Paste cu salata verde

Paste cu salata verde din: macaroane, ardei, rosii, usturoi, salata verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde 150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat   Mod de preparare: […]

Penne all arrabbiata

Penne all arrabbiata

Penne all arrabbiata din: ceapa, usturoi, zarzavat, ardei, ulei, rosii, patrunjel, busuioc, sare, piper, zahar, penne. Ingrediente: 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa (morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc sare piper […]

Budinca de macaroane cu carne tocata de vita

Budinca de macaroane cu sunca

Budinca de macaroane cu sunca din: macaroane, sunca, parmezan, frisca, galbenus, sare, piper, nucsoara. Ingrediente: 300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara   Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie suncafelii […]

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Lasagne cu verdeata si dovlecei

Lasagne cu verdeata si dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos bechamel, rozmarin, dafin, salvie, busuioc, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente : 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2 foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura mica de patrunjel 100 g […]

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume

Spaghete cu sos de legume din: telina, morcovi, ceapa, unt, ulei de masline, rosii, sare, piper, busuioc, spaghete, cascaval. Ingrediente: 3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g spaghete 40 g cascaval ras   Mod […]

Budincă de macaroane cu mere

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

Macaroane cu piept de pui si ciuperci din: ciuperci, jambon, ceapa, piept de pui, macaroane, sare, piper, ulei de masline, rosii, frisca, patrunjel, amidon. Ingrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii decojite […]

Paste cu muşchi de porc

Paste cu muşchi de porc din: paste, broccoli, muschi de porc afumat, rosii cherry, ardei capia, limeta, smantana, mustar, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, sos de rosii. Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si peste

Paste cu legume si peste din: file de peste, paste cu spanac, ciuperci, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 500 g paste cu spanac 500 g ciuperci sare piper ulei de măsline busuioc usturoi verde sau uscat Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală, se curăţă de oase şi se taie în […]

Paste in sos de vinete

Paste cu vinete

Paste cu vinete din: vinete, ulei, rosii, penne, sare, usturoi, piper, zahar, mozzarella, busuioc. Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar 150 g Mozzarella 1 legatura busuioc verde   Mod de preparare: Se […]

Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete cu sos de usturoi

Spaghete cu sos de usturoi din: spaghete, usturoi, ulei de masline, piper, zeama de legume. Ingrediente: 400 gr. spaghete subtiri 2 capatani de usturoi nou 2 linguri ulei de masline 100 ml zeama de legume piper   Mod de preparare: Se fierb spaghetele in apa multa (sa nu fie prea moi). Se curata usturoiul, se […]

Spaghete picante cu ciuperci

Spaghete picante cu ciuperci din: rosii, ciuperci,, maghiran, cimbru, ceapa, usturoi, spaghete, sare, ulei, piper, cascaval, carnati. Ingrediente : 750 g rosii 250 g ciuperci 1/2 legatura maghiran 1 crenguta de cimbru 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g spaghete sare 3 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 100 g carnati afumati 60 […]

Paste cu legume

Paste cu legume

Paste cu legume din: spaghete, feta, broccoli, ardei, miez de nuca, sare, sos, piper, ulei, patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g spaghete 500 g brânză feta 450 g broccoli 8 ardei capia 50 g miezuri de nucă sare sos de pesto piper ulei de măsline suc de lămâie pătrunjel busuioc   Mod de preparare: Ardeii capia […]

Macaroane cu legume si sos de branza

Macaroane cu legume

O reteta de macaroane cu legume din: ulei, macaroane, sare, mazare, rosii, praz, mozzarella, smantana, porumb si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei 125 g macaroane (melcisori) sare 200 g mazare congelata 200 g rosii foarte mici 3 bulbi de praz 125 g Mozzarella 150 g smantana groasa amestecata cu verdeturi tocate marunt (patrunjel, marar 1 […]

Taietei cu dovlecei si cascaval

Taietei cu dovlecei si cascaval din: dovlecei, taitei, cascaval, busuioc, ulei, sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g taietei 80 g de cascaval 2 legaturi de busuioc 3 catei de usturoi 100 ml ulei de masline sare   Mod de preparare: Taietei cu dovlecei si cascaval: Se spala dovleceii, se sterg si se taie fasii […]

Macaroane cu 3 feluri de branza

Macaroane cu andive caramelizate

Macaroane cu andive caramelizate din: macaroane, andive, slanina, smantana, zahar, sare, piper. Ingrediente: 200 g macaroane scurte (ondulate) 5 andive 12 felii subtiri de slaninuta afumata 2 linguri de smantana 1 lingura untdelemn de masline 1 cub de zahar sare piper   Mod de preparare: Curatati andivele. Puneti-le intr-o cratita si acoperiti-le cu apa. Turnati […]

Paste cu rosii si branza de oaie

Paste cu rosii si branza de oaie

Paste cu rosii si branza de oaie din: rosii, usturoi, oregano, paste fainoase, sare, unt, ulei de masline, piper, seminte de pin, telemea de oaie. Ingrediente: 800 g rosii 1 catel de usturoi 1 lingurita de oregano 400 g paste fainoase sare 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline piper 30 g seminte de […]

Spaghete cu ciuperci

Spaghete cu ciuperci in aluat

Spaghete cu ciuperci in aluat din: faina, ou, margarina, apa, sare, spaghete, unt, ciuperci, branza, sare. Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac”, iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la […]

Spaghete cu măsline si roşii

Spaghete cu sos de rosii si cu maioneza

Spaghete cu sos de rosii si cu maioneza din: spaghete, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, busuioc, maioneza. Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină […]

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere din: macaroane, mere, oua, zahar.   Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci).       Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc. Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un […]

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne din: pate, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, oua, lapte, faina, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele […]

Spaghete cu sos verde

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă din: spaghete, aripioare, oua ceapa, ardei gras, rosii, marar, ulei, sare piper. Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în […]

Pappardelle carbonara cu bacon

Pasta Pappardelle Marinara

Pasta Pappardelle Marinara Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand […]

Taitei stir-fry cu susan

Taitei cu lapte

Taitei cu lapte din: taitei, lapte, unt, nuca, mac, miere, scortisoara, zahar. Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scor­ţişoară zahăr   Mod de preparare: Taitei cu lapte: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt gata […]

Paste făinoase cu carnaţi si caşcaval

Paste făinoase cu carnaţi si caşcaval Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de […]

Spaghete cu fasole verde si sunca

Spaghete cu fasole verde si sunca

Spaghete cu fasole verde si sunca Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba   Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si […]

Tăitei lati cu sos carbonara

Taitei

Taitei Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare   Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără droj­die. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Pu­nem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem foarte […]

Paste in sos de vinete

Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor

Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi 150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi […]

Paste cu afumatură si maioneză

Paste cu afumatură si maioneză

Paste cu afumatură  si maioneză Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp […]

Paste cu cartofi

Paste cu cartofi

Paste cu cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, rosii, masline, sare, delikat. Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat   Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii […]

Linguinne a la peperonata

Linguinne a la peperonata

Linguinne a la peperonata din: ardei, ceapa, ulei, rosii, linguinne. Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne   Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, […]

Paste cu ton si scortisoara

Paste cu carne de porc, ciuperci si masline

Paste cu carne de porc, ciuperci si masline din: muschi de porc, paste, ciuperci, masline, cascaval, bulion, lamaie, oua, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 […]