Spaghete cu ciuperci

Spaghete cu ciuperci in aluat

Spaghete cu ciuperci in aluat din: faina, ou, margarina, apa, sare, spaghete, unt, ciuperci, branza, sare. Ingrediente aluat: 150 g faina 1 galbenus 3 linguri margarina 2 linguri apa sare Faci un aluat din toate ingredientele, opreşti o parte pentru „capac”, iar ce rămâne îl întinzi într-o foaie cu care tapetezi o formă rezistentă la […]

Spaghete cu măsline si roşii

Spaghete cu sos de rosii si cu maioneza

Spaghete cu sos de rosii si cu maioneza din: spaghete, ceapa, ulei, rosii, pasta de tomate, busuioc, maioneza. Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină […]

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere

Budincă de macaroane cu mere din: macaroane, mere, oua, zahar.   Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci).       Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc. Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un […]

Musaca de paste cu carne

Musaca de paste cu carne din: pate, carne tocata, ceapa, ulei, rosii, oua, lapte, faina, sare, piper, cascaval. Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval   Mod de preparare: Fierbi pastele […]

Spaghete cu sos verde

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă

Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă din: spaghete, aripioare, oua ceapa, ardei gras, rosii, marar, ulei, sare piper. Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Fierbi spaghetele în […]

Pappardelle carbonara cu bacon

Pasta Pappardelle Marinara

Pasta Pappardelle Marinara Ingrediente: 1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii ,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri ,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie   Mod de preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand […]

Taitei stir-fry cu susan

Taitei cu lapte

Taitei cu lapte din: taitei, lapte, unt, nuca, mac, miere, scortisoara, zahar. Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scor­ţişoară zahăr   Mod de preparare: Taitei cu lapte: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt gata […]

Paste făinoase cu carnaţi si caşcaval

Paste făinoase cu carnaţi si caşcaval Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de […]

Spaghete cu fasole verde si sunca

Spaghete cu fasole verde si sunca

Spaghete cu fasole verde si sunca Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba   Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si […]

Tăitei lati cu sos carbonara

Taitei

Taitei Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare   Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără droj­die. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Pu­nem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem foarte […]

Paste in sos de vinete

Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor

Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi 150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi […]

Paste cu afumatură si maioneză

Paste cu afumatură si maioneză

Paste cu afumatură  si maioneză Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp […]

Paste cu cartofi

Paste cu cartofi

Paste cu cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, rosii, masline, sare, delikat. Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat   Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii […]

Linguinne a la peperonata

Linguinne a la peperonata

Linguinne a la peperonata din: ardei, ceapa, ulei, rosii, linguinne. Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne   Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, […]

Paste cu ton si scortisoara

Paste cu carne de porc, ciuperci si masline

Paste cu carne de porc, ciuperci si masline din: muschi de porc, paste, ciuperci, masline, cascaval, bulion, lamaie, oua, ulei, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 […]

Linte

Macaroane cu linte

Macaroane cu linte Ingrediente: 300 g macaroane late 100 g linte roşie 200 ml supă de legume 1 ceapă 2 căţei de usturoi 100 g soia granule 3-4 roşii 100 g porumb din conservă sare oregano 3 linguri ulei   Mod de preparare: Macaroane cu linte: Lintea roşie se fierbe în supa de legume aproximativ […]

Paste chinezeşti

Paste chinezeşti

Paste chinezeşti Ingrediente: 250 paste făinoase în formă de spirală 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 200 g ciuperci 1 ardei gras roşu 1 lingură vegeta condimente 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Pastele se fierb cu apă şi sare şi se clătesc cu apă rece. Separat, legumele tăiate cubuleţe se înăbuşă […]

Paste cu ton si busuioc

Paste cu ton si busuioc

Paste cu ton si busuioc din: paste, ton, ceapa, pasta de ardei, pasta de tomate, usturoi, busuioc sare, piper. Ingrediente: 200 g paste 1 conservă ton 1 ceapă 1 lingură pastă de ardei 3 linguri pastă de tomate 1 căţel de usturoi busuioc sare piper ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu […]

Macaroane cu soia si branză topită

Macaroane cu soia si branză topită Ingrediente: 300 g maca­roane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi după ce a fiert laşi granulele să se […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si branză

Paste cu legume si branză Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, […]

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g cabanos   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei, apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi […]

Spaghettini cu salvie

Spaghete cu sos de smantana

Spaghete cu sos de smantana Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle […]

Paste cu nuci şi soia

Paste cu soia si sos de roşii

Paste cu soia si sos de roşii Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru ornat ulei     Mod de preparare: Pui la […]

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu file de peşte

Tagliatelle cu file de peşte Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert pastele […]

Farffale cu somon

Farffale cu somon şi mazăre

Farffale cu somon şi mazăre Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre ver­de fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc […]

Gratin de macaroane cu langusta

Macaroane gratinate

 Macaroane gratinate Ingrediente: 350 g macaroane 1 lingură făină sare 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîn­tînă 100 g caşcaval sau parmezan 150 g unt sau margarină   Mod de preparare: Macaroane gratinate: Macaroanele cu ouă se fierb în apă clocotită cu sare, 12-14 minute (macaroanele fără ouă 7-8 minute). Se clătesc cu apă fierbinte, […]

Spaghete cu smantana si costita afumata

Spaghete cu smantana si costita afumata

Spaghete cu smantana si costita afumata Fierbi apă cu sare şi când dă în clocot pui 500 g spaghete, le laşi 10 minute, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. In altă cratiţă, prăjeşti feliuţe de costiţă afumată în 2-3 linguri de margarină. Răstorni spaghetele peste costiţă şi când încep să […]

Spaghete cu carnat afumat de porc

Spaghete cu carnat afumat de porc

 Spaghete cu carnat afumat de porc Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei   Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei […]

Spaghete

Spaghete – unul dintre cele mai populare și iubite tipuri de paste în întreaga lume. Originare din Italia, acestea sunt adesea asociate cu bucătăria italiană, dar au devenit un aliment de bază în multe culturi. Spaghetele sunt perfecte pentru o varietate de sosuri, de la cele clasice din roșii și carne, până la sosuri pe […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Macaroane italienesti

 Macaroane italienesti Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa […]

Macaroane la cuptor (gratinate)

Macaroane la cuptor (gratinate)

 Macaroane la cuptor (gratinate) Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare   Mod de preparare: Macaroane la cuptor (gratinate): Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le […]