita […]

Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc

Paste cu midii si sparanghel

Paste cu midii si sparanghel din: paste, midii, sparanghel, vin, unt, sare, piper, lamaie, parmezan. Ingrediente: 500 g paste cu spanac 200 g paste simple 500 g midii decorticate 500 g sparanghel o frunză de dafin 300 ml vin alb demisec 75 g unt sare piper o lămâie parmezan Mod de preparare:   Midiile se […]

Tagliatelle cu smantana si busuioc

Tagliatelle cu smantana si busuioc

Tagliatelle cu smantana si busuioc din: dovlecel, ulei, sare, piper, smantana, lapte, busuioc, unt, faina, mazare, tagliatelle, cascaval, zeama de lamaie. Ingrediente : 1 dovlecel (300 g) 2 linguri ulei sare piper 100 ml smantana (sau frisca nebatuta) 200 ml lapte 200 ml zeama concentrata de carne de pasare 1 legatura busuioc 30 g unt […]

Paste cu salata verde

Paste cu salata verde din: macaroane, ardei, rosii, usturoi, salata verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: […]

Penne all arrabbiata

Penne all arrabbiata

Penne all arrabbiata din: ceapa, usturoi, zarzavat, ardei, ulei, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, zahar, penne. Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu sunca

Budinca de macaroane cu sunca din: macaroane, sunca, parmezan, frisca, galbenus, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara   Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii […]

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Lasagne cu verdeata si dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos bechamel, rozmarin, dafin, salvie, busuioc, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g […]

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume din: telina, morcovi, ceapa, unt, ulei de masline, rosii, sare, piper, busuioc, spaghete, cascaval. Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras   Mod […]

Budincă de macaroane cu mere

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

Macaroane cu piept de pui si ciuperci din: ciuperci, jambon, ceapa, piept de pui, macaroane, sare, piper, ulei de masline, rosii, frisca, patrunjel, amidon. Ingrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii decojite […]

Paste cu muşchi de porc

Paste cu muşchi de porc din: paste, broccoli, muschi de porc afumat, rosii cherry, ardei capia, limeta, smantana, mustar, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si peste

Paste cu legume si peste din: file de peste, paste cu spanac, ciuperci, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 500 g paste cu spanac 500 g ciuperci sare piper ulei de măsline busuioc usturoi verde sau uscat Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se taie în […]

Paste in sos de vinete

Paste cu vinete

Paste cu vinete din: vinete, ulei, rosii, penne, sare, usturoi, piper, zahar, mozzarella, busuioc. Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar 150 g Mozzarella 1 legatura busuioc verde   Mod de preparare: Se […]

Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete cu sos de usturoi din: spaghete, usturoi, ulei de masline, piper, zeama de legume. Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper   Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se […]

Spaghete picante cu ciuperci

Spaghete picante cu ciuperci din: rosii, ciuperci,, maghiran, cimbru, ceapa, usturoi, spaghete, sare, ulei, piper, cascaval, carnati. Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 […]

Paste cu legume

Paste cu legume

Paste cu legume din: spaghete, feta, broccoli, ardei, miez de nuca, sare, sos, piper, ulei, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie pătrunjel busuioc   Mod de preparare: Ardeii capia […]

Macaroane cu legume si sos de branza

Macaroane cu legume

O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200 g rosii foarte mici 3 bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar 1 […]

Taietei cu dovlecei si cascaval

Taietei cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, taitei, cascaval, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Taietei cu dovlecei si cascaval: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii […]

Macaroane cu 3 feluri de branza

Macaroane cu andive caramelizate

Macaroane cu andive caramelizate din: macaroane, andive, slanina, smantana, zahar, sare, piper. Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper   Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati […]

Paste cu rosii si branza de oaie

Paste cu rosii si branza de oaie

Paste cu rosii si branza de oaie din: rosii, usturoi, oregano, paste fainoase, sare, unt, ulei de masline, piper, seminte de pin, telemea de oaie. Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de […]